Şimdi Ara

Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
12.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pratisyen 70-100

asistan 120-130

uzman 180-250

• içeriden bildiriyorum
    intern (6.sınıf)
    17k yaş 23

pratisyen hekim (yeni mezun)
    90-110k yaş24

asistan
    80-110k ortalama yaş 25-30

uzman
    150-250k (özellerde artış gösterebilir) ortalama yaş 30-

bulunduğun konum, branşa göre değişkenlik gösterebiliyor.
    herkese sınavında başarılar diliyorum.

yeni evlenen doktor çift arkadaşım var internken evlerine 34k para girerken mezun olduklarında bir anda 200k girmeye başladı. ve henüz 24 yaşındalar. işlerinden ve hayatlarından memnunlar. diğer fakültelerden mezun arkadaşlarımız şuan asgari ücrete başlayabilecekleri büro ofis arayışındalar…

2021'de tıp yazdığım için kendimi enayi gibi hissediyordum ama taban ödemenin çıkması ve teşvik ödemesinin merkezi bütçeye alınması bizim için baya iyi oldu. Bu arada emeklilik diyenler de boş yapıyor çünkü bizim emekliliklerde 2008 öncesi sonrası ayrımını kaldırdılar, biz ödenen prim üzerinden değil katsayı üzerinden emekli olacağız. Geri kalan bütün memurların 2008'den sonra başlayanları emeklilikte baya sıkıntı yaşayacak. Malpraktis yasası da tıp için baya önemli bir gelişme oldu. Süreç zor evet ama biyokimya falan kazanınca yattığın yerden 120k para alıyorsun. Bence yazılımdan çok daha mantıklı.

• Ben özel donanım Hastanesi'nde 10 bin Amerikan dolarına çalışıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdigin meblağlar yanlış.gercek rakamlar bunlarin epey altinda.
    Istisnai durumlari hariç tutuyorum.

Ayrica onemli bir noktayi vurgulamak isterim:
    Ornegin 100k alan bir doktor bu maasi tek kalemde almiyor.
    Nobeti,bilmemnesi vs. 4-5 kalemde toplam olarak bu maasi aliyor ve emeklilik maaşı bu 100k üzerinden hesaplanmiyor.

Bir noktayi daha belirtmek isterim, yakin arkadasim cerrahi asistan doktor ve hayatı hastanede geciyor. Haftada 90-100 saat civari hastanede ve bahsettigin meblağlarin epey altinda aliyor ve tum gun kanla,idrarla, rektal muayenelerle dışkıyla vs. Uğraşıyor.

Tüm bunlari yazma sebebim parası için yazmayın, bu mesleği yapmak istiyorsaniz yazın.doktorluk salt para motivasyonu ile yapilmaz.

• mezun06 M kullanıcısına yanıt

tıp da asistanlık en rezil durumdur. sen eşşek gibi çalışırsın hocana ise totosunda yeller eserken espressosunu yudumlar ve senin baktığın hastaların parası hocana yatar. malesef asistanlık bitene kadar dişini sıkar sabr ederler.

bildiğim kadarıyla aile hekimleri kadar bile geçmiyor asistanların

• içeriden bildiriyorum
    intern (6.sınıf)
    17k yaş 23

pratisyen hekim (yeni mezun)
    90-110k yaş24

asistan
    80-110k ortalama yaş 25-30

uzman
    150-250k (özellerde artış gösterebilir) ortalama yaş 30-

bulunduğun konum, branşa göre değişkenlik gösterebiliyor.
    herkese sınavında başarılar diliyorum.

yeni evlenen doktor çift arkadaşım var internken evlerine 34k para girerken mezun olduklarında bir anda 200k girmeye başladı. ve henüz 24 yaşındalar. işlerinden ve hayatlarından memnunlar. diğer fakültelerden mezun arkadaşlarımız şuan asgari ücrete başlayabilecekleri büro ofis arayışındalar…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoilist -- 7 Haziran 2024; 18:54:52 >
  • ankaratipli hocam birazdan netlestirecektir

• Pratisyen nöbet tutuyorsa 90k'dan aşağı almaz.Bizim okuldaki anatomi asistanları bile nöbet tutmadan 85-88k alıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sene 6.sınıfa geçtim, TUS tercihleri için her branşın telegram grubu var. Asistanlar aldıkları maaşları da hocaların aldığı maaşları da açık açık yazıyor. Genel olarak cerrahiler ve yoğun dahili branşların asistanı bile 100k'yı geçiyor. Rahat bölümlerin asistanları da minimum 80k ile başlıyor ve bu üniversite hastanelerinde böyle. Eğitim araştırmalarda ve devlette çok daha yüksek olduğunu söylüyor herkes. Uzman olunca hemen hemen herkes maaşının ortalama %50 arttığını söylüyor.

• Loch Ness Gölü Canavarı L kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman mühendislik veya yazılım okumak çok mantıksız.

• mezun06 M kullanıcısına yanıt

hastane ortamını seven birinin hiç zorluk yaşamayacağını düşünüyorum

ama hastane ortamını sevmeyen hiç yazmasın bile çünkü ona çok zor gelecektir

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

derma ve plastik dışında kendi işimi yapabileceğim branşlar hangisi

• asdsadasda, benim kararlılık seviyesi :

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

ama öyle valla. yazılımcı mühendis maaşlarını araştırıyorum 35-50 gibi şeyler duyuyorum hep. ss'de olmayan top tier mezunları

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

şu an net 15bin dolar kazananlar özelde  

x (formerly twitter)
    Doktor Kafalı (@doktorkafali) on X
    https://x.com/doktorkafali/status/1798961547940970577
  • pandemi zamanındayken yazılım en üst olduğu zamanları yaşadı, pandemi zamanında ölen doktorları görünce ve onların ne kadar zorluklar altında çalıştıklarını görünce ve o dönemde yazılım sektöründe en düşük maaş bile doktor maaşın çok üstünde olduğundan dolayı yazılım bölümleri ve bilgisayar bölümleri uçtu

ama şimdi pandemiden sonra yazılım sektöründeki ücretlerin geri eski konuma geldiklerini ve eskiden asgarinin 5-6 katını veren yerlerin şu an 1.5-2 katını vermeye başladılar

• 2021'de tıp yazdığım için kendimi enayi gibi hissediyordum ama taban ödemenin çıkması ve teşvik ödemesinin merkezi bütçeye alınması bizim için baya iyi oldu. Bu arada emeklilik diyenler de boş yapıyor çünkü bizim emekliliklerde 2008 öncesi sonrası ayrımını kaldırdılar, biz ödenen prim üzerinden değil katsayı üzerinden emekli olacağız. Geri kalan bütün memurların 2008'den sonra başlayanları emeklilikte baya sıkıntı yaşayacak. Malpraktis yasası da tıp için baya önemli bir gelişme oldu. Süreç zor evet ama biyokimya falan kazanınca yattığın yerden 120k para alıyorsun. Bence yazılımdan çok daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2C95D464A

ama öyle valla. yazılımcı mühendis maaşlarını araştırıyorum 35-50 gibi şeyler duyuyorum hep. ss'de olmayan top tier mezunları

Diyorum zaten şimdiki kafam olsa direk tıp yazardım da okuması sıkıntı zibilyon tane ezber biyolojik terim falan filan, uzmanlığı cartı curtu filan sıkıntılı.

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

tek avuntum kendi şirketimi kurma hayali. maaşlı eleman olacaksanız tıp en mantıklı. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi radyoloji, biyo kimya seçip yattığın yerden yazılım sektöründeki müdür kadar maaş al ve işten atılma kaygın sıfır.

• Aynen çok kebap iş valla. Prestij de var, özele filan geçersen 10 numara kazanıyosun zaten. Ben de 6 aşamalı mülakatın son aşamasında eleniyim, böyle hayatın emkk   Ben de gazi tıpa geçeyim bari 3 sene zevkine okudum sayıyorum 

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.