Şimdi Ara

kavşakta yapılan kazada %100 kusur bana verilmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
33.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kural saçmalığı da burada işte. Kim nerede sağdakine yol verecek nerede soldakine verecek karıştırıyor. Herkes soldakine yol vers bu tür kazalar olmaz (tabii kurallara uyulursa). Ayrıca soldaki aracı görmek sağdakini görmekten daha kolaydır sürücü tarafında olduğu için. Maalesef kurallar nereden alınışsa yanlış uyarlama yapılmış. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

aynen acı bir tecrübe oldu. neyseki kasko trafik varda elimizi cebimize atmadık. yoksa daha da acı olurdu.

Eğer hasarsızlık indiriminiz varsa yine eliniz cebinize girecek...Zİra bir dahaki sene o indirim kalkacak...
  • Kontrolsüz kavşakta bir tarafta ana yol diğer tarafta yol ver tabelaları yoksa yol hakkı sağdan gelenindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

aynen acı bir tecrübe oldu. neyseki kasko trafik varda elimizi cebimize atmadık. yoksa daha da acı olurdu.

Eğer hasarsızlık indiriminiz varsa yine eliniz cebinize girecek...Zİra bir dahaki sene o indirim kalkacak...

o konuda sıkıntı yok. çünkü hasarsızlık indirimim yok.
    1.5 sene aracı karda kaydırıp tabelaya vurmuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: hugosan_tr

Kural saçmalığı da burada işte. Kim nerede sağdakine yol verecek nerede soldakine verecek karıştırıyor. Herkes soldakine yol vers bu tür kazalar olmaz (tabii kurallara uyulursa). Ayrıca soldaki aracı görmek sağdakini görmekten daha kolaydır sürücü tarafında olduğu için. Maalesef kurallar nereden alınışsa yanlış uyarlama yapılmış. Geçmiş olsun.

Soldakini görmek trafiğin soldan aktığı te direksiyonun sağ tarafta olduğu ülkelerde daha kolaydır tabi

Ülkemizdeki düzende sol çaprazda aracın a sütunu yer alır ve bu sebeple yol hakkı sağdan gelen aracı görmek daha kolay onun sizi görmesi daha zor olduğundan sağdan gelen aracındır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tulipomaniac

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle sigorta acenteniz aracılığı ile itiraz edin.

İlk verilen karar, iki sigorta şirketi arasında alınıyor. Bu karara itiraz ederseniz, bir üst kurula gidiyor ve orda nihai karar veriliyor.

Ben de kusursuz olduğumu düşündüğüm bir kazada yüzde 100 suçlu bulundum, acentem aracılığı ile karara itiraz ettim, bir üst kurul karşı tarafı yüzde 100 suçlu buldu ve hasarsızlığım bozulmadı.

İtiraz için herhangi bir para ödemedim, sadece kazayı kendi açımdan anlatıp acenteme eposta ile gönderdim, o da gerekli başvuruları yaptı. Bir iki hafta içinde de karar çıktı.

Geçmiş olsun.

dostum prosedürü tam olarak anlatabilirmisin.

ben acenteyi değiştirdim. eskiden ankara sigortadaydı. şimdi anadoluya geçtim.
    bir ikincisi dilekçe vs verdin mi?

Ben telefon ettim sigortacıma haklı olduğum halde beni haksız çıkarmışlar diye.

O da kendi açınızdan olayı anlatıp bana gönderin eposta ile dedi.

Ben sadece eposta gönderdim yani. Gerisini o halletti.

• quote:

quote:

quote:

Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle sigorta acenteniz aracılığı ile itiraz edin.

İlk verilen karar, iki sigorta şirketi arasında alınıyor. Bu karara itiraz ederseniz, bir üst kurula gidiyor ve orda nihai karar veriliyor.

Ben de kusursuz olduğumu düşündüğüm bir kazada yüzde 100 suçlu bulundum, acentem aracılığı ile karara itiraz ettim, bir üst kurul karşı tarafı yüzde 100 suçlu buldu ve hasarsızlığım bozulmadı.

İtiraz için herhangi bir para ödemedim, sadece kazayı kendi açımdan anlatıp acenteme eposta ile gönderdim, o da gerekli başvuruları yaptı. Bir iki hafta içinde de karar çıktı.

Geçmiş olsun.

dostum prosedürü tam olarak anlatabilirmisin.

ben acenteyi değiştirdim. eskiden ankara sigortadaydı. şimdi anadoluya geçtim.
    bir ikincisi dilekçe vs verdin mi?

Ben telefon ettim sigortacıma haklı olduğum halde beni haksız çıkarmışlar diye.

O da kendi açınızdan olayı anlatıp bana gönderin eposta ile dedi.

Ben sadece eposta gönderdim yani. Gerisini o halletti.

tamamdır hocam o zaman bende sigorta şirketini arayayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Sanırım B aracı sizin.
    Kavşağa kontrolsüz girmişsiniz,sağınızdaki araca yol vermeniz gerekirdi.
    Acı olmuş ama kuralı öğrenmiş oldunuz.

Buradan Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde,özellikle de Antakya'da yaşayanlara sesleniyorum.
    Yol benim kavramını UNUTUN.
    Kavşakta öncelikliyim kavramını UNUTUN.
    Kavşağa gelince ne yapın edin hızınızı 20nin altına DÜŞÜRÜN.
    Gerekirse DURUN.
    Yol sizin olsa da ilk etapta GEÇMEYİ DEĞİL YOL VERMEYİ düşünün.
    Kavşakta yaya görürseniz ÇOK YAVAŞ hareket edin(yanında çocuk olur yola atlar size patlar hesabı).
    Bizim ülkemiz böyle.Buna alışalım.
    Geçmiş olsun arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: extreme_oki

quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

sizin araciniz yola önceden gitmiş çarpma yerine göre A aracı suçlu gibi .

buna benzer bir kaza 2010 da başima gelmişti ben tali yoldan girmeme ramen diger aracin hizinin fazla olmasi hemde arka tamponumun ucuna vurmasi nedeniyle kusur ona verilmişti . tutanakta ben bu ayrinlilari belirtmiştim fakat güzel bir biçimde okuyanin dikkatinden kaçmasin diye .

arkadan ne sebeple vurursa vursun haklı haksız suçlu sayılıyo

arkadan vurmamislarki sag arka tampondan aracina doksan derece aci ile vurmuslar.

yani bu durumda sagdan gelen aracin durmasi gerekiyordu cunku vurulan arac zaten kavsagi gecmek uzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 10 Mayıs 2012; 14:18:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Physio_

bence % 100 verilmesi yanlış en az %20 karşı tarafa yazılmalı kavşağa kontrollü girilmeli diye kesin karşıdakinin polis tanıdığı vardır... geçmiş olsun .

Ben kendim polis memuruyum etki edemiyorum polis tanıdığı olan adam mı etki edecek? Kimse polisi iplemiyor artık kaza durumlarında bundan emin olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

quote:

Orijinalden alıntı: _Physio_

bence % 100 verilmesi yanlış en az %20 karşı tarafa yazılmalı kavşağa kontrollü girilmeli diye kesin karşıdakinin polis tanıdığı vardır... geçmiş olsun .

Ben kendim polis memuruyum etki edemiyorum polis tanıdığı olan adam mı etki edecek? Kimse polisi iplemiyor artık kaza durumlarında bundan emin olabilirsiniz.

zaten polisi hiç çağırmadık bile olay yerine
  • En güzelini yapmışsınız. Karşıdaki kabadayılık sergilerse, kazayı size göre olmadığı şekilde yansıtmaya çalışırsa tutanakta o zaman trafik ekibini kesinlikle çağırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

En güzelini yapmışsınız. Karşıdaki kabadayılık sergilerse, kazayı size göre olmadığı şekilde yansıtmaya çalışırsa tutanakta o zaman trafik ekibini kesinlikle çağırın.

yok çok şükür ne karşı taraf ne de kendim öyle bir problem çıkarmadık. iki medeni insan olarak tutanağı doldurup imzaladık. gerekli evrakları tarafımıza verip ayrıldık.
  • Gecmis olsun.. Kontrolsuz kavsaklarda, yol ustunlugunun belirtilmedigi noktalarda her zaman sagdan gelen araca yol verilir.. Arac bana vurdu, ben daha once girmistim gibisinden bahaneler kabul edilmez.. Yasadigim yerde boyle kontrolsuz noktalarda kimse sola bile bakmadan cikiyor cunku yol ustunlugunun kendisinde oldugunu biliyor..
  • o araç size ön kapılardan değilde arka kapılardan vursaydı %100 suçlu karşı taraf sayılırdı :)

Ancak araç size ön kapılardan çarptığı için trafik kurallarına göre siz geçişinizi tamamlamamışsınız olarak gözükür ve kusur oranı size yazılır. buna benzer kazayı babam 2009 da yapmıştı

o zaman gelen polisler arka kapıdan vurdukları için şanslısın yoksa kusur sende çıkardı yönetmeliğe göre demişti :)

Bu tarz kazalarda öne ve arka kapılar referans kabul edilir :)
  • kontrolsüz kavşakta herhangi bir yol ver tabelası yoksa, iki yolda eşit öncelikli olduğu için haliyle sağdakinin geçiş üstünlüğü var. siz sağdakini beklemeden kavşağa girip, geçiş üstünlüğünü hiçe saymışsınız ve kazaya sebebiyet vermişsiniz. bu çizimden benim anladığım bu.
  • Siz kavşağa kontrolsüz olarak girmiş olsanız bile geçiş işlemini bitirmek üzereymişsiniz ve bu sırada yol hakkı diğer araçta olmasına rağmen aşırı hızla kontrolsüz olarak size vurmuş.Eğer kırmızı ışık ihlali yapmadıysanız bu durumda suçlu karşı taraf olarak gördüm ben.İtiraz etmenizde yarar vardır.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Kural saçmalığı da burada işte. Kim nerede sağdakine yol verecek nerede soldakine verecek karıştırıyor. Herkes soldakine yol vers bu tür kazalar olmaz (tabii kurallara uyulursa). Ayrıca soldaki aracı görmek sağdakini görmekten daha kolaydır sürücü tarafında olduğu için. Maalesef kurallar nereden alınışsa yanlış uyarlama yapılmış. Geçmiş olsun.

Soldakini görmek trafiğin soldan aktığı te direksiyonun sağ tarafta olduğu ülkelerde daha kolaydır tabi

Ülkemizdeki düzende sol çaprazda aracın a sütunu yer alır ve bu sebeple yol hakkı sağdan gelen aracı görmek daha kolay onun sizi görmesi daha zor olduğundan sağdan gelen aracındır

O ülkelerde soldakine değil sağdakine yol verilir. Örnek Ìngiltere. Küçük büyük çoğu kavşakta da ışık olmadan trafik su gibi akar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bişeyi merak ettim karşı taraf ile sizin sigorta kaskonuz aynı mı yoksa farklı şirketler mi? bir de hasar kimde daha fazlaydı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

O ülkelerde soldakine değil sağdakine yol verilir. Örnek Ìngiltere. Küçük büyük çoğu kavşakta da ışık olmadan trafik su gibi akar

pardon da otomobil kullanmak için gerekli yeterlilikte sürücü belgeniz var mı?

sürücü koltuğuna oturduğunuzda sağ çaprazı mı sol çaprazı mı daha rahat görürsünüz? akıl var mantık var yaa... adamlar mantık çerçevesinde kural koymuşlar da anlayana... anlamayan da kural saçmalığı diyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.