Şimdi Ara

Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
16.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

babamın arkadaşının oğlu sizin bölümden mezun 3.5 ortalama ile, malum telekomünikasyon şirketinden elendi, bir de torpil sokulmuştu araya. Çok saçma bunları duydukça soğuyorum, pedere güveniyordum en kötü ss'ye geçerim diye orada da işler karışık bana güvenme, eskisi gibi değil sallamıyorlar diyor.Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı 

• Hayatbitti. Şans işi biraz, cgpa filan bir işe yaramıyor onu söyleyebilirim net olarak. Düşük cgpa'li olup stajı sağlam yerlerde yapcak olanlar var. Yüksek olması sadece akademi için avantaj. Dediğin arkadaş SS'ten red mi yedi başvurmadı mı

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

Hocam bilmiyorum çocuk arkadaşım değil, babası paşa, muhtemelen savunma sanayiye girmiştir.

ama öyle sağlam yerlere girenlerin ortalaması hep yüksek. mesela cv atmıştım ya sana bi o adamın ortalaması 4.00'a yakınmış, büyük danışmanlık şirketleri de 4.0lı adamları alıyormuş hep. belki yazılımda o kadar önemli değildir de bizim bölüm kolay yav kasılırDoktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam konu dışına kayıcak biraz ama sizce 2.9 ortalama tıp için iyi midir, bizde mühendislik gibi bi ortalama kasma durumu yok ama elbette ki sizin bilginiz daha fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya şöyle, o top tier danışmanlıklar için çok önemli. Malum konuştuğumuz oyun firması için önemsiz, ünlü tütün firması için önemsiz, ünlü e-ticaret firması için az önemli, malum oyun firmasından 3.30 ile staja kabul alan 2 arkadaş var, ben 3.7 ile red yedim ak Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı 

hocam senin ortalama da iyiymiş, master veya phd düşünüyor musun?

• Okumak çok istemiyorum aslında da bakcaz ya, okumak boş iş .D Bu dönem saldım biraz zaten düşecek ortalama. Ben de start-up kurmak istiyorum kafamda o var şuanda. Büyütebileceğime inanıyorum

ne üzerine oyun, sosyal medya vs. mi

hocam forumda biri vardı odtü ceng mezunu o da böyle diyodu en son epfl'de master mı doktora mı ne yaptığını öğrendimDoktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı 

• İkisi de değil, aklımda güzel bir fikir var tutarsa güzel yürür gibi ama web ve app için, fullstack dev ve mobile app dev lazım mesela. Birer tane adam tutsan yeni kurulan bir startup için maliyeti oldukça fazla olur. O yüzden iyi bir cengci arayıp startupa ortak yapmak lazım, cofounder şekli. Gpt biraz gelişse de halletsem tek başıma Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı  Valla doktora işi benim için yaş gibi biraz ama bakalım abi, okumak istemiyorum artık :D

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

tıp okuyan diyor yukarıda?

• processustransversus23 P kullanıcısına yanıt

Beyin kalp ameliyat etmekten zor değildir

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Bu meslegi yapmak isteyen,ilgi duyan, insanla uğraşmaktan gocunmayacak olan,insan seven kişiler doktor olmalı.

Doktorluk benim gözümde maddiyatüstü bir meslektir yani.

Yoksa mevzu sirf para ise universite sinavinda o dereceye giren insanlar için seçenek cok zaten.

Aselsanda çalışan arkadaslarim cerrah olan arkadasimla ayni skalada maaş aliyor ve cok daha rahat,konforlu bir hayatlari var ve neredeyse yari yariya daha az mesai yapiyorlar.cerrah olan arkadaşımın hayati hastanede geçiyor.aselsanda calisan arkadaslarimin neredeyse iki katı çalışıp ayni skalada maaş kazanıyor.yaslari 30+ bu arada.

kişinin hangi meslegi yaparken mutlu olacaksa kendini tatmin edecekse onu seçmeli, bu kimi icin Doktorluk olur kimi icin ticaret olur kimi icin muhendislik olur ...

Bana kalsa ben yks de ilk 10k ya girsem bugun, tip okurdum nedeni ise maddiyattan ziyade bu meslegi yaparken tatmin olacak olmam, dediginiz gibi hastanede yaşarım yani.

Bu arada bir arkadas bana emekli.maasi konusunda bos yapiyor demiş de ben cerrah arkadasimin 8 ay evvel bana soyledigi şeyi söyledim ama sonradan degisen bir durum varsa bilemiyorum yanlış bilgi vermiş olmayayim en son bildigim bu şekildeydi.

Arkadaş da keşke daha düzgün bir uslupla uyarsaymis beni, tanimadigin etmedigin bir insana forum ortaminda boş yapiyor demek pek hos bir üslup degil "muhtemelen "benden yaşça da baya bir küçük biri,neyse canı sağ olsun.

• dişçiyik diye bizi beğenmezler belki ama aylar sonra girince artık mezuniyete 20 gün kalınca yazayım dedim.

adsm,devlet hast. > 70-80k +sabit ek ödeme ve performans ödeme bölgeye/ile/hastaneye göre değişiyor.

adsh > sabitleri daha fazla 80-100k arası değişiyor. parametreler yine geçerli.

dus asistan sb yök > arş gör maaşı + sb ek ödeme + performans(bazı fakültelerde sabit bazıları branşa göre değiştiriyor) 70-100k arası

iyi geceler dh. ♥

• mezun06 M kullanıcısına yanıt

Ben o yorumu size yönelik yapmadım bütün doktor sayfalarında aynı mesele var, çoğu doktor da aslı astarı ne bakmadan bunu söyleyip duruyor yani genel konuştum. Emekli sandığı, ssk ve bağkur birleştirilmeden önce memurlar emekli sandığından emekli olup ek göstergesine göre maaş alıyordu o yüzden memur emeklisinin maaşı çalışırken onunla aynı kazanan özel sektör emeklisinden daha fazlaydı. 2008'de bunu değiştirip prim hesabına geçtiler, bütün memurlar artık ödediği prime göre maaş alacak. Bizde haliyle döner sermaye ödemesi sigortaya dahil edilmediğinden onun primi olmuyordu ve emeklilik hesabına dahil edilmiyordu, düz maaşa göre emekli olacaktık ve düz maaşı bizden az olan 2008 öncesi memur emeklisinden bile az kazanacaktık. Beyaz reform ile bizim emeklilikler primden bağımsız hâle getirildi ve 2008 önce işe girmiş doktorlar ile aynı emekli maaşını alacağız. Emeklilik yaşı gelmiş özelde çalışan doktorlar boşuna son birkaç yılda devlete geçmeye çalışmıyor. Özelde fazla fazla kazandığı ve primini ödediği maaşı emekli olduğunda kuş kadar kalacak, memuriyetten emekli olanlar ise normal zamanda onun kadar kazanmadığı hâlde daha yüksek maaş ile emekli oluyor. Şu an 2008 sonrası işe girip emekli olan olmadığı için bunun önemini kimse anlamıyor. Mevcut durumda emekli doktor maaşı 50 bin civarında. Evet şu an 130 bin kazanan kişi emekli olunca 50 bine düşüyor bu az diyebilirsiniz ama bir de diğer memurlara bakın, emekli hemşire maaşı da 15 bin. Kimse şu an emekli olsa maaşının %80'ini almıyor. 2008 sonrası işe girenler emekli olmaya başlayınca diğer memurlarla da özel sektör emeklileri ile de aramızda uçurum olacak. Bize ülkede kimseye yapılmayan bir şey yapıldı. Prim bazlı olup döner sermaye ödemesi de emekli maaşına eklense emin olun daha az emekli maaşı alacaktık. Doktorlar artık bazı şeylerden sırf şikayet etmiş olmak için şikayet ediyor, kendilerine bazı kalıp cümleler bulmuşlar her yerde aynı şeyi söylüyorlar. Performans sistemine lafta herkes karşı, herkes tek kalem maaş istiyor ama sistemi sürdürmek için birbirlerinin kuyusunu kazmayı çok iyi biliyorlar. Bugün uzmanlığa göre sabit maaş gelsin bütün branşlar birbirine düşman olur, buna adım kadar eminim. Doktorluğun yüzlerce sıkıntısını sayabilirim ama 3 sene önce çözülmüş ve sağlık bakanı tarafından salağa anlatılır gibi tekrar tekrar anlatılmış emekli maaşı konusu bunlardan biri değil.

Bu kadar karamsar olmaya gerek yok bence. Ben hazırlıkta çok takıyordum da bölümde zaman geçirdikçe ne bilim farklı yerlerde fikir alıp tavsiye aldıkça kafamdaki şey daha çok şekilleniyor, zaten ülkedeki kaliteli iş yapan şirketler ss ve dream gamesten ibaret de değil, varsın doktordan az maaş alalım ne olacak, ben açıkçası ilk günkü bölüm heyecanını taşımaya çalışıyorum.

• Ya olm cidden şu doktorlar az maaş alıyor diyenler artık iyice baydınız ya beyin yoksunu musunuz elinize ne geçiyor az kazanıyorlar dedikçe , anlamadığım kısmı az kazanıyor diyenlerin çoğunun alakasının olmaması

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.