arabamı soğuk havalarda çalıştırınca yol bilgisayarında ''Motor yağ basıncı düşük durun ve motoru kapatın '' diye bir uyarı veriyor 2 haftadır bazen böyle yapıyor ama yağ ışığı felan yanmıyor
bende yağ çubuğunu kontrol ettim üzerinde min ya da max yazmıyor sadece ucunda tırtıklı bir bölüm var tırtıklı bölümün çeyreğinin biraz yukarısında
yağ az mı normal mi anlayamıyorum
birde soğuk havada çalıştırdığımda tıs tıs tıs diye bir yerden ses geliyor ısınınca kesiliyor nedeni nedir anlamadım
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
up
1. Yağ seviyesi o turtıklı bölümün tam ortasında olmalıdır.Yağ seviyesinden ikaz vereceğini sanmıyorum. 2. Eğer arabanın altını vurduysan veya sürttüysen ondan ikaz verir.(çünkü yağ pompası ile karter arası çok kısa.) 3. Arabaya koyulan yağ kalındır.Araba ısınıp yağ incelene kadar ikaz verir. 4. Arabanın yağını geç değiştiriyorsan yağ pompasının süzgeçine pislik gelmiş olabilir.
peki yağı komple mi değiştirmeliyim üstüne bir litre eklesem sorunum hallolur mu ?
ilk çalışma esnasında yağ basıncı hemen yükselmez. yağınız eski ise yağ basıncının yükselmesi daha vakit alabilir. ayrıca soğuk havalarda yağ daha çok katılaşır haliyle yağ pompası yağ basıncını yükseltmesi için vakit geçer. yağınızı değiştirin eğer çok yüksek km de değilse 0-40 tam sentetik mobil1 yağ kullanın. eğer akü zayıfsa bu tarz uyarılar gelebiliyor. aynı şekilde hararet ibresine birden tavan yapıp düşebiliyor aküden kaynaklı.
ek olarak yağ pompası ile karter arası kısa diye birşey yok. yağ pompası krank kasnağının arkasında yer alıyor. karterde yağ süzgeci kırılmış olsa yağ basıncı hiç yükselmez.
bence yağınızı değiştirin 0-40 mobil1 koyun.
tıs tıs sesi için birşey diyemeyeceğim dinlemek lazım.
Krank kasnağının altında olduğunu bende biliyorum.ama yağ süzgeciyle karter arası çok kısa olduğundan hafif bir sürtmede bile ikaz ve lamba yakabiliyor.Multijet motorlar.
Arkadaşalr ben Karteli vurdum. Kartel içeri eğildi. 15 gün oldu. Yağ kaçırma yoktu. Sadece gün içerisinde çalışırken 1-2 saniye yağ lambası yanıp sönüyor.
Bu gün yağ damlatmaya başladı, nereden anlamadım, sanırım yağ kapağının orada biryerden atıyor.