Arkadaşlar selamlar.Şuan tyt 70 net civarlarındayım eksiklerimi yavaş yavaş kapatıyorum ciddi bir çalışma yapmadım.Denemelerden sonra eksiklere bakarak ilerliyorum tytden korkmuyorum 90 netlere bu taktikle ulaşırım diye düşünüyorum.Asıl korkum ayt.Şuan hemen hemen sıfırım ve sınavda 60 70 net yapmak istiyorum.6ay gibi bir sürem kaldı.Alanım sayısal.Sizce 60 70 net çok mu uçuk? Yapılabilir mi?Bana önerileriniz neler?Teşekkür ederim. |
AYT 60-70 Net: Nasıl Yapılır?
AYT 60 Net Nasıl Yapılır?
Akademik Yetenek Testi'nde (AYT) 60 net yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Sıkı Çalışmak: AYT 60 net için düzenli ve disiplinli çalışma gerekir.
- Konuları Önceliklendirmek: AYT 50 net civarında olanlar için Temel Matematik, Türkçe ve Tarih gibi ortaöğretim müfredatında yer alan konulara öncelik verilebilir.
- Soru Çözümü Yapmak: Bol soru çözerek hem konuları pekiştireceksin hem de sınav formatına alışacaksın.
- Deneme Sınavlarına Katılmak: Deneme sınavları, eksiklerini görmene ve zaman yönetimini geliştirmene yardımcı olur.
- AYT 60 Net İçin Hangi Konular?
AYT 60 net için odaklanılması gereken konular şunlardır:
- Türkçe: Dil Bilgisi, Paragraf Soruları
- Matematik: Trigonometri, Geometri, Analitik Geometri
- Tarih: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Dünya Tarihi
- Coğrafya: Fiziki Coğrafya, Beşeri Coğrafya
- Felsefe: Mantık, Ahlâk Felsefesi
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam, Ahiret İnancı
AYT 60 Net İyi Mi?
AYT 60 net, Türkiye'de çoğu üniversitenin istediği bir başarıdır. Ancak bu netin iyi olup olmadığı, hedeflediğin üniversite ve bölüme bağlıdır.
AYT 60 Net Kaç Puan?
AYT 60 net, yaklaşık 120-130 puana denk gelir.
AYT 70 Net Nasıl Yapılır?
AYT 70 net için 60 net için önerilen adımlara ek olarak şu adımları da izlemelisin:
- Zor Konulara Odaklanmak: Soruları en az çözdüğün ve en çok zorlandığın konulara öncelik ver.
- Konuları Derinlemesine Çalışmak: Konuları sadece yüzeysel olarak değil, derinlemesine çalış.
- Düzenli Olarak Gözden Geçirmek: Çalıştığın konuları düzenli olarak gözden geçirerek unutmanı engelle.