Bir arkadaşım şirket arabasını kullanmam için bana veriyor. Ancak araba şirket arabası olduğu ve ruhsat sahibi ben olmadığım için hgs nin nasıl alınacağı konusunda sorun oluyor. Ruhsatı kendi üstüme alamıyorum ve şirket evraklarından çalışan olmadığı için yararlanamıyorum?
Ruhsat sahibi olmayan kişi olarak, ben arabaya hgs alabilir miyim? Arkadaşım benim banka hesabımı göstererek, bana hgs alabilir mi? Şirket evraklarını kullanmadan ve ruhsatı üzerime almadan nasıl hgs alabilirim?
Şimdiden üstadlara teşekkürler.
Verilen formu doldurup imzalıyorsunuz, hgs etiketi sizin adınıza oluyor. Ruhsat ile sizin kimliği eşleştiriyorlar...
Yanlız arabayı sürekli kullanmıyorsanız ve başkası kartsız geçiş yaraparsa, sorun olarak size dönebilir.
Hgs çıkartabilirsiniz ruhsat sahibi olmanıza gerek yok ama hgs plakaya tanımlı olduğu için aracı geri verirken hgs yi iptal etmezseniz,daha sonra şirkettekiler geçiş yaparsa geçişler sizden kesilir.
araba lazım oldu. arkadaştan aldık. otobana girecez. baktık hgs yok. ruhsatla shelle gittim. 4 sayfalık bir form var, doldurdum. hgs yi aldım, cama yapıştırdım. hgs araca alınıyor, şahsa yada şirkete değil. forma araca ait bilgiler ruhsattaki gibi aynen giriliyor..
Bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten yardımcı oldu. İnternette farklı şekilde okuduğum için sormak durumunda kaldım. Şirketten imza sirüküleri vs diyorlardı.
Peki ruhsat yanımda olmadan hgs alabilir miyim, yada fotokopisi olsa? Aracı şehir dışından gidip getirmem gerekiyorda?
Şimdiden çok teşekkürler cevaplar için.
quote:
Orijinalden alıntı: R-2
Bir arkadaşım şirket arabasını kullanmam için bana veriyor. Ancak araba şirket arabası olduğu ve ruhsat sahibi ben olmadığım için hgs nin nasıl alınacağı konusunda sorun oluyor. Ruhsatı kendi üstüme alamıyorum ve şirket evraklarından çalışan olmadığı için yararlanamıyorum?
Ruhsat sahibi olmayan kişi olarak, ben arabaya hgs alabilir miyim? Arkadaşım benim banka hesabımı göstererek, bana hgs alabilir mi? Şirket evraklarını kullanmadan ve ruhsatı üzerime almadan nasıl hgs alabilirim?
Şimdiden üstadlara teşekkürler.
hgs almak için ruhsat fotokopisi ve tc kimlik numaranız yeterli.. aracın size ait olması gerekmiyor.