Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • * Paris’te Dünya prömiyerinde yeni 1.6 dCi 130 motoru.
    Tamamen yeni olan 1,6 litre silindir hacimli bu dizel motor zaman içersinde aşamalı olarak mevcut 1,9 dCi motorun yerini alacak. 1,9 dCi motora göre %16 azaltılan silindir hacmi sayesinde ve yenilikçi teknolojik çözümlerin uygulanmasıyla, yeni 1.6 dCi 130 motorun CO2 salımları 1.9 dCi motora kıyasla yaklaşık 30 g/km gibi önemli bir oranda, ve tüketimi de %20’nin üzerinde düşüş gösterdi. Renault, silindir hacmini küçültme (downsizing) uygulamasına, Stop & Start, Düşük Basınçlı EGR, Energy Smart Management, değişken swirl, gibi bu gam düzeyinde ender rastlanan bir dizi motor teknolojisini ekliyor.
    Bu yeni güç ünitesi lansmanından itibaren öncüsünün performansına benzer performans ile 96 kW (130 bg) güç ve geniş kullanım aralığında mevcut olacak daha cömert bir tork (320 Nm) sergileyecek.
    1.6 dCi 130 motor, 2011 baharında ticarileştirilecek ve ilk aşamada Mégane ailesine dahil tek hacimli modellerde kullanılacak. Bu yeni motor ile donatılan Renault Grand Scénic 4,5l/100km yakıt tüketimi ile 119 g/km CO2 salımı sergileyecek.
    * Otomatik vites kutusu EDC (Efficient Dual Clutch) çift kavramalı bu vites kutusu Mégane ailesinde ve Fluence’da sunulacak. EDC, otomatik vites kutusunun kullanım rahatlığını, manuel vites kutularıyla eşdeğer tüketim ve CO2 salım değerleriyle birlikte sağlıyor.

Not: Haber ForsTv'den alıntıdır.İlgili link:

http://forstv.com/haber_detay.asp?haber_id=390

Yorumum:
    Olay budur!! Eğer dedikleri gibi bu motoru Megane ( Fluence de dahil) ailesinde bir de EDC ile sunarlarsa tadından yenmez. 2011 bahar hareketli geçecek

• Güzel bir seçenek haline gelir ozaman Renault bu motor ve şanzımanla.
  • 1.5 Dci kadar yakıt yakıyor ise harika olur..
  • 1.6 multijet kadar başarılı olmaz kanımca motor olarak.
    satış olarak her zmaanki gibi reno satacaktır.
  • Gayet güzel, inşaallah şanzuman da iddialı olur da önümüzdeki Dual Clotch seçenekler çoğalır ve fiyatlar düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.6 multijet kadar başarılı olmaz kanımca motor olarak.

Sebep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockford Fosgate -- 7 Ekim 2010; 22:09:48 >
  • Psa grubu 1.6 16 valfleri artık MPVlerde kullanıyor renault ise bayağı geriden takipte ama anlaşılan ortak nokta dizel için 1.6 litre herkes bu paydada birleşiyor fiat,Ww şimdi renault diğerleri sırada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Daha motor piyasaya çıkmamış test edilmemiş teknik verileri bile yokken neye dayanarak 1.6 multijet kadar başarılı olamaz diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

quote:

Daha motor piyasaya çıkmamış test edilmemiş teknik verileri bile yokken neye dayanarak 1.6 multijet kadar başarılı olamaz diyorsunuz?

tamam çok başarılı olur.
    oldumu
  • quote:

quote:

quote:

tamam çok başarılı olur.
    oldumu

Töbe haşa multijet kim dci kim çarpılırız valla

• quote:

quote:

quote:

tamam çok başarılı olur.
    oldumu

Olmadı.

Ben başarılı olur veya olmaz onla ilgilenmiyorum.Neden daha başarısız olur diye bir düşünce oluştu onu merak ediyorum. Eğer motor hakkında bir bilgi varsa bildiginiz paylaşında bizde bilelim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tamam çok başarılı olur.
    oldumu

Olmadı.

Ben başarılı olur veya olmaz onla ilgilenmiyorum.Neden daha başarısız olur diye bir düşünce oluştu onu merak ediyorum. Eğer motor hakkında bir bilgi varsa bildiginiz paylaşında bizde bilelim.

beklentilerime göre konuştum.
    yukarıda verilen teknik değerlerini karşılaştırdım multijetle o yüzden öyle dedim.
    DCI de kullanmayan bir insan değilim. karşılaştırmasını yaptım önceki tipleriylede. sonuçta aman aman çok yeni bir teknoloji uygulanmamış 1.6 dci ye.
    -

bu arada kırdıysam affola.

• 1600 cc yi geçmesinde her türlü başarılı olur bu memlekette
  • eğer güzel bir otm vitesle donatılırsa başarılı olur diye düşünüyorum
  • 1.6 130 hp 320 nm tork

Sunduğu veriler gayet başarılı.

Belkide 0-100 değeri 10 sn altına inen ilk 1.6 dizel olabilir ?
  • Çok güzel, bravo reno ya. Şimdiki dci lar kadar başarılı olur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

1.6 130 hp 320 nm tork

Sunduğu veriler gayet başarılı.

Belkide 0-100 değeri 10 sn altına inen ilk 1.6 dizel olabilir ?

belki 10 sn altına düşmez mak hızı 200 üstü olur diye düşünüyorum
  • Ben bu motoru 1.5 olarak beklıyordum. hatta bır ara yabancı bır sıtede de okumustum calısıldıgını ama 1.6 olursa da bır fark olmaz.
  • Güzel haber.
  • Bu motorun ara hızlanmaların iyi olacağı kanaatindeyim, 200 km nin üstüne de çıkar
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.