Şimdi Ara

kavşakta yapılan kazada %100 kusur bana verilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
33.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çok enteresan ama yaklaşık 4 ay önce mahalle arasında kavşakta yaptığım kazada kusur %100 bana verilmiş. tramerden sorgulama yaptım. işin açıkçası canım çok sıkıldı. hiç mi karşı tarafın suçu olmaz ki bildiğim kadarı ile kavşaklarda soldan gelene yol verilir. ben karşı tarafın solundaydım. neyse aşağıda zaten tutanakta çizilen krokinin fotosunu paylaşıyorum. bu konuda tecrübeli arkadaşlar yorumlarını esirgemezsse sevinirim.
     kavşakta yapılan kazada %100  kusur bana verilmiş

benim aracım b aracı.

kavşakta yapılan kazada %100  kusur bana verilmiş

• her iki yolda aynı önem derecesine sahipse
    kavşağın içinde olan yolun sahibidir.diğeri beklemek zorundadır.Sizin durumda muhtemelen bu şekilde olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

her iki yolda aynı önem derecesine sahipse
    kavşağın içinde olan yolun sahibidir.diğeri beklemek zorundadır.Sizin durumda muhtemelen bu şekilde olmuştur.

resimde de görüldüğü gibi ben kavşağın içindeyim. hatta sağdan gelen araba benim ön kapıdan vurdu. tamam sağdan gelene yol verilir ama ben geçişimi neredeyse tamamlamışım. yani vuran ben değil vurulan benim. kusurlu da benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

Orijinalden alıntı: pascuu

her iki yolda aynı önem derecesine sahipse

resimde de görüldüğü gibi ben kavşağın içindeyim. hatta sağdan gelen araba benim ön kapıdan vurdu. tamam sağdan gelene yol verilir ama ben geçişimi neredeyse tamamlamışım. yani vuran ben değil vurulan benim. kusurlu da benim.

Alıntıları Göster
    Sanırım "yollar eşit öneme sahipse sağdan gelene yol verilir" kuralı yüzünden iş size patlamış. Döner kavşak olsaydı siz haklı olurdunuz ayrıca.

Geçmiş olsun...

Edit: Çizilen krokiye dikkat ettim de çevre yoluna paralel yol öncelikli olabilir. Yani iki yol aynı önceliğe sahip olmayabilir gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 10 Mayıs 2012; 11:03:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Sanırım "yollar eşit öneme sahipse sağdan gelene yol verilir" kuralı yüzünden iş size patlamış. Döner kavşak olsaydı siz haklı olurdunuz ayrıca.

Geçmiş olsun...

Edit: Çizilen krokiye dikkat ettim de çevre yoluna paralel yol öncelikli olabilir. Yani iki yol aynı önceliğe sahip olmayabilir gibi geldi.

Alıntıları Göster
    Sanırım B aracı sizin.
    Kavşağa kontrolsüz girmişsiniz,sağınızdaki araca yol vermeniz gerekirdi.
    Acı olmuş ama kuralı öğrenmiş oldunuz.

• Sağdan gelene yol verilir ama kavşağın içinde bir araç varsa onu beklemek icap eder. Yalnız bu kavşağın içi tanmı dönel kavşak için geçerli olabilir. O kuralı detaylıca bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çapultra

Sanırım B aracı sizin.
    Kavşağa kontrolsüz girmişsiniz,sağınızdaki araca yol vermeniz gerekirdi.
    Acı olmuş ama kuralı öğrenmiş oldunuz.

Alıntıları Göster
    aynen acı bir tecrübe oldu. neyseki kasko trafik varda elimizi cebimize atmadık. yoksa daha da acı olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    sizin araciniz yola önceden gitmiş çarpma yerine göre A aracı suçlu gibi .

buna benzer bir kaza 2010 da başima gelmişti ben tali yoldan girmeme ramen diger aracin hizinin fazla olmasi hemde arka tamponumun ucuna vurmasi nedeniyle kusur ona verilmişti . tutanakta ben bu ayrinlilari belirtmiştim fakat güzel bir biçimde okuyanin dikkatinden kaçmasin diye .

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

buna benzer bir kaza 2010 da başima gelmişti ben tali yoldan girmeme ramen diger aracin hizinin fazla olmasi hemde arka tamponumun ucuna vurmasi nedeniyle kusur ona verilmişti . tutanakta ben bu ayrinlilari belirtmiştim fakat güzel bir biçimde okuyanin dikkatinden kaçmasin diye .

işte benim de dayandığım nokta bu. tamam normal şartlarda ben vursam suçlu benim ama vurulan benim. kusurlu benim. tutanağı da zaten resimde belirttim. orda olayı ana hatları ile anlattım. insanın canı sıkılıyor açıkçası %100 kusurlu bulunması.
  • quote:

aynen acı bir tecrübe oldu. neyseki kasko trafik varda elimizi cebimize atmadık. yoksa daha da acı olurdu.

Alıntıları Göster
    sağdan gelen aracın üstünlüğü vardır.b aracı kusurludur şayet kontrolsüz kavşak ise
  • quote:

quote:

işte benim de dayandığım nokta bu. tamam normal şartlarda ben vursam suçlu benim ama vurulan benim. kusurlu benim. tutanağı da zaten resimde belirttim. orda olayı ana hatları ile anlattım. insanın canı sıkılıyor açıkçası %100 kusurlu bulunması.

Alıntıları Göster
    ihtiraz edebilirsiniz tam tersi bile verlilebiliyor böyle oldugunu duymuştum . sigorta şirketlerinin arasinda ki bir anlaşma bu artik biliyorsunuz polislik konular degil bunlar polis kurus beyan edemiyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 10 Mayıs 2012; 11:35:29 >

• quote:

arkadan ne sebeple vurursa vursun haklı haksız suçlu sayılıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

quote:

arkadan ne sebeple vurursa vursun haklı haksız suçlu sayılıyo

Alıntıları Göster
    Vuran-vurulan diye bir kural yok.
    Geçiş üstünlüğünü kim ihlal etmişse suç onundur.
    Kırmızı ışıkta gir kavşağa,ben sana gelip bodoslama patlatayım,sonra ben vurdum diye ben mi suçlu olacağım?

• konuyla ilgisi yok ancak, geri geri vuran, her zaman suçlumudur? suçunu kabul ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

konuyla ilgisi yok ancak, geri geri vuran, her zaman suçlumudur? suçunu kabul ediyor...
    kavşaktaki kural sağdan gelene yol verilir
  • Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle sigorta acenteniz aracılığı ile itiraz edin.

İlk verilen karar, iki sigorta şirketi arasında alınıyor. Bu karara itiraz ederseniz, bir üst kurula gidiyor ve orda nihai karar veriliyor.

Ben de kusursuz olduğumu düşündüğüm bir kazada yüzde 100 suçlu bulundum, acentem aracılığı ile karara itiraz ettim, bir üst kurul karşı tarafı yüzde 100 suçlu buldu ve hasarsızlığım bozulmadı.

İtiraz için herhangi bir para ödemedim, sadece kazayı kendi açımdan anlatıp acenteme eposta ile gönderdim, o da gerekli başvuruları yaptı. Bir iki hafta içinde de karar çıktı.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulipomaniac -- 10 Mayıs 2012; 11:51:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

konuyla ilgisi yok ancak, geri geri vuran, her zaman suçlumudur? suçunu kabul ediyor...
    bence % 100 verilmesi yanlış en az %20 karşı tarafa yazılmalı kavşağa kontrollü girilmeli diye kesin karşıdakinin polis tanıdığı vardır... geçmiş olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tulipomaniac

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle sigorta acenteniz aracılığı ile itiraz edin.

İlk verilen karar, iki sigorta şirketi arasında alınıyor. Bu karara itiraz ederseniz, bir üst kurula gidiyor ve orda nihai karar veriliyor.

Ben de kusursuz olduğumu düşündüğüm bir kazada yüzde 100 suçlu bulundum, acentem aracılığı ile karara itiraz ettim, bir üst kurul karşı tarafı yüzde 100 suçlu buldu ve hasarsızlığım bozulmadı.

İtiraz için herhangi bir para ödemedim, sadece kazayı kendi açımdan anlatıp acenteme eposta ile gönderdim, o da gerekli başvuruları yaptı. Bir iki hafta içinde de karar çıktı.

Geçmiş olsun.
    Kazayı filan bilmemde ilk defa bu forumda düzgün çizilmiş bir kaza tutanağı gördüm. Tebrikler

• quote:

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle sigorta acenteniz aracılığı ile itiraz edin.

Geçmiş olsun.

dostum prosedürü tam olarak anlatabilirmisin.

ben acenteyi değiştirdim. eskiden ankara sigortadaydı. şimdi anadoluya geçtim.
    bir ikincisi dilekçe vs verdin mi?

• quote:

quote:

Geçmiş olsun.

dostum prosedürü tam olarak anlatabilirmisin.

ben acenteyi değiştirdim. eskiden ankara sigortadaydı. şimdi anadoluya geçtim.
    bir ikincisi dilekçe vs verdin mi?

Alıntıları Göster
    bu arada arkadaşlar. tramer de sorgulama yaparken karşınıza çıkan tutanak evrağında bütün bilgileriniz kaba gibi ortada. tc kimlik no telefon no vs. bence güvenlik açığı oluşturuyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.