< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brnc616 -- 26 Temmuz 2024; 12:54:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
1.4 benzin&lpg Fiesta PCV valfi (yağ yakma eksiltme sorunu çözüldü)
-
-
Kafası çalışan adam sanayiye düşmüyor. Arada iyi ustalar da var tabi ki ayırmak lazım. Türkçe kaynak gerçekten de sıkıntılı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun, büyük mücadele vermişsiniz, tebrik ediyorum.
Benim sağlam sıfır aks'imi söküp parçalayıp ne yapacağı belli olmayan sıradan ustalar yerine birkaç farklı ustaya sormam sonucunda bu kasaplardan kurtuldum.
Teker balansı bozuk arabaya alakasız müdahale edecek, 15-20 bin düdükleyecek, kim bilir daha neler dönüyor piyasaya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 26 Temmuz 2024; 6:1:6 >
Şükür 100 bin verip motor yaptirmadiniz yoksa valf yüzünden yine yağ yakacakti maazallah ustayla rektefeciyle kanlı bıçaklı olur insan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Egea’da da pcv valfi yok direk boru var. Buna pcv valfi takılsa ne olur acaba diye merak etmiyor değilim.
Yönetici burayı oku:
bu tür vakalara dair teşhis ve tamir yazılarının linkleri ile toplandığı bir başlık/bölüm en başa sabitlenecek şekilde şart bu foruma. otomobile dair veri bankası oluşturmak gerek, bizim yerliler (osmanlı zihniyeti ezelden beri) alıştı eline tornavida almamayı, parasını verip ustasına yaptırmayı, tamir etmeden alıp yenisi ile değiştirmeyi vs.
elin amerikalısının parası değerli de bizimki mi değersiz? veya biz çok zengin bir ülke miyiz? bir standarda oturmamış, fatura bile kesmeyen araba (kombi vs. her sektör) tamir endüstrisine karşı nihai tüketicinin eline güç vermek şart.
-
hatta daha da ileri gidelim, "decision tree" denilen teşhis safhası için farklı semptomlara dair arıza olasılıklarını hızlıca eleyip doğru sonuca ulaşmak için motor, aktarma organları, sogutucu blok, klima vb.. farklı bölgelere dair bir harita bile çizilebilir.
bu uzun uzadıya yazının hızlıca esasına dair gözüm hemen yakaladı,
-:> duman atmıyorsa bu yağ nereden arabayı terk ediyor?
eğer insafsız bir ustaya bu araba terk dilse idi bu iş 100 lira değil 10 bin tl olana kadar her parça değişecekti!
-
Misal otomatik tork konvertör şanzımanınız var,
- transmisyon yağı ömürlük müdür? (üretici kataloglarında değişim geçmez veya inspection yani gözlemleme yazar)
peki o "ömürlük" ifadesinin misal toyota, arabanın öngörülen 10-15 faydalı ömrü olduğunu kim biliyor? Adam düşük km hatasız arabasını 30 hatta 40 sene kullanmayacak mı? Her sürücü sürüş karakteri bir mi? Her transmisyon yağı aynı oranda aşınmış metal parçaları ve okside kütle biriktirecek karterin dibinde?
Araba üreticisi o arabanın en geç 10 sene içinde hurdaya ayrılmasını ve sürekli ıvır zıvır eklediği yeni janjanlı modellerinin satılmasını istiyor tabiki, başka ne?
-
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Kafanızda bir fikir bir bilgi olmadan gidince ne derlerse cevap o oluyor. Sorununuzda ya çözülmüyor daha beter bir hal alıyor ya da çözülse bile 1 parça değişecekken 4-5 parça değişerek çözüyorlar. Maddi tarafı umurlarında değil tabi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle yaptırsam bile bir çözüm olmayacaktı ve o sanayinin dibine iyice düşecektim dediğiniz gibi. Km 250 bin vs yüksek olsa tamam derdim. İçime bi türlü sinmiyordu motorun bitik olduğu.
Dediğinize katılıyorum zaten ben de diyordum bu işi bir çözeyim bütün süreci anlatıcam forumda belki birine faydası dokunur. Bazı basit şeyler için her evde olabilecek aletler yetiyor. (tornavida alyan takımı vs) söylediğiniz öneri en azından insanların kafasında bir yol haritası oluşturur.
Çok değerli bir konu olmuş. Başlığa 'yağ yakma, çözüldü' gibi ifadeler eklerseniz ileride aynı sorunla karşılaşan kişilerin bulması daha da kolaylaşır.
1.4 lpg fieata bizde de var bir senedir. geçen yıl motor yedi, sürekli su eksiltiyordu.
şimdi de yağ eksiltmiş, dün baktım su kutusunda yağ var hem de 1 parmaktan kalın, sarı sarı olmuş suyun üstü.
geçen yıl da yağ soğutucu değiştirmiştik motor yaparken, yine o gitmiş galiba;
geçen yıl suyu yağa karıştırıp piston yamultmuştu, şimdi de yağı suya karıştırmış tamirciye çektik bakalım. hayırlısı.
-
Su eksiltmesi sonucu mu motoru yedi yoksa sorun yağ soğutucusu muydu? 1 yıl önce değişen parçanın bozulması da ilginç. Hangi marka ne taktılar acaba
yağ soğutucu suyu yağa karıştırdığı için motor yedi hocam, su ondan eksiliyormuş ama fark edene kadar geç oldu tabi. kale markaydı sanırım eskisi de yenisi de. hatta bulamamıştık parçacıda, başka yerden aldın getirdin dedi usta ben tam hatırlayamasam da.
-
Yağ soğutucusu olayı çok sıkıntılı gerçekten aslında devirdaim gibi belli aralıklarla değişmesi gerekiyo heralde. İşyerinin arabası 1 yaşında 30 bin km de citroen C4x. Motor suyu hafiften yağlıydı. Serviste yağ soğutucusunu değiştiler. Sıfır arabada bile olabiliyor
Sizin araçta yağ eksiltirken suya yağ karılma sorunu yoktu değil mi ? suyu kontrol ediyor muydunuz?
suyu ben aylardır dışarıdan seviyesine bakarak kontrol ediyordum, dün kafama esti bi açıp içine baktım sarı köpük gibi suyun üstünde birikmiş yağı fark ettim. inşallah büyük bir sıkıntı olmadan kurtarmış oluruz. araç normal çalışıyordu.
-
Öyle bir sorun yoktu zaten suyu da hep kontrol ediyordum. Benim eksiltme valfle ilgiliydi.
Aracınız normal çalışıyorsa yağ soğutucu ve Radyatör değişimi ve birkaç tur motor kanallarının yağ çözücü ilaçla yıkanmasıyla çözülür diye düşünüyorum. Hatta youtube da denk gelmiştim motor yağ kanalları soğutucu patladığında tahin gibi su yağ karışımıyla dolduğu için çamaşır makinesi deterjanı (evet doğru) genleşme kabından döküp temizleme işlemi yapılıyor
İsmail ustayoutubeVooaaov yağ soğutucusu patlamış vay ki ne vayhttps://www.youtube.com/watch?si=heTp94j5weMtgQmA&v=ClZSwmR4Ucs&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Brnc616
Öyle bir sorun yoktu zaten suyu da hep kontrol ediyordum. Benim eksiltme valfle ilgiliydi.
Aracınız normal çalışıyorsa yağ soğutucu ve Radyatör değişimi ve birkaç tur motor kanallarının yağ çözücü ilaçla yıkanmasıyla çözülür diye düşünüyorum. Hatta youtube da denk gelmiştim motor yağ kanalları soğutucu patladığında tahin gibi su yağ karışımıyla dolduğu için çamaşır makinesi deterjanı (evet doğru) genleşme kabından döküp temizleme işlemi yapılıyor
İsmail ustayoutubeVooaaov yağ soğutucusu patlamış vay ki ne vayhttps://www.youtube.com/watch?si=heTp94j5weMtgQmA&v=ClZSwmR4Ucs&feature=youtu.beSıcak motora fışkırtıyor suyu. Motor silindir bloğu çatlamadıysa iyi. Çıkan dumana bak..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Yönetici burayı oku: bu tür vakalara dair teşhis ve tamir yazılarının linkleri ile toplandığı bir başlık/bölüm en başa sabitlenecek şekilde şart bu foruma. otomobile dair veri bankası oluşturmak gerek, bizim yerliler (osmanlı zihniyeti ezelden beri) alıştı eline tornavida almamayı, parasını verip ustasına yaptırmayı, tamir etmeden alıp yenisi ile değiştirmeyi vs. elin amerikalısının parası değerli de bizimki mi değersiz? veya biz çok zengin bir ülke miyiz? bir standarda oturmamış, fatura bile kesmeyen araba (kombi vs. her sektör) tamir endüstrisine karşı nihai tüketicinin eline güç vermek şart. |
Kafası çalışan adam sanayiye düşmüyor. Arada iyi ustalar da var tabi ki ayırmak lazım. Türkçe kaynak gerçekten de sıkıntılı.
|
Şükür 100 bin verip motor yaptirmadiniz yoksa valf yüzünden yine yağ yakacakti maazallah ustayla rektefeciyle kanlı bıçaklı olur insan
|
Geçmiş olsun, büyük mücadele vermişsiniz, tebrik ediyorum. Benim sağlam sıfır aks'imi söküp parçalayıp ne yapacağı belli olmayan sıradan ustalar yerine birkaç farklı ustaya sormam sonucunda bu kasaplardan kurtuldum. Teker balansı bozuk arabaya alakasız müdahale edecek, 15-20 bin düdükleyecek, kim bilir daha neler dönüyor piyasaya. |
Benzer içerikler
- opel astra 1.2 t edition yorumları
- triger kayışı zincir olan araçlar
- otomatik vites 3 de takılı kaldı
- kesiciye girmek ne demek
- değişenli araba alınır mı
- lexus gx
- togg ne zaman teslim edilecek 2024
- amarok 4x4 sıfır fiyatları
- toyota highlander türkiye fiyatı
- volkswagen fiyat listesi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X