Şimdi Ara

Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali
    2024 yılının başından bu yana trafik denetimleri yüzde 52 oranında arttı. Söz konusu dönemde 18 milyonun üzerinde sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle para cezası uygulandı. En fazla işlem uygulanan ihlal her zaman olduğı gibi hız ihlali oldu. İşte bu cezalardan öne çıkanlar:

• 5.085.973 hız ihlali

• 1.041.748 muayene eksikliği

• 748.450 emniyet kemeri takmama

• 552.332 belgesiz araç kullanma

• 380.118 trafik sigortası bulunmaması

• 11.386 izinsiz çakar kullanımı

Türkiye'de trafik kazalarının en büyük sebeplerinden biri aşırı hız. 2024 yılında da kazaların yüzde 37'si aşırı hız nedeniyle meydana geldi. Bu nedenle denetim sıklığının artırıldığı ve yeni nesil radar sistemlerinin devreye alındığı ifade ediliyor. Ayrıca denetimlerde drone ve helikopter desteği de kullanılıyor.

Ayrıca Bkz.Huawei ve Chery'den yeni model: Luxeed R7 EREV

2025 yılında trafik cezalarına yeniden değerleme oranı olan yüzde 43,93 oranında zam gelecek. Hız sınırını aşmanın en düşük cezası 2169 TL olacak. Diğer zamlı trafik ceza ücretlerini görmek için linke tıklayarak ilgili haberi inceleyebilirsiniz.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/gundem/trafikte-113-milyon-denetim-18-milyon-surucuye-islem-yapildi/3425602

• 100 hatta 130 gibi limiti olması gereken yollara 50-70 gibi komik limitler koyulunca, cezaların çoğunun hız ihlali olması çok şaşırtıcı.

buna şaşıranlar, herhalde manava gidip meyve görünce de şaşırıyor olmalılar. keza aynı cahil kesimin trafiğin güvenliği adına gösteriş yapmak dışında birşey yapılmadığından ve maliyeye para girsin diye, çoğunlukla en anlamsız yerlere radar konulduğundan haberi bile yok.

uzun yıllardır trafik adına gram akıllıca eylem yapmayan bu sistem partileri-vekiller için rahmetli ankaralı turgut abimiz "afyondan vekilime taze taze kaymak lazım" derken aslında çok doğru şeyler söylüyordu...
    Allah aşkına!

Ulusal Hız Sınırlarını gösterir web ve mobil uygulama yapın. Hız sınırlarının güncel veri tabanlarını da; Apple Haritalar, Google Haritalar, Yandex Haritalar vb. Navigasyon uygulamalarıyla paylaşın. Bu navigasyon uygulamalarında varsayılan olarak anlık arabanın hızını gösterme ve Hız sınırını göstermeyi zorunlu kılın.

Hızın sınırın kaç olduğu belli değil yollarda. Kafanıza göre hız sınırı cezası yazmayın. Nerde hangi hız sınırı başlıyor nerde bitiyor belli değil. Kara düzen sistemi modernleştirin. Vatandaşı da zor durumda bırakmayın.

Yapın bu dediğim sistemi sonra yazılan hız sınırı cezaları hakkınızdır alın. Fakat hız sınırları belli değil şuanki düzende.. Karışıklığı önleyin netleştirin.

Nasıl yapacağız kaç yılda biter diye düşünme ben senin yerine düşündüm al bu bilgileri kullan hızlıca çöz sorunu;

Türkiye’deki her İl, İlçe Trafik Şubelerine yazı gönderin; daha önceden oluşturduğunuz Türkiye karayolları haritası web sitesine, her ilçe kendi bölgesindeki; şehir içi, şehir dışı, mahalle, cadde, sokak vb. yolların hız sınırları verilerini girsin. Şurdan şuraya hız sınırı şu, burdan buraya hız sınırı bu. Burda bu hız sınırı başlar burda biter şeklinde net ve anlaşılır basit sade bir arayüz üzerinden belirlenen zaman aralığında veri girişlerini tamamlasınlar. Bir kişi 10 kişi 100 kişi uğraşacağına bütün ülke uğraşır şıp diye hızlıca biter bu Ulusal Hız Sınırları veritabanı projesi. Sonra da navigasyon uygulamalarıyla paylaşın bu veri tabanını ve navigasyon uygulamalarına zorunluluklar getirin.

Şu sorunun çözümü bu kadar basit yahu.

bir araba da devlete alıyoruz yetmiyor

iki katı mtv ödüyoruz yetmiyor

benzinde mazotta ötv ödüyoruz yetmiyor

şimdi de 3 şeritli ayrılmış yolda 70 hız sınırı yapıp ceza yolluyorlar utanmadan bunların trafik güvenliğiyle alakası yok sadece vergi

bizimle aynı arabalar almanyada 250 ile gidip geliyor her gün onların trafiği daha güvenli olay hız değil eğitim zaten kaza yapan araçların tipi belli hafif ticari maganda, arabayı kaçıran genç, babasının yolu sanan adam, ağır vasita olup her şey mübah olanlar vb

120 ile gidilmesi gereken yola 50km hız sınırı tabelası koyup ardına da radar yerleştirirsen bunun adı üçkağıtçılık olur. belli ki kel bakanımız aç kalmış.
    Yemin ediyorum çorluya giden bir yol var vallahi 50 ile gidilemeyecek yolda herkese ceza kesiliyor. O yolu bilmeyen herkes ceza yiyor orada bilen bilir. Ben zaten itiraz ettim.
  • Andavallı Trafik magandaları yolları babalarının yolu sanıyorlar.

• Hız ihlali ayrı, tuzak ayrı. Hiçbir sistem, kendi vatandaşına tuzak kuramaz.

Not: Kraldan çok kralcılar sarmasınlar, bi sürü emsal kararlar var konuyla ilgili

• 100 hatta 130 gibi limiti olması gereken yollara 50-70 gibi komik limitler koyulunca, cezaların çoğunun hız ihlali olması çok şaşırtıcı.

buna şaşıranlar, herhalde manava gidip meyve görünce de şaşırıyor olmalılar. keza aynı cahil kesimin trafiğin güvenliği adına gösteriş yapmak dışında birşey yapılmadığından ve maliyeye para girsin diye, çoğunlukla en anlamsız yerlere radar konulduğundan haberi bile yok.

uzun yıllardır trafik adına gram akıllıca eylem yapmayan bu sistem partileri-vekiller için rahmetli ankaralı turgut abimiz "afyondan vekilime taze taze kaymak lazım" derken aslında çok doğru şeyler söylüyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 16 Aralık 2024; 17:51:34 >
  • Daha iyi sömürmek için daha çok para lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vergi ve Cezalar Ülkesi Türkiye V ergiler yetmeyince Tuzaklar ve Cezalar Ne yapsınlar Satacak yer kalmadı Halktan bir şekilde almaları lazım Allah 2 Cihanda Çocuklarından çıkarsın

• Cezaları neden yediğimizi çok iyi biliyoruz. Keşke gerçekten trafiği kontrol etmek için olsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne kadar güzel bir sistem bu yaa:)) tüm dünya ülkeleri için böyle.

araçlara maks 180-220, hatta 280km kadran ve motor koy ama yoluna göre 80-90'ı geçince para cezası ver.

bi kere de araç firmalarına deyin maks 120km hızında olsun araçlar diye:))

ama o zaman musluk kesilirdi.

• estf kullanıcısına yanıt
    Artık bunlar her şeyi para olarak görüyor. Şimdi bu cezalardan kim bilir ne kadar gelir elde etmişlerdir. Ama senin dediğin gibi limiti 120-130 yapsalar en az yarısı ceza yemez bu sefer paranın da yarısı bunların cebine gitmezdi.

• Allah aşkına!

Ulusal Hız Sınırlarını gösterir web ve mobil uygulama yapın. Hız sınırlarının güncel veri tabanlarını da; Apple Haritalar, Google Haritalar, Yandex Haritalar vb. Navigasyon uygulamalarıyla paylaşın. Bu navigasyon uygulamalarında varsayılan olarak anlık arabanın hızını gösterme ve Hız sınırını göstermeyi zorunlu kılın.

Hızın sınırın kaç olduğu belli değil yollarda. Kafanıza göre hız sınırı cezası yazmayın. Nerde hangi hız sınırı başlıyor nerde bitiyor belli değil. Kara düzen sistemi modernleştirin. Vatandaşı da zor durumda bırakmayın.

Yapın bu dediğim sistemi sonra yazılan hız sınırı cezaları hakkınızdır alın. Fakat hız sınırları belli değil şuanki düzende.. Karışıklığı önleyin netleştirin.

Nasıl yapacağız kaç yılda biter diye düşünme ben senin yerine düşündüm al bu bilgileri kullan hızlıca çöz sorunu;

Türkiye’deki her İl, İlçe Trafik Şubelerine yazı gönderin; daha önceden oluşturduğunuz Türkiye karayolları haritası web sitesine, her ilçe kendi bölgesindeki; şehir içi, şehir dışı, mahalle, cadde, sokak vb. yolların hız sınırları verilerini girsin. Şurdan şuraya hız sınırı şu, burdan buraya hız sınırı bu. Burda bu hız sınırı başlar burda biter şeklinde net ve anlaşılır basit sade bir arayüz üzerinden belirlenen zaman aralığında veri girişlerini tamamlasınlar. Bir kişi 10 kişi 100 kişi uğraşacağına bütün ülke uğraşır şıp diye hızlıca biter bu Ulusal Hız Sınırları veritabanı projesi. Sonra da navigasyon uygulamalarıyla paylaşın bu veri tabanını ve navigasyon uygulamalarına zorunluluklar getirin.

Şu sorunun çözümü bu kadar basit yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 16 Aralık 2024; 18:53:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toplum olarak kuralları esnetmeyi huy edinmenin yan etkileri,kesilen hız cezalarına itirazı çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak.

Mazeret uydurmak.

• D100 karayolu yani bölünmüş yolda 104 ile radar cezası yedim. Haram zehir zıkkım olsun bu düzenlemeleri yapan kim ise.

• bir araba da devlete alıyoruz yetmiyor

iki katı mtv ödüyoruz yetmiyor

benzinde mazotta ötv ödüyoruz yetmiyor

şimdi de 3 şeritli ayrılmış yolda 70 hız sınırı yapıp ceza yolluyorlar utanmadan bunların trafik güvenliğiyle alakası yok sadece vergi

bizimle aynı arabalar almanyada 250 ile gidip geliyor her gün onların trafiği daha güvenli olay hız değil eğitim zaten kaza yapan araçların tipi belli hafif ticari maganda, arabayı kaçıran genç, babasının yolu sanan adam, ağır vasita olup her şey mübah olanlar vb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 17 Aralık 2024; 2:33:56 >

Ben bu hız sınırlarıyla alakalı geçen ay cimere mesaj yazmıştım.

Gelen cevabı sizlere paylaşıyorum :

Bu benim mesajım :

Bu da gelen cevap :

• Cezalara bak hizaya gel hey allahım ya, birde devlet kafasına göre ceza kesiyor diyorlar.
    Denetleme ve cezai sistem hakkıula yapılsa trafikte bu kadar sapkın insan olur mu?
    Şu resmi mercilerden gelen açıklamaya bak hey allahım ya,alenen işlem yapmamak için çalışttık naapalım bu kadar yaptık demişler.

• ihlal ayrı

hız TUZAĞI kurmak ayrı şeyler.

ben hep TUZAK a denk geliyorum nedense bu ahlaklı değil.

pusu resmen.

köşeye pusmuş sotede ters yönde bekleyen bir aracı görmeniz neredeyse imkansız..

ve etik değil ne yazık..(

• kirmizi isigin dili olsada konussa

• Trafik cezaları çok daha fazla artmalı , kurallar daha çok sıkılaştırılmalı ve kontrol edilmeli.

Alkol , maganda , gürültü ve ehliyetsiz araba kullanımın da hapis + araç men + ehliyete el konulması + yüksek para cezası uygulanmalı.

Trafik cezalarından eğer devlet kaynak sağlıyor deniliyorsa !!! o zaman kurallara uymak daha kolay bir muhalif/muhalefet tavrı olacaktır.

keko - maganda - sarhoş - ehliyetsizler yolda olacağına , ceza kesilip bunların parasına / malına el konulmalı böyle yavaş yavaş.

İŞ PARK ZAM İBB CHP EKREM %115 = 13/12/2024

Now tv ve selçuk tepeli gibi sürekli eski kızılay başkanının kızını haber yapanların amacı da halka ulaşmak ve adalet değil haaaaaaa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 16 Aralık 2024; 20:31:55 >

Değerli bir sanatçıydı,ruhu şad olsun.

• berk70 kullanıcısına yanıt

İki yılda bir de muayene adlı haracı ödüyoruz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.