NVIDIA EKRAN KARTLARI İÇİN CEVAP BELLİ, YENİ SERİ (4000, 5000) OLMASI DEĞİL, EN ÜST VERSİYON (..90) OLMASI DAHA ÖNEMLİ! https://forum.donanimhaber.com/rtx-4090-gerekli-mi-gereksiz-mi-rtx-3090-varsa--154188789 Not: Bu önemli tespit, özellikle en üst düzey PC donanımı olanlar için tam manasıyla geçerlidir. Bu konuda arada kalacak bir durum yok. 3090'ı bırakıp 4080 alma gibi vahim bir hata yapmadığım için o kadar memnunum ki anlatamam. Zaten son zamanlarda surekli Dlss'yi kapatatak oynuyorum. Görüntü kalitesi çok daha iyi oluyor. Aşağıdaki yazıyı okuyup anlayan arada kalacak bir şey olmadığını da çok iyi anlar. Performans açısından o yeni nesile ihtiyaç yok 3090'a sahip vre pc donanımı iyi olan biri için. Bakın stalker 2'de en ufak takılma yaşamadım. Görüntü kalitesi farkı ise çok az fark belki vardır 3090-4090 arasında. Bir arkadaş yüzde 20 dedi ama o da meçhul. Bu düşük kaliteli çıkan yeni zottirik oyunlar mı o %20'lik görüntü farkını bize verecek, güleyim bari de boşa gitmesin. 3090'a sahip olan için önemli olan diğer bileşenlerin üst düzey olması. Ve tabi ekranın da. Cevap belli, yeni seri (4000, 5000) olması değil, en üst versiyon (..90) olması daha önemli. Zihinde daha somut olması için şunu demeli: Bu adamlar diyor ki, Dlss ile performans problemi yaşamayacaksınız ve kartlarınız da daha uzun süre idare edecek, değil mi? Ama işte bu pc donanımı nispeten düşük olanlar için kısmen geçerli. Ve sanki görüntü kalitesini arttırıyormuş gibi fiyakalı takdimlerle kafa karıştırıyorlar. Mesela ben işi anlayana kadar, (ki o kadar da meraklıyımdır, okuyup araştırırım yani, ona rağmen) Dlss yi görüntü kalitesini arttıran bir şey olarak tasavvur etmiştim uzun bir zaman. Sonra baktım ki, sadece ışın izleme ve bir parça da kartın daha güçlü olması görüntü kalitesini arttırıyor. Asla Dlss ve Frame Generation değil. 1- E iyi de PC donanımı iyi ve güçlü ekran kartı olanın zaten Dlss'ye ve Frame Generation'a ihtiyacı yok! 2- Pc donanımı düşük olan veya ..90 serisi hariç ..50, ..60, ..70 hatta ..80 serisi olanlar da o görüntü kalitesini arttıran özelliklerden tam yararlanamayacak çünkü performans artsın diye Dlss’yi açacak performans modunda (720p de çalıştırıyor oyunu dlss performans modu, şaka gibi) ve mecburen oyun ayarlarını aşağıya çekip ışın izlemeyi kapatacak! Ne anladık şimdi bu işten! 3- Gelelim kartların daha uzun süre idare etmesine. Bu da tamamen bir yalan ve önemli oranda gerçekleşmeyecek bir şey. Çünkü Vram yetersizliği nedeniyle, o yeni seri kartları o kadar uzun süre konforlu şekilde kullanamayacaksınız. Bunun tek bir istisnası var, Vram ve gücünün yüksekliği nedeniyle, o da ..90 serisi. Yani 3090 ekran kartı olan için en akıllıca yatırım PC donanımına yatırım yapmaktır. Mesela PC Ram 16 GB ise 32 veya 64 GB Dual ram almalı. PCIe 4.0 M2 Ssd almalı. İşlemciyi yükseltmeli gibi. Karta verilecek paralarla bunlar rahatlıkla yapılabilir. Bunun en bariz örneği Stalker 2'de yaşandı. Donanımı nispeten düşük ve 32 ram olmayanlar akıcı şekilde oynayamadı. Sebebi de işte bu. PC ram azlığı. Yani arkadaş gitmiş, 4060 veya 4070 almış yeni seri, son ve en ileri teknoloji diye. Ama böyle sorun oluyor işte. Bizi o kadar fena kandırıyorlar ve öyle bir çakallık yapıyorlar ki, kafanın karışması ve aldanmak gayet tabi bir şey. Ben de çok zaman net göremedim meseleyi. Sonra bu noktalar zaman içinde kafa yorarak, araştırarak, insanların deneyim ve şikayetlerini okuyup karşılaştırarak zihnimde netleşti ve kesinleşti. Sisteminde 4080 olup, 5080 için para biriktireceğini ifade eden bir arkadaşımıza yazdığımız cevap: "Kimsenin tonla para ödeyip de karşılığını alamamasına razı gelmediğim için bunları yazdım ve yazıyorum. Bu kanaat ve tespitimi çok kişi de aynen kabul ve teyid etti. Hatta bu yönde olumsuz deneyimleri olan da detaylarıyla aktardı. (3090 satıp 4080 almasındaki pişmanlığını aktardı biri.) Meselenin özü, en son üst versiyonlar (..90) haricindekilere şimdiki tabloda yetersiz olan vram koyulduğu için (4080 ve 5080 için sadece 16 GB) bu kartları almak için tonla para vermenin uygun olmayacağını tespit ettik. ..80 versiyon kartlar güçlüdür ama 12, 16 GB vram ile o güçlerini kullanamayacaklar, 18-19 vram harcayan oyunlar (Star Wars Outlaws mesela) karşısında mecburen ayarları düşürmek zorunda kalacaksınız. Kullanılmayan gücün bir kıymeti yoktur. Dlss fps yi arttırıyor, görüntü çözünürlüğünü düşürüyor. Ama vram yetersizliğine 4000 serisi Dlss de çözüm olmuyor. Buna dikkat edin. Işın izleme de görüntüyü iyileştiriyor ama fps yi düşürüyor. Dolayısıyla 12 GB vram olan ne 4080 ve ne de 5080 ile 4K ultra ayarlarda maksimum görüntü kalitesi ile akıcı oynama imkanı bulamayacaksınız birçok yeni nesil oyunda. Evet yeni nesil (4000, 5000) serisi kartların daha güçlü ve bir parça daha iyi görüntü kalitesi sağlayabileceğini kabul ediyoruz ama, o gücü kullanmak ancak vram yüksek olduğu zaman mümkün olabiliyor. Bu vram ile mümkün olmadığı için Dlss açacaksınız çözünürlük düşecek, ışın izleme açacaksınız, fps düşecek. Dolayısıyla demek istiyorum ki, (akıcı olarak oynama deneyiminden taviz vermemek şartıyla) 3090’ın zaten fazlasıyla sağladığı bir görüntü kalitesine, ancak ulaşabileceksiniz. O zaman neden bunlara para veresiniz ki?! Bu durumda 3090 24 GB olduğu için, onu bırakıp üstüne tonla para verip, 4080 veya 5080 16 GB almak uygunsuz oluyor. Mevcut tabloda ben rahatlıkla diyebilirim ki, 5090 alabiliyorsanız alın. Alamıyorsanız 4090 alın. Onu da alamıyorsanız 3090 alın. Ama kesinlikle 4080-5080 veya alt versiyon almayın. Tabi bu söylediklerim 4K, akıcı ve yüksek görüntü kaliteli oyun deneyimi isteyenler ve zaten üst düzey bir pc donanımı olanlar için geçerli. Ama daha az görüntü kalitesine ve daha düşük ayarlara razı olanlar için de benzer şekilde geçerli. 2K oynuyorsanuz, neden 4080, 5080’e ihtiyacınız olsun ki? O çözünürlük için daha uygun fiyatlı bir kart işinizi görür. Orada vram ihtiyacı ciddi oranda düşeceğinden yine aynı mantıkla kullanılmayacak güce ve teknolojiye para vermenin gereği olmuyor." DLSS FPS Artırır mı? Evet, DLSS FPS (saniyedeki kare sayısı) artırabilir. Yapay zeka destekli örnekleme yöntemi kullanarak, grafik kartının daha düşük çözünürlükte render alıp, görüntüyü yüksek çözünürlüğe çıkararak işlemesi sağlanır. Bu da daha yüksek FPS ile daha akıcı bir oyun deneyimi sunar. DLSS Görüntüyü Bozar mı? DLSS, genel olarak görüntü kalitesini iyileştirmek için tasarlanmıştır. Ancak, bazı durumlarda, özellikle düşük DLSS ayarlarında, görüntüde bulanıklıklar veya diğer grafik anomalileri oluşabilir. Yüksek DLSS modları bu sorunları minimize eder. DLSS VRAM Düşürür mü? DLSS, doğrudan VRAM kullanımını düşürmez, ancak grafik kartının VRAM’i daha verimli kullanmasına yardımcı olabilir. Daha düşük bir çözünürlükte render yaparak başladığı için, VRAM üzerindeki baskı azalır, bu da dolaylı olarak VRAM kullanımını optimize edebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 11 Aralık 2024; 22:38:16 > |
Nvidia İçin Cevap belli, Yeni Seri (4000, 5000) Olması Değil, En Üst Versiyon (..90) Olması Daha Öne
-
-
3090 dan 4080 e geçen adam zaten işi bilmiyordur. 3090 dan illa geçeceksiniz 4090 a gecersiniz. He bu iki ornekte de kisinin çok parasi vardir:) Bende 3080 nin 12 gb modeli var. 5080 den aşağısına gecemem suan. Adamlar frame gen dlss diye bizi yiyor. Cuda cores sayisinda doğru düzgün artis sadece 90 li modellerde var. Simdi elimdeki karttan 5070 ti a gecsem aynı cuda cores a sahip bir karta geçmiş olacağım. Saf güç olarak aralarinda çok az var. Frame gen ve dlss ile nvidia daha az maliyetle daha çok para basmanin yolunu buldu. Onceki modellere de en iyi versiyonlari getirmeyip saf güç olarak arada çok az fark olan kartlari sirf yeni versiyon dlss diye aldirtiyor -
Bir arkadaş 3090'dan geçmiş 4060'a, bir diğeri de 3090 satıp 4080 almış, böyleleri çok vardır. Ve çok sıkıntı yaşamışlar tabi. Attan inip eşeğe binmek misali.
Bu tabi bütçe meselesi ama mesela bütçesi yetişmeyen biri için 4060-4070 almak yerine, bundan çok daha iyi ve ekonomik bir çözüm, iki nesil önceki serinin en üst versiyonunu almak olabilir. Örneğin 5060-5070 almak yerine, 3090 almak. Bu şekilde hem daha ucuz olur, hem de çok daha iyi performans ve görüntü kalitesi alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 27 Kasım 2024; 11:44:48 > -
Indiana Jones and the Great Circle deneyimim ve bazı denemelerimin sonuçları:(sadece teknik anlamda, rtx, performans, overlock, 3090, 4090 vs. hakkında)
Valla önceki mesajımda dediğim gibi imkanı olan en yeni ..90 serisi alsın, çoğumuzda imkan olmayınca en makulü iki nesil veya bir önceki nesil sıfır veya ikinci el ..90 serisi almak en makulü.
Bakın kart güçlü olunca vram de yeterliyse (yani ..90 serisiyse) mesele kalmıyor. Tek mesele ne biliyor musunuz? Yani en yeni versiyon ..90 serisi almak için tek gerekçe yani gerçekten ihtiyaç hissedeceğiniz nokta RTX-Ray Tracing'dir. (bence o da, o kadar para ödemek için mantıklı bir gerekçe değil ya, aşağıya onu da ele aldık.)
Yani inanın bu da o kadar aman aman Full Ray Tracing'de bile çoğu oyunda o kadar görsel kaliteye etki etmiyor, çok abartı fark etmiyor ama aşırı performans düşürdüğünden, ciddi takılmalara sebep olduğundan, işte tam o noktada 4090'a ihtiyaç oluyor. Mesela ultra 4K ayarlarda 4090 isteyen Indiana Jones oyununda sadece ray tracing full açıksa ona ihtiyaç oluyor yoksa ultra 4K'da 3090 ile çok iyi bir kalitede, tam akıcı oynayabiliyorum.
Ve ne yaptım biliyor musunuz, tabi 4090 ile denemenin aynısı olmaz ama, ram ve işlemciye overlock uyguladım ve bu sefer 3090 ile 4K ultra ve full ray tracing en üst ayarlarda tekrar denedim. Dlss kapalı veya açık ama kalite veya otomatik, hepsini tek tek denedim. Normalde overlock öncesinde ray tracing açınca ağırlaşıyordu oyun 3090 ile. O yüzden hak verdim gerçekten 4090'a ihtiyaç varmış diye ama overlock'dan sonra hiç takılmadı fakat ray tracing ile görüntü kalitesinde o ışın izleme görselliği pek de "Amanın! Bu harika ve vazgeçilmez bir görsel şölen haline geldi! Ne yapıp edip mutlaka 4090 veya 5090 almalıyım!" diyebileceğim bir farklılık olmadı. Hatta fark neredeyse yok gibi bu oyunda. Açıkçası boşa gelmiş o rtx için o yeni güncelleme, ne fark etmiş ki. Bunlar tabi oyuna göre de değişebilir ama benim gözlemim bu şekilde. Zaten görsel kalitenin 3090'a göre ancak %20 fark ettiğini 4090 kullananlardan söyleyenler oldu ama o da neye ve kime göre. Düşünün, 4090 ile full ray tracing ile oynamak ancak mümkünken aynı imkanı ram ve işlemciye 5 dakikada güvenli ve otomatik overlock yaptırarak (Asus anakart bios özelliğiyle) ulaştım. Yani cidden ne derece gerekli cidden düşünmek gerek. Yani aman aman fark olsa ve tüm yeni oyunlar da harikulade bir görsel şölen olarak çıksa ama o da yok. Dolayısıyla durum, vaziyet bu şekilde.
Oyun hakkında ilave notlar:
Birisi sormuştu bu dört saatlik sinematik neden diye? Oyunda oldukça ilerledim, sonlara yaklaştım artık.
İki noktanın oynanış mekaniklerindeki hantallığı ve zamanının ciddi anlamda gerisinde kalmışlığını, tamamen olmasa da kısmen kapatmak ve göze çok göstermemek için tercih edildiği aklıma düştü.
Bu iki noktanın birisi TPS yerine FPS kamera açısının tercih edilmesi. Oyuna alıcı gözle bakan ve dikkat edenler çok nadir olarak üçüncü şahıs kamera açısına geçildiğini ve eğer oyunun tamamı bu açıdan görülse, oynanış mekaniklerindeki hantallık ve kusurların çok daha fazla göze batacağının farkına varırlar.
İkinci nokta da şu: Sinematikler. Hani sorulmuştu ya, neden bu kadar çok sinematik var diye? Çünkü o sinematiklerdeki sahneleri, o hantal ve eski moda oynanış mekanikleriyle sunmalarının imkan ve ihtimali yok da ondan. Buradan şu anlaşılmasın. Sinematik hiç olmasaydı demiyoruz. Sinematikleri severim, bayılırım hatta, mesele o değil. Ama dikkat ediyorum, başka ve gerçek anlamda AAA seviye bir oyunun, bizzat oynatarak veya en azından bazı tuş kombinasyonlarının kullanılmasıyla oynanışın içine dahil edeceği sahneler tamamen sinematikler ile sunulmuş. Çünkü oynanışın içine alma imkanı yok. Evet hemen her oyunda hatta en üst kalite oyunlarda bile sinematiklerin kalitesi oynanıştan daha üstündür veya en iyi ihtimalle yakındır. Fakat bu oyunda dikkat ederseniz oynanış kısmının gerek görüntü gerek oynanış kalitesi, sinematiklerin kalitesinden çok geride. Arada çok fark var. İşte bu teknik eksikliği göze çok batırmamak veya imkan nispetinde kapatabilmek, telafi edebilmek maksadıyla, sinematikler çok ama çok fazla ve uzun kullanılmış. Benim şikayetim yok ama oyunun kendi görsel kalitesi, oynanışın akıcılığı ve kıvraklığı noktasında ben o kadar çok oyun biliyorum ki, onlar bu oyundan 10 sene önce yapılmıştır belki ama bundan çok çok daha göze güzel görünüyordur. Tabi bu eksikliği de sanat tasarımı ile, başlı başına etkileyici bir konsept olan Indiana Jones'un oyun içinde harika bir seslendirmeyle dahil olmasıyla önemli ölçüde kapatmışlar. Ama görmesini bilen ve dikkat eden için bu kusur ve eksiklikler kabak gibi ortada duruyor.
Oyunu bitirmeyi başardım yama ile, oyun sonlara doğru macera açısından çok daha tempolu ve sürükleyici oldu, yalnız dev yılanın ve hemen akabinde piramitin tepesine tırmanma bölümleri çok sinir bozucu ve zorlayıcıydı. Bu oyunlar bize çok yanlış yapıyor. Hikaye, en kolay, light zorluk modunu seçiyorsun, ama buna uygun düzenlenmemiş ve yine de trainer kullanmaya mecbur edecek kadar zor bir çok şey. Pek çok kusur ve eksikliklerine ve oynanış ile görsel kalite düşüklerini sinematikler ve diğer öğelerle örtme çabalarına rağmen yine de hatırı sayılır derecede keyif verici bir macera oldu.
Fakat bu kendini güya en yeni nesil teknolojiyi ve en üst görsel kaliteyi sunuyor olarak lanse eden ve en tepe fiyattan satılan oyunların bilmem kaç sene önceki AAA oyunlardan pek çok açıdan geride olması çok can sıkmaya devam ediyor. Ben dikkat ettim ve aklıma gelen ve çok açıdan bu oyundan çok daha üstün olan 3-4 oyunun yayın yıllarına baktım ve şimdi hepsini sıralamayacağım. 4-7 ve 10 yıl önceki gerçek anlamda iyi ve kaliteli AAA oyunlar, bu yeni çıkan ve kendine güya AAA oyun diyen ve 9-10 gibi bol keseden puan verilen bu oyunlardan kat be kat daha üstünler çoğu açıdan, belki bazıları her açıdan daha iyiler. Bu durum oyun piyasasında kalitenin azaldığını ve fiyatların ise arttığını gösteriyor. Bu yeni oyunları beğenip beğenmemeniz, size keyif verip vermemesi tamamen başka bir mesele.
O kalite düzeyinde oyun geliştiremiyorsanız boyunuzu aşıp da o kadar yüksek fiyattan satmayın ve insanları da mükemmel ama yanıltıcı tanıtım videoları ve yalan vaadlerle kandırmayın, değil mi ama?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Aralık 2024; 0:22:54 >
-
Bir başka başlıkta yapılan dikkat çekici ve fikrimizi teyid eden bir tespit:
"Nvidia aslında maliyeti son derece düşük olan grafik belleğini düşük tutarak ekran kartlarının hem erken ölmesini ( planlı eskitme ) hem de alt seviye kartlarının gücü yetmesine karşın yüksek çözünürlükte kullanılmamasını sağlıyor.
Yani Nvidia müşterilerini zorla deli miktarda kar elde ettiği üst seviye kartlarından almaya zorluyor. Bunu alt seviyeyi bilinçli biçimde Vram üzerinden sakatlayarak gerçekleştiriyor. "
-
Evet, iş 4k ultra'ya gelince çok daha fazla değişiyor. Mesela star wars outlaws 18 ve birisi yazmıştı indiana jones 20 gb vram kullanıyor. Simdi bunlar vram sızıntısı, oyun hatası, optimizasyon eksikliği dense de, neticede istiyor mu istiyor, oyun deneyiminizi zorlaştırıyor ve baltalıyor mu baltalıyor, önemli olan o. Yani bir taraftan orta seviye, bir taraftan 4K en yeni teknoloji diye pazarlanan ..60, ..70 serilerindeki vram yetmez hale geliyor. Ayarları düşürüp en yeni teknolojileri de kısacaksak zaten bu kartları almanın da bir manası kalmıyor.
Ben test ettim az önce. Tüm ayarlar en üstte, Rtx full ve Dlss kapalı olarak. Net 17 GB vram kullanıyor indiana jones boş ve durgun bir sahnede. E tabi aksiyonlu veya hareketli, kalabalık bir sahne de değil yani. Oyunda Dlss açık ve otomatik, RTX tam kapalı ve grafik ayarları yüksek olarak ayarladım, yine durgun bir sahnede vram kullanımı 11-12 GB'a düştü.
Yani arkadaşlar kendi tercihinizi ve değerlendirmenizi, kullanım ve donanım ve ekranınıza göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Fakat özellikle 4K için 16 Gb bile yeni oyunlar için çoğu zaman yeterli görünmüyor gördüğünüz gibi. Bu tablo ilerideki zamanlarda daha kötüye gidecek, düzelmeyecek. Dolayısıyla bence 3080-4080 ve 5080 bile tam mükemmel bir seçenek değil vram nedeniyle. 5090 veya 4090 alınamıyorsa, iki nesil önceki ve 24 GB vram'i olan 3090 almalı.
Birileri biz bunu söyleyince hemen ezberini tekrar ediyor ve 3090 eski nesil Dlss, eski teknoloji (Rtx açısından) kullanıyor diyor ve 3090'a burun kıvırıyor, adeta küçümsüyor. Bu düşüncenin ne kadar hatalı olduğunu anlamış olmalısınız. Yukarıda kullanılan vram değerlerini gördünüz. Yeni nesil ve yeni nesil teknoloji diye bu arkadaş gidiyor, tonla para verip 4060-4070 alıyor, şimdi de bir sürü para ödeyecek ve yeni nesil diye 5060-5070 almaya çalışacak. 5080'nin bile 16 GB vram ile geldiğini düşünürsek, 5060-5070 almanın (özellikle 4K için) ne derece uygunsuz bir karar olacağını herkesin basiret ve muhakemesine havale ediyorum. Tabi herkes kararında hür ve serbesttir, kendisi bilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 14 Aralık 2024; 20:17:31 >
-
Şimdi bakınız arkadaşlar, lafa gelince Nvidia kartlarını en yeni teknoloji ve 4K çözünürlük veren ürünler olarak takdim eder ama bir taraftan da kartların gerçek performansları ve ..90 serisi dışındakilerin 4K ultra yükü altındaki performans düşüklükleri/yetersizlikleri belli olmasın diye özellikle ..60 ve ..70 serisi performans testlerini daha düşük çözünürlüklerde yapar ve ..80 ve ..90 serilerinin performanslarını ise 4K çözünürlükte ama DLSS performans modunda yapar. (3000 serisinde de aynı taktiği uygulamışlardı. Tam da bu can sıkıcı durum bana 3080’i sattırıp 3090 aldırmıştı.)
Bakınız dikkat edin aşağıdaki performans testlerinin hangi şartlar altında yapıldığına. Bir kere PC ram ve işlemci en üst düzey seçilmiş hepsinde. (i9-12900K ve 32 GB RAM) Diğer taraftan ..60 ve ..70 serisi testleri Fps değerlerinin daha yüksek çıkmasını sağlamak için 1920x1080 ve 2K çözünürlük kullanılmış. ..80 ve ..90 serilerinin testleri ise 4K çözünürlükte yapılmış fakat DLSS için performans modu seçilmiş kasıtlı olarak bizleri kandırma maksadına yönelik olarak.
Adama demezler mi madem ..60 ve ..70 serisi o kadar güçlü ve yeni teknoloji ürünü, neden testlerini 4K çözünürlükte yapmıyorsun?! Ve madem ..80 serisi o kadar güçlü ve yeterli, neden DLSS kalite modunu kullanmıyorsun da, oyunu 720p çözünürlüğüne indirerek çalıştıran DLSS performans modunda yapıyorsun testlerini, sen bizim aklımızla dalga mı geçiyorsun, adam mı kandırıyorsun?! Evet, hem dalga geçiyorlar, hem de bizleri kandırıyorlar ne yazık ki. Bunu yapmalarındaki temel sebep de ..80 serisinin yetersizliğini gözlerden saklamak ve ..90 serisini de olduğundan yüksek göstermektir. 4K en yüksek ayarlar için tek yeterli ve sorunsuz deneyim sağlayan kart ..90 serisidir arkadaşlar. Net ve kesin bilgi. Ama bu ifadeyi yanlış anlamayın ..80 serisi ile veya 4070ti ile 4K oyun oynanmaz demiyorum. Fakat tüm oyunlarda yeterlilik, sorunsuzluk ve uzun bir süre bu yeterliliği sürdürebilme kabiliyetine sahip tek seri ..90 serileridir diyorum.
RTX 4060 Performans testi
1920x1080 Çözünürlük, En Yüksek Oyun Ayarları, DLSS Süper Çözünürlük Kalite Modu; RTX 40 Serisi, i9-12900K, 32 GB RAM, Win 11 X64'te Kare Oluşturma.
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/40-series/rtx-4060-4060ti/
RTX 4070 Performans testi
i9-12900K, 32 GB RAM, Win 11 x64'te 2560x1440 Çözünürlük, En Yüksek Oyun Ayarları, DLSS Süper Çözünürlük Kalite Modu, Kare Oluşturma.
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/40-series/rtx-4070-family/
RTX 4080 Performans testi
i9-12900K, 32 GB RAM, Win 11 x64'te 3840x2160 Çözünürlük, En Yüksek Oyun Ayarları, DLSS Süper Çözünürlük Performans Modu, DLSS Işın Yeniden Oluşturma; DLSS Kare Oluşturma.
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/40-series/rtx-4080-family/
RTX 4090 Performans testi
3840x2160 Çözünürlük, En Yüksek Oyun Ayarları. DLSS Süper Çözünürlük Performans Modu, RTX 40 Serisinde Kare Oluşturma. i9-12900K, 32 GB RAM, Win 11 x64.
https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/40-series/rtx-4090/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X