Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

mj kadar başarılı olamaz mı ?

130hp den bahsediyoruz şurda..mjetjetjet olsa ne farkeder..ondan daha basarılı olcağı şimdiden bariz..bu kadar fanatik olmayın lütfen..

kullandın mı, yoksa geleceği mi görüyorsun..1 sene sonra (en iyi ihtimal) çıkacak motoru başka bir motorla kıyaslamış adam...bravo
  • Şanzımanın kurumu yağlı sistem mi olacağı konusunu bilmiyorum.
    Emin olduğum nokta bu motor 16v U tube da çok ayrıntılı bir videosu var.

quote:

Orijinalden alıntı: gbesen

Hemen iki soru geliyor aklıma:

1- 1.5 DCI'lar kalkacak mı?
    2- 1.6 motor 16 valve mı olacak?
    3- Bu yeni motorla ıslak tip EDC mi kullanılacak?

Multijet'le kıyaslayan arkadaşlar. Ben 90bin km 75 bg Grande Punto multijet kullandım, şu an 1.5 dci 105 bg Megane III'üm var. İkisi de güzel motor. Multijet'i zincir sebebiyle 10bin'de bir servise sokmanız gerekir, DCI 20binde bir girer. Multijet yine zincir sebebiyle daha seslidir ama 16 valve olduğu için daha ataktır gibime geliyor ama ne 1.3 ne de 1.6 multijet'le kıyaslamak doğru olmaz 1.5 DCI'ları neden derseniz adı üstünde bu motor 1.5 ve 1.6'larla kıyaslanıyor. Her ikisi de kendini kanıtlamış motorlardır. Yeni Alfa Romeo Guilietta'da 105 beygir 1.6 dizel motor var ve mesela onun torku 320NM. Bu motorun 120 beygirlik versyonunu da hepimizin mulumu. Dolayısiyle 130bg DCI bu rekabete renk katacak güzel bir motor olacak.

Yeni motorun torku 250 üzeri olacağı için bu motora EDC gelecekse ıslak tip bir çift kavramalı şanzıman gelecektir diye düşünüyorum. Bu arada 1.5 DCI'lar kalkacaksa aldığıma pişman olurum valla, zaten 8 valve olmasından kıl kapıyordum

• bu ataktan sonra fiat

1.6 mjet 140 hp motorunu sunacak ve bir gömlek üstünlüğü koruyacak bu motorun torkunu çok merak ediyorum 360nm gibi bir değer bekliyorum
  • Motor başarısız olacak diyen arkadaşların doğmamış çocuğa mektup yazma konusundaki azimlerinden ötürü onlara kocaman bir tebrik koyuyorum....
  • Bu yeni motor Latitude ta kullanılırmı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

Reno atakta özellikle şu meganomani reklamı da çok güzel.

Bir ara dabi dabi mısır çerezi reklamları vardı onun ayarında bir reklam
  • 1.6 DCI 130'luk motorun tanıtım videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=PLTMuQdBVE8
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Motor başarısız olacak diyen arkadaşların doğmamış çocuğa mektup yazma konusundaki azimlerinden ötürü onlara kocaman bir tebrik koyuyorum....

koyn tebriğinizi.
    fiat ta yeni nesil 1.6 multijeti koyunca arabalarına o zaman nasıl tebrik koyacaksınız merak ediyorum :)
    neticede vurgulamak istediğim buydu ancak arkadaşlar sağ olsun hemen yanlış anlamışlar. :)
  • Bu çok güzel bir haber. Opelin bir an önce birşeyler yapması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

1.6 multijet kadar başarılı olmaz kanımca motor olarak.
    satış olarak her zmaanki gibi reno satacaktır.

Daha ortada bişey yok hemen önyargılar kabarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _:KajmeraN:_ -- 8 Ekim 2010; 23:30:13 >
  • Bu motoru nissan qq a koyarlarsa iş yapar .renonun yazılım ve şanzıman oranlarına bakarsak1.6 dci nin de spor karakterde olacağını sanmıyorum.

lagunaya zaten bu motor lazımdı. 1.5 dci tam bir facia .kimse gelip de ara hızlanması iyi falan filan da demesin

Fiat ın 1.6 mjet i ise gerçek bir perfromans makinesi.hava emiş olsun egzantriğin sesi olsun farkını hissettiriyor tabi anlayana

alfa mito da dna ile inanılmaz iş yapıyor 320 nm tork kalbe zarar
  • Renault dizel motor konusunda kendini baya bir geliştirdi. Teknik veriler oldukça güzel.
  • dizel kullanmayı bilmeyen biri için "dizel değilmi işte 100binden sonra nanay" şeklinde konuşmak çok klişeleşti artık.şunu iyi bilelim ki amacına uygun kullanıldığı müddetçe dci multijet farketmez.hepsi uzun yıllar hizmet eder.dci renonun kendini gerek yakıt ekonomisi ile gerek sağlamlığı ile kanıtlamış bir motorudur.ancak yakıta karşı aşırı duyarlıdır.en çok dikkat edilmesi gereken nokta bu dCi motorda.benim symbolü olan arkadaşlarım var.biri 180 bin bakımını yeni yaptırdı.taş gibi hiçbir arıza vermedi şu ana kadar.clio forumunda sürekli konuştuğumuz bir arkadaşınki 178 binde hiç sorunsuz.bendeki 112 binde canavar gibi.ayrıca symbolün takside tutulmamasının nedeni motoru değil iç mekanının dar olması özellikle de arkasının.ayrıca 8v olmasını da çok takmayın.16v olsa dCi nin karakteristik yakıt ekonomisi özelliğinden taviz vermiş olacaklar.gerçi bu yeni 1.6dCi 16v mi onu bilmiyorum.ama eminim taş gibi motordur.Kısacası dCi teknolojisinin diğer yeni nesil dizellerden eksiği yoktur fazlası vardır.

• CRDİ motorlarda en başarılı dizeller arasına girer. Hem performanslı hemde dayanıklı motorlar.Bizim Getz 88 bin km ye geldi araç maşallah ilk gün ki gibi hiç bir sorunu yok tıkır tıkır çalışıyor ama yakıtta cimri olduğu söylenemez.
  • sanırım bu motoru 105 likten 1-2 milyar pahalıya verecekler, ne dersiniz???
  • arkadaşlar eşime 105 lik dci exp. araç almak üzereydik, şubat teslim, fakat bu 130 luk dizel olayı kafamı karıştırdı, neticede şubatdan sonra bahar mevsiminede bişe kalmıyor, e bu motorda 2011 baharda gelcek diyorlar...sizde beklemelimiyim nisan-mayısa kadar ve fiyat farkı çok olurmu 105 likle???
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibekir

arkadaşlar eşime 105 lik dci exp. araç almak üzereydik, şubat teslim, fakat bu 130 luk dizel olayı kafamı karıştırdı, neticede şubatdan sonra bahar mevsiminede bişe kalmıyor, e bu motorda 2011 baharda gelcek diyorlar...sizde beklemelimiyim nisan-mayısa kadar ve fiyat farkı çok olurmu 105 likle???

madem aracınız şubat teslim, 1 ay daha bekleyin yeni ve güzel bir motorlu renault alın. nasılsa o motoru çıktığı gibi alırsınız. stok getirirler.
  • Kulağa hoş geliyor. 1.6 dci 130 bg 320 tork...
  • Renault dizel işini çözdü.

psa ve ford 1.6L 16v 109 hp 240nm
    TDI: 1.6L 16v 105 hp 250nm
    Hyundai 1.6L 16v 115 hp 260nm
    MULTIJET: 1.6L 16v 120 hp 300nm
    Renault 1.6L 16v 130 hp 320nm

Yanlış, eksik varsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzetguntalaz

Renault dizel işini çözdü.

psa ve ford 1.6L 16v 109 hp 240nm
    TDI: 1.6L 16v 105 hp 250nm
    Hyundai 1.6L 16v 115 hp 260nm
    MULTIJET: 1.6L 16v 120 hp 300nm
    Renault 1.6L 16v 130 hp 320nm

Yanlış, eksik varsa...

yeni bir 1.6mjet projesi oldugunu sana bildirmek isterim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.