Şimdi Ara

Adblue sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
35.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sıfır km bi araba aldım. Adblue sistemi var. İlk aldığımda 6000 km gösteriyordu adblueyi. 7bin kmyi devirdim hala 6bin gösteriyor adblueyi.

Normali bu mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    MYılmaz4646 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Adblue nedir? Ben bunu kamyonlar alıyor sanıyordum binek araçlarda da mı kullanılıyor? Yakıt deposuna mı konuyor yoksa başka yeri mi var
    Ayrı tankı var. Basit tabirle egzoz gazına püskürtülerek zararlı gazları nötralize ediyor.
    Yapay Zekanın Yanıtı

AdBlue: Fiat Egea Modellerinde Bilmeniz Gerekenler

Fiat Egea'nın dizel motorlu bazı modellerinde bulunan AdBlue, egzoz emisyonlarını azaltan bir sıvıdır. AdBlue'nun deposu bittiğinde veya azaldığında, gösterge panelinde bir uyarı belirir.

Egea AdBlue Hangi Modellerde Var?

AdBlue, Fiat Egea'nın 1.3 Multijet ve 1.6 Multijet dizel motorlu modellerinde bulunur.

Egea AdBlue Deposu Kaç Litre?

• Egea 1.3 Multijet: 9 litre
    • Egea 1.6 Multijet: 11 litre

Egea AdBlue Uyarısı

AdBlue deposu azaldığında, gösterge panelinde "AdBlue Düşük" uyarısı belirir. Bu uyarı, deponun yaklaşık 2.400 km sonra biteceğini gösterir.

AdBlue Uyarısından Sonra Kaç Km Gider?

AdBlue uyarısı yandıktan sonra, yaklaşık 2.400 km daha gidebilirsiniz. Ancak, deponun mümkün olan en kısa sürede doldurulması önerilir.

Egea AdBlue Göstergesi

Egea'nın gösterge panelinde, AdBlue seviyesini gösteren bir gösterge bulunur. Gösterge, dört çubuktan oluşur. Her çubuk, deponun yaklaşık %25'ine karşılık gelir.

AdBlue Deposu Dolum İpuçları

• AdBlue'yu yalnızca yetkili bir servisten veya güvenilir bir tedarikçiden satın alın.
    • AdBlue'yu doğrudan aracın AdBlue deposuna dökün.
    • AdBlue'yu yanlışlıkla yakıt deposuna dökmemeye dikkat edin.
    • Depoyu tamamen doldurmayın. Depo, yaklaşık %90 dolulukta olmalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla Haziran'da 0 araç aldım. Adblue yarısına kadar doldurup vermişlerdi. Sordum ne kadar götürür diye 7 bin kilometre dediler. Şuan araç 7 binde ama sadece tek diş eksildi. Bir sorun olmaz sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depo seviyesini el yordamıyla kontrol edin ve yeteri kadar ekleyin, adblue pahalı bişey değil ama mekanizması arıza durumunda oldukça masraf çıkartır.

• Selamlar. Ben de ilk dizel aracımı yaklaşık 2 ay önce bayiden 0km aldım, şimdi 4800km oldu. Adblue hala 6000km daha gider diyor yol bilgisayarı. Acaba eksilmesi durumunda bu maddeyi nerden temin etmeliyiz? Herhangi bir akaryakıt istasyonundan alabilir miyiz? Yoksa tecrübeli arkadaşların özellikle önereceği bir yer var mı? Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takip...

• Muhtemelen ekranda gözden kaçan bir işaret var
    Benim aracımda >2400 yazıyor mesela Yani 2400 den fazla var anlamında Bu 2500 de olabilir 10.000 de olabilir 2400 den aşağı olduğu zaman ise sayaç geriye doğru sayıyor Ekrana dikkat ederseniz > veya buna benzer bir işaret olduğunu düşünüyorum
  • Otomobillerde genelde(araca bağlı olarak değişkenlik gösterir)30 bin-60 bin km arasında koymak gerekir eksildiğinde ekranda mutlaka adblue eksik tamamlayın diye uyarı verir kesinlikle telaşlanılması gereken bir nokta değildir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Faiz Sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmirAkın

Selamlar. Ben de ilk dizel aracımı yaklaşık 2 ay önce bayiden 0km aldım, şimdi 4800km oldu. Adblue hala 6000km daha gider diyor yol bilgisayarı. Acaba eksilmesi durumunda bu maddeyi nerden temin etmeliyiz? Herhangi bir akaryakıt istasyonundan alabilir miyiz? Yoksa tecrübeli arkadaşların özellikle önereceği bir yer var mı? Teşekkürler.
    Benzinliklerde litresi 1,5 lira gibi rakamlara satılıyor. Zaten kaç litre alacak ki araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Benzinliklerde litresi 1,5 lira gibi rakamlara satılıyor. Zaten kaç litre alacak ki araba.

Alıntıları Göster
    Geçen 18 kg bidon 75 e aldım litre düştükçe fiyat atıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cesiler1992

Valla Haziran'da 0 araç aldım. Adblue yarısına kadar doldurup vermişlerdi. Sordum ne kadar götürür diye 7 bin kilometre dediler. Şuan araç 7 binde ama sadece tek diş eksildi. Bir sorun olmaz sanırım.
    Araç ne hocam adblue göstergesi olduğuna eminmisiniz bende şirket aracı egea var gösterge yok depo 6 lt 5 6 bin gider dediler dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 13 Ocak 2020; 12:8:31 >
  • Gayet normal bir durum adblue öyle benzin gibi litre litre içilen birşey değil 30-40 binde ancak yenilemek gerekir. Ve adblue o anda o km hız oranıyla gittiğinizde ne zaman biteceğini söyler uzun yolda daha fazla gider

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Geçen 18 kg bidon 75 e aldım litre düştükçe fiyat atıyor

Alıntıları Göster
    Hocam benzinliklerde falan hep 1.5 TL diye görünce öyle sanmıştım. Gene de 3-4 bakımda bir değişecek bir sıvı için o kadar da pahalı değil.
  • emin olmamakla birlikte kapasite genelde 10-15 bin km oluyor normalde. 9000 km'den sonra değer eksilmeye başlayabilir 6000 için. Yine de kitapçığı varsa bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim.
  • Adblue nedir? Ben bunu kamyonlar alıyor sanıyordum binek araçlarda da mı kullanılıyor? Yakıt deposuna mı konuyor yoksa başka yeri mi var

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    kendi tankı var adblue'nin kalanı araç ayarlıyor o konu içeriğini bilmiyorum adblue dizel nox değerini düşürmeye yarayan, az bir şeyde verimliliği artıran bir katkı bitti mi doldurmazsan araca zarar veriyor yada belli bir değişim takvimi var herhalde artık emisyon normları gereği bu son çıkan dizellerde zorunlu oldu.

• Pejo sahipleri bagajda yeni bı depo ile geziyormus doğru mu bu

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Adblue nedir? Ben bunu kamyonlar alıyor sanıyordum binek araçlarda da mı kullanılıyor? Yakıt deposuna mı konuyor yoksa başka yeri mi var
    Ayrı tankı var. Basit tabirle egzoz gazına püskürtülerek zararlı gazları nötralize ediyor.
  • 308 de adblue göstergesi bile yok.Ne zaman biteceğini yazmıyor.Direkt ışık yakıyor galiba.

Bakımdan bakıma doldurtuyorum serviste.20 litre falan alıyor.
  • Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    ben servise pek güvenemdim o konuda. aracı sıfır km aldık 7000km kullandık. adblue tankı 17 litre ve bir ışık ve ya bir uyarı yanmadı. ilk bakım faturasında 20 litre adblue olarak bir kalem gördüm. 17 litre deponun hepsi bitse 17 litre alır. hadi adblue bozuluyor hepsini boşaltıp tekrar doldursalar yine 17 litre. 20 litre parası alıyorar. 5 litre ekleseler bile 20 litre alıyor olabilirler. çok güvenemedim.

edit: araç 2018 1.6 bluehdi eat6 308

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 14 Ocak 2020; 10:36:25 >
  • 2 bakımdır faturaya bakıyorum servis 20 litre adblue eklemiş gözüküyor.Fiyat olarak da 50 lira alınca bende çok ses çıkarmadım.

Büyük ihtimalle 5-10 litre falan ekliyorlardır en fazla.Yoksa servis 100 den aşağı almazdı galiba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.