doktor çiftin evlenip ve hayattan memnun olması haricindekilere katılıyorum doktor çiftlerin mesaideki arkadaşlarını birbirilerinden daha çok görüyorlar ve nöbetlerin yüzünden birbirlerini nadiren görüyorlar |
Doktor maaşları ile ilgili güncel bilgi var mı (3. sayfa)
-
-
geçen sene de vardı ve her seferinde beni troll ilan ediyorlardı, ama şimdi troll ilan eden sayısı daha da azaldı bunda onların tıp okuyan arkadaşlarının mezun olup doktor olduklarında kazandıkları parayı arkadaşlarına söyleyince bana troll demekten vazgeçtiler
zaten o yüzden artık doktor maaşları konusunu sık açmıyorum çünkü herkes gerçeği biliyor
-
Doğrudur, yazdiklariniza genel olarak katılıyorum zaten benim amacim bu mesleğin hatta saglik alanindaki mesleklerin genel olarak salt maddiyat motivasyonu, maddi hedefler üzerine secilmemesi gerektigini anlatmakti.
"zengin olmak için tıp fakültesi sectim" diyen bir suru genc gördüm ben. Bu yaklasimi doğru bulmuyorum belki yaşımın getirdiği bir durumdur bu bilemicem.
Doktorligu ve bununla beraber saglik grubu mesleklerini ben maddiyatüstü görüyorum.
Yani "ankaratipli" üstadın da dedigi gibi hastanede yasamayi vs sevmesi lazim.
Bu isi tercih edecek olan birisi her seyden once insani sevmeli,insan yonrtimini,kriz yonetimini sevmeli,insanin canının sorumlulugunu alacsgini bilmeli, yaptigi meslegin vicdani bir meslek oldugunun bilincinde olmalı.
hastanede her gun kavga dövüşün kaosun icinde meslegine kufur ederek sadece aldigi paranin hesabini yaparak calismamali.
Yeri gelir laftan anlamayan sirf seninle kavga etmeye niyet etmiş insanlari yonetmen gerekir yeri gelir ustune basina idrar dışki kan bulaşır yeri gelir kabiz vakalarinda elinle dışkı çıkarmak zorunda kalirsin hele pratisyen isen ve acilde calisiyorsan hemen hemen her gün karsilasabilecegin şeyler.
Butun bunlara ragmen her gun insanlardan hakaret isitir kufur yersin hatta darbedilebilirsin. Yeri gelir acilde baktigin bir hasta senin telefonunu bir sekiode bulur ve sana tehdit mesajlari atar, yeri gelir kimi insanlar tatafindan "pratisyen parcasi benim vergimle maas aliyorsun benimle adam gibi ilgileneceksin "diye hakaretlere maruz kalirsin.Acilde sürekli olan seyler.
O nobet vs. tutan pratisyen hekimler bu sekilde calisiyor acillerde genellikle.
Meslegin odaginda insan var ve insani sevmek gerekiyor.
Meslegin vicdani tarafini kavramak gerekiyor.
Maddiyatin ötesinde bir sey bu.
Aslinda mesajimdaki varmak istedigim nokta buydu ama gençlerdeki bu "salt" para motivasyonu üzücü bir durum.
boyle mesleklerde tek motivasyon para olmamalı bence.zaten bu meslege uygun bir kisisel yapi yoksa kiside hayatı kabusa döner.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Normal bir ülkede olsaydık ben de para için seçenlere kızardım ama bu ülkede gençlerin insan gibi yaşamak için başka bir alternatifi yok. Başka bir şey okusa kazandığı para anca karnını doyurmaya yetecek hatta çoğu zaman ona bile yetmeyecek. Şu anki doktor maaşı ile zengin olunmaz ancak ev ve araba alır, yazın tatile gidersin ki bunlar bana kalırsa her insanın yapabilmesi gereken şeyler. Bence bulunduğumuz noktada gençler değil, gençleri çaresiz bırakanlar utanmalı. Keşke herkes insan gibi yaşayabilseydi de kimse istemediği meslekleri seçmek zorunda kalmasaydı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
20k yapan birinin en çok para kazanabileceği meslek tıp, mühendislik okusalar düzgün üniversite bile yok 10 sene tecrübeyle 70bin'e çalışmak zorunda kalacaklar. Maddiyat için tıp okunur. Bir işi iyi yapmak için o işi aşırı sevmeye de gerek yok, dünyada herkes işinden aşırı memnunmuş gibi tıp sevmiyorsanız yazmayın diyorsunuz. Ne yazsınlar?
-
merhaba hocam sizce bu sene en düşük tıp kaç sıralama olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasse-Matberg -- 9 Haziran 2024; 13:24:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8 aylık 112 hekimiyim. %15 lik vergi diliminde 85k yi gorebilirken %27 lik dilimde 78-79 civari oluyor. İki aya radyoloji asistanlığına başlıyorum inşallah orada da 85-90 civarı. cerrahi ve şehir hastanelerdeki asistanliklarda 100k civarı görülebilir.
Güzel para hocam. Yapay zeka radyolojiyi bitirecek diyorlar ne düşünüyorsunuz
Her şey dahil değil mi bu para? Nöbet, ek ödeme teşvik vs
-
Teşekkürler. Açıkçası dönem1 den bu yana kafayı radyolojiye koymuştum zaten çünkü klinik bilimlerde hastalarla uğraşmak bana göre değil maalesef.Bu yapay zeka olayı radyolojinin tek falsosu onu da göze aldım.Gerek kendi gozlemlerim gerek y.disindaki platformlarda da bu durumu araştırdigimda bu olayın gerçekleşmesi için en az 20 senesi var gibi gözüküyor. Bu da tamamen yok etmek değil radyoloji asistanı istihdamının azalması olarak ortaya çıkacaktır.Yapay zekanın hata payı 0,01 bile olsa onun sorumluluğunu biri üstlenmek zorunda o da bir radyolog olacaktır. Bu argümanı savunanlara göre tıbbi biyokimya çoktan yok olmaliydi. Bir de en kotu senaryoyu düşünüp yok olduğunu düşünelim, girişimsel radyoloji denen hızla gelişen bir sektör var, vasküler non- vasküler birçok girişim yapabilme yetkin oldugu.kısacasi radyologlara hiçbir şey olmaz. Gözü cs , cmpe okumakta kalmış tipci arkadaşlara da (benim gibi:) gözü kapalı tavsiye ederim.
-
hocam peki en yatış tıp branşı hangisi? biyokimya diyorlar doğru mu? maaşlar absürt iyi, bilkent ctis'ten (yazılım) gazi tıpa geçmeyi düşünüyorum.
-
Evet klasik maaş+ taban (ayın 15 inde yatar) + teşvik (ayın 20sinden sonra yatar)
Yeterli doktor sayısı olduğu icin nöbet ek ücret almıyoruz genelde biz alırsak saati 165tl.
Faangden, yatış tıp dallarına hahsjaksjsjslsldskgjjda
şu an türkiye'deki doktorlar eu faang yazılımcılarından fazla kazanıyor hocam
-
Biyokimya yatış olarak düşünülebilir ama eskisi kadar dolgun maaşı yok diye biliyorum. Bır yerden sonra kariyer yapabilecegi yer istiyor insan o yüzden o tipteki insanlar nükleer tıp radyasyon onkolojisi gibi yerlere kayıyor. Tus puanları da yüksektir buraların. Bu bölümler de gayet zevklidir.
boün itü odtü ee bilgisayar tarzı bölüm mezunlarının yüzde 90 ı 70-100 arasına başlıyor sadece çevrenizde tıpçılara nazaran az olduğu için örnekleri görülmüyor. Anlayacağın iyi bir sıralama iyi bir okul ve iyi bir bölümde istediğin yer geliyorsa maddiyat düşünerek tıp fakültesi seçme. Mühendislikte 3. sınıfta çalışmaya başlayacaksın bu okullarda
-
evet biliyorum o yüzden simdiki aklım olsa tıp yazardım diyorum ya, ama sonraki aşamaları sıkıntı onu iyi düşün. Mezun olcaksın, tus çalışcaksın bir yandan çalışırken kazanamazsan zorunlu hizmetin var. Diyelim kazandın tekrar okuyosun 3-4 sene (tam bilmiyorum kaç sene), bundan sonra tekrar zorunlu hizmet vs. 35'inden sonra rahatlarsın
-
Asistanlıklar 3 ila 5 sene arasında değişiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X