Şimdi Ara

Üniversite Sınavı Hakkında birkaç soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu sene üniversite sınavlarına girmek ve mümkünse açık öğretimden arzu ettiğim bir bölüm üzerine eğitim görmek niyetindeyim. Yaşım 32, biraz eski nesiliz. Bizim zamanımızda öss vardı şimdi sınavlar 3'e çıkmış. Bu konu hakkında bilgi sahibi genç veya deneyimli kardeşlerimizden, şahsımı bilgilendirmeleri için yardım talep etmekteyim.

Mesela nedir bu 3 sınav? Bir açık öğretim fakültesine kayıt yapmak için bu 3 sınavın 3'ünden de mi geçmek gerekli? Ne şekilde ilerleniyor vs detaylı bir biçimde bilgi verebilcek kimse var mıdır? Teşekkür ederim şimdiden.

• Merhaba öncelikle umarım istediğiniz yer gelsin :).
    Öncelikle evet 3 sınav var. Tyt ilk sınav yani bundan 180 ve üzeri alırsanız ayt'ye yani 4 yıllık bölümler için sınava girebiliyorsunuz. Tyt sadece 2 yıllık bölümler için. 3.sınav ydt yani yabancı dil bölümler için. Eğer dil okumak istemiyorsanız buna girmenize gerek yok. 4 senelik açık okumak istiyorsanız hem tyt hem ayt 2 yıllık istiyorsanız sadece tyt yeterli. Bugün basvurular baslayacak sınavlar için.
    Ayrıca daha önce üniversite okuduysanız yani 2 yıllık okuduysanız sadece 2 yıllk bölümler için sınavsız 2.üniversite hakkınız var. Aynı sekilde 4 yıllık okuduysanız hem 4 yıllık hem 2 yıllık bölümlerden birini seçip yine aynı sekilde sınavsız okuyabilirsiniz. Bunun için de basvurular Eylül ayında baslıyor. Sadece ön kayıt yapıp daha sonra ücretini yatırıp aöf bürosuna gitmeniz yeterli gerekli belgelerle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İrisEymen

Merhaba öncelikle umarım istediğiniz yer gelsin :).
    Öncelikle evet 3 sınav var. Tyt ilk sınav yani bundan 180 ve üzeri alırsanız ayt'ye yani 4 yıllık bölümler için sınava girebiliyorsunuz. Tyt sadece 2 yıllık bölümler için. 3.sınav ydt yani yabancı dil bölümler için. Eğer dil okumak istemiyorsanız buna girmenize gerek yok. 4 senelik açık okumak istiyorsanız hem tyt hem ayt 2 yıllık istiyorsanız sadece tyt yeterli. Bugün basvurular baslayacak sınavlar için.
    Ayrıca daha önce üniversite okuduysanız yani 2 yıllık okuduysanız sadece 2 yıllk bölümler için sınavsız 2.üniversite hakkınız var. Aynı sekilde 4 yıllık okuduysanız hem 4 yıllık hem 2 yıllık bölümlerden birini seçip yine aynı sekilde sınavsız okuyabilirsiniz. Bunun için de basvurular Eylül ayında baslıyor. Sadece ön kayıt yapıp daha sonra ücretini yatırıp aöf bürosuna gitmeniz yeterli gerekli belgelerle.
    Hocam çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. Tam zamanında sormuşum soruyu, başvurular bugün başlıyormuş :D

• san lorenzo kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dün sabah basladı. Baska aklınıza takılan kitap/kaynak tavsiye isterseniz biz yardımcı oluruz :).

• quote:

Evet hocam dün sabah basladı. Baska aklınıza takılan kitap/kaynak tavsiye isterseniz biz yardımcı oluruz :).
    hocam tekrar rahatsız edeceğim seni ama kusura bakma. Şimdi ben Ticaret Lisesi mezunuyum. Daha önce kat sayı puanı durumu yüzünden kendi bölümüm dışında bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramıyorduk. Hali hazırda İşletme Yönetiminde okuyorum açık öğretimden. Şimdi ise sınava girip açıköğretimden tarih bölümüne okumak istiyorum 2 yıllık. Bunun için yalnızca tyt'ye mi girmeliyim?
    Yok hocam ne rahatsızlığı istediğiniz zaman sorun lütfen. Aöf'te 2 yıllık tarih yok diye biliyorum ama evet 2 yıllık bir bölüm için sadece tyt yeterli.

• quote:

Yok hocam ne rahatsızlığı istediğiniz zaman sorun lütfen. Aöf'te 2 yıllık tarih yok diye biliyorum ama evet 2 yıllık bir bölüm için sadece tyt yeterli.
    4 yıllık ise daha da iyi hocam. Zamanında tarih okumayı çok istemiştim. ailevi bazı durumlar, o dönemler şahsi cehaletim ve meslek lisesi mezunu olmam hasebiyle ne yazık ki okuyamamıştım. O halde 4 yıllık bir tarih bölümü için, hangi sınavlara girip ne kadar puan almam gerekli olduğunu nasıl öğrenebilirim acaba? Teşekkür ederim şimdiden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Tarih bölümü evet 4 yıllık hocam. Yine aynı sekilde önce tyt sonra ayt sınavına girmelisiniz. Puanlar için zaten 3 üniversitede aöf var. Eskisehir Anadolu puanı en son 223 ile almıs, İstanbul üniversitesi ise 235'le almıs. Bunlar çok yüksek puanlar değil hocam zaten zorlanmadan girersiniz. Tyt'de ortak zaten bütün derslerden ne kadar çözerseniz o kadar iyi. Tavsiyem matematiğe de göz atın 10 civarı net olursa çok iyi olur. Ayt'de Türk Dili-Sosyal bilimler1 ve sosyal bilimler2 testlerini çözeceksiniz. Dediğim gibi kaynak/video tavsiyesi için sözelci arkadaslar mutlaka yardımcı olur bende bilebildiğim kadarıyla yardım etmeye çalısırım :). Basarılar hocam umarım kazanırsınız.

• quote:

Tarih bölümü evet 4 yıllık hocam. Yine aynı sekilde önce tyt sonra ayt sınavına girmelisiniz. Puanlar için zaten 3 üniversitede aöf var. Eskisehir Anadolu puanı en son 223 ile almıs, İstanbul üniversitesi ise 235'le almıs. Bunlar çok yüksek puanlar değil hocam zaten zorlanmadan girersiniz. Tyt'de ortak zaten bütün derslerden ne kadar çözerseniz o kadar iyi. Tavsiyem matematiğe de göz atın 10 civarı net olursa çok iyi olur. Ayt'de Türk Dili-Sosyal bilimler1 ve sosyal bilimler2 testlerini çözeceksiniz. Dediğim gibi kaynak/video tavsiyesi için sözelci arkadaslar mutlaka yardımcı olur bende bilebildiğim kadarıyla yardım etmeye çalısırım :). Basarılar hocam umarım kazanırsınız.
    Hocam merhabalar tekrar. Daha önce kaynak konusunda bana yardımcı olabileceğinizi söylemiştiniz. Sınava çalışmam için kaynak önerileriniz nelerdir?

Merhaba hocam tabii ki :). Temelinizin durumuna göre. Ben kendi alanım için yapabileceğim tavsiye eğer matematiğiniz iyi değilse Senol hoca- Merhaba Tyt kitabı, orta seviyeyse 345-Tyt matematik. Fen Bilimleri için Yargı Lemma kitabı güzel tek kitap zaten o isinizi görür. Tyt kimya ve biyoloji daha çok ezber. Türkçe için Bilgi sarmal, 345 öneririm zaten bol bol paragraf çözmeniz gerek. Onun içindr ayrıyetten bi paragraf soru bankası bitirirseniz çok iyi olur sizin için. Ama ayt sözel kitaplar için hiçbir fikrim yok onu sözelci arkadaslar yardımcı olursa daha sağlıklı olur. Tek bildiğim Limit edebiyat el kitabı iyiymis. 🤗

• quote:

Merhaba hocam tabii ki :). Temelinizin durumuna göre. Ben kendi alanım için yapabileceğim tavsiye eğer matematiğiniz iyi değilse Senol hoca- Merhaba Tyt kitabı, orta seviyeyse 345-Tyt matematik. Fen Bilimleri için Yargı Lemma kitabı güzel tek kitap zaten o isinizi görür. Tyt kimya ve biyoloji daha çok ezber. Türkçe için Bilgi sarmal, 345 öneririm zaten bol bol paragraf çözmeniz gerek. Onun içindr ayrıyetten bi paragraf soru bankası bitirirseniz çok iyi olur sizin için. Ama ayt sözel kitaplar için hiçbir fikrim yok onu sözelci arkadaslar yardımcı olursa daha sağlıklı olur. Tek bildiğim Limit edebiyat el kitabı iyiymis. 🤗
    sözelim iyi hocam çok şükür. Elbette takviye yapacağım ona da ama sayısalım pek iç açıcı değil. Tavsiyeler çok makbule geçti teşekkür ederim tekrardan. Allah razı olsun :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.