|
Bildirim
|
Bildiğim kadarıyla Renault'un kullandığı 3 farklı EDC modeli var. Getrag firmasına ait olan bu şanzımanlar:
- 6 ileri 6DCT250 Kuru kavrama. Clio IV, Megane III, Fluence ve Kadjar'da kullanılıyor. Forumdaki Megane IV konusunda yazılanlara göre yerli üretim sedanlarda da 6DCT250 kullanılıyormuş. - 6 ileri 6DCT450 Islak kavrama. Megane IV HB dizel modellerde kullanılıyor. Tork dayanımı 450nm seviyelerinde. - 7 ileri 7DCT300 Islak kavrama. Megane IV benzinli modellerde kullanılıyor. 7 ileri olduğu için ayırt etmesi kolay. Otomobillerle ilgili Alman bir web sitesinde Getrag'ın yeni şanzımanları ile ilgili bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. Yeni çift kavrama ailesinin tümünün (6DCT250'den daha düşük tork dayanımına sahip model de dahil) ıslak kavramalı olacağı belirtilmiş; ancak mevcut 6dct250 modeli yaşanan geçmiş sorunların çözüldüğü belirtilerek üretime devam edeceği firma tarafından dile geitirlmişti. Benim düşüncem üretime devamın sebebi mevcut kullanılan araçlara destek vermeye devam etmek. |
Neden bu çift kavrama ısrarı anlamıyorum. Yeni tam otomatikler baya geliştirildi.
|
EDC almayın. Bi şeyi alırken bakım masraflarını da bi kontrol edin artık.
Bir debriyaj seti değişimi şahin kadar olan arabayı 1 kere düşünün. Nedense hiçbir EDC sahibi bundan yakınmıyor Bir arabanın debriyaj seti 8000tl olur mu hem de dandik bir fransız markası için |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|