Şimdi Ara

Bu dizüstü bilgisayar 5 kg ağırlığa sahip ama hakkını veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu dizüstü bilgisayar 5 kg ağırlığa sahip ama hakkını veriyor
    Dizüstü bilgisayarlar genellikle masaüstü sistemlere kıyasla performanstan ödün vermek zorunda kalır. Zira mobilite ve termal bütçe bazı adımların atılmasını zorunlu kılıyor. Ancak, her zaman böyle olmak zorunda değil. Yeni bir Kickstarter projesi, taşınabilirlikten çok performansa odaklanan hibrit bir tasarımla karşımıza çıkıyor: UHPILCL.

Bu canavarın adı UHPILCL (Ultra High-Performance Integration Liquid-Cooled Laptop) ve isminden de anlaşılacağı gibi, ciddi anlamda güçlü bir sistem vaat ediyor. Standart dizüstü bilgisayarlar yerine tam boyutlu ITX anakart kullanan bu model, masaüstü işlemci ve ekran kartlarını destekliyor.

Dizüstünde gerçek masaüstü performansı...

İşlemci tarafında AMD’nin AM5 tabanlı tüm işlemcileri, Intel’in 12., 13. ve 14. nesil çipleri ve yeni Core Ultra serisi ile uyumlu. Yani, bu laptopun içine Ryzen 9 9950X3D veya Intel’in en güçlü çiplerinden birini takmak mümkün. Ekran kartı konusunda da sınırlar zorlanıyor. Masaüstü ekran kartlarını destekleyen bu sistem, hava soğutmasını çıkararak RTX 5090 gibi devasa GPU’lara yer açabiliyor. Laptopun sıvı soğutma sistemi, 900L/saat akış hızına sahip 18W’lık bir pompa ile hem işlemciyi hem de ekran kartını serin tutuyor. Üstelik tüm bunları yaparken 25 dB altında bir gürültü seviyesinde kalıyor.

Bu laptopun en ilginç özelliklerinden biri de çift modlu çalışma yapısı. Tam güçte masaüstü bilgisayar gibi çalışabilirken, bataryaya geçtiğinde düşük güç moduna girerek yaklaşık üç saat boyunca taşınabilir olarak kullanılabiliyor. Tabi buradaki taşınabilirlik kas gücüyle (cihazın sahibinin kas gücü) sınırlı. T1000 ve T1000 Super olmak üzere iki varyanta sahip olan cihazın ağırlıkları da sırasıyla 4,8 kg ve 5,2 kg.

Bunlar dışında 48 GB’a kadar DDR5 RAM, 32TB’a kadar SSD depolama (M.2 ve SATA desteği), Wi-Fi 7 ve Thunderbolt 4, RGB mekanik klavye, 4K web kamerası, toplam 6 hoparlörlü gelişmiş ses sistemi cihazın diğer özelliklerinden. Ekran tarafında ise 17.3 inç boyutunda 3K çözünürlük 120Hz yenileme hızına sahip 21:10 ekran bulunuyor. Şu an için UHPILCL yalnızca bir konsept ve Kickstarter kampanyası bile başlamış değil. Bu nedenle fiyatlandırma ve çıkış tarihi belirsiz.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/107113-watercooled-hybrid-gaming-laptop-can-handle-ryzen-9950x3d.html
    Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/uhpilcl/worlds-first-built-in-split-type-water-cooled-gaming-laptop

• Açılınca 2 kişilik oluyorsa güzel çekyat.

• Terminator T1000 ve T1000super😆😆

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Notebook sistemler gücünü performansını şehir şebekesine bağlı güç kablosu ile sağladığı sürece,Masaüstü sistemlerden hiçbir farkı kalmıyorlar.

Notebook sistemlerin tek avantajı sağa sola taşınması,onun harici hiçbir cazibesi kalmıyorlar.

Aletin 5 kilo olması taşınabilirliği kısıtlamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 13 Mart 2025; 12:02:01 >
  • Thunderbolt 4 , yuh ya harbi yuh , 5 çıktı 5 , niye 5 koymadılar ki?

• Aynı konseptin PS5 versiyonnu yapmıştı bir youtuber..

• Çok abartılıyor bence Laptoplar, Batarya mantığı ile çalışır bu sebeple laptoplara güçlü bileşenleri yığdığınızda belli bir zaman sonra ilk baştaki performansını kaybediyor. ben olsam o kadar paranız varsa Masaüstü alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalazar81 -- 13 Mart 2025; 14:38:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağır olunca iş dizüstünden çıkıyor bence. Dışarıda nasıl taşıyacağız ki. Bu sadece evin içerisinde taşınabilir. Dışarı çıkmaz.

• Herkese göre değil zaten Sahada çalışan gibileri için derli toplu güzel bir alet. En güzel tarafı da AMD seçilebilmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 14 Mart 2025; 06:33:10 >
  • Masaüstü pcye ekran ve batarya takmışlar diye anladım.😀

Şaka bi yana, ortalama bi gaming veya workstation zaten 2,5-3 kg. Performansına bakarsak 2 kg daha eklenmesi abartı değil bence. Sahada çalışanlara profesyonel kullanım imkanı sunması güzel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kalazar81 kullanıcısına yanıt

Günümüz de masaüstü alacaksan evinde onu kullanacağın odaya da güzel bir klima çekmen lazım. Klima olmayan oda bırak pc kullanmayı 10 dakika boş boş oturmak bile eziyet artık. O sebeple dizüstü günümüzde daha mantıklı. En azından yazın klimanın olduğu yere gidersin kulaklığı takip öyle kullanırsın. Masaüstü bilgisayarda onu yapabilme şansın yok.

Dizüstü pc kullanan sayısı masaüstü kullanandan artık daha fazla.

Ha param var masaüstünü kullanacağım odaya klima da taktırırım ve evde 2 adet klima olur ikisininde elektrik faturasının altından kalkarım diyorsan sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Mart 2025; 0:12:23 >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

Olaya sadece sıcaklık tarafından bakıyorsun. en geniş laptop ekranı kaç inç. bu görsellik açısından bir dezeavantaj, ayrıca dayanıklılık açısından masaüstü daha iyi,temizlenmesi veya bileşenlerinin değiştirilmesi,ya da modifiye edilmesi açısından masaüstü daha pratik. sonuçta oyun oynayacaksan laptopu donanım açısından upgrade yapman gerekir fakat çok kısıtlı, yani olay sadece havaların sıcak olması ve klimanın olması veya olmaması değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalazar81 -- 17 Mart 2025; 15:49:53 >
  • Kalazar81 kullanıcısına yanıt
    Masaüstü kullanan herkesin kasasını güncelleme fırsatı olmuyor.

1998 den beri pc kullanan biriyim. 2017 kadar masaüstü kullandım. Ne zaman kullandığım sistem yetersiz kalsa sıfırdan pc almam gerekti çünkü ekran kartını değiştirmek istesem yeni alacağım kart anakarta uymuyordu çünkü son 10 yıl öncesine kadar 5 yılda bir üreticiler anakartın soketini değiştirip duruyorlardı. Yeni alacağım kart da ana kartıma uymadığı anakartı da değiştirmem gerekiyordu. Artı işlemciyi değiştirmem gerekiyordu. Yani güncelleme işi eskiden o kadar kolay değildi. 2017 öncesi olan masaüstünüm ana kartı Asus Formula 2 gamer modeliydi. Ekran kartı 8800 gt idi. Ekran kartım arızalandı. Yeni Ekran kartı almak istediğim 3-4 model dışında kartların uyumsuz olduğunu uyumlu olan 4 karttan 2 tanesinin de işlemci ile düzgün çalışmadığını öğrendim. O dönem dizüstü aldım bende ama dışarıda da iş yaparım diye aldım 2.5 yıl kısmet olmadı tam dışarıda kullanmak için kafamda bir proje kurmuşken covid saygını çıktı bu defa o engel oldu o projeme.

Gecen Kasım ayında masaüstü düşündüm ama ihtiyacımı karşılayacak kasa dizüstünde daha pahalı geleceği için vazgeçtim. Neden dizüstünden daha pahalıya geliyordu dersen. Kasanın masada konabileceği tek yer olduğundan kasanın alçak boyda olması gerekiyordu. Bunun için bulduğum kasa modeli de 7 bin TL di. İçine arka fan, 3 adet ön tarafa fan, artı işlemci için sıvı soğutma artı psu koyunca 15-16 bin TL sırf kasa tutuyordu. İşlemci, anakart, ekran kartı,ram ve ssd bellek koyunca fiyatı 65 bin TL civarı tutuyordu. Klavye ve monitör olmadan bu fiyat. Onları da hesaplasam kimbilir kaç tl tutacaktı. 50 bin TL'lik Dizüstü pc ise indirimle 35 aldım. Masaüstü için verdiğim fiyatta indirimli fiyatı hatta içindeki parçaları değiştirebilirsiniz hazır bir sistemdi. Hazır sistem olmadan aynı parçaları hesapladığımda daha pahalı tutuyordu aynı baktığım parçalar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Aslında ben Masaüstü ve Laptop konusunu genel anlamda söylemiştim; Bu söyledikleriniz tamamen sizin için özel durum şöyle, sizin kendi maddi ve mekansal durumdan kaynaklı kaliteli bir masaüstü bilgisayar almanın rasyonel olmayacağını idrak edip laptop tercihi yaptığınızı düşünüyorum bu konuda kendi açınızdan sonuna kadar haklısınız. Saygı duyarım. yalnız genel anlamda salt olarak Oyun Masaüstünde mi yoksa Laptopta mı oynanır sorulduğunda tabiki imkanlar el verirse yüksek donanımlı ve kaliteli bir Masaüstü derdim. sanırım sadece bu konuda hem fikir sayılırız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.