Şimdi Ara

Bir araba en fazla kaç kg yük taşır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
68.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • orta halli bir araba veya c segmenti bir araba yolcular ve bagaj dahil olmak üzere kaç kg taşır.?yani akslara zarar vermeden, araca hiç bir zarar vermeden. benim aracımda aile olduğum için 4 yetişkin 1 çocuk taşıyorum (hergün değil hafta sonları veya şehirdışına gittiğimizde)ve bazen aşırı derecede bagaj oluyo arabanın altı gözle görülcek kadar yatıyo hatta eski aracımın bu yüzden çamurluğu kopmuştu..yani ortalama ben maks. 500 kg gibi düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Araba En Fazla Kaç Kg Yük Taşır?

Bir arabanın taşıyabileceği maksimum yük kapasitesi, modele, üreticiye ve araç tipine göre değişir.

Binek Araçlar

Genel olarak, küçük ve orta boy binek araçlar 250-500 kilogram arasında yük taşıyabilir. Kompakt SUV'lar ve crossover'lar genellikle 500-750 kilogram yük kapasitesine sahiptir. Daha büyük SUV'lar ve minivanlar ise 750 kilograma kadar yük taşıyabilir.

Tofaş Kartal

Klasik bir Türk otomobili olan Tofaş Kartal, 400 kilogram yük kapasitesine sahiptir.

Fazla Yük Koymanın Tehlikeleri

Arabanıza izin verilen maksimum yük kapasitesinin üzerinde yük koymak, çeşitli tehlikeler oluşturabilir:

• Süspansiyon Hasarı: Fazla yük, süspansiyon sistemine aşırı baskı uygulayabilir ve hasara neden olabilir.
    • Frenleme Mesafesinin Artması: Fazla yük, aracın frenleme mesafesini artırabilir.
    • Kontrol Kaybı: Fazla yük, aracın dengesini bozabilir ve kontrol kaybına neden olabilir.
    • Lastik Patlaması: Fazla yük, lastiklere aşırı baskı uygulayarak patlamasına neden olabilir.

Bu nedenle, aracınıza her zaman üreticinin belirlediği maksimum yük kapasitesi dahilinde yük koymanız önemlidir. Fazla yük taşımanız gerekiyorsa, bir römork veya kargo taşıyıcısı kullanmayı düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam lastik ebadına göre değişir. Her lastiğin belli bir yük endeksi vardır. O yük endeksini çarp dört ile. Bulduğun sonuçtan da aracın boş ağırlığını çıkar. İşte sana aracın sağlıklı olarak taşıyabileceği yük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecar limon

Hocam lastik ebadına göre değişir. Her lastiğin belli bir yük endeksi vardır. O yük endeksini çarp dört ile. Bulduğun sonuçtan da aracın boş ağırlığını çıkar. İşte sana aracın sağlıklı olarak taşıyabileceği yük.
    maksimum 600 falan taşır tabi amörtisörler dipe kadar çöker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Haketmedim

daha fazlası zarardır herhalde.tabi ben ortalama olarak söyledim belki bende 600 filan götürmüşümdür ama artık yeni araç aldığım için artık yük mük taşımıcam sadece 5 kişi taşırım zaten bununda zararı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-Z-M

quote:

Orjinalden alıntı: Haketmedim

daha fazlası zarardır herhalde.tabi ben ortalama olarak söyledim belki bende 600 filan götürmüşümdür ama artık yeni araç aldığım için artık yük mük taşımıcam sadece 5 kişi taşırım zaten bununda zararı yok.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarıyla her aracın ne kadar yük taşıyabileceği kullanma klavuzunda yazar. Üstüne çıkmak sakıncalıdır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Bildiğim kadarıyla her aracın ne kadar yük taşıyabileceği kullanma klavuzunda yazar. Üstüne çıkmak sakıncalıdır diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    aracın boyutlarına göre değişio sanırım, ama gonur'un dediği gibi en sağlıklı bilgi klavuzda olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

aracın boyutlarına göre değişio sanırım, ama gonur'un dediği gibi en sağlıklı bilgi klavuzda olur.

Alıntıları Göster
    96 corolla da yaklasık 300kg tasımıstım aracın arka tarafı yere bıtısmıstı neredeyse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

96 corolla da yaklasık 300kg tasımıstım aracın arka tarafı yere bıtısmıstı neredeyse.

Alıntıları Göster
    ortalama sadece bagaj 200 kilo taşımışımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomotorrte

ortalama sadece bagaj 200 kilo taşımışımdır.

Alıntıları Göster
    Araca göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Araca göre değişir.

Alıntıları Göster
    fiat tipo 1.4 s ile yaklasık 600 kilo yük ile izmirden ankaraya gelmişligim var

• Onu bunu bilmemde arabanin ruhsatina bakarsaniz yasal siniri orda yazar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 yılında palio van aracımla 1600 kilo yükü antalyadan çorum sayayi şitesine taşıdım amasısörler yağ akıttı yok indikten sonra arana eski haline nazaran 10 santım yere katın kaldı kımseye tavsıye etmem cok masraf cıktı sonra arabada

• Pejo 406 var, 600kg ile erzurum maras sorunsuz geldim surtme vs olmadi hic

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdemre

Pejo 406 var, 600kg ile erzurum maras sorunsuz geldim surtme vs olmadi hic
    kartalın sanayide ne yükler taşıdığına şahit oldum,
  • Ruhsatı açıyorsunuz,

Orada arabanın net ağırlığı yazıyor(boş ağırlık)

Birde azami yüklü ağırlık yazıyor oda maksimum yüklü toplam ağırlık.

Azami yükten aracın ağırlığını çıkarıp sonucu bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 6 Haziran 2015; 20:36:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Ruhsatı açıyorsunuz,

Orada arabanın net ağırlığı yazıyor(boş ağırlık)

Birde azami yüklü ağırlık yazıyor oda maksimum yüklü toplam ağırlık.

Azami yükten aracın ağırlığını çıkarıp sonucu bulabilirsiniz.
    Ortalama bir insan 80 kilo olsa...5 kişi 80 kilo 400 kilo eder...100 kiloda bagaj olsa...500 kilo normaldir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Ortalama bir insan 80 kilo olsa...5 kişi 80 kilo 400 kilo eder...100 kiloda bagaj olsa...500 kilo normaldir...

Alıntıları Göster
    megane 1 ile 10 torba kömür taşımıştım. 25 kg bir torbası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

megane 1 ile 10 torba kömür taşımıştım. 25 kg bir torbası.

Alıntıları Göster
    efsane kasa corolla ve broadwaylar bu konuda berbatlar çabuk oturuyolar yere, hele corollanın susturucu asfalt ile akraba olabilir.
  • Tam bu videoyu göstermeye gelmiştim,geçen hafta izledim tvde hocam.
    Ama kayıt bayağı eskiymiş,ben yeni bölümler sanıyordum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-Z-M kullanıcısına yanıt
    Aracın ruhsatındaki azami istiap haddini geçmemek en güvenlisi tabii. Bunu hesaplamanın kolay bir yolu var bence .
    Şahsen birçok üründe normal olarak doldurulmuş birşeyin sorun çıkarmayacağı kanaatindeyim. Aracı yapan mühendisler normal şartlarda ne taşınacağını bilerek tasarlamışlardır. Yani binin binebildiğiniz kadar, ne zaman abartılı olursa o zaman bi yanlışlık vardır. Misal çamaşır makinelerine istediğiniz gibi doldurun, -abartmadan- zaten tamburu en fazla yük alabileceği kadardır. Yani makine 5kg kapasiteliyse tamburu ancak o kadar alır, 7 kg ise 7 kg. Ayağınızla çamaşır zorlamadıkca 5kg kapasiteli makine 7 kg çamaşır almaz zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.