Merhabalar
Aracim Peugeot Rifter 24900 km de motor arizasi uyarisi verdi. Motor kendini korumaya aldı. 3500 deviri gecmedi. Kapatip acinca gene uyari cikiyordu. Ben de epey buyukce bir servise gittim. Yakin zamanda gene uzun yola cikacagim icin uyariyi silebiliyorsa silsinler silemiyorlarsa da en azindan neyle ilgili oldugunu bileyim ona gore seyahati ertelerim diye dusundum. Servise gittim bu durum icin randevu almam gerektigini soylediler simdi bakamayiz dediler. Ben de mecbur 1 2 gun beklerim diye randevu istedim. Randevuyu 11 Kasıma verebileceklerini soylediler. O an tabi ki şok oldum. Arizanin tespiti icin bir bucuk ay arabaya binmemem gerekiyor. 2 adet bilgisayar varmis butun guncellemeler de onda yapildigi icin bazen 1 arac 3 4 saat bagli kaliyormus. Cok fazla sira oldugu icin 11 Kasima verebiliriz dediler. Butun stelantis grupta durumun boyle oldugu bazilarinin yil sonuna bile randevu verebilecegini istersem arayip sorabilcegimi soylediler. Gittigim servis istanbulun belki en buyuk ve memnuniyetin de cok yuksek oldugu bir yer. Sonra bir tanidigimin oldugu servise gittim. Ekran uzerinden servis sifirlamasi yapti ve uyari yok oldu.
Bakimdan sonra yurtdisi 10 bin servis araligi yuzunden uyari verdigini soyledi. Km tam olarak ilk servise gittigimden 10 bin fazlaydi. Uyariyi sildikten sonra bir daha cikmadi henuz. Ancak bana tuhaf geldi. Boyle bir durumda servis uyarisi vermesi gerekir diye dusunuyorum. Motor ariza uyarisi neden versin. Ustelik son km ye kadar bakim yaklasiyor gibi bir uyari da vermedi.
Sizler boyle bir durum yasadiniz mi acaba? Bana mantiksiz geldi ancak suan durum çözüldü gibi?
Bir diğer önemli konu da gerçekten bir motor arizasi olsa sadece ariza tespit icin 1- 1.5 ay arac mi yatiracagiz? Artik telefondan bile baglanip uyari gormek silmek mumkun. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil diye dusunuyorum. Cok daha luks 2 3 milyona arac alip ariza isigi yakinca ne oldugunu gormek icin 1.5 ay araca binmemek daha once hic bir markada karsilasmadigim ve asla kabul edilebilir bir durum degil. Facebook rifter grubunda da randevularin 2 ay sonraya zor alindigi konusunda yazanlar oldu.
Bu konuyu Peugeot Turkiye, Stellantis Turkiye ve en önemlisi Stellantis yurtdisina yazmayi dusunuyorum. Zaten vergisi vs en pahali araclara biniyoruz. Her bakim tonla para veriyoruz bir de uzerine boyle bir muamele gormek sacmalik.
Daha önce smalloverlap testi ve ardından bu testin simetrik yolcu tarafıyla markaları afallatan iihs yan çarpışma sonuçlarının daha iyi olabileceğini düşünerek test prosedürünü güncelledi. Artık daha ağır bir kütle daha büyük bir hızla vuruyor. Ayrıca vuran kütlenin panel yapısı yeniden tasarlanarak günümüz Suvlere benzetilmiş. Yan kaza testinde eskiden yeşil geçer not alan Honda Hr-v ve Mitsubishi Eclipse Cross kırmızı not alarak bu testin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
Bu aracı tanıyan var mı?
Merhabalar arkadaşlar.
Bazen kafama takılır gördüğüm resimlerdeki aracı bulmaya çalışırım. Genelde de kısa sürede buluyorum. Plastik tipinden. markaların karakteristik çizgilerinden bir şekilde aracı yakalıyorum. Oyun gibi oluyor. Paylaştığım resimde de aynısını deneyeyim dedim ancak bir türlü denk gelemedim. Acaba bu aracı daha önce gören var mı?. Bir türlü bulamadım taktim kafaya.
Merhaba arkadaşlar.
Bir suredir 2016 CRV aracimizin verdigi uyarilar neticesinde servise gittim. Aslinda benim fark ettigim bir sey yoktu uyari verdigi zaman P moduna gecmiyordu onun haricinde sanziman gayet guzeldi ancak yapilan kontrollerde bazi çapaklanma izleri bulundu ki sanziman yagi yeniydi . Netice olarak yeni şanzıman takılmasına karar verildi. 15 gun kadar parca gelmesini bekledik. 5 gun kadar iscilik ve testler sürdü. Bugun teslim aldim araci. Garanti kapsaminda degisen şanzıman 9 ileri ZF. Fiyati 88 000 TL mis. Yani ben parasiyla bu islemi yaptirmak istesem yaklasik 90 bin tl odemem gerekiyordu. Arac 112 bin km de 1.6 dizel. Garanti bitmis olsa ne yapardim bilmiyorum. Sanayi sanayi revizyon yaptirmakla ugrasacaktim muhtemelen ki bu bile cok pahaliya mal olacakti. Yedek parca fiyatlari da cok yuksek artik. Aracınızın sanzimanina iyi bakin , yagini pahali diye degistirmeyi ihmal etmeyin ki olasi sorunlarin onune gecme ihtimaliniz olsun.
Merhabalar
Acil olmamakla birlikte 60 bin civarı bir araç satın alıp . Haftasonu temizliğini, eksiklerini giderip, sağını solunu söküp oyalanacağım bir araç arıyorum. Otomatik tercihim olsa da hem çok az olduğu için hem de sorun çıkarma olasılığı arttığı için düz araç mantıklı geldi. Benzinli olması bile pek önemli değil çünkü sadece hafta sonları yakın yerlere giderim, bazen de biraz uzun yol yaparım diye düşündüm.
Biraz oturaklı, güvenli araç olsun istersem km olarak kafadan 200 binleri geçmem gerekiyor. İlk versiyon rav4 hoşuma gitti ancak elimde kalır korkusu var. :) . Ayrıca pasif güvenlik neredeyse yok gibi.
Reno modüs biraz daha güvenli ve km olarak nispeten düşük bulunabiliyor. Düşük derken gene 150 civarı ama euroncap 5 yıldızlı bir araç.
Freelander2 lere bakındım aldığınızın yarısı kadar arabaya harcamanız gerekir demişler hep.
Sizin aklınıza gelen başka modeller var mı?. Geçen sene bu paralara clio 4 alınıyordu şimdi sigorta şişirmesinden dolayı ağır hasarlı podyelerde şasilerde oynama olmayan yüksek km araçlar anca alınıyor.
|
|
|
|
|
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. |
www.xenonmercek.com |
www.xenonmercek.com www.xenonmercek.com |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16.177
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 171.901 (Bu ay: 2.929)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.391 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası