Şimdi Ara

AYT 60-70 NET?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
7.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar.Şuan tyt 70 net civarlarındayım eksiklerimi yavaş yavaş kapatıyorum ciddi bir çalışma yapmadım.Denemelerden sonra eksiklere bakarak ilerliyorum tytden korkmuyorum 90 netlere bu taktikle ulaşırım diye düşünüyorum.Asıl korkum ayt.Şuan hemen hemen sıfırım ve sınavda 60 70 net yapmak istiyorum.6ay gibi bir sürem kaldı.Alanım sayısal.Sizce 60 70 net çok mu uçuk? Yapılabilir mi?Bana önerileriniz neler?Teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

AYT 60-70 Net: Nasıl Yapılır?

AYT 60 Net Nasıl Yapılır?

Akademik Yetenek Testi'nde (AYT) 60 net yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Sıkı Çalışmak: AYT 60 net için düzenli ve disiplinli çalışma gerekir.
    • Konuları Önceliklendirmek: AYT 50 net civarında olanlar için Temel Matematik, Türkçe ve Tarih gibi ortaöğretim müfredatında yer alan konulara öncelik verilebilir.
    • Soru Çözümü Yapmak: Bol soru çözerek hem konuları pekiştireceksin hem de sınav formatına alışacaksın.
    • Deneme Sınavlarına Katılmak: Deneme sınavları, eksiklerini görmene ve zaman yönetimini geliştirmene yardımcı olur.
    • AYT 60 Net İçin Hangi Konular?

AYT 60 net için odaklanılması gereken konular şunlardır:

• Türkçe: Dil Bilgisi, Paragraf Soruları
    • Matematik: Trigonometri, Geometri, Analitik Geometri
    • Tarih: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Dünya Tarihi
    • Coğrafya: Fiziki Coğrafya, Beşeri Coğrafya
    • Felsefe: Mantık, Ahlâk Felsefesi
    • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam, Ahiret İnancı

AYT 60 Net İyi Mi?

AYT 60 net, Türkiye'de çoğu üniversitenin istediği bir başarıdır. Ancak bu netin iyi olup olmadığı, hedeflediğin üniversite ve bölüme bağlıdır.

AYT 60 Net Kaç Puan?

AYT 60 net, yaklaşık 120-130 puana denk gelir.

AYT 70 Net Nasıl Yapılır?

AYT 70 net için 60 net için önerilen adımlara ek olarak şu adımları da izlemelisin:

• Zor Konulara Odaklanmak: Soruları en az çözdüğün ve en çok zorlandığın konulara öncelik ver.
    • Konuları Derinlemesine Çalışmak: Konuları sadece yüzeysel olarak değil, derinlemesine çalış.
    • Düzenli Olarak Gözden Geçirmek: Çalıştığın konuları düzenli olarak gözden geçirerek unutmanı engelle.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yapılabilir
    önerim ders çalışman
    başka soru?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğin taktikle 90 a çıkmaya çalışırken oluşan stresi de göz önüne alırsak bunun üstüne bir de gerçekten 0 isen 60+ bana kalırsa zor

• çok zor

• 70 zor ama 50 55 yapılır diye düşünüyorum ben. Yanlışsam düzeltin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bakalım arkadaşlar ben inanıyorum deneyip görcem buraya yazarım sonuçları

• Matematiğim iyiydi ve 60+ hemen hemen sabitlemiştim matematik yada fen ikisinden birinde çok iyi olup diğer dersleri kasmıştım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    70 ayt 75 olurmu
    10 ay önce açıldı
    90+ tyt 60+ ayt
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayt matta 0dan integral sonuna kadar konu işlemek çok uzun sürüyor ya 2 ay fln konuya gidecek 2 ay test çözersen 3 kaynak 2 ayda deneme desen matta 30 civarı olur fende de aynı kaide geçerli bence

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kanka sınav 2021 ayt gibi gelirse imkanı yok, normal gelirse olabilir kafana çalışmana bağlı asıl işte

• Mezun2022 M kullanıcısına yanıt

4 ayda konuları halledebilirsem benim için sorun olmaz diye düşünüyorum korkum konuların yetişmemesi biraz

• kamikrazywarboy K kullanıcısına yanıt
    Önemli olan konuların bitip bitmemesi değil bittikten sonra çözdüğün kaynakların sayısı ve zorluğu

• kanka aslında net üzerinden bahsettim ama hedef ilk 20 bin.zor gelirse herkese zor olacağından sıralama çok değişmeyecek zaten.o yüzden çok sıkıntı olmaz bence.önemli olan aytmi yetiştirmem.

bitirmekten kastım o zaten.konu çalışıp kitaplardan çözerek ilerlemek istiyorum.önümüzdeki 4 ayda 25 mat 25 fen yapcak hale gelirsem özgüvenim artcak hem de kalan sürede eksikliklere bakıp deneme çözerek sınava girebilcem.planım şu anlık bu.bakalım umarım bu seviyeye gelebilirim.

İnşallah gelirsin kankam geometriyi ve günlük 20 paragraf 20 problem çözmeyi unutma 😁

tamam kanka ;) hiç olmadı dil falan yapcam artık geçen sene 65 doğru 15 yanlış yaptım son ay bakar tercüman olurum. 

Matematik temelin sağlamsa ağır çalışmayla 4-5 ayda tertemiz biter konuların mat için gerisi sana kalıyor 2 ayt mat kaynağı bitirip +30 lara çıkanlar da var 3-4 kaynakla 20 lerde kalan da

• kanka herkes temel diyoda temelden kasıt ne tyt 15 25 arası gidiyorum matda mesela bu yeterli temel mi?

15-25 arası fln temel oluyo

• Netle ölçülmez bence temel aslında o netler pratikle artıyor, temelden kastım çarpanlara ayırmayı çok net biliyorsan küp açılımları binom açılımları kare fark toplam, Fonksiyonlarda bileşke birim ters öteleme uygulamalar, eşitsizliklere üçgene dörtgene hakimsen, üslü köklü sayıları üstün körü değil de her açıdan biliyorsan temelin ayt için tamamdır. Çünkü sen trigonometriye geldiğinde senden üçgenleri çokgenleri eşitsizlikleri vs çok iyi bilmeni bekleyecekler, türeve vs geldiğinde aynı şekilde analitik, çarpanlara ayırma, parabol vs iyi bilmen beklenicek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.