Şimdi Ara

2 Senelik Aracın Bir Türlü Çözülemeyen Yağ Eksiltme Problemi / NISSAN QASHQAI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belki daha önceki zamanlarda açmış olduğum konuya denk gelenleriniz olmuştur. Konuyu daha da özetlemek için lütfen aşağıdaki konuma göz gezdiriniz veya aşağıdaki alıntı kısmını okuyunuz :

https://forum.donanimhaber.com/2015-1-2-dig-t-benzinli-otomatik-qashqai-yag-yakma-sorunu-yardimlarinizi-rica-etmekteyim--121138702#121138702

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Nissan marka bölümünde gerekli ilgiyi göremediğim için buraya konu açmak istedim. Yanlışlık yaptıysam affola... Metni aynen kopyalayarak yazıyorum :

Aile aracımız hakkında bir sıkıntımız var, bu durumu sizlerle paylaşmak ve çözüm önerisi almak istiyorum.

Aracımız 1.2 DiG-T 2015 model Qashqai otomatik benzinli araç. 15000 km iken aşırı yağ eksiltme ve kirli simsiyah egzoz borusu nedeniyle Nissan servise başvurduk. Aracın yağı tehlikeli seviyelere kadar inmişti. Çözüm olarak yeni bir motor yazılımı yüklediklerini söylediler. Araçla 1500 km daha yapıp tekrar gelin bakalım dediler. 16500 km oldu ve yetkili servise tekrar gittik. 1 çentiğin yarısı kadar eksiltme yapmıştı. "Şehiriçi kullanımlarda bu kadar yağ yakmak normal." dediler tamam dedik. Sonrasında egzoz borusunundaki siyah kurumları iyice temizlettik, dedem geçen gün tekrar bakmış yağ durumuna. Çentiğin yine yarısı kadar azaltma söz konusu ve egzoz borusu simsiyah. Tekrar götürdük geçen gün, servise soktuk. Sabahtan akşama kadar kontrolleri yapıldı, "Her şey normal." dediler. İçimiz hiç rahat değil şu anda, gerekirse zararına satıp arabayı elimizden çıkaracağız, o raddeye geldik.

Yetkili servisteki ustaların ne dediği belli değil. Birisi diyor aldığınız benzin sıkıntılı sanırım BP'den alın, birisi diyor Shell'den alın. Birisi diyor aldığınız benzin kaçak, ondan böyle olmuş. Biz benzinimizi sadece Shell veya Opet'ten alıyoruz.

Durum bu... Benzinli ve daha 15000 km'de olan bir aracın egzozunda bu kadar siyah kurum olur mu ?

Her türlü önerilerinizi bekliyorum. Şayet anormal bir durumsa, hangi yerlere nasıl şikayet edebilirim ?

Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

Ekleme : Bugün tekrar yağ seviyesini kontrol ettiğimizde, yaklaşık 15 günlük bir sürede çentikten seviye olarak 1-1.25 cm kadar azalmış gördük.

Defalarca "bu araç yağ eksiltiyor" diye servise gittik, her seferinde allem ettiler kallem ettiler, şehiriçi bu kadar yağ eksiltme normal dediler, başlarından savdılar.

Bugün tekrar aynı problem nedeniyle yetkili servise gittik. Teknisyenler aracı inceledi ve dedikleri şey : "Aracın motorunun 2 pistonu doğru düzgün çalışmıyor. Motor sökülüp tamirat yapılacak." Madem motor sıkıntılıydı, bu kadar zaman niye oyaladınız beni ?

Lütfen yardım edin. Ben artık bu adamlarla, tamir ettikleri arabayla uğraşmak istemiyorum. Ben arabama kafam rahat binmek istiyorum. Dava açsam, kazanabilir miyim bu adamlara karşı ? Ne yapmam gerekiyor ? Lanet olsun dedirttiler artık bana.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun herkesten. İyi geceler.

Ekleme : Araç şu anda 28000 kilometrede ve garantisi bitmedi. Garantinin bitiş tarihi 2018 Mart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 15 Eylül 2017; 23:21:18 >

• Öncelikle geçmiş olsun ilk çıkan 1.2 dig-tlerde motorlarda fabrikasyon hatalar olmakla birlikte bildiğim kadarıyla motor güncellemeleri yazılımla yapıyorlar diye duymuştum servistw öyle bişey yaptılar mı acaba bi de araç kaç binde ne kadar yağ eksiltiyodu başta zor bi durum turbo bmotorların belli bi miktar yağ eksiltmesi normal gözüksede sizinki fabrikasyon sıkıntılı olduğu için araç değişimi yapmalılar ama nissan bu konuda çok sıkıntılı konu takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Öncelikle geçmiş olsun ilk çıkan 1.2 dig-tlerde motorlarda fabrikasyon hatalar olmakla birlikte bildiğim kadarıyla motor güncellemeleri yazılımla yapıyorlar diye duymuştum servistw öyle bişey yaptılar mı acaba bi de araç kaç binde ne kadar yağ eksiltiyodu başta zor bi durum turbo bmotorların belli bi miktar yağ eksiltmesi normal gözüksede sizinki fabrikasyon sıkıntılı olduğu için araç değişimi yapmalılar ama nissan bu konuda çok sıkıntılı konu takip

Çok teşekkür ederim hocam, sağolun. İşler o kadar çok karışık ki... Detaylara inerek anlatayım size.

Öncelikle belirteyim, araç dedemin. Kendisi karayollarından emekli, tanker kullanırmış işinde, bana göre profesyonel bir sürücü. Keza sizler de öylesinizdir eminim.

Aracı ilk defa yağ eksiltme şüphesiyle(tehlikeli durum çentiğinin altına düşmüştü) ve egzozdaki siyah kurum sebebiyle götürdüğümüzde 15000 km civarında idi. Ve dediğiniz gibi yaptılar. "Nissan ile görüşüldü, aracınızın motoruna yazılımsal güncelleme yapılacak. 1000-2000 km kullanacaksınız, sonrasında tekrar bize getireceksiniz, tekrar kontrol edeceğiz." dediler. Motora yazılımsal güncelleme yapıldı, bu haliyle aracı kullandık. Kontrole götürdüğümüzde aracın yağ eksiltmediğini gördük. Sıkıntı kalmamış gibiydi.

Gel zaman git zaman, arada sırada kontrol ediyorduk yağı. Bir olay daha anlatacağım, bence çok amatörce bir iş yapmışız o gün.

Bir gün dedemle tekrar kontrol ettiğimizde, yine aracın yağ eksilttiğini, hatta tehlikeli durum çentiğinden aşağısına düştüğünü gördük. Tekrar götürdük servise. Dediler ki, motordan yağı direkt olarak boşaltalım, o şekilde bakalım ne kadar yağ eksiltmiş. Tamam dedik, o yağ boşaltma esnasında araç liftlerinin oraya inmemiştik, üst katta ofiste oturuyorduk. Çağırdılar ki bizi, gelin boşalttık yağı, bir de siz görün. Gittik, gördük, gözlerimize inanamadık. Araç belki 1 litre anca eksiltmiş yağ. Bir dolap döndü o sırada diye düşünmedik değil. Ah keşke inseydik oraya da, gözlerimizle boşalttığını görseydik... O gün eksilen yağ tamamlandı. Eyvallah dedik çıktık gittik. Haziran 2017'nin ortalarında aracı 30000 km bakımına soktuk. Araç daha 25000 km'de idi. Bunun sebebi, aldıktan 2 sene geçmiş olmasıydı. (Nissan'da 15000 km / 1 yıl ilk bakım, 30000 km / 2 yıl ikinci bakım). O bakımdan da sorunsuz bir şekilde çıktı.

Aracı 2015'in Mart ayında almışız. O zamandan bu zamana kadar geldik, her şey değişti, bir tek aracın yağ eksiltmesi değişmedi. Söyleyin lütfen hocam, ne yapalım biz ? :)

Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın lütfen. Olabildiğince detaylara inmem gerekiyor ki, sizlere kendimi tam olarak anlatabileyim.

Teşekkür ederim, sağolun, var olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 15 Eylül 2017; 23:53:47 >

• Bir aracın ayıplı olduğu ispatlamak biraz zordur. Cep telefonunu garantiden değiştirtmek gibi değil, firmalar seneler sürsede sürekli itiraz ederek işi uzatıyorlar sonuna kadar kovalıyorlar davayı.
    Burada sizinkine benzer bir örnek karar var.
    http://www.hukukihaber.net/makale/ayipli-aracin-misli-ile-degisimi-nasil-olur-h81929.html
    Ancak yargıya taşımadan önce madem tamir edeceklermiş verin yetkili serviste revize etsinler. Büyük olasılıkla sıfır km bir motorunuz olacak ve sorunsuz bineceksiniz. Eğer sorununuz halen çözülmediyse o zaman dava yoluna gidebilirsiniz. Yukarıdaki kararda da son çare olarak(Araç defalarca tamir görmüş ve yapılamamış) yargıya taşınmış ve kazanmışlar.
    Felaket tellallarının aksine bana sorarsanız canınızı çok sıkmayın. Soruna tabiki çare arayın. Ama unutmayın yollarda dolaşan pek çok araç bu sorunu yaşıyor ve çoğu bunu sorun bile etmiyor. Atıyor bir bidon bagaja onunla dolaşıyor. Benim çevremde de var bir kaç kişi böyle.

• Şehir içi kullanımlarda bir miktar yağ eksilmesi normalmiş

2010 Megane 2 sahibiyim aracı sıfır aldım ben ve babamdan başka kullananda yok. Yağ bakımlarını da hiç eksik etmem. İstanbul kadar olmasa da İzmir gibi trafiği son zamanlarda patlama yaşayan günün her saatinde ana arterlerde trafiğin eksik olmadığı bir yer haline geldi kısaca. Bugüne kadar çok şükür yağ da en ufak eksiltme görmedim.

Benzinden kaynaklandığını söylemiş sanırım ustalar direkt olarak alakası yok buna da inanmayın. Fakat bu ustaların göz göre göre yanlış/eksik bilgi vermesinin ardında bir şey arayın derim.

Bir üstteki arkadaş fabrikasyon sorunlu demiş isterseniz bunun üzerinden yürüyün veya altta benim söylediğimi değerlendirin.

Yanlış yağ kullanımından dolayı olabilir. Aracın servis kitapçığında olan uygun yağı gidip alın ve gözünüzün önünde motora o yağın koyulduğundan emin olun. Servis kitapçığında yazan yağdan daha ince bir yağ koyulduysa sizin dediğiniz belirtileri vermesi çok normal. Motorun minimum viskozite değerlerinden daha aşağıda bir yağ kullanırsanız, yağ segmanlardan yanma odasına sızar ve yakarak egzozdan atılır bu da egzozda siyah dumana sebep olur. Aracı biraz sıkıştırırsanız yani üst devirlerde kullanırsanız yanma odasına devamlı yağ girdiğinden piston eritme, blok patlatma gibi sonuçlar ortaya çıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Öncelikle geçmiş olsun ilk çıkan 1.2 dig-tlerde motorlarda fabrikasyon hatalar olmakla birlikte bildiğim kadarıyla motor güncellemeleri yazılımla yapıyorlar diye duymuştum servistw öyle bişey yaptılar mı acaba bi de araç kaç binde ne kadar yağ eksiltiyodu başta zor bi durum turbo bmotorların belli bi miktar yağ eksiltmesi normal gözüksede sizinki fabrikasyon sıkıntılı olduğu için araç değişimi yapmalılar ama nissan bu konuda çok sıkıntılı konu takip

Çok teşekkür ederim hocam, sağolun. İşler o kadar çok karışık ki... Detaylara inerek anlatayım size.

Öncelikle belirteyim, araç dedemin. Kendisi karayollarından emekli, tanker kullanırmış işinde, bana göre profesyonel bir sürücü. Keza sizler de öylesinizdir eminim.

Aracı ilk defa yağ eksiltme şüphesiyle(tehlikeli durum çentiğinin altına düşmüştü) ve egzozdaki siyah kurum sebebiyle götürdüğümüzde 15000 km civarında idi. Ve dediğiniz gibi yaptılar. "Nissan ile görüşüldü, aracınızın motoruna yazılımsal güncelleme yapılacak. 1000-2000 km kullanacaksınız, sonrasında tekrar bize getireceksiniz, tekrar kontrol edeceğiz." dediler. Motora yazılımsal güncelleme yapıldı, bu haliyle aracı kullandık. Kontrole götürdüğümüzde aracın yağ eksiltmediğini gördük. Sıkıntı kalmamış gibiydi.

Gel zaman git zaman, arada sırada kontrol ediyorduk yağı. Bir olay daha anlatacağım, bence çok amatörce bir iş yapmışız o gün.

Bir gün dedemle tekrar kontrol ettiğimizde, yine aracın yağ eksilttiğini, hatta tehlikeli durum çentiğinden aşağısına düştüğünü gördük. Tekrar götürdük servise. Dediler ki, motordan yağı direkt olarak boşaltalım, o şekilde bakalım ne kadar yağ eksiltmiş. Tamam dedik, o yağ boşaltma esnasında araç liftlerinin oraya inmemiştik, üst katta ofiste oturuyorduk. Çağırdılar ki bizi, gelin boşalttık yağı, bir de siz görün. Gittik, gördük, gözlerimize inanamadık. Araç belki 1 litre anca eksiltmiş yağ. Bir dolap döndü o sırada diye düşünmedik değil. Ah keşke inseydik oraya da, gözlerimizle boşalttığını görseydik... O gün eksilen yağ tamamlandı. Eyvallah dedik çıktık gittik. Haziran 2017'nin ortalarında aracı 30000 km bakımına soktuk. Araç daha 25000 km'de idi. Bunun sebebi, aldıktan 2 sene geçmiş olmasıydı. (Nissan'da 15000 km / 1 yıl ilk bakım, 30000 km / 2 yıl ikinci bakım). O bakımdan da sorunsuz bir şekilde çıktı.

Aracı 2015'in Mart ayında almışız. O zamandan bu zamana kadar geldik, her şey değişti, bir tek aracın yağ eksiltmesi değişmedi. Söyleyin lütfen hocam, ne yapalım biz ? :)

Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın lütfen. Olabildiğince detaylara inmem gerekiyor ki, sizlere kendimi tam olarak anlatabileyim.

Teşekkür ederim, sağolun, var olun.

Hocam yağ çubuğunda minimum ve maksimum çizgileri arası net 1 litredir. Minimum düzeyde iken 1 litre yağ eklenirse maksimum düzeye gelir. Altında kalmaz, üstüne çıkmaz.

Ama şehiriçinde bu kadar yağ eksiltir diyen ustayı yere yatırıp yağlayıp yağlayıp tövbe estağfullah...!

Ayaküstü sizi yiyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.