Şimdi Ara

Ford Mondeo Mk3 2.0 TDCI Otomatik İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim de sahibi olduğum Ford Mondeo Mk3 (2004-2007) 2.0 TDCI Jatco otomatik aracın inceleme video yayınlanmış. Bu aracı merak eden çok arkadaş var. Belki yardımcı olur.
    Alfonso750black/ egnpltyoutube
    Araç tanıtımı FORD MONDEO 2.0 tdci
    https://www.youtube.com/watch?v=rb9KES8MEBY

Bu arada bu aracın tepkileri çok beğenilen ve sorunsuz Jatco şanzımanının bir videosuda var.
    Mehmet Özyürekyoutube
    2006 Mondeo Jatco
    https://www.youtube.com/watch?v=LoCi6JTN8hk

• bir önceki aracım 2.0 benzinli mk3 mondeo idi. trend x paketti. yol tutuşu çok güzeldi, sessiz bir motoru vardı. uzun yolda 6.5-7 litre benzin yakardı. şehir içinde yakıtından şikayetçide olsam seviyordum bu aracı.
    kronik sıkıntıları vardı benzinli motorun, dizel motorun var mı bilmiyorum. ama önemli şeyler değildi.
    geçenlerde niyeti bozup 2.0 ghia x modelini alacaktım, ısıtmalı koltuğundan far-yağmur sensörüne varana kadar yılına göre donanımı gayet iyi olan ve yeterli olan bir araç. ama cesaret edemedim temiz değil diye.

bu arada araçta tek sevmediğim olay teybin altta klimanın üstte olmasıydı, yurtdışı mk3 forumlarında bunu aşıp yerini değiştirenler vardı ama ben değiştiremeden satmıştım aracımı.
  • 2 yıllık 2006 makyajlı kasası sahibi olarak temizini bulamazsanız koşarak uzaklaşmanız gereken bir araç. motor bloğu vb. transitle aynı olduğu için motordan fazla korkmayın. Bir şekilde yolda bırakmıyor. 200+ bin km deki araçta, enjektör, turbo, trigger zinciri, şanzıman tork koventörü değişme zamanı gelmiş ya da yaklaşmış oluyor. O yüzden bu parçaların durumuna iyi baktırın. Video'da yakıt tüketimi için şehir içi 7.1 lt demiş inanmayın. ben şuanki depomda Ankara içinde çok dikkatli sürdüğüm halde 7.7lt ye düşürdüm. Hiç dikkat etmezsem 8.1-8.2lt civarlarında dolaşıyorum. Pist arabası gibi kullanırsam 9.5-10lt. Kışın ise tüm değerlere 0.7-0.8lt ekleyin. 5 ileri jatco şehir içinde fena yakabilyor. Şehir dışında da 5 ileri olduğu için 2000devirde 100 ile gidiyor, bu yüzden çok ekonomik sayılmaz. Benim rekorum ankara-konya arası 90km/h sabit hızla iniş aşağı hızlanıp yokuşlarda ayağımı gazdan çekerek 4.1lt/100km. aynı yolun dönüşünde yol bilgisayarında 160 km/h ortalama hızla 7.7lt. Genelde 180-200 arası seyehat etmiştim. İzmir-Antalya arasını otoyolda 130 bölünmüş yollarda 120 ile 5.8lt ile tamamlıyordum. Yani uzun yolda 100km/h civarında sürerseniz çok rahat 5-5.5 arasına sabitleniyor. kayseri-izmir arasında 5.1 ile izmir'e girmişliğim var 110km/h sabitleyerek. bunlar otomatiğin değerleri manuel'i şehir içinde 1-1.5lt daha az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 14 Haziran 2017; 14:19:9 >

• Bende birkaç ekleme yapayım.

2006-2007 mondeolarda zincir değişti ve 3 baklalı daha kalın zincire geçildi. Ömrü 200k dan çok daha fazla.

200k civarında enjektör revizyonu istiyor, 1000tl civarında kolaylıkla halledilen bir işlem. Aracım halen orijinal enjektörler ve turbo ile 168000 de sorunsuz devam ediyor. Motor Ford transit in motoru. Minibüslerin ne şartlarda ne kmler yaptığını biliyorsunuz. Aynı şekilde mondeolarında 500.000e yaklaşmış bir çok örneği var piyasada. Çünkü araç tam bir uzun yol canavarı.

Şanzıman bu araçlarda en son arıza veren parçadır. 3 şasi eskitir derler. Sanayi de otomatik ustaları pek anlamazlar çünkü hiç açmamışlardır.

Tüketimi benim deneyimlerime göre şehir dışı (110-120km) 5.5 civarı, şehir içi 8.5 civarıdır. 1540 kg ve tork konvertörüne göre iyi rakamlar.

Bence şuan fiyatını ve sunduklarını karşılaştırırsak, piyasanın fırsat araçlarından biri. Muadillerine göre çok daha dayanıklı, Fordun olmuş diyebileceğimiz araçlarından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel bir inceleme olmuş...
  • coskunserce kullanıcısına yanıt
    Güzel değerler...
  • Aracımı 196.000 km'de model yükseltme amacı ile sattım. Çok memnun kalarak kullandığım bir araç oldu. 4 yılda bir kere bile yolda kalmadım. Satmadan önce marş motorunun kömürü bitmişti, 100 TL masraf ile onu yenilettim. üzerindeki orjinal enjektörler ve Turbo ile sorunsuz olarak çalışmaya devam etmekteydi. 250.000 KM'yi rahat görür, ondan sonra bir enjektör revizyonu ister sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford mondeo 1.6 tdci nasıldır?
    13 yıl önce açıldı
    Ford Focus 1.6 TDCi Titanium
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2004 yılında ötv indirimi ve hurda teşviği yapıldığında türkiye'de inanılmaz fazla otomobil satışı oldu. hem döviz'in o yıllarda düşmüş olması hem de ekonomik gelişmeler sebebiyle peynir ekmek gibi araba satılıyordu. biz de o yıllarda mondeo almıştık trend donanım ve benzin otm idi. 2 litre motor vardı. ancak çok yakacağı için son anda vazgeçip 1.6 tdci manuel focus cmax ghia almıştık. ben lise 1'de okuyordum o zaman. mondeo'yu daha çok istiyordum ama kısmet focus c-max imiş. uzun yıllar bindik o araca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.