Şimdi Ara

HOnda CVT şanzıman da kayış koparan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SElam;civic FB7 sahibi; ve FK7 alma arifesinde bir honda sever olarak; CVT ile ilgili bu kayış koparma olayından yeni haberdar oldum; açıkçası biraz hayal kırıklığına uğradım.

okuduğum kadarı ile bu sorunu çok erken kmlerde yaşayanlar var; hiç yaşamayanlar çoğunlukta olsa da ; böyle bir arıza durumunda şanzımanın komple çöp olması ; ve sıfırlanma maliyetinin muhtemelen günümüzde 3 haneli -100 BİN tl- gibi rakamlara gelmiş olması; beni FK 7 seçimimi gözden geçirmeye itiyor.

• Kısaca bu sorunun kronikleşme ihtimali var mıdır-kronik denebilir mi?yağmurdan kaçarken -DSG-; doluya -cVT- tutulma ihtmalimiz var mı ?

• yüksek km. lere 140-150 binlere gelindiğinde bu şanzımanlar er-geç patlayacak-kayış koparacak mı ?

• garanti süresi uzatma yapılabiliyor mu ?

• bu durumda araç yenileyecek -model yükseltecekler acaba FK7- FC5 leri es geçip FE kasa civiclere yada farklı marka modellere mi yönelmeli ?

• Öyle bir durum yok hocam ne iyi niyet garantisi devam ediyor ne de sorun çözüldü 2011 model vw alanlarda 2013 de sorun çözüldü diyorlardı daha 2 ay önce superb sahibi arkadaşımın şanzımanı bozuldu garanti de yeni bitmiş km oldulça düşük servis bakımlı ona rağmen iyi niyet garantisine alınmadı

• İlginç bir şekilde duyduğum CVT kopmaları 125 hp'lik versiyonda oluyor. Diğer yandan 182 hp'lik modellerde ise bu sorun yok gibi.

• Dsg’yi zor hazmettik. 10 yıldır kuyudan taşı çıkaramadık, bir de başımıza cvt çıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • münzevii M kullanıcısına yanıt

182 beygirlerin sanırım torku da yüksek olduğu için;125 beygirliklere göre daha güçlendirilmiş.

ama yine de işte insanın aklında soru işareti.

şöyle alıp ağız tadıyla, dere- tepe kafaya takmadan sürülecek bir otomatik araç bulunamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

182 beygirlerin sanırım torku da yüksek olduğu için;125 beygirliklere göre daha güçlendirilmiş.

ama yine de işte insanın aklında soru işareti.

şöyle alıp ağız tadıyla, dere- tepe kafaya takmadan sürülecek bir otomatik araç bulunamıyor.

Toyota yada dsg li araç al

Hondayi garantili olandan al,sorun çıkarsa yaparlar

neden dsg dedim,patlarsa tamiri makul

neden Toyota dedim,10 seneye kadar garanti var hatta fazlası,ve sanziman ölümsüz

• Güçlendirilmiş mekatronik tupu ve yuvasiyla Dsg' yi çozduler artik kabus olmaktan cikti. Şu an en alinabilir, keyifli ve hizli otomatik şanzimanlarin başında dsg ler var.

• FK7 lerde de koparan oldu. Facebook ve whatsapp gruplarında denk geldim. Biraz şans işi sanırım yüklenmiş 250hp olanı kopartmıyor ama stock olan kopartıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Volvo S40 1.9 T4 200 beygirlik bir araç

Müşteriye sattım, 2 saat sonra "Direksiyon pompası patladı ne yapak?" diye arayınca "Banane" deyip yüzüne kapattım.

Mühendis arkadaş "Herüf muhtemelen 200 beygiri görebilmek için otobanda bastı ve doğan olarak direksiyon pompasını kayışından patlattı" demişti...

• tafo0911 T kullanıcısına yanıt

Bu dediğiniz kaç yılından itibaren bu şekildedir?

Servis bakımlı araçlarda iyi niyet garantisi devam ediyor mu ?

• ghostiki kullanıcısına yanıt

Öyle bir durum yok hocam ne iyi niyet garantisi devam ediyor ne de sorun çözüldü 2011 model vw alanlarda 2013 de sorun çözüldü diyorlardı daha 2 ay önce superb sahibi arkadaşımın şanzımanı bozuldu garanti de yeni bitmiş km oldulça düşük servis bakımlı ona rağmen iyi niyet garantisine alınmadı

• münzevii M kullanıcısına yanıt

Bildiğim kadarıyla 125lik ve 182 bg motorda aynı cvt şanzıman bulunmuyor

Yil vs fark etmiyor artik. Bazi ozel vw servisleri guclendirilmis mekatronik tupu ve yuvasi montaji yaparak bu sorunun ustesinden geldiler. Yetkili servislerin haberi yok bundan belki de cozumu biliyorlar fakat islerine gelmiyor olabilir.

Bu islemle birlikte mekatronik yagi ve şanzıman yagi degisimi de yapiliyor. Ortalama 5 le 7bin ₺ arasi bir maliyeti var bu islemlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 19 Mayıs 2022; 16:18:6 >
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, 5-7 bin lira aralığında çözülebilecek bir sorunsa wv grubunu dsg yüzünden saf dışı etmemek lazım.

bu işlemi yapan özel servisi hakkinda bilgi verirseniz cok iyi olur,İstanbul da sanırım?

• 15 yıldır cvt şanzımanlı jazz kullanıyorum. Jazz forumlarını okurum hep. Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

FC5 2017 model 130bin km. de yaşamış civictr forumunda var; herhangi bir yazılım vs..yok. şikayetvar da da yazan var; hatta bizzat benim berberim yaşamıştı şanzıman sıkıntısı ;FC5 kasada.

• Toyota ve uzatılmış garanti düşünülebilir

• 2002 model 500.000 km.yi devirmiş Honda Jazz'ın CVT şanzımanı sorunsuz çalışırken en yeni modelin kayış koparması ilginç geldi.

Konu sahibine tavsiyem otomatik alacaksa TOYOTA'nın CVT'sinden şaşmamalı.

EAT6 veya EAT8'li PUG'da düşünülebilir. Hatta 6 ve 8 ileri Ford'un yeni tam otomatiği de bütçe uygunsa değerlendirilebilir.

Çift kavrama DSG, PowerShift, EDC, DCI ne yapılırsa yapılsın sistemsel olarak bozulmaya veya belli bir km. sonra debriyaj baskı balata değişimi sebepli masraf açmaya mahkumdur.

• arkadaşta 2005 jazz cvt var 380binde motor da şanzıman da henüz orjinal, açıkçası yeni civiclerde böyle bir durum varsa gerçekten üzücü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İstanbulda formen motors'du galiba hatta y.tub kanali var.

• civictr forum
    CVT Şanzıman - ANA KONU - CivicTR Forum
    https://www.civictr.com/threads/cvt-sanziman-ana-konu.248063/page-53#posts

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.