Öncelikle bu yazıyı okuyacak arkadaşlara belirtmeliyim ki, Türk Alman Üniversitesi kötü bir proje değildir; mantıklı iyi bir eğitim veren bir kurumdur. Fakat ben beğenmediğim veya eksik bulduğum yanlarını anlatacağım. Neden girilmemesi ve zayıf olduğu konulara değinirsek ; Almanca olayı. Okuldaki en büyük sıkıntı bu. Bakın arkadaşlar, mantıklı düşündüğünüz zaman evet Almanca bilen mühendis rağbet görür maaşı iyi olur Alman şirketlerinde çalışır ama kaçırdığınız olay Almanca cidden çok zor. TAU sizi sıfırdan C1 seviyesine çıkarmaya çalışıyor ve Almanların Testdaf sınavı yapılıyor. Korona senesinde 1000 kişiden 15 kişi geçti Almanca hazırlığı, normal bir senede de 200-300 kişi geçmiş 1000 kişiden. TAU Mekatronik ve Makine Mühendisliklerinin YKS tercih zamanları konferansları oldu. Ben ikisinide de katıldım. Bölüm başkanları çok saygı değer insanlardı ve sorularımızı cevapladı. Sınıfların kaç kişi olduğunu sorduğum 20-30 kişiyi geçmiyor cevabı aldım. Bölümlere 60 kişi giriyor yarısı hatta daha fazlası Almancayı 1 senede bitiremiyor kalıyor. Ha geçen arkadaşlarım da var ama hayatınız olmayacak o sene. Günde 10 saat Almanca çalışacaksınız bir günde. Yaparım diyen girsin ama çoğunluk zorlanıp kalıyor maalesef. Marmara Üniversitesinde bile Almanca hazırlık okuyan arkadaşımdan eğer sene sonundaki sınavı veremezsen Testdaftan B1 al biz seni muaf sayarız diyor Marmara. Marmara dediğiniz okulda Hazırlık Okullarında İngilizce Öğretmenliği gibi bölümlere çok değerli hocalar kazandıran bir okul. Dil eğitimi iyidir Marmarada. Marmara B1 Almanca istiyor Türk Alman C1 Almanca istiyor...
Konumu kötü ve yurt bulma sıkıntılı. Tamam İstanbul'da çoğu yer doldu ama gene bile Beykoza da okul açmazsın... Arkadaşlar en yakın KYK 2-2.5 saat arası mesafede okula giderken. Adı hala tam bilinmiyor. Büyük firmalardaki yönetici tanıdıklarıma soruyorum biliyor musun diye, bilmiyoruz diyorlar. Anlatıyorum iyi projeymiş diyorlar. Hoca bulma sıkıntıları var. Kendileri itiraf ediyorlar. Çünkü Almanca bilen hoca bulmak zorundalar. Ama İngilizce bir bölüme hoca bulmak isteğinizde hoca bulma sıkıntısı daha az olur, ingilizce yaygın biliniyor çünkü. Mesela Türk Alman Makine Mühendisliğinde öyle her dersi alamazsınız hatta her alana da yönelemezsiniz. Çünkü hoca sayıları da az ve çoğaltmaya çalışıyorlar ama vakit alacak... Öğrenci Kulüpleri çok az arkadaşlarımdan biliyorum hala tam oturmadı sanırım. TAU de de hala öğrenci kulüpleri sıkıntısı var veya belki yeni çözüldü... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 20 Temmuz 2023; 0:32:17 > |
Türk-Alman Üniversitesi'ne Neden Girilmemeli?
Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Türkiye'de eğitim veren özel bir üniversitedir. Üniversite, eğitim kalitesi ve olanakları açısından çeşitli yorumlar almaktadır. Bu metin, Türk-Alman Üniversitesi'ne girmemeyi düşünmenin olası nedenlerini tarafsız bir şekilde inceleyecektir.
Türk-Alman Üniversitesi Yorumları
Online yorum platformlarında, Türk-Alman Üniversitesi hakkında hem olumlu hem de olumsuz görüşler mevcuttur. Bazı öğrenciler kaliteli eğitimi ve uluslararası fırsatları övmektedir. Ancak bazıları da yüksek harç ücretleri, kalabalık sınıflar ve yetersiz akademisyen desteğinden şikayet etmektedir.
Türk-Alman Üniversitesi Yorumları
Türk-Alman Üniversitesi'nin hukuk fakültesiyle ilgili olarak, iki tane hukuk fakültesi olması kafa karışıklığına neden olabilir. Bir fakülte İstanbul'da, diğeri ise Gaziantep'te bulunmaktadır. Bazı öğrenciler iki fakülte arasındaki farkların kafa karıştırıcı olduğunu ve farklı eğitim standartlarına yol açabileceğini bildirmektedir.
Türk-Alman Üniversitesi İyi Mi?
Türk-Alman Üniversitesi'nin iyi olup olmadığı öznel bir görüş meselesidir. Eğitim kalitesi, maliyet, sınıf büyüklüğü ve kampüs olanakları gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. Üniversiteye girmeyi düşünüyorsanız, karar vermeden önce kapsamlı bir araştırma yapmanız önerilir.
Türk-Alman Üniversitesi Mezun Yorumları
Türk-Alman Üniversitesi'nden mezun olan bazı kişiler olumlu iş deneyimleri bildirmiştir. Ancak bazıları da iş bulmakta zorluk çektiklerini veya mezuniyet sonrası desteğin yetersiz olduğunu belirtmektedir. Mezun yorumlarını değerlendirirken, bireysel deneyimlerin değişebileceğini unutmamak gerekir.
Sonuç
Türk-Alman Üniversitesi'ne girme kararı, bireysel tercihlere ve hedeflere bağlı olarak değişebilir. Üniversiteyle ilgili hem olumlu hem de olumsuz yorumlar mevcuttur. Karar vermeden önce, çevrimiçi yorumları dikkatlice inceleyin, üniversiteyi ziyaret edin ve mevcut öğrencilerle görüşün. Bu, Türk-Alman Üniversitesi'nin sizin için doğru seçim olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacaktır.