Şimdi Ara

Trafik kazası geçirdim. Kusur oranı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Yakın zamanda trafik kazası geçirdim. %50-50 kusur belirleri sigorta şirketi (karşı tarafınki de aynı sigorta şirketi) kamera kaydı buldum.sistemden itiraz ettim fakat sistemde bunu yükleyecek yer yoktu. akşam 11 gibi başvurumu yapıp sigorta şirketine göndereyim dedim fakat sabah 8.20 de itiraz sonuçlanmış. komisyon onayı yapıldığı için mahkeme yoluyla itiraz edebilirsiniz sadece dedi tahkim komisyonu. Bu kamera kaydı kusur oranlarını değiştirebilir mi sizce mahkemeye başvurduğuma değer mi. Sanırım kaza tutanaktaki halinden farklı olduğu için olumlu olabilir emin değilim fikirlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Trafik kazası geçirdim. Kusur oranı hakkında

• öncelikle geçmiş olsun, karşı araç kusurlu yüzde 100, iki sigortada aynı olunca kusuru dağıtmışlar iki araca, hasarınız çok değilse uğraşmaya değmez sadece tamponsa, çamurluk işin içine giyorsa belki hasar 20 bini geçmez çünkü.

• Teşekkür ederim cevabınız için. tampon değişecek çamurluk düzeltilecek dediğiniz gibi 20 bin civarı tutuyor dediler yarısını ödiycem artık.sigorta şirketlerinin aynı olmasından kaynaklı bi durum büyük ihtimalle haklısınız.

• hasanduran06 H kullanıcısına yanıt
    Şehirlerarası karayolunda yeşil ışıkta önüme kırıp, sonrada sebepsiz yere aniden duran araca arkadan çarptım. Benin arkamdaki de bana çarptı. Tabi ilk kusur oranında %100 bana verildi öndeki carpma için. Ancak arac kamerasi kullaniyorum tahkime gittim, bunun icin trafik bilirkişisine rapor hazırlattım. Kusur oranı %75 e 25 olarak lehime sonuçlandı. Ilk değerlendirmede kamera kaydı vs bakmıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasanduran06 H kullanıcısına yanıt
    İline göre itiraz Sulh Ceza veya Sulh Hukuk mahkemelerine yapılıyor.

Kendi aranızda rapor tuttuğunuzdan ve ifadeleriniz çelişki içermediğinden eksperin %50-50 vermesi de olağan bir şey.

Ancak; trafik polisi kaza tespit tutanağı tutsaydı sonucu tahminen %75-25 olurdu. Sebebi park yapmış araçların arasından çıkan kişinin yaptığı ihlal kanunun 67/1-a maddesi ve asli kusurken, düz giden aracın ki 52/1-b maddesi ve tali kusurdur.

Geçmiş olsun.

Edit: İmlâ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 1 Kasım 2024; 23:22:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.