Şimdi Ara

Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
3.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bomboş bölünmüş duble yolda 90la ceza yedim. benim o yolda 90la gitmemin güvenli olmadığını düşünenler en basitinden şu karşıdan geleni kör eden beyaz ampulculere bişey yapmıyolar mesela :) bu memlekette AMPULCU olmak lazım...

• 120 ile gidilmesi gereken yola 50km hız sınırı tabelası koyup ardına da radar yerleştirirsen bunun adı üçkağıtçılık olur. belli ki kel bakanımız aç kalmış.
    Yemin ediyorum çorluya giden bir yol var vallahi 50 ile gidilemeyecek yolda herkese ceza kesiliyor. O yolu bilmeyen herkes ceza yiyor orada bilen bilir. Ben zaten itiraz ettim.

• Milli eğitimin vermediği eğitimi emniyet cezaya çeviriyor. Devlete para lazım.. halkı cahil bırakıp önüne gelene ehliyet ver.. sonra da kurallara uymuyor diyerek cezayı yapıştır.

• Efe_CD E kullanıcısına yanıt

Aynen, Almanya'da ve Japonya'da da öyleymiş.

Japonya'da yokuş aşağı radar koyuyorlarmış, ceza yememek çok zor.

Almanya'da evine illa o mektup geliyor. Cezaya çalışan çok diye duyuyorum.

Tabela 10 km/h yazıyor adamlar 11 km/h ile giderse cezaya tabi olup mektuplarını alıyorlarmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni çok rahatsız eden bir durumdur bu .Trafik ile ilgili bir kavşakta trafik kilittir hiçbir memur eski günlerde (yad edelim ahh eski günler) olduğu gibi gidipte kavşağa müdahele etmiyor yol açılsın inanların zamanı zehir olmasın diye efor sarfetmiyor ama aynı kavşağın 50 m ilerisinde radarı kurmuş paşalar gibi av bekliyor . ne güzel sistem ya.

• bir işe yaramamış ara sokaklarda hıza devam.... kendi çocuğunuda mı düşünmüyor. . Ankara da bir de kırmızı ışık bir işe yaramıyor, bence kaldırılsın. çok zeki insalar var gerek yok. Formda bir de şu beyaz ışık lanetine bir kampanya olsa ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugra_TR -- 17 Aralık 2024; 14:20:47 >
  • Fatih kullanıcısına yanıt

Hocam levhaları takip edin. Muhtemelen 82 ya da 90'dır (%10 eklenince 90-99 oluyor)Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali 

• şaşırtıcı değil bazen bazı yerlerde gerçekten kasıt var diye düşünüyorum

• Tekirdağ - İpsala arasını aracımı 97'ye sabitleyip gidiyordum. Sınır 90+9 yol kaymak gibi gidebileceğim max hızıyla seyahat ediyordum. Malkarada bi anlığına sınırı 82+8'e düşürüp cezayı yapıştırıyorlar. Aynı yolda aynı radarda 97'yle 2 kez ceza yedim. En fazla 50 100 metredir o aradaki sınırı düşürmüşler. Hayır yayalar için üst geçitte var köprünün altından geçerken yapıştırıyorlar bu nedir ya trajikomik. Özellikle trakya baya sıkıntılı bir bölge.

• Ya arkadaş Türkiye'deki rahatlığa bak be, bir de ülkede bizi çok sıkıyorlar diyorsunuz! 5 milyon hız ihlali olmuş!

Yani bu olay New York'ta olsaydı, 5 milyon kişinin ehliyetine 3 yıl süreyle el koyulurdu! Sizler ise ceza alıp sürmeye devam ediyorsunuz ve de Türkiye aman şöyle sıkı aman böyle zor diyorsunuz!

Türk Halkı New York'ta yaşasaydı hiçbiri araba süremezdi ehliyetlerini kaptıracakları için Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali 

Biz hergün kelle koltukta sürüyoruz aman bi hata yaparsak yandık diye, maaşallah sizde kimsenin umrunda değil, bir de ayyy bu ne sıkı bi ülke diyorsunuz!

• sensaura kullanıcısına yanıt

Bazı haklı oldukları yönler var mesela bir üstteki mesajdaki gibi tuzaklar kuruyor burada polis ama tümüyle haksız oldukları nokta şurası: Tabeleları dikkate almıyorlar, tabelaları önemsemiyorlar. Türkiye'de tabelaları dikkate alarak süren sürücü sayısı herhalde 100 binde 1-2 falandır. Tabelaları önemsemedikleri gibi meskun mahalden geçiyor olmalarını da önemsemiyorlar. Aslında Türkiye'de en az 30 milyon sürücünün ehliyetinin elinden alınması gerek ama nadiren yakalanıyorlar ve yakalanınca da komik cezalarla kurtuluyorlar. O yüzden de burada trafik asla düzelmez.

• Teorik olarak hız sınırlarının olması gerektiği, bunun yayaların ve sürücülerin can ve mal güvenliği için gerekli olduğu konusunda hepimiz hem fikirdir herhalde. Ancak bizim ülkemizde hız sınırı kontrollerinde mantık malesef bu şekilde işlemiyor.
    Örneğin duble yolları ele alalım. Burada hız sınırı 110 km/s.
    Bu genel kuralın geçerli olmadığı bir yol bölgesi varsa bunun hem yayalar hem de sürücüler tarafından bilinebilmesi için özel olarak ve kolayca fark edilebilecek şekilde belirtilmesi gerekir. Çünkü eğer bu yol kesiminde ozel bir risk sebebiyle söz konusu olan can ve mal güvenliği ise bunun mutlaka yapılması lazım, ancak cogu yerde malesef yapılmıyor. Bu sebeple hem can ve mal güvenliği riske edilmiş oluyor hem de sürücülere tuzakvari bir şekilde ceza yazılmış oluyor.
    Zaman zaman medyada Turkiye'de sıklıkla kazaların olduğu yerler diye haberler görürsünüz. 3000 civarında olduğu söylenen bu noktalara sabit hız denetim kameraları konulsa, buralardaki hız sınırları sirasiyla 500, 300, 200, 100 ve 50 mt kala herkes tarafından açıkça görülebilecek sekilde tabelalarda belirtilse %99 oranında herkes tarafından dikkate alınır, hiç kimsenin can güvenliği tehlikeye girmediği gibi gereksiz yere ceza da yazılmamış olur. Bunun dışında kalan yollarda ise nufus yogunluguna, cografi sekillere ve benzeri kriterlere göre 10, 20, 30, 50 ve 100 kimlik dilimler halinde -110 kmlik genel hiz siniri uyarinca- hız koridoru uygulaması yapılır. (Otobanlardaki gibi)Kısacası benim yolumun üzerinde tehlikeli bir nokta yoksa trafik polisi soteye yatıp hız kontrolü yapmamalı. Onlar da çok daha önemli olan kendi işlerine bakmalı.
    Benim mantığım böyle çalışıyor. Trafik hiç kimse için kan ve gozyasi sebebi olmasin, can ve mal emniyetine aykırı bir yer olmasin. Devlet-Vatandaş herkes kurallara uysun.

• Ben trafik polisiyim hakkımızda gene maşallah atıp tutanın haddi hesabı yok , şurada iş öğretmeye çalışan mı dersin iş yapmıyor diyen mi dersin neler neler yazılmış. Arkadaşlar işin detayını içeriğini bilmediğiniz ve bilmemenizi normal olması sebebiyle insanlar hakkında atıp tutarken dikkatli olun ilahi Adalet vardır er geç tecil eder. Bir trafik polisine gelen şu ihbardan sadece ufak bir örnek vereyim a101 şok bim gibi marketlerin önüne depo noktalarına Park ediyorsunuz ya mesela sırf bundan dolayı bile günde bize 50 60 tane polis başına anons düşüyor ve diğer gelen ihbarların hattı hesabı yok burada sadece sıcak koltuğuna oturmuş kavşakta trafiği izleyen trafik polisine iş yapmıyor diye yorum yazanlar var pes vallahi .

Hız konularına gelirsek hak verdiğim birçok şey var yorumlarda o konuda toplu bir şekilde cimer üzerinden isteğinizi belirtirseniz emin olun dikkate alıyorlar.

• Trilyon yıllık devlet aklının çalışma şekli Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali 

• muayene saçmalığına son verilsin, hiç gerek yok.

• steel0 S kullanıcısına yanıt

bugüne kadar cimer'in bir işe yaradığını görmedim.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

EGM Trafik tarafında Cimer şikayetleri görevli memur tarafından tutanak tutulup dönüşü yapılması lazım ondan dolayı diğer kurumlar/birimler konusunda bilgim yok.

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt
    Yazın Tekirdağ dan Keşan a dönüştede Keşan dan Tekirdağ a 80 ile gittim geldim millet vızır vızır geçiyordu yanımdan dedim bi ben uyuyom hız sınırına baya bi denetleme varmış ceza yemedim Allahtan..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • steel0 S kullanıcısına yanıt

Siz işinizi yapıyorsanız üzerinize alınmayabilirsiniz ama dışarıdan genel görünen de bu.

En basitinden, EDS falan bile bir çok yerde çalışmıyor, taralı alan bilmemne muhabbetleri geliştirmişlerdi, bir çok kilit yerdeki çalışmıyor.

Ankara'da kırmızı ışığa uyan yok mesela çooook uzundur, kavşak, sıra bekleme vesaire durumlarına da kesinlikle uyulmuyor. Saldım çayıra mevlam kayıra. Denetim olsa uygulama olsa böyle olmaz.

Sağa-sola dönüş şeridi olan her ışıkta ikinci sıradan oe'nin biri gelip en dıştan giriyor.

Sağa sola yol ayrımlarının istisnasız hepsinde o şeride girip sonra ileride ana yola tekrar bağlanmaya çalışan oe'lerine 1 tane bir şey diyen olmuyor.

Ben de bundan sonra böyle g.t gibi araba kullanacağım o zaman.

Oysa çok net hatırlıyorum 2000'li yılların başında o yol ayrımlarına bi tane motosikletli polis koymuşlardı bir dönem. Adam sadece bekliyordu, hak yiyiciler giremiyordu o şeritlere "seve seve".

Çiftlikte hayvanları serbest bırakırsanız her şeyi yaparlar. Şu an tam o moddayız.

Trafikte denetim, ceza, şu bu işleri "olması gerektiği gibi" olmadığı için ben her kavşakta sırada orada burada bu hayvan ordusu ile kavga ediyorum. Bunlarla muhatap olmak zorunda mıyım? Nasıl terörle asker polis mücadele ediyor, trafik terörü-teröristleri ile de benzer mücadeleyi beklerim, isterim.

Ama bakıyoruz, uygulamalar hep göstermelik. İstatistik kasıyorlar işte... Şu kadar sürücüye işlem yapıldı, peki trafik düzene girdi mi? İnsanlar kural ihlalinden vazgeçti mi? Yok...

Konya'nın bilmemne ilçesinde bilmemne Emniyeti "abart egzoz" uygulaması yapmış, 500 sürücüye işlem yapılmış, araçlar trafikten men edilmiş.

Bravo. Konya'nın tek trafik sorunu buydu zaten :) Konya'da o uygulamayı yapsan ne olur yapmasan ne olur. Peki oradaki trafik teröristi dolmuşçu, minibüsçü, taksiciye bir işlem yapılıyor mu, yok. Her ilde böyleler aşağı yukarı. Bir şey yapılıyor mu, yok...

Böyle çok örnek sayabilirim, atıp tutma değil, biz de vatandaş olarak bunları görüyoruz maalesef.

Ha bakın yaya geçidi işine kim eğildiyse kutluyorum mesela, o da ayrı işti. Milletin kafasına vura vura öğretmeye başladılar, hala öğrenemeyen öküzler var ama olacak bence, biraz daha devam etseler yeridir. Ben de kamu kurumunda çalışıyorum sayılır, kıyafetle gelince adamlar denetim var sanıp durmayacaksa da duruyorlar :)

Ya da mesela şu düğün konvoyu terörü muhabbetinde de bi video var, polis "at bilmemneleri" diyerek koşuyor adamları alıyorlar tek tek. Orada herkes altına yorum yapmış ellerinize ağzınıza sağlık diye :) İşte gerekli müdahale budur diye. Demek ki "özlenen, istenen, beklenen" bir şey var Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali 

• @steel0

Şu an en çok ceza yazılmnası gerekenler merceksiz beyaz ampul takanlar olmalı.

çakma zenon, çakma led, ıvır zıvır adı altında insanların gözlerini kör edercesine yanan beyaz farlı araçların bence acilen trafikten toplatılması lazım.

İt yavrusu çoğalır gibi çoğaldılar. Neden? Çünkü ceza yok.

Tafik kurallarında "mevzuata uygun ışık yönetmeliği" adı altında kurallar var.

Normal havada sisleri yakanlar yetmiyormuş gibi bir de sislere de beyaz takıp tamamen çığırından çıkardılar.

En tuhaf yanı ise bu beyaz ampuller mercek yoksa doğru dürüst göstermiyor bile. Sadece "GÖRÜNTÜ" olsun diye takıyorlar.

Ne normal havada ne yağmurda bu beyaz ışık yolu göstermiyor. Hem kendileri yolu göremiyor hem bizim görmemize engel oluyorlar.

Trafikte 18 milyon sürücüye işlem yapıldı: Cezaların çoğu hız ihlali

Şu farla gezenin ne anasını bırakıyorum ne avradını ne bacısını.

Araç kameramda ışık filtresi olmasına rağmen bu kadar parlak çıkıyor, bir de bu ışığın göze nasıl geldiğini düşünün artık.

Arka arkaya iki üç araç böyle denk gelince önümüzü hiç göremiyoruz.

İlle de beyaz lamba mı takacaksın??? Farlarını mercekli ile değiştir , tak. lafımız yok. Ama merceksiz farlara beyaz ışık takanların araçlarını bağlayacaksın.

Başka türlü önüne geçilmez.

Bu ışıklar yüzünden yolun kenarında yürüyen birine çarpsak kim verecek bunun vebalini?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 19 Aralık 2024; 12:32:16 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.