Arkadaşlar herkese iyi günler. Başlıkta da belirttiğim gibi 2018 model focus 1.6 ti-vct otomatik benzinli titanium paket almayı düşünüyorum. Arabada sunroofdahil her şey var 65bin km’dir hata boya yok 225 diyorlar. Aklıma takılan kısım motorun atmosferik olması ve 159 torka sahip olması. Rize’de ikamet ediyoruz haftasonları dağ bayır yüksek yerlere çıkıyoruz. Yüksek yerlere gitmesek bile şehir içi arazi de engebeli. Şu an 2010 model 1.4 tdci fiestam var. Çok dik yerlere 1. Vites ile çıkıyorum 2. Vites bile kaldırmıyor araba. Focusda da benzer problem Yaşar mıyım? Çünkü torkları nerdeyse aynı ve focus daha ağır bir araba. Şehir içi de öyle çok düz sayılmaz. Performans beklemiyorum sadece düz yolda ve bayırda üzmesin çok fazla çekişten düşmesin araç benim için yeterli. Yakıt benim için problem değil LPG taktırmadı düşünmüyorum. Bu fiyat bandında ihtiyacıma cevap verebilecek önerilerinize de açığım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium: Kapsamlı Bir İnceleme
Giriş Ford Focus, Türkiye'de en çok tercih edilen otomobillerden biridir. Geniş iç hacmi, şık tasarımı ve güvenilirliği ile öne çıkan Focus, özellikle 1.6 Ti-VCT PS Titanium modeliyle dikkat çekmektedir. Bu incelemede, Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium'un özelliklerine, performansına, yakıt tüketimine ve kullanıcı yorumlarına yakından bakacağız.
Motor ve Performans Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium, 125 beygir güç ve 159 Nm tork üreten 1.6 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir. Çift bağımsız değişken zamanlama kontrolü (Ti-VCT) teknolojisi sayesinde motor, her sürüş koşulunda optimum performans ve yakıt verimliliği sağlar. 0'dan 100 km/s hıza 10,9 saniyede ulaşan otomobil, maksimum hız olarak 195 km/s sunmaktadır.
Yakıt Tüketimi Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium, yakıt verimliliği konusunda da iddialıdır. WLTP verilerine göre, otomobil karma kullanımda 100 km'de ortalama 6,8 litre yakıt tüketmektedir. Bu değer, şehir içi kullanımda 8,8 litreye kadar yükselirken, şehir dışı kullanımda 5,6 litreye kadar düşmektedir.
İç Mekan ve Donanım Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium, geniş ve konforlu bir iç mekana sahiptir. Yüksek kaliteli malzemelerle döşenen kabin, ergonomik koltukları ve kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çekmektedir. SYNC 3 bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği ve 8 inç dokunmatik ekran gibi özellikler, sürüş deneyimini daha keyifli hale getirmektedir.
Kullanıcı Yorumları Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium kullanıcıları, genellikle otomobilin performansından, yakıt ekonomisinden ve konforlu sürüşünden memnun kalmaktadırlar. Bazı olumsuz yorumlar arasında sert süspansiyon ve küçük bagaj hacmi yer almaktadır.
Sonuç Ford Focus 1.6 Ti-VCT PS Titanium, uygun fiyatı, güçlü performansı, yakıt verimliliği ve şık tasarımıyla dikkat çeken dengeli bir otomobildir. Geniş iç mekanı ve kullanıcı dostu özellikleriyle günlük kullanım için idealdir. Ancak, sert süspansiyon ve küçük bagaj hacmi gibi bazı dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır.