Şimdi Ara

Budapeşte'de çalışmak için iş teklifi aldım, yaşam konusunda bilgi sahibi olan varmı? [GÜNCEL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
8.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Budapeşte'de kalıcı olarak çalışmak için bir Türk firmasından iş teklifi almış bulunmaktayım. Büyük ihtimalle olacak gibi ama aşırı umut bağlamıyorum hayal kırıklığı olmasın diye.

Her zaman yurt dışında yaşamayı isteyen biri olmuşumdur. Koşarak atladım teklife, üstelik kalıcı olacak. Git-gel olmayacak.

Diğer bir artısı ise Ağustos ayında Askerlik tecilim bitiyor. Eğer işi alırsam Mayıs-Temmuz aylarında orada olacağım muhtemelen ve 3 sene çalışmayı tamamladıktan sonra 1000 euro karşılığında bedelli askerlik yapma imkanım olacak.

Şimdiden hayal kurmaya başladım, 5 yılı tamamlayınca vatandaşlık başvurusu yaparım diye.. Fransada da tanıdığımız aile dostlarımız var. O ailenin kızıyla daha önce avrupa gezimde tanışmıştım 3 gün onlarda kalmıştım. Hoş da bir kız, evlenebilme ihtimalim yüksek.

Maaş v.s hiç umrumda değil ücretsiz bile olsa giderim o derece istiyorum. Daha önce Macaristan'da bulunmadım hiç. Budapeşte'yi bilen birileri varsa tavsiyeye ihtiyacım var. Yaşam koşulları nasıl, insanları nasıl gibi.
    Şimdiden teşekkürler..

---------------- 31.01.2017 ----------- Edit:

Arkadaşlar az önce Budapeştedeki işletmenin sahibi ve işvereni ile mülakattan geldim. Benden başka bir aday daha var, ben çıktıktan sonra o girdi mülakata. O eleman ekstradan rusça da bilyormuş. Benim avantajım ise şirket içerisinde referansım olması. İnsan kaynakları müdürü yengem oluyor. Tanıdık güvendik birini tercih edeceklerini umaraktan haber bekliyorum. Yarın iş için kimin seçildiği belirlenecek ve haber verecekler. Eğer ben seçilirsem 1 hafta içinde burada eğitim sürecine başlayacağım. 3 ay kadar burada çalışıp sistemi öğrendikten sonra budapeşte'ye gideceğim inşallah. Gelişmeleri editleyeceğim. Eğer gidebilirsem de konuyu macaristanla ilgili bol caps ve videolu hale getireceğim. Yolculuk-budapeştede yaşam- fiyatlar vsvsvs gibi kapsamlı bir konu yapacağım. Şans dileyin beyler^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __OsKi__ -- 31 Mart 2017; 14:31:12 >

• En iyisi kardeşim türkiyede askeri ücretle kendini gelistiremezsin zaten şükür et diyenlere kküfün en alasini ediyorum

Isin ras gelsin kardeşim inşallah olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece çok soğuk olduğunu biliyorum Budapeşte'nin.

Yine de Türkiye'de özellikle İstanbul'da yaşamaktansa hayat kalitesi olarak Budapeşte daha mutlu eder seni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: holiganx61

En iyisi kardeşim türkiyede askeri ücretle kendini gelistiremezsin zaten şükür et diyenlere kküfün en alasini ediyorum

Teşekkürler hocam iyi dilekleriniz için. Geçen yaz bir turizm firmasında çalışıyordum. Sabah 07.00 gece 1-2 bazen 3 e kadar... 2000 lira maaş veriyorlardı. Ömrümü yediler... 2000 lira dediğimiz şu an 500 euro yapıyor... şaka gibi.. en azından oralarda kanunlar var, maksimum çalışma saatleri var. İşveren türk firması da memleketimden çıkma köklü ve büyük bir firma. Güzel koşullar sağlıyor. 2000 eurodan az maaş vereceklerine ihtimal bile vermiyorum. En azından emeğimin karşılığını alırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gereksiz işler bunlar

Sadece çok soğuk olduğunu biliyorum Budapeşte'nin.

Yine de Türkiye'de özellikle İstanbul'da yaşamaktansa hayat kalitesi olarak Budapeşte daha mutlu eder seni.

Muğla-Fethiye'de yaşıyorum hocam benim için iklim değişikliği baya zor olur sanırm ama daha önce Polonya'da yaşadım 6 ay. Erasmus yaptım. Adaptasyon sıkıntısı yaşamam gibime geliyor. İstanbul'da yaşadığımı hayal bile edemiyorum gerçekten.. Ama içinde bulunduğum koşullarda bile pek mutlu sayılmam..
  • Hocam ne iş yapıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clarity.

Hocam ne iş yapıyorsunuz ?

Dokuz Eylül İşletme mezunuyum hocam. Fethiye'li olduğum için hep turizm işlerinde çalıştım. Operasyon-yönetim tarzı işlerde. Sabit bir mesleğim yok. Budapeştedeki işim de stok takibi - resmi olmayan muhasebe olacak. (inşallah)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes git. Benim romanya vardi 1000 euro tum masraflar sirketin pasaport resmi dahi cikartiyolardi gitmedim dibimde 2 bomba patladi aklim olsaydi giderdim dememek icin git kurtul vallahi kurtul senin yari fiyatina calisirim ayrica macaristan kotu ulke degil

• quote:

Orijinalden alıntı: __OsKi__

quote:

Orijinalden alıntı: holiganx61

En iyisi kardeşim türkiyede askeri ücretle kendini gelistiremezsin zaten şükür et diyenlere kküfün en alasini ediyorum

Teşekkürler hocam iyi dilekleriniz için. Geçen yaz bir turizm firmasında çalışıyordum. Sabah 07.00 gece 1-2 bazen 3 e kadar... 2000 lira maaş veriyorlardı. Ömrümü yediler... 2000 lira dediğimiz şu an 500 euro yapıyor... şaka gibi.. en azından oralarda kanunlar var, maksimum çalışma saatleri var. İşveren türk firması da memleketimden çıkma köklü ve büyük bir firma. Güzel koşullar sağlıyor. 2000 eurodan az maaş vereceklerine ihtimal bile vermiyorum. En azından emeğimin karşılığını alırım..

suc sendeymis :D
    haklarini bilmezsen sabah 7 den gece 2 ye kadar calistirirlar boyle seni

• Hayata bi kere geliyorsun avrupada yasayip easy modda mi yasamak istersin yoksa tr de hard survival modda mi

Hem baskanlik gelsin avrupa bize gelmek istiycek,mesela roman bi aile 1000 euro ile turkiye de krallar gibi tatil yapabilcek.o yuzden bence sebaat et tr de kal

• turist olarak gittim, küçük ama güzel bir şehir.
  • Bu kadar şanslı olacak ne vardı

• Bu işleri nasıl buluyorsunuz veya teklif geliyor hocam ^^
  • Budapeşte efsane bir yer hocam kaçırma wien prag bratislavayasa cok yakın hem iş hem avrupa gezisi efsane konum ;)

• Maaş 1500 eurodan azsa gitme

• Hayırlı olsun. Hayal kırıklığı olmasın demişsin ama çok fazla plan ve hayal var hocam. Bence minimuma çek, en azından kızla evlenme konusun hiç düşünme şu an derim.
  • Budapeşte'de bahsettiğin kızı istemeyebilirsin Macar kızlarını görünce.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep hayalimdeki olay üniversiteyi bitirip yurtdışından iş teklifi almak hep bunun hayaliyle yaşıyorum inşallah bizede olur

• Kimse budapeştedeki yaşam adina adamakilli bi şey yazmamış

• __OsKi__ kullanıcısına yanıt
    En kötü ihtimalle 1-2 sene yurt dışında yaşamış olursun. Eğer önüme böyle bir teklif gelseydi çok düşünmezdim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.