Şimdi Ara

Kaza yaptım, karşı taraf suçlu fakat %100 kusur bana verilmiş!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

12 mayıs 2014 te kaza yaptım. Daha doğrusu bana vurdular. İstanbul-Halkalı da Audi A3 marka aracımla kavşaktan çıkarken sağdan gelen bir araç bana önden vurdu ve sonra da kaldırıma fırladı. O aracın geldiği yönde 3 tane uyarı mevcuttu.

* Sarı yanıp sönen tekli trafik ışığı ( Fasılalı Yanıp Sönen Sarı Işık: Uyarı anlamındadır. Bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. YOL VER anlamını taşır. )
    * Ters üçgen işareti, ortası beyaz, kenar çizgileri kırmızı (http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Trafik/Isaretler/TanzimIsaretleriYeni.gif )
    * Yuvarlak 3 adet birbirini takip eden ok işareti (http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Trafik/Isaretler/TanzimIsaretleriYeni.gif )

Bunların anlamına göre; o yönden gelen araç kavşak olduğunu görmeli, durmalı, yol verip öyle devam etmeli. Ancak bunların hiçbirisi olmadı ve o araç gayet süratli bir şekilde uyarılara uymadan kavşağa daldı ve bana çarptı. Aşağıda krokisi mevcut.

Karşı tarafın kaskosu yok, sadece trafik sigortası var. Benim hem kaskom (Eureko özel audi kasko) hem de trafik sigortam var. Kasko firmamı arayıp sordum, bana dedikleri aynen şu: Biz suçu karşı tarafa verdik, onlarda bize verdi suçu. Sonra tarafsız bir sigorta firmasından görüş alındı, onlar da %50 - %50 kusur verdi. En son komisyona gitti dosya, onlarda BENİ %100 kusurlu buldular. Eğer itiraz etmek isterseniz Trafik şube müdürlüğünden mahkemeye başvurmanız gerekiyor falan dedi.

Sizlere sorarım, ne yapmam gerek? Haksızlığa tahammülüm yok. Lütfen bir akıl verin, teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qbert1903 -- 30 Mayıs 2014; 14:34:56 >

• şu anda sbm.org.tr adresinden kaza tutanak sonucu sorguladım. Orada tuttuğum tutanak fotolar vs var. Fakat fotoların içinde trafik işaretlerinin yer aldığı fotoğraf yok nedense!! kafayı yicem ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qbert1903

şu anda sbm.org.tr adresinden kaza tutanak sonucu sorguladım. Orada tuttuğum tutanak fotolar vs var. Fakat fotoların içinde trafik işaretlerinin yer aldığı fotoğraf yok nedense!! kafayı yicem ya
    senin kaskon var karşı tarafın kaskosu yok diye sana vermişler suçu hocam...

belliki karşı taraf bağlamayı iyi çekmiş,sende bu işlerden anlamıyorsun anlaşılan,sana itelemişler kabahati...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qbert1903

şu anda sbm.org.tr adresinden kaza tutanak sonucu sorguladım. Orada tuttuğum tutanak fotolar vs var. Fakat fotoların içinde trafik işaretlerinin yer aldığı fotoğraf yok nedense!! kafayı yicem ya
    Dönel kavşağa 2 araç aynı anda yaklaşıyorsa geçiş önceliği diğerine göre sağda kalan aracın oluyor.Bu şekile göre A aracı öncelik sahibi gibi. Tabi aksini gösteren trafik lambası vs. yoksa.
  • Araç kamerası çok önemli.
    Misal bu kazada karşı taraf (Fluence) tutanakta suçu bana attı "Kırmızıda geçti" diyerek:

http://www.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be

Ama ben araç kamerasının verdiği rahatlıkla onun yazdıklarına hiç itiraz etmedim ve bu görüntü kaydını ekspere verdim.
    Eksper %100 kusuru karşı tarafa verince ben de araç değer kaybının tazmini için karşı tarafın trafik sigortasını yapan firmaya 4000 TL tazminat talebiyle başvurdum.
    Firma 1000 TL ödeme yapınca bu 1000 TL yi "tüm haklarım saklıdır" şerhiyle alıp kalanını da alabilmek için Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurdum ve şu an değerlendirme sürecinde.
    Ayrıca bu süreci takip etmesi için Hazine Müşteşarlığını' da ihbar ettim. Onlar da gerek gördükçe firmadan bilgi alıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Araç kamerası çok önemli.
    Misal bu kazada karşı taraf (Fluence) tutanakta suçu bana attı "Kırmızıda geçti" diyerek:

Ama ben araç kamerasının verdiği rahatlıkla onun yazdıklarına hiç itiraz etmedim ve bu görüntü kaydını ekspere verdim.
    Eksper %100 kusuru karşı tarafa verince ben de araç değer kaybının tazmini için karşı tarafın trafik sigortasını yapan firmaya 4000 TL tazminat talebiyle başvurdum.
    Firma 1000 TL ödeme yapınca bu 1000 TL yi "tüm haklarım saklıdır" şerhiyle alıp kalanını da alabilmek için Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurdum ve şu an değerlendirme sürecinde.
    Ayrıca bu süreci takip etmesi için Hazine Müşteşarlığını' da ihbar ettim. Onlar da gerek gördükçe firmadan bilgi alıyorlar.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sen kavşağa girmişsin.sana vermemeleri lazım.üstelik çarpılan sensin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildigim döner kavşağın icindekine yol verilir.
  • quote:

Bir anlık gaza gelmeniz nelere malolmuş siz hala %100 haklıyım diyip duruyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Sen kavşağa girmişsin.sana vermemeleri lazım.üstelik çarpılan sensin
    hocam yanlış yorumlamak istemem ama size çarpan araç kırmızı pejonun ordan mı geliyordu? sizde gri astranın ordan mı geliyordunuz? eğer öyleyce sizin geldiğiniz yerdeki trafik işaretlerini de çekmiş olsaydınız daha iyi olurdu. ki kanaatimce benzer işaretlerden geldiğiniz yönde de olmalı o yüzden 50-50 olması daha makul gibi ama sizin geldiğiniz yer kavşak çıkışı ise sizin yola dalmanız söz konusu benimki varsayım tabi.
  • TSForever T kullanıcısına yanıt
    Üstelik %25 indirimli benzin alacağım diye gaza geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Bir anlık gaza gelmeniz nelere malolmuş siz hala %100 haklıyım diyip duruyorsunuz...

Arkadasa burada defalarca kurallar aciklanarak onun da hatali oldugu anlatildi mi ama nafile. 100 de yuz kusurlu karsi taraf cikmis ya onemli degil trafik canavarligina devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkness88

hocam yanlış yorumlamak istemem ama size çarpan araç kırmızı pejonun ordan mı geliyordu? sizde gri astranın ordan mı geliyordunuz? eğer öyleyce sizin geldiğiniz yerdeki trafik işaretlerini de çekmiş olsaydınız daha iyi olurdu. ki kanaatimce benzer işaretlerden geldiğiniz yönde de olmalı o yüzden 50-50 olması daha makul gibi ama sizin geldiğiniz yer kavşak çıkışı ise sizin yola dalmanız söz konusu benimki varsayım tabi.

evet geliş yönleri aynen o şekildeydi. benim geldiğim yerde sanırım 1 tane işaret vardı o da kavşak olduğunu belirten yuvarlak ok işaretleri. o şekilde hatırlıyorum ama gidip bakıcam oraya yarın. peşini bırakmıcam bu işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

quote:

Arkadasa burada defalarca kurallar aciklanarak onun da hatali oldugu anlatildi mi ama nafile. 100 de yuz kusurlu karsi taraf cikmis ya onemli degil trafik canavarligina devam.

Alıntıları Göster
    Hiçbir tabela olmazsa ise sağdaki aracın geçiş üstünlüğü vardır, sanırım kurban gitmişsiniz hakkınızı nasıl arasınız bilemiyorum, geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Hiçbir tabela olmazsa ise sağdaki aracın geçiş üstünlüğü vardır, sanırım kurban gitmişsiniz hakkınızı nasıl arasınız bilemiyorum, geçmiş olsun

Tramer denen kurum nasıl birşey ise itiraz edilemeyen bir kurum. onu anlamış oldum birkaç saat içerisinde. Sadece mahkeme kanalıyla itiraz ediliyormuş!!

Ama ben hakkımı aramakta kararlıyım. Mahkeme masrafları ne kadar tutar onu öğrenmem lazım önce
  • Qbert1903 kullanıcısına yanıt
    Sulh Ceza Mahkemesine itiraz edebilirsiniz.
    Ceza Mahkemelerine başvuru ücretsizdir. Yargılama sonunda haksız çıkan taraftan masraflar tahsil edilir. Tahminim en fazla 300 TL masrafı olur.
  • Yine aynı kazayı mı paylaşmış, artık biz bıktık adam paylaşmaktan bıkmadı şu kazayı...
    Hayır haklı olsa tamam gece karanlığında sollamaya kalkıyor şehir içinde nasıl hızlı gidiyor, herifin teki sarıya yetişmeye çalışırken kırmızıda yakalanıp çarpıyor suçlu oluyor adam burada haklıyım naraları atıyor.
  • Kavsaklarda gecis ustunlugu herzaman kavsagin icindeki aracindir sagdaki soldaki olayi yok bu isin, o eski kuraldi bildigim kadariyla. Buradaki dayanak, kavsakta donen aracin sagini solunu kontrol etmesinin daha zor olmasi ana yoldan duzbirsekilde gelene nazaran. Gelgelelim uygulamada nedense kavsaktaki arac hep ana yoldan gelene oncelik verir bizim yollarimizda. Bu olayda eger isik varsa kavsakta uygulama farklilik gosterebilir elbette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 30 Mayıs 2014; 15:56:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.J. Pacino

Kavsaklarda gecis ustunlugu herzaman kavsagin icindeki aracindir sagdaki soldaki olayi yok bu isin, o eski kuraldi bildigim kadariyla. Buradaki dayanak, kavsakta donen aracin sagini solunu kontrol etmesinin daha zor olmasi ana yoldan duzbirsekilde gelene nazaran. Gelgelelim uygulamada nedense kavsaktaki arac hep ana yoldan gelene oncelik verir bizim yollarimizda. Bu olayda eger isik varsa kavsakta uygulama farklilik gosterebilir elbette
    Yanılıyorsun tramere itiraz ediliyor sbm'nin sitesinde sonuca itiraz kısmı var. Ayrıca kasko şirketinle de mutlaka bu konuyu görüş, Sigorta yaptırdığın acente değil sigorta firmasının genel müdürlüğünü ara. Bende aynı durumu yaşadım itiraz ettim tekrardan komisyon kuruldu ve suçsuz olduğum ortaya çıktı. Kesinlikle itiraz et; genelde kiralık araçlarla yapılan kazalarda büyük kiralık araç firmaları bu tip şeyleri yaptırtabiliyor. daha fazla detay veremiyorum

• Sen kavşak içinde olduğun için suç karşı tarafta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.