Şimdi Ara

Trafik Kazası Kusur Oranım Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Temmuz ayının sonuna doğru bir kaza yaşadım. Kasko dahilinde aracı götürdüğüm servis, kaza kusur oranı hakkında bilgi vermek için arayacaklarını söyledi ancak unutmuşlar. Haklılığımdan emin olduğum için üstüne düşmemiştim ama geçen hafta sonu sonucu öğrendim. İsterseniz fazla uzatmadan kaza sonrası tuttuğumuz tutanağı ve olay yerinin bu hafta çektiğim fotoğrafını paylaşayım. Sizce kusur kimdedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder79 -- 30 Aralık 2012; 15:26:29 >

• http://www.uzmantv.com/kavsakta-gecis-ustunlugu-kime-aittir

eger yol ver, dur işareti yoksa ; B aracında hata var.Bana gore.

A aracı anayoldan ayrılıyor,durma ,yol verme yapmamalı.
    Ayrıca A aracı nın arka tampona vurmus.

Geçmiş olsun.Sonucta kaza olmus, cana gelmemis. Hasarsızlığınızı etkilemediyse sorun yapmayın.( B aracındaki siz değilseniz)

Gecen sene kırmızıda dururken arkadan arac carptı. O hızla bende ondekine ayagımın frenden kalkmasıyla vurdum.Arkada hasar yok.vuran aracta birsey yok. Benim ön kaput jeepin arka lastik kasası ile yamuldu.1 hafta aracsız kaldım. hiç suçum olmadıgı halde..

• Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

Üstte paylaştığım kaza tutanağında A aracı benim ve ben de tamamen kusurun karşı tarafta olduğunu düşünüyordum ancak Tramer beni % 100 kusurlu bulmuş. Bunun dışında, bu kazadan iki hafta önce babam benim arabamla bir kazaya karışmıştı. O kazada, babam duruyor ve geri geri gelen kamyonet benim arabaya çarpıyor. O kazada kusursuz olduğumdan zerre kadar şüphem yok. Ancak o kazada da % 100 kusurlu bulunan benim araç olmuş.

Durumu şuna bağlıyorum. İki kazanın tamiri için aynı anda servise başvurdum ve iki dosya değerlendirmeye aynı anda gönderildi. Sanırım komisyondakiler dosyaları karıştırdılar. Tek mantıklı açıklaması bu. Diğer kazanın tutanağında ise B aracı benim ve bu kazanın tutanağı da şu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder79 -- 30 Aralık 2012; 22:29:13 >

• Bence en büyük hata yolların sorumlusu olan belediyede. Kavşağın tam olarak nererde başladığı, hatta kavşak olup olmadığı, kavşaksa eğer hangisinin anayol olduğu belirgin değil. İşaretlenmemiş.

Bölünmüş yollar diğerine göre ana yol sayılır ancak nedense belediye ana arter yerine onu kesen yolları bölünmüş yol yapmış. Burada da bir çelişki var. Bu durum açıktır ki sürücüleri şaşırtabilir, kararsız kalmalarına ve kaza yapmalarına neden olabilir.

• Aslında anayol oldukça belirgin. Ancak fotoğrafın açısından dolayı belirgin değilmiş gibi görünüyor. Bulvarlardan anayola doğru da fotoğraf çekmiştim. Onları da paylaşırsam durum çok daha net anlaşılacak sanırım.

Ben Hürriyet Caddesi'nden sola, Naci Kamış Bulvarı'na dönüyordum. Bana çarpan araç Naci Kamış Bulvarı'ndan geliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder79 -- 31 Aralık 2012; 6:33:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onder79

Dur işareti varsa zaten hasar alan araç hatalı, ancak işaret yoksa sağ tarafı boş olan araç geçer diye biliyorum
  • Ben Hürriyet Caddesi'nden gelip sol tarafa, yani Naci Kamış Bulvarı'na dönüyorum. Diğer araç da Naci Kamış Bulvarı'ndan anayol olan Hürriyet Caddesi'ne çıkarak sola dönüyor. "Dur" işaretini gördüğünüz yer, Naci Kamış Bulvarı'nın karşı tarafındaki Uğur Mumcu Bulvarı'nın Hürriyet Caddesine çıkış noktasında.

Kazanın olduğu yerin bir başka açıdan fotoğrafı da şu:

• bence siz haklısınız ama niye suçlu çıkartmışlar anlamadım

sizin gösterdiğiniz dur tabelası bile yeterli ,ancak hiç tabela yoksa dahi trafikte genel kural sağdaki haklıdır kuralıdır

bu durumda başka bir neden yoksa siz haklı görülüyorsunuz bildiğim kadarıyla itiraz etme hakkınız var

üstelik bu olayda iki tarafada % olarak kusur verilebilir gibi geldi tabi çoğunluk B aracına verilmeli

kendimizin tutanak tutması olayı bence hiç iyi olmadı çünkü herkes kendini kusursuz çıkartmaya çalışacağı bir gerçek

geçen gün sigortacı ile görüştüğümde işi iyi bilip tutanağı kim lehine olacak şekle sokarsa o kazanıyor demişti ,ayrıca geri geri gelirken yapılan kazalar şüpheli sınıfına giriyormuş bu durumdaki çoğu kişinin talepleri karşılanmamış ,yakında bu işin cılkı çıkacak gibi görünüyor
  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim Kemal Bey. Gerçekten de tutanak tutma işinin kazayı yapan taraflarca tutulması işi hiç iyi olmadı. O an zaten sağlıklı bir ruh hali içinde olmuyor insan ve kazanın şokuyla sağlıklı bir şekilde de düşünemiyor.

Babamın tanıdığı bir trafik polisi arkadaşı varmış. Bugün tutanakların çıktısını ve Tramer'in kaza senaryosu animasyonlarının çıktılarını gösterdim. Kazalardan ilkinde, geri geri gelip bana çarpan aracın % 100 kusurlu olduğunu, ikinci kazada yani anayoldan sola dönüş yaptığım esnada sol arka yanımdan hasar aldığım kazada ise 1. derecede karşı tarafın kusurlu olduğunu benim ise 2. derecede kusurlu olarak değerlendirilebileceğimi söyledi. Yani karar kesinlikle hatalı.

Şimdi beni asıl şok eden kısma gelmek istiyorum. Gerçekleşen bu iki kaza ile ilgili Tramer'deki komisyonun hazırlamış olduğu kaza senaryosu animasyonlarından biri verilen sonuçla tamamen uyumsuz, birisi ise tuttuğumuz tutanakla tamamen uyumsuz.

Kaza senaryosu animasyonlarının ekran görüntüsünü paylaşmadan önce, sonuçla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama, şu bilgiyi de eklemek istiyorum: İki kazada da karşı tarafın "Kasko"su yok, sadece "Trafik Sigortaları" var.

Şimdi, ilk kazanın tutanağını ve komisyonun hazırlamış olduğu kaza senaryosu animasyonunu paylaşacağım. Tutanağımızda trafiğin akış yönünde ilerleyen ve diğer aracın geri geri gelerek çarptığı araç açıkça gösterildiği üzere "B" aracı olan benim aracım ve mağdurum. Ancak komisyonun hazırlamış olduğu kaza senaryosu animasyonunda tam tersi olarak geri geri gelen ben olarak gösterilmişim??? Sonuç olarak % 100 kusur bana verilmiş? Böyle bir saçmalık olamaz. "B" ARACI BENİM ARACIM, "A" ARACI İSE KARŞI TARAF. Buyrun tutanağa ve komisyonun hazırladığı kaza senaryosuna:

***************************************************************************************************************

Şimdi de ikinci kazanın tutanağını ve komisyonun hazırlamış olduğu kaza senaryosu animasyonunu paylaşacağım. Burada da büyük bir saçmalık söz konusu. Zira tutanakla, komisyonun hazırladığı kaza senaryosu animasyonu uyumlu olduğu ve açıkça belirtildiği üzere ben mağdur, karşı taraf % 100 kusurlu olduğu halde verilen karara göre ben % 100 kusurlu bulunmuşum. Kaza senaryosunu tutanağa göre doğru hazırlayan komisyon, iş kusur oranını vermeye gelince yanlış kişiye kusuru yüklemiş??? "A" ARACI BENİM ARACIM, "B" ARACI İSE KARŞI TARAF. Buyrun 2. kazanın tutanağına ve komisyonun kaza senaryosuna:

Sonuç olarak forumdaki arkadaşların konu hakkındaki düşüncelerini ve şu andan itibaren nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkındaki yorumlarını merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder79 -- 31 Aralık 2012; 19:51:15 >

• hocam bu işte bir karışıklık var gibi görünüyor ,bana öyle geliyor ki A ve B araçları biraz karıştırılmış gibi

bence itiraz edin derim ,kasko olmaması da ayrıca kötü eğer suçlu siz çıkarsanız hiç para alamazsınız hemde zararı sizin sigorta ödeyeceğinden bir daha ki sigorta yenilemenizde bayağı yüksek çıkacaktır
  • Kemal Bey, benim Kaskom var ancak her iki kazada da karşı taraftaki kişilerin Kaskosu yok, sadece trafik sigortaları var. Komisyondaki kişiler görevi kötüye kullanıp "Nasıl olsa Kaskosu var, kusurları buna yükleyelim!" mi dediler acaba? Ya da dediğiniz gibi bir karışıklık söz konusu olmalı. Şu an bu karar Tramer'e iletilip komisyon tarafından sonuca bağlandığı için itiraz hakkım da yok. Tramer'in tutanak sorgulama sayfasındaki tutanağımda "İtiraz et" butonuna tıklayınca şu uyarı çıkıyor:

Geçen sene 600 küsür Kasko ücreti ödüyordum. Şu an 1380 lira Kasko ücreti ödemekteyim. Kaza Temmuz ayında yaşandı, Ağustos ayında kesin sonuca bağlanmış. Ben Kasko'yu aynı şirkete Eylül ayında yaptırdım ancak bana henüz sonuca bağlanmadığını söylemişlerdi. Kusurlu benmişim gibi ücret alacaklarını ancak içimin rahat olmasını, nasıl olsa kusur oranları açıklandıktan sonra kusursuz çıktığım için kesilen paranın geri ödeneceğini söylemişlerdi.

Şimdi ayrıca iki tane % 100 kusurlu kaza yapmış biri olarak da "tehlikeli" olarak damgalanacağım ve ileride Kasko yaptırmak istediğimde daha yüksek meblağlarla Kasko yapacaklar.

Şu an beni % 100 kusurlu gösteren komisyon sonucu için Tramer'e dava açmaktan başka seçeneğim yok sanırım?

• önder bey bu durumda sigortacınız size yardımcı olmuyormu ? ,benim bildiğim sigortacı arkadaşlar her aşamada yardımcı olurlar hatta poliçenizde hukuki koruma varsa sizin mahkeme masraflarının bir kısmını bile karşılamaları gerekiyor

bence kasko yapan şahısla tekrar görüşüp durumunuzu anlatmak ,yok o ilgilenmek istemezse o zaman kasko firmasını direk arayın, hiç böyle ilgisizlik olurmu ?
  • geçmiş olsun
    1- itiraz etmeniz gerekir diye düşünüyorum
    (özellikle yeni trafik sigorta poliçeleri yüksek fiyattan yapılıyor artık ayrıca kasko indirimleriniz kaybolacak)
    2-dosyalarınız karışmış olabilir
    3-önce bir ekspere başvurup danışmakta fayda var itiraz dilekçesi açısından
  • arkadaşım aynı durum şuan benim başıma geldi arkadan vurdular bana ve tramerde arkadan vuran %100 suşludur yazmakta ama kusur%100 bana yani arkadan vurulana verilmiş durumda.şimdi bana expertiz şirketi tekrar tutanak tut dedi biraz karışık yazmışız kafaları karışmış bende sahtekarlıga girerr diye yapmayacam şimdilik sigorta şirketine itiraz edecekmişim.mapfre midir nedir. benimde karşı kullanıcınında budur sigortası.

açıkçası aynı durumdayız kusurumuz yok ama bize kitlenmiş %100....neyapacagım benimde çok bilgim yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.