Şimdi Ara

Belediyenin Yol Çalışması ve Yolların Bozukluğu Sebebiyle Trafik Kazası Yaptım, Dava Hakkım Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
8.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Maalesef bulunduğum ilçeye gelirken dün itibari ile bir trafik kazası geçirdim. Arabayı henüz (2. el) aldığım için kaskosu yoktu. Olay şeyle gerçekleşti.

Oturmakta bulunduğum ilçenin levhasından girdim ve 100 metre sonra araba, beleyenin sabah yaptığı yol çalışması (yolun her iki tarafını da suyun akması için kazmışlar) sebebi ile çamur dolu yolda kaydı ve direksiyon hakimiyeti kayboldu, yolun kenarına kayan araç bir takla atarak ters devrildi. Olay yerine yoldan geçenler hemen ambulans çağırdılar ve bizi (arkadaşım ve ben) çıkarır çıkarmaz hastaneye muayeneye götürdüler. Hastanede bir şeyimizin olmadığı anlayınca ve alkol testi yaptıktan sonra (prosedürmüş, alkol yoktu, yüksek lisans dersinden çıkmış, oturduğum ilçeye geliyordum) olay yerine döndüm. Jandarma arabayı çevirmiş ve fren mesafesi ölçüyorlardı. Beni yanlarına çağırarak kaza inceleme formu tarzında bir form doldurdular. Forma yolda viraz işaretinin bulunmadığını, belediyenin yolda çalışma yaptığına dair bir işaretin olmadığınu ve yol boyunca ışıkların yanmadığını ekleyeceklerini, yarım ağızla hakkımı aramam gerektiğini söylediler. Daha sonra benim kaza geçirdiğim yerde toplamda 4 kişinin hayatını kaybettiği birçok kazanın yaşandığını söylediler. Daha sonra arabayı çektik ve ben gece olmasına rağmen çekebildiğim kadar fotoğraf çektim. Sabah da gidip fotoğraf çekerek bir tane de video ekledim.

Ben bu safhada hakkımı korumak adına (arabamın hasarı yüksek, arabanın sağlamlığı sayesinde belki canımız zor kurtuldu, daha önceki kazalarda olduğu gibi ölebilirdik) dava açabilir miyim?
    Dava açmam için jandarmadan hangi dosyaları almam gerekir? Henüz ifade için çağırılmadım.
    Ayrıca kaza kara karayolları şubesine 100 metre kala ilçe nufus levhasını ilçeye doğru geçtikten 100 metre sonra meydana geldi. Bu durumda bildiğim kadarı ile belediyenin alanı gibi duruyor, sizce de öyle mi?

İsterseniz fotoğrafları yakın zamanda buraya da yükleyebilirim.

Zaman ayıracak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

• hızlı gidiyor iseniz havada yağışlı ise birşey çıkmaz yol kenarındaki ıslahat çalışmaları kazaya sebep olmacağından kusur sizin
  • kaza yaptığınız yerin hangi kurumun sorumluluğunda olduğunu öğrenerek işe başlayı, kara yollarımı yoksa belediye mi. Zaten jandarma ekipleri ayrıntılı bir kaza tespit tutanağı hazırlayacaklardır, bu rapor la beraber sorumlu olan makama davada bulunun. zaten aracınızda kasko varsa sigorta şirketiniz bu kazayı rücu edebilir yolun durumuna istinaden. Masraflar ihmali yapan kuruluşa fatura edilir çok azda olsa ihtimalle. Bunun dışında sizde maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

kaza yaptığınız yerin hangi kurumun sorumluluğunda olduğunu öğrenerek işe başlayı, kara yollarımı yoksa belediye mi. Zaten jandarma ekipleri ayrıntılı bir kaza tespit tutanağı hazırlayacaklardır, bu rapor la beraber sorumlu olan makama davada bulunun. zaten aracınızda kasko varsa sigorta şirketiniz bu kazayı rücu edebilir yolun durumuna istinaden. Masraflar ihmali yapan kuruluşa fatura edilir çok azda olsa ihtimalle. Bunun dışında sizde maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz.
    Öncelikle geçmiş olsun.. Sizin yerinizde olsam Dava açardim.. Çektiginiz fotoğraflari lütfen burada paylaşirmisiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Öncelikle geçmiş olsun.. Sizin yerinizde olsam Dava açardim.. Çektiginiz fotoğraflari lütfen burada paylaşirmisiniz..

Alıntıları Göster
    bu hangi yol ?? hangi ilçe yazında 4. kişi ölmüş onlar bilerek girsinler o yola !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

bu hangi yol ?? hangi ilçe yazında 4. kişi ölmüş onlar bilerek girsinler o yola !!!

Alıntıları Göster
    Devlete karşı açılan davaları kazanma ihtimali çok düşük oluyor o yüzden Allah yardımcın olsun
  • kesinlikle dava açın. Davada bilirkişi tayin edilecektir. Tahminim size en fazla hızdan tali kusur verilir. Asli kusur yoldan sorumlu kuruluşundur. Bununla ilgili bulabilirsem örnek yargı kararları vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 16 Şubat 2013; 10:25:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ss01

kesinlikle dava açın. Davada bilirkişi tayin edilecektir. Tahminim size en fazla hızdan tali kusur verilir. Asli kusur yoldan sorumlu kuruluşundur. Bununla ilgili bulabilirsem örnek yargı kararları vardı.
    Belediyeler bir çok işlerinin taşoran firmalara yaptırıyorlar. Onlarda canları istediği gibi istedikleri yerleri kazıp hiç bir uyarı, işaret levhası koymadan bırakıp defolup gidiyorlar...Gece karanlığı ve sürat işin içine girince böyle kazalar kaçınılmaz oluyor..YOLUN SAĞINI KAZDIN...SOLUNU NİYE KAZIYORSUN ? ÖNCE BİR TARAFI KAZ İŞİNİ YAP BİTİR SONRA DİĞER TARAFI KAZ...YOLU İYİCE DARALTMANIN SEBEBİ DÜŞÜNCESİZLİK.....Kazdın ..Neden daha öteye uyarı işareti , yola kırmızı reflektörlü işaret levhaları plastik kukalar..koymazsın ?...Yavaş levhası...v..s...? Davanızı açın..Arabanızın zararını talep edin.. Kaç lira öderlerse o kazancınız olur...Ve başka insanlara çok faydanız olur...Kolay gelsin.. Yeni araba aldım diye kasko yok bilmem ne yok gece karanlığında bilmediğin yolda tabakhaneye b.... Yetiştirir gibi araba sürmek ne ?....Kaza bir kere oluyor.....Film kopuyor...Allah canınızı korumuş..Ona şükür...Geçmiş olsun.. ARABAMIN PARASINI ÖDEYİN DEĞİL..100.000 lira .TAZMİNAT DAVASI AÇACAKSIN...HAYATIMI TEHLİKEYE ATTINIZ..MALIM GİTTİ..BENDE MANEVİ ÇÖKÜNTÜ YAŞIYORUM..PERİŞANIM...Bunun sebebi sizin belediyenin sorumsuzluğu.... Biz işi falan müteahhite verdik sorumlu değiliz derlerse o müteahhite ve belediyeye birlikte dava açın...İŞVEREN İŞ VERDİĞİNİN , GÖREVİNİ YAPARKEN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE VERDİĞİ ZARARDAN SORUMLUDUR..Onu denetlemek , ne yapıyor diye kontrol etmek zorunda...İş kanunları başı boş değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Şubat 2013; 12:05:34 >

• Geçmiş olsun gelişmeleri merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Belediyeler bir çok işlerinin taşoran firmalara yaptırıyorlar. Onlarda canları istediği gibi istedikleri yerleri kazıp hiç bir uyarı, işaret levhası koymadan bırakıp defolup gidiyorlar...Gece karanlığı ve sürat işin içine girince böyle kazalar kaçınılmaz oluyor..YOLUN SAĞINI KAZDIN...SOLUNU NİYE KAZIYORSUN ? ÖNCE BİR TARAFI KAZ İŞİNİ YAP BİTİR SONRA DİĞER TARAFI KAZ...YOLU İYİCE DARALTMANIN SEBEBİ DÜŞÜNCESİZLİK.....Kazdın ..Neden daha öteye uyarı işareti , yola kırmızı reflektörlü işaret levhaları plastik kukalar..koymazsın ?...Yavaş levhası...v..s...? Davanızı açın..Arabanızın zararını talep edin.. Kaç lira öderlerse o kazancınız olur...Ve başka insanlara çok faydanız olur...Kolay gelsin.. Yeni araba aldım diye kasko yok bilmem ne yok gece karanlığında bilmediğin yolda tabakhaneye b.... Yetiştirir gibi araba sürmek ne ?....Kaza bir kere oluyor.....Film kopuyor...Allah canınızı korumuş..Ona şükür...Geçmiş olsun.. ARABAMIN PARASINI ÖDEYİN DEĞİL..100.000 lira .TAZMİNAT DAVASI AÇACAKSIN...HAYATIMI TEHLİKEYE ATTINIZ..MALIM GİTTİ..BENDE MANEVİ ÇÖKÜNTÜ YAŞIYORUM..PERİŞANIM...Bunun sebebi sizin belediyenin sorumsuzluğu.... Biz işi falan müteahhite verdik sorumlu değiliz derlerse o müteahhite ve belediyeye birlikte dava açın...İŞVEREN İŞ VERDİĞİNİN , GÖREVİNİ YAPARKEN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE VERDİĞİ ZARARDAN SORUMLUDUR..Onu denetlemek , ne yapıyor diye kontrol etmek zorunda...İş kanunları başı boş değil..

Alıntıları Göster
    Mutlaka dava açın tabi öncesinde çok az bir ihtimalde olsa sulh yolu ile halledip halledemeyeceğinize bir bakın olmaz ise davanızı açın muhtemelen kazanırsınız ve bundan önce bölgeyi detaylı fotoğraflayınız yani herhangii bir uyarıcı işaret olmadığını belgeleyiniz..

• quote:

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

quote:

+1

Alıntıları Göster
    çok geçmiş olsun.
    eğer siz kurallara riayet ediyorsanız ve bu kaza oldu ise dava açın.
    ama sizin hızınz fazla, yada dikkatiniz dağınık, yorgun...vs iseniz dava açmanız haksız ve yersiz olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Mutlaka dava açın tabi öncesinde çok az bir ihtimalde olsa sulh yolu ile halledip halledemeyeceğinize bir bakın olmaz ise davanızı açın muhtemelen kazanırsınız ve bundan önce bölgeyi detaylı fotoğraflayınız yani herhangii bir uyarıcı işaret olmadığını belgeleyiniz..

Alıntıları Göster
    öncelikle geçmiş olsun,
    1-kaza geçirdiğiniz yolun bakım ve onarımından sorumlu idareyi tespit edin,
    2- kaza tutanağında kusur dağılımı yapılmış mı yapılmış ise size atfedilen oran nedir bunu öğrenin
    3- fren mesafesi ölçüldü diyorsunuz, bu mesafeden hızınız tahmin ediliyorsa o anki hızınız trafik kurallarına uygun mu bunu öğrenin (bu durum kusur oranlarının tespitinde önem taşır, tamamen kusurlu bulunmadığınız müddetçe dava açabilirsiniz ayrıca kusur tespitine de itiraz edebilirsiniz)
    4- maddi zararınızı tam olarak hesap edin ve bir miktar da manevi tazminat talebinde bulunun (çektiğiniz acı, korku, endişe vs)
    5- sorumlu idare aleyhine maddi manevi tazminat davanızı sorumlu kurumun bulunduğu ildeki idare mahkemesinde açın.
    6- davayı bir avukat ile açmanız, kısmen kabul kısmen ret kararı verilmesi durumunda sizi (yasal) avukatlık ücreti ödemekten (nispeten) kurtarır
    7- yoldaki onarım ve bakım eksikliği idarenin hizmet kusuruna girer ve idarenin bu kusurdan doğan zararları tazmin etmek yükümlülüğü vardır ancak sizin kusurunuz oranında bu tazminat oranı da değişiklik gösterir

kolay gelsin.

not: davanızı en geç bir yıl içinde açmanız gerekir. (doğrudan doğruya tam yargı davası açılmasında 1 ve 5 yıllık süreler geçerlidir, siz 1 yılı geçirmeden davanızı açın)

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

öncelikle geçmiş olsun,
    1-kaza geçirdiğiniz yolun bakım ve onarımından sorumlu idareyi tespit edin,
    2- kaza tutanağında kusur dağılımı yapılmış mı yapılmış ise size atfedilen oran nedir bunu öğrenin
    3- fren mesafesi ölçüldü diyorsunuz, bu mesafeden hızınız tahmin ediliyorsa o anki hızınız trafik kurallarına uygun mu bunu öğrenin (bu durum kusur oranlarının tespitinde önem taşır, tamamen kusurlu bulunmadığınız müddetçe dava açabilirsiniz ayrıca kusur tespitine de itiraz edebilirsiniz)
    4- maddi zararınızı tam olarak hesap edin ve bir miktar da manevi tazminat talebinde bulunun (çektiğiniz acı, korku, endişe vs)
    5- sorumlu idare aleyhine maddi manevi tazminat davanızı sorumlu kurumun bulunduğu ildeki idare mahkemesinde açın.
    6- davayı bir avukat ile açmanız, kısmen kabul kısmen ret kararı verilmesi durumunda sizi (yasal) avukatlık ücreti ödemekten (nispeten) kurtarır
    7- yoldaki onarım ve bakım eksikliği idarenin hizmet kusuruna girer ve idarenin bu kusurdan doğan zararları tazmin etmek yükümlülüğü vardır ancak sizin kusurunuz oranında bu tazminat oranı da değişiklik gösterir

kolay gelsin.

not: davanızı en geç bir yıl içinde açmanız gerekir. (doğrudan doğruya tam yargı davası açılmasında 1 ve 5 yıllık süreler geçerlidir, siz 1 yılı geçirmeden davanızı açın)

Alıntıları Göster
    ek olarak, kusur oranına itirazınız yoksa ve size örneğin bu kazada yüzde 40 kusur oranı verilmiş ise, hesapladığınız maddi zararın %60'ı için yine davanızı açabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirbilir81

ek olarak, kusur oranına itirazınız yoksa ve size örneğin bu kazada yüzde 40 kusur oranı verilmiş ise, hesapladığınız maddi zararın %60'ı için yine davanızı açabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Yeni bir gelişme yaşandı.

Kazayı tespit eden trafik komutanı karayollarına kusur verdiğini ve onları arayıp söylediğini belirtti. Karayolları şefi, kaza tespit tutanığının örneği için karakola başvurmuş fakat biz hastaneye gittiğimiz için bu tutanağı sadece savcıdan alabilirmiş ki savcıda vermezmiş.

Trafik komutanı nedenini sorduğunda ise belediyenin kendilerinden izin almadan yol bakımı yaptığını ve kara yollarının bu izinsiz yapılan çalışmadan sorumlu tutulmaması için zabıt düşeceklerini belirtmiş.

Görüştüğüm avukat elimden geldiğince fotoğraf video ve lehime konuşacak tanık bulmamı söyledi.

Bu davaları kazanmak zor olsada belediyenin karayolları izni olmadan bakım çalışması yapamayacağını, herhangi bir sebeple yolla ilgili bir sorundan karayollarının da kendini tamamen çekemeyeceğini söyledi.

Galiba gelişmeler lehime gitmeye başladı. Başka ne yapmalıyım? Avukat ile dava süreci için pazartesi görüşücem.

Peki bu avukatın ücreti nasıl oluyor, bilen varsa anlatabilir mi? Kaybedersem ne olur? Ne kadar öderim?

• quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Yeni bir gelişme yaşandı.

Kazayı tespit eden trafik komutanı karayollarına kusur verdiğini ve onları arayıp söylediğini belirtti. Karayolları şefi, kaza tespit tutanığının örneği için karakola başvurmuş fakat biz hastaneye gittiğimiz için bu tutanağı sadece savcıdan alabilirmiş ki savcıda vermezmiş.

Trafik komutanı nedenini sorduğunda ise belediyenin kendilerinden izin almadan yol bakımı yaptığını ve kara yollarının bu izinsiz yapılan çalışmadan sorumlu tutulmaması için zabıt düşeceklerini belirtmiş.

Görüştüğüm avukat elimden geldiğince fotoğraf video ve lehime konuşacak tanık bulmamı söyledi.

Bu davaları kazanmak zor olsada belediyenin karayolları izni olmadan bakım çalışması yapamayacağını, herhangi bir sebeple yolla ilgili bir sorundan karayollarının da kendini tamamen çekemeyeceğini söyledi.

Galiba gelişmeler lehime gitmeye başladı. Başka ne yapmalıyım? Avukat ile dava süreci için pazartesi görüşücem.

Peki bu avukatın ücreti nasıl oluyor, bilen varsa anlatabilir mi? Kaybedersem ne olur? Ne kadar öderim?

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun,konu hakkında fazla bir bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirme yapmaya gerek yok.

Takip etmekte fayda var konuyu.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Çok geçmiş olsun,konu hakkında fazla bir bilgim yok o yüzden yanlış yönlendirme yapmaya gerek yok.

Takip etmekte fayda var konuyu.

Alıntıları Göster
    İşte yolun resmi ve yapılan tabelasız izinsiz yol çalışması, sol taraftaki kazının çamuru maalesef yolun yarısına kadar gelmiş, zaten kazayı bu şeritte yaptım.

Davayı kazanacaksam açmayı planlıyorum, bu sebeple elimden geldiğince fazla avukata göstericem resimleri...

Belediyenin Yol Çalışması ve Yolların Bozukluğu Sebebiyle Trafik Kazası Yaptım, Dava Hakkım Var Mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NafirKeyh -- 17 Şubat 2013; 12:41:35 >

• Hiziniz kacti ? Arac neydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Hiziniz kacti ? Arac neydi ?
    Hız 45-50 km, zaten biz arabadan çıktıktan sonra hastanedeyken araç yolda kaldığı için çevirmişler, vites 3 olarak kalmış, zaten oradakiler şahitlik yapacak, yanımdaki yolcu arkadaşımda şahitlik yapacak, zaten ben hızlı giden biri değilim.

Aynı yerde hızlı giden bir ara. 4 ay önce kaza yapmış ve maalesef sürücü ölümüş.

Aracım astra h...
  • Sizin de biraz ihmaliniz var gibi..
    Evet viraj tabelası olması gerekirdi ama sizin oturduğunuz ilçeymiş, o yolu ezbere biliyorsunuzdur.
    Öte yandan hava yağışlı..
    Artı olarak çalışma olduğu alenen görülüyor.. Yani sizin de biraz tedbir almanız gerekirdi..

Yine de tabela vs koyulmadığı için dava açıp bir şansınızı deneyin..

Bence bu kazada % 60 haklısınız..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.