Şimdi Ara

kavşakta yapılan kazada %100 kusur bana verilmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
33.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Arif

pardon da otomobil kullanmak için gerekli yeterlilikte sürücü belgeniz var mı?

sürücü koltuğuna oturduğunuzda sağ çaprazı mı sol çaprazı mı daha rahat görürsünüz? akıl var mantık var yaa... adamlar mantık çerçevesinde kural koymuşlar da anlayana... anlamayan da kural saçmalığı diyor

Merak buyurmayınız, belgem var ve iş-ev arasında hergün araç kullanıyorum. İki yıl da İngiltere'de araç kullandım. Bu yüzden kıyaslama yapabiliyorum.

Edit: Yanınızda yolcu varken siz sağa bakın isterseniz o da sola bakıp sol serbest desin. (Ya da en iyisi iki tarafı da kendiniz kontrol edin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugosan_tr -- 10 Mayıs 2012; 17:58:26 >
  • Hocam yanlış biliyorsunuz soldan gelene değil sağdan gelene yol verilir. Şayet siz caddede o tali yoldaysa ozaman başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Sanırım B aracı sizin.
    Kavşağa kontrolsüz girmişsiniz,sağınızdaki araca yol vermeniz gerekirdi.
    Acı olmuş ama kuralı öğrenmiş oldunuz.

Buradan Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde,özellikle de Antakya'da yaşayanlara sesleniyorum.
    Yol benim kavramını UNUTUN.
    Kavşakta öncelikliyim kavramını UNUTUN.
    Kavşağa gelince ne yapın edin hızınızı 20nin altına DÜŞÜRÜN.
    Gerekirse DURUN.
    Yol sizin olsa da ilk etapta GEÇMEYİ DEĞİL YOL VERMEYİ düşünün.
    Kavşakta yaya görürseniz ÇOK YAVAŞ hareket edin(yanında çocuk olur yola atlar size patlar hesabı).
    Bizim ülkemiz böyle.Buna alışalım.
    Geçmiş olsun arkadaşım.

tamamen katılıyor ve altına bir kaç ilave yapıyorum

yeşil fasılalı yanmaya başladığında hızınızı artırmayın azaltın
    size yeşil yansa bile kavşaklardan yavaşça ve tedbirli gidin
    unutmayın kırmızıdan son sürat geçen bir hanzoya her zaman rastlayabilirsiniz

işin kötüsü bir kaza durumunda yeşilde geçtiğinizi ispatlayamazsanız ve her iki taraf da yeşilde
    geçtiğini söylerse hata oranı%50 %50 bölüştürülüyor

soruya gelirsek zaten bir çok kişi de yukarıda söylediği gibi eşit üstünlüklü yollarda ve eşit üstünlüklü araçlar kavşakta karşılaşırsa
    yol hakkı sağ'dan gelen araçtadır
    döner kavşakta ise döner kavşaktaki araçtadır
    ama hata %100 verilmesi biraz takdir hakkı gibi geldi bana aynı durum bende oldu
    sadece bu drumdan farkı dur işaretinin yolun sağ kısmında olmasıydı yani geçiş üstünlüğü bendeydi (bana sağdan çarptılar ve o zamanlar tutanağı polisler tutuyordu) bana da %20 kusur yazmışlardı

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

o araç size ön kapılardan değilde arka kapılardan vursaydı %100 suçlu karşı taraf sayılırdı :)

Ancak araç size ön kapılardan çarptığı için trafik kurallarına göre siz geçişinizi tamamlamamışsınız olarak gözükür ve kusur oranı size yazılır. buna benzer kazayı babam 2009 da yapmıştı

o zaman gelen polisler arka kapıdan vurdukları için şanslısın yoksa kusur sende çıkardı yönetmeliğe göre demişti :)

Bu tarz kazalarda öne ve arka kapılar referans kabul edilir :)

Tek kapılı araçlarla, kavşaklardan daha dikkatli geçmek gerekir o zaman. :)
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yaptığınız kazada suçun %100 size verilmesinin bildiğim kadarıyla iki sebebi var; birincisi karşı tarafın sağdan gelmesi (kural olarak sağdan gelene yol verilir), ikincisi ise diğer aracın size ön taraftan vurması (size arka taraftan vurmuş olsaydı o zaman geçişinizi tamamlamış sayılırdınız).

Kavşaklarda normalde içeride kalan aracın geçiş üstünlüğü vardır ama duruma göre geçiş üstünlüğü sağ taraftan gelen aracın olabilir. Ülkemizde ne kadar geçiş üstünlüğü sizde olursa olsun çok dikkatli olmak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

bişeyi merak ettim karşı taraf ile sizin sigorta kaskonuz aynı mı yoksa farklı şirketler mi? bir de hasar kimde daha fazlaydı.

benim kasko ankara sigorta, trafik sigortası anadolu, karşı tarafın da trafik sigortası anadolu sanırım..
    hasar konusunda ise birşey diyemeyeğim ama sanırım bende daha fazlaydı. benim araç 2010 model hyundaii20 sağ ön kapı değişti. karşı tarafın ise tipo idi.
    onun ön takımda sıkıntı vardı. araba sanayiye gidene kadar canı çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyildizemre -- 11 Mayıs 2012; 14:16:23 >
  • ne olursa olsun kavşaklara öyle kontrolsüz girilmez.
  • Sağdan gelene yol verilir, soldan gelene değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

o araç size ön kapılardan değilde arka kapılardan vursaydı %100 suçlu karşı taraf sayılırdı :)

Ancak araç size ön kapılardan çarptığı için trafik kurallarına göre siz geçişinizi tamamlamamışsınız olarak gözükür ve kusur oranı size yazılır. buna benzer kazayı babam 2009 da yapmıştı

o zaman gelen polisler arka kapıdan vurdukları için şanslısın yoksa kusur sende çıkardı yönetmeliğe göre demişti :)

Bu tarz kazalarda öne ve arka kapılar referans kabul edilir :)

Tek kapılı araçlarla, kavşaklardan daha dikkatli geçmek gerekir o zaman. :)

tek kapı olması önemli değil ön kapı hizasından yada ön çamurluktan çarpılmış ise geçişini tamamlayamadığı kabul edilir ve yol üstünlüğünü kaybeder bu yüzdende kusur oranı belirlenir.

• Arkadaşım kuralı yanlış biliyorsun,kurala göre soldan gelen sağdakine yok verir.Bu durumda sen kusura bakma ama kusurlusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

bişeyi merak ettim karşı taraf ile sizin sigorta kaskonuz aynı mı yoksa farklı şirketler mi? bir de hasar kimde daha fazlaydı.

benim kasko ankara sigorta, trafik sigortası anadolu, karşı tarafın da trafik sigortası anadolu sanırım..
    hasar konusunda ise birşey diyemeyeğim ama sanırım bende daha fazlaydı. benim araç 2010 model hyundaii20 sağ ön kapı değişti. karşı tarafın ise tipo idi.

hukuki nedenlerden ötürü özelden yazdım.

• B hatali cunku A aracinin surucusu benim
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyildizemre

quote:

Bu karar en çok Anadolu sigorta'ya yaramış gibi...

• geçmiş olsun
  • BEN DE BU AYIN 1 DE PAZAR GÜNÜ CADDEDEN AŞAĞI İNERKEN SOKAKTAN CADDEYE ÇIKMAK İSTEYEN ARKADAŞ BANA VURDU ARABAM BERBAT ŞEKİLDE SUÇ ORANI %50 % 50 :) TAM BİR GÜLÜNECEK DURUM SİNİRDEN SABAH SONUCU ÖĞRENDİĞİMDEN BERİ GÜLÜYORUM

NEYSE DOĞRUSUNU SÖYLEYİM HER ZAMAN SOKAKTAN ÇIKIYORSAN SAĞ TARAFINDAN GELENE YOL VERİLİR
  • Geçmiş olsun. Bence kusur karşı tarafta. Her ne olursa olsun sonuç olarak siz yola girmişsiniz neredeyse bitirecekken diğer araç vurmuş. Karar veren arkadaşın kafası karışıkmış sanırım o ara.
  • Herkese merhaba. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin web sitesinde Kaza Tesbit Tutanağı Hakkında Herşey başlığının bulunduğu sayfada daha önce karşılaşılan kazalardan bir genelleme yapılarak örnek verilen Kaza Senaryoları isimli bir döküman var. (Sayfanın sonunda.)http://www.sbm.org.tr/?p=services&content=ktt

Burada tüm hatalar %0, %50 veya %100 olarak işaretlenmiş. Ben gerçekte de böyle olup olmadığını merak ediyorum. Çünkü bu durumun, sigortadan paranın karşılanması sırasında kolaylık sağladığını düşündüm, o yüzden mantıklı geldi. Siz ne dersiniz?
  • Bu kaza burda çok bilen arkadaşlara kapak olsun.Defalarca yazıldı bilen bilmeyen arkadaşlar ukalalık yaptı.Sağdaki araç her zaman haklıdır.Taki soldaki araç geçişi tamamlamış sağdaki araç tampona arkadan vurana kadar.
    Size de geçmiş olsdun yapacak fazla bi şey yok.Öğrenmiş oldunuz gerçi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Bu kaza burda çok bilen arkadaşlara kapak olsun.Defalarca yazıldı bilen bilmeyen arkadaşlar ukalalık yaptı.Sağdaki araç her zaman haklıdır.Taki soldaki araç geçişi tamamlamış sağdaki araç tampona arkadan vurana kadar.
    Size de geçmiş olsdun yapacak fazla bi şey yok.Öğrenmiş oldunuz gerçi.

Aksini savunanların yanıldığı bir nokta var...
    Yol kavşak içindekinindir diyorlar..
    Doğru...
    Ama o bahsedilen kavşak DÖNEL KAVŞAK..
    Dolayısıyla dönel olmayan işaretle geçiş hakkı belirlenmemiş veya sinyalize olmayan kavşaklarda (ki biz bunlara kontrolsüz kavşak diyoruz) ilk geçiş hakkı SAĞDAN GELENİNDİR.

"Ama efendim ben kavşağa girmiştim. Yani kavşak içindeydim"
    Kontrolsüz kavşaklarda "kavşak içindeydim" gibi bi saçmalık olamaz. Kavşak içindeysen ya geçebilecek mesafedesin demektir ya da kaza yapmışsın demektir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.