Şimdi Ara

Adblue sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
36.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adblue katkısı dizel araçlar için scr(seçici katalist indirgeme) sisteminin bir gereğidir. Aslında adblue bunun ticari adıdır içeriği üre çözeltisi. NOx partikülleri ile tepkime oluşturarak partikülleri azot, su ve oksijene ayrıştırır.

Ne kadar gideceği konusunda arkadaşların belirttiği gibi standart değerler bulunmaz. Her firmanın motorunun emisyon performansına, depo hacmine, sürüş dinamiğine göre değişir. Örneğin bugün i-dtec, 1.5 ecoblue gibi motorlar yeni ve emisyon değerleri düşük motorlar olduğu için şu aşamada scr sistemine ihtiyaç dahi duymazken emisyon verimliliği düşük ve görece eski dci, tdi, multijet gibi motorlar buna ihtiyaç duymaktadır sınır değerleri sağlamak için. Burada bulunması ile beraber ne oranda kullanılacağı da önemlidir yani motor ne oranda NOx üretiyor ve ne yoğunlukta üre eklenmeli. Bu durumda örnek vermek gerekirse aynı depo hacmine sahip emisyon değerleri düşük motorlar daha kısa sürede bu katkıyı tüketirken daha verimli motor daha uzun sürede tüketebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adblue sorusu Adblue sorusu Adblue sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Geçenlerde yarıya indi ne olur ne olmaz diye 20 TL'lik aldım şuan bu şekilde araç Ford Tourneo custom

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Hyundai Tucson hocam araç. 1.6 crdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithaunans

kendi tankı var adblue'nin kalanı araç ayarlıyor o konu içeriğini bilmiyorum adblue dizel nox değerini düşürmeye yarayan, az bir şeyde verimliliği artıran bir katkı bitti mi doldurmazsan araca zarar veriyor yada belli bir değişim takvimi var herhalde artık emisyon normları gereği bu son çıkan dizellerde zorunlu oldu.
    Hmm bilmiyorum teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Ayrı tankı var. Basit tabirle egzoz gazına püskürtülerek zararlı gazları nötralize ediyor.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam teşekkür ederim

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    başka yeri var.
  • Adblue yu hem ağır vasıtada hemde araçta kullanan biri olarak söylüyorum.

Çabuk biten birsey değil ve gayet yararlı birsey bazı araçlarda gösterge sorunu olabilir onu araştırarak öğrenebilirsiniz

Bazı uzun yol şoförlerimiz kendisi iptal eder bu sistemi
    Buradan o arkadaşlara da diyim 3 5 kuruş için havayı daha fazla kirletmeyelim
    İptal edip yazılım vs ye de boş yere dokunmayalim

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    yaw üre işte bildiğin at sidiği hammaddesi

km olayı kafanızı karıştırmasın zart diye bitecek bişey değil, çünkü egzozda regenerasyon işlemi yapıldıkça kullanılıyor, fazla kurum birikmezse regenerasyon az yapılır ve adblue'da az kullanılır. yetkili servislerin çorba kapısıdır, bir damla bile eklense faturaya yazılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 16 Ocak 2020; 4:1:29 >
  • Merhabalar, 2 yillik aracim var. Adlue bayiden ciktiktan sonra eklendi. 2yilda yari seviyesinde henuz. Adblue sivisinin tamamen degistirilmesi/boşaltılması gereken bir yil ya da km var midir? 2 yildir ayni adblue aracimdadir.

• Adblue nedir sorusunu çok duyuyorum. Arabada en az bilinen olaylardan biri adblue sanırım. Oldukça yararlı olduğunu belirtmek istiyorum. Dizellerde oluşturulan kirli havayı en aza indirgemeye yarayan bir olay denebilir kısaca. Her araçta olması gereken bir şey bence. Benim hemen bitmiyor fakat herkes çok çabuk tükendiğinden şikayetçi sürekli.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.