Uzun yol için clio 1.5 dci 90 hp mi egea 1.3 Multijet 95 hp mi
-
-
valla ikiside değil, kendim 1.5dci 90'lık megane 3 kullanıcısıyım, uzun yolda 6.vites şart hem konfor (az motor sesi anlamında) hemde ekonomi için. bunlarda yok ikiside 5 ileri olması lazım. 6 ileri dizel ne varsa onu kiralayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 24 Ocak 2021; 16:15:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Opel Corsa var 6 ileri onu da istediğim firmadan bulamadim km yüksek olduğu için diğer firmalarda pahalıya geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisikletçi -- 24 Ocak 2021; 16:19:18 > -
hyundai elentra-accent blue tarzı bisey yokmu? onların crdi dizelleri 6 ileri olması lazım.
1.5 Dci daha mantıklı olur, Egea 90la 2000devir 120de 2700küsür devir çeviriyor. Clionun vitesi biraz daha uzundu yanlış hatırlamıyorsam.
Her türlü dci
Dci az yakar, 90'lik da iyidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabiki egea.
-
bu yolu çogu kişi şahin doğanla gitmek zorunda bile kalıyor. o yuzden bu ıkı arabayı küçümsemek çok saçma olur. ikisi arasında bi tercih yapacak olursam eğer, clio tercih ederdim. egea da hoş bir araba fakat clio benim için bir tık daha önde.
-
Küçümsemek değil de hangisi daha az yakar diye sordum clio ile epey bi uzun yol tecrübem oldu ortalama 30 kr civarı yakalıyorum arada gazlıyorum onun dışında sabitleyici 130-120 arası corsa kullandıktan sonra fark ettim ki araçta 6. Vites çok önemliymiş uzun yolda. Egea ile hiç uzun yol yapmadığım için buraya sorayım dedim acaba 120 lik otomatik egea kaç ileri. -
vites sayısının önemi yok. önemli olan devir. benim siena 5 vitesti. tempra da 5 vites. siena 5.vites 60 km hızda 2000 devir çevirirdi. tempra 82 çevirirdi. siena da 6 olsa, bu sefer 7 istenecek. o yüzden km/devir oranına bakın derim. isterse 15 vites olsun yine 2000 devirde 100'ü geçmediği sürece o araçta 16.vitesi isteyecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pisikletçi
Küçümsemek değil de hangisi daha az yakar diye sordum clio ile epey bi uzun yol tecrübem oldu ortalama 30 kr civarı yakalıyorum arada gazlıyorum onun dışında sabitleyici 130-120 arası corsa kullandıktan sonra fark ettim ki araçta 6. Vites çok önemliymiş uzun yolda. Egea ile hiç uzun yol yapmadığım için buraya sorayım dedim acaba 120 lik otomatik egea kaç ileri.1.6mjet egea'lar 6 ileri, hem otomatiği hemde manueli. günümüz araçlarında 6.vitesi uzun yolda otoban hizlarinda iken (120 civarı) motor devrini 2000 devir civarında tutmak için koyuyorlar. boşverin temprayı-sienayı bilmem ne onlar eskide kaldı artık.
1.6mjet egea varsa onu kiralayın, 6 ileri uzun yolda şart nokta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Ocak 2021; 1:58:13 >
Clio 80 le giderken 120 hissettirir. Egea yuksek ihtimalle bos pakettir onun da pek farki yok ama segment dolayisiyla tercih edilebilir
1.5 dci symbol 300.000 km yakın yol yaptım.Uzun yolda istediğin kadar limitini zorla 100!kmde 6-6.5 lt geçmez yakıtı, eğer 90 la gidersen ECO tuşu açık 4 ltnin altında yakarsın, bu değerleri egeada yakalaman çok zor -
clio'nun 75 beygir olanlarında (genelde kiralanan versiyon) vites oranları daha uzun. 2000 devirde 110 yapıyor. egea aynı devirde 88 falan yapıyordu.
-
Garentadan kiralıyorum 75 yazıyor ama geçen 90 hp geldi 90 hp de sanırım daha uzundur şuan 208 ve clio arasında kararsızım clio dolu paket cam tavanlı falan ama garenta değil -
90'lıklarda vites oranları daha kısa, 5. vites 2000 devirde 100 yapıyor.
208 hiç kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamayacağım.
-
uzun yola B segmenti ile çıkma. 2b km az bir mesafe değil. en azından bir C segmenti kirala. ki egea derim, corolla derim, octavia derim. uzun yolda yakıt-motor yerine konfor ve yormaması daha önemli. hatta maddi imkanın var ise D segmentine çık
-
90hp clio sahibiyim 5. vites 2000 devirde net 112km/s yapıyor Clio.
-
bir ihtimal makyajlı kasalarda oranları eşitlemişler herhâlde. aracınız kaç model, hangi donanım paketinde ?
Benzer içerikler
- nissan x-trail şanzıman sorunu
- dijital klima nedir
- 1.2 tsi
- suzuki vitara alınır mı
- ankara en iyi peugeot servisi
- renault logan
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X