Şimdi Ara

Renault yeni 1.6 dCi 130 beygirlik motorla atağa kalkıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
427
Cevap
1
Favori
47.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

1.6 130 hp 320 nm tork

Sunduğu veriler gayet başarılı.

Belkide 0-100 değeri 10 sn altına inen ilk 1.6 dizel olabilir ?

belki 10 sn altına düşmez mak hızı 200 üstü olur diye düşünüyorum

Bizim 1.5dCi 80hp lik kangoo 12.5sn de 0-100 yapıyorsa, binek tipteki 1.6dCi 130hp lik 1100-1200kg lık bir renault modeli düzgün bir şanzımanla 10 sn altına inebilir sanırım

• mj kadar başarılı olamaz mı ?

130hp den bahsediyoruz şurda..mjetjetjet olsa ne farkeder..ondan daha basarılı olcağı şimdiden bariz..bu kadar fanatik olmayın lütfen..
  • Rakipteki 1.5 110 beygire karşın alayına 1.5 65 beygire devam...

Nasılsa burası tr...
  • Tabi meseleyi benimki seninkini döver mantığı ile tartışmak yersiz ama şöyle denilebilir. Fiat 1,6 multijet 120 hp yi 3 sene önce piyasaya sürdü. Renault ise bu motoru daha 2011 de sürecek. Bu geçen 3 senede de tabi Fiat'ın eli armut toplamadı.2011 de 1,6 Multijet 150 hp yi piyasaya gayet rahat sürebilir. Bir iki adım önde gidiyor yani Fiat bu işte.
  • 100.000 i geçmiş dci ve multijet kullanıcılarını dinlemek lazım.
    Bu motorlar hakkında tecrübem yok ama genelde çok km yapan taksiceler,motordan dolayı renault araçlarının tutmadığını 100.000 km den sonra dci nin sorun çıkardığını multijetin daha sorunsuz olduğu için taksi camiasında multi nin tuttuğunu dci nin tutmadığını söylüyorlar.
  • Diğer markaların da feyz alması dileğiyle.
    Tüm markaları bir dakikalık imzamı okuma etkinliğine davet ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Tabi meseleyi benimki seninkini döver mantığı ile tartışmak yersiz ama şöyle denilebilir. Fiat 1,6 multijet 120 hp yi 3 sene önce piyasaya sürdü. Renault ise bu motoru daha 2011 de sürecek. Bu geçen 3 senede de tabi Fiat'ın eli armut toplamadı.2011 de 1,6 Multijet 150 hp yi piyasaya gayet rahat sürebilir. Bir iki adım önde gidiyor yani Fiat bu işte.

Fiat Grubu motor teknolojisinde aşmış bir firma..
  • 1.6 olması iyi olmuş 1.5 le aynı vergi hiç olmassa biraz hacimden kazanıyor...yakıt çok farketmiyor...
  • 1599cc yi geçmesin 1.5 lerin yerini alır.
    320 nm tork iyimiş.
  • Böyle bir motor piyasa sürerse Renault Baya İyi satar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

1.6 olması iyi olmuş 1.5 le aynı vergi hiç olmassa biraz hacimden kazanıyor...yakıt çok farketmiyor...

+1
    Türkiye şartlarına uygun bir motor üretilmiş.
  • darısı opel'e 1.3 cdti 95 hp yeni dizellerin yanında çok güçsüz kaldı.
  • Opel kendi dizel üretmediği için biraz zor görünüyor. Çünkü ellerinde 1.7 cdti var ve yeterince güçlü. Sadece tr için de üretmez opel.
  • Çok güzel ve başarılı bir iş. Böylece D segmenti araçlardaki 1.6 dizel dönemi dahada yükselmiş olur. şimdiki 1.6 dizeller yaklaşık 110 bg ve 240 nm ile D segmenti arabaları rahat taşımalarına rağmen performans yönünden oldukça eleştiriliyordu. Bu motor gibi motorlar sayesinde artık D segmenti 1.6 D motorlar tamamen benzinli modellerin yerini alacaktır. Ne diyelim hayırlısı olsun. Darısı General Motors gruba. Şöyle 1.7 CDTİ motorunu (125 bg) revize edip 1.6 seviyesine çekip 120-140 bg arasında bir güç verecek şekilde tutsa ve İnsignia'ya uygulasa İnsignia satışlarında patlama yapar.
    Ama bu motorlar en çok MPV ve SUV sınıfına yarayacak. Ağırlık kaynaklı düşük hacimli motorlarla yaşadıkları yavaşlığı bu gibi motorlarla giderebilirler. Hayırlısı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 8 Ekim 2010; 13:51:18 >
  • Fiat dizelde elbetteki öncü ve güçlü bir firma.Common rail dizel teknolojisinin yaratıcısı olan bir markadan bahsediyoruz.Fakat reno çok iyi bir iş çıkarmış bir tebriği hak ediyor.Tüm firmalar bu hacimde eski 2.0 litre motorların gücünü üretecek motorlar üzerinde çalışıyorlar.Örneğin BMW de 1.5 litre 3 silindirli 150 hp lik bir motoru sürecek önümüzdeki dönemde.

Yine Mercedes 1.6 litrelik yanlış hatırlamıyorsam 128 hp gücünde yeni dizel motoru önümüzdeki sene piyasaya sunacak.Firmalar durmuyor sürekli geliştirme devam ediyor.
  • Reno atakta özellikle şu meganomani reklamı da çok güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahallenin_delisi

Reno atakta özellikle şu meganomani reklamı da çok güzel.

Bence o reklam çok başarısız. Daha dikkat çekici bişey düşünülebilirdi. En azından gerçek araçlar kullanılabilirdi
  • 1.5 dci ın ekonomisini yakalarsa harika olur.
  • Hemen iki soru geliyor aklıma:

1- 1.5 DCI'lar kalkacak mı?
    2- 1.6 motor 16 valve mı olacak?
    3- Bu yeni motorla ıslak tip EDC mi kullanılacak?

Multijet'le kıyaslayan arkadaşlar. Ben 90bin km 75 bg Grande Punto multijet kullandım, şu an 1.5 dci 105 bg Megane III'üm var. İkisi de güzel motor. Multijet'i zincir sebebiyle 10bin'de bir servise sokmanız gerekir, DCI 20binde bir girer. Multijet yine zincir sebebiyle daha seslidir ama 16 valve olduğu için daha ataktır gibime geliyor ama ne 1.3 ne de 1.6 multijet'le kıyaslamak doğru olmaz 1.5 DCI'ları neden derseniz adı üstünde bu motor 1.5 ve 1.6'larla kıyaslanıyor. Her ikisi de kendini kanıtlamış motorlardır. Yeni Alfa Romeo Guilietta'da 105 beygir 1.6 dizel motor var ve mesela onun torku 320NM. Bu motorun 120 beygirlik versyonunu da hepimizin mulumu. Dolayısiyle 130bg DCI bu rekabete renk katacak güzel bir motor olacak.

Yeni motorun torku 250 üzeri olacağı için bu motora EDC gelecekse ıslak tip bir çift kavramalı şanzıman gelecektir diye düşünüyorum. Bu arada 1.5 DCI'lar kalkacaksa aldığıma pişman olurum valla, zaten 8 valve olmasından kıl kapıyordum

• Megane Coupe 1.6 dci 130 beygir + çift kavramalı şanzıman
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.