Bildirim
2011 FORD MONDEO 2.0 CDTI 140 HP OTOMATİK, NE KADAR YAKAR?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
7-8 litre civarı yakar basmazsanız. -
Sonuçta İstanbul trafiğinde kullanacağım, basmasam da dur kalk bol olacak. Şimdi 508 le kıyaslıyorum. Onda bile fabrika verisi şehir içi 4.6 iken araç çok rahat 6-7 arası geziyor. Mondeo da bu mantıkla aynı sürüşte 9-10 u bulur mu? -
Aynı motora sahip (2.0 TDCI) 2011 Forg Kuga sahibiyim.
Benim aracım 4 çeker ve sanırım sizinkinden daha ağırdır.
Aracımın gidişinden son derece memnunum. Ağırlığına rağmen hızlanması oldukça iyi. Bunda Powershift şanzımanın etkisi de var mutlaka. Nasıl ve ne zaman vites değiştiriyor farketmek mümkün değil.
Aracı yaklaşık 4 ay önce aldım. İstanbul'da yoğun trafikte kullanıyorum. Sürekli dur-kalka rağmen 8.2 lt ortalaması var 100 km'de (klima sürekli açık). Kaldı ki ayağım korkak değildir. Biraz dikkat edilse sanırım 8.0lt'nin altına düşer.
Yani bence İstanbul trafiğine rağmen bu araca saha fazla yaktırmak bence mümkün değil. Kaldı ki sizin aracınız daha hafiftir.
Bayramda İstanbul-Çanakkale gidiş-dönüş yaptım. Yola çıkmadan bilgisayarı sıfırladım. Klima sürekli açık ve biraz da aracın limitlerini-tüketimini anlayabilmek için mümkün olduğunca hızlı gittim. Bölünmüş yollarda 110-130 km, otobanda 140 km altına düşmeden seyahat ettim. Sadece yol çalışmalarının olduğu yerlerde hız düşürmek zorunda kaldım. Araçta 3 kişi ve eşya vardı. Bir de oralarda biraz gezindik.
1000 km'den fazla yolda ortalama yakıt tüketimim 8.2 lt/100 km oldu yine :)
Biraz sakin kullanılsa, yani 90-100 km hızlarla gidilse aracın uzun yolda 7 lt civarına düşmesi çok normal bence. Dediğim gibi Mondeo daha hafif olacağından bu daha da olası.undefined
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noplaceforchance -- 7 Ağustos 2014; 10:59:05 >
-
Aynı motora sahip 2007 Mondeomuz var. 8,5 yakıyor şehir içi.
Bu arada CDTI değil TDCI.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BebeBiskuvisi -- 7 Ağustos 2014; 11:02:57 > -
2 ay kullandım 2008 modelini aracın hızlanışı çok iyiydi.yakıt olarak sakin kullanımda 7 litre. Normal kullanımda 8 litre civarında. Agresif kullanımda 11i buluyor. Yanlız baştan söyliyeyim araç çok büyük park ederken çok zor oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanıcı incelemesi var forumda araştırınız. Merak ettiklerinizin cevabı var orada.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X