Şimdi Ara

Bursa'da mühendis olarak çalışmak... Görüşleriniz lütfen...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bursa'daki bir firmadan geçenlerde iş teklifi aldım. Makina yüksek mühendisiyim. Isıl bilimler alanında da doktoram devam etmekte, araştırma görevlisiyim.

Mezun olduktan bu yana özel sektörde çalışmadım. İzmir'den de kalkıp Bursa'ya yerleşmek nasıl olur bilmiyorum.

Bursa'da mühendis olarak çalışmış olan, yaşayan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum. Bosch, Valeo, vs. gibi firmalarda mühendislik yapmış olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notther -- 14 Şubat 2014; 16:37:57 >

• Bence büyük fırsat.Eğer iş şartları daha iyi olacaksa.
    Nasip olursa ben bu sene mezun oluyorum makine mühendisliğinden.Böyle bir fırsatım olsa kaçırmazdım.
    Bursa hem sanayi bakımından oldukça sağlam bir şehir hem de yaşam standartları olarak Türkiyede ilk sıralardadır.İstanbula yakın, Egeye yakın, Ankaraya yakın..
    İzmire gitmedim ama büyükşehirlerden sonra en rahat alışılacabilecek yerlerden biri Bursadır bence.

Şimdi konu dışı bir sorum var.Makine mühendisi adayı olarak sizden tavsiyeler alabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: notther

Merhaba arkadaşlar,

Bursa'daki bir firmadan geçenlerde iş teklifi aldım. Makina yüksek mühendisiyim. Isıl bilimler alanında da doktoram devam etmekte, araştırma görevlisiyim.

Mezun olduktan bu yana özel sektörde çalışmadım. İzmir'den de kalkıp Bursa'ya yerleşmek nasıl olur bilmiyorum.

Bursa'da mühendis olarak çalışmış olan, yaşayan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum. Bosch, Valeo, vs. gibi firmalarda mühendislik yapmış olan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler...

Çevremde (Bursa'da) birçok makine mühendisi var. Yüksek mühendis olupta Küçük Sanayi'de otomotiv yan sanayide fazla mesai ile çalışanda var, Renault'da üretim otomasyon sorumlusu olarak dolgun maaş alarak çalışanda var. Ayrıca burada makine mühendisi bir komşumuzda Bursa'dan İzmir'e gitti, yani senin tam tersi bir durum :) Gerçi onun ailevi nedenlerden dolayı gitti ama burada iyi para biriktirdi diye biliyorum. Sonuçta aldığın teklif ve firmaya bağlı bir konu. Mühendisler için Bursa'da iş çok diye düşünüyorum. Sanayi şehri zira.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Bence büyük fırsat.Eğer iş şartları daha iyi olacaksa.
    Nasip olursa ben bu sene mezun oluyorum makine mühendisliğinden.Böyle bir fırsatım olsa kaçırmazdım.
    Bursa hem sanayi bakımından oldukça sağlam bir şehir hem de yaşam standartları olarak Türkiyede ilk sıralardadır.İstanbula yakın, Egeye yakın, Ankaraya yakın..
    İzmire gitmedim ama büyükşehirlerden sonra en rahat alışılacabilecek yerlerden biri Bursadır bence.

Şimdi konu dışı bir sorum var.Makine mühendisi adayı olarak sizden tavsiyeler alabilir miyiz?

Şunu söyleyebilirim: Eğer lisans eğitimin esnasında özel bir alanda etkinleşme gibi bir fırsatın varsa, mesela imalat, konstrüksiyon, robotik, malzeme, ısı bilimleri, vs., kendine en uygun alanı seçip o alanda uzmanlaşma yoluna girmeni tavsiye ederim. Sonuçta makina mühendislerinin çalışma alanı derya deniz. Hepsine hakim olmak mümkün değil. Mümkünse son sene bir yerde part-time olarak çalışma imkanın varsa bunu değerlendirebilirsin. Böylece çalışma sahaları hakkında aklındaki soru işaretlerini biraz da olsa azaltabilir ve ne yapacağına daha sağlıklı karar verebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: notther

Merhaba arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler...

Çevremde (Bursa'da) birçok makine mühendisi var. Yüksek mühendis olupta Küçük Sanayi'de otomotiv yan sanayide fazla mesai ile çalışanda var, Renault'da üretim otomasyon sorumlusu olarak dolgun maaş alarak çalışanda var. Ayrıca burada makine mühendisi bir komşumuzda Bursa'dan İzmir'e gitti, yani senin tam tersi bir durum :) Gerçi onun ailevi nedenlerden dolayı gitti ama burada iyi para biriktirdi diye biliyorum. Sonuçta aldığın teklif ve firmaya bağlı bir konu. Mühendisler için Bursa'da iş çok diye düşünüyorum. Sanayi şehri zira.

Tabi Bursa sanayi bakımından çok çok gelişmiş bir yer, o konuda hiçbir şüphem yok. Benim daha çok merak ettiğim büyük, kurumsal firmalarda çalışan, tam olarak benim durumumda olmasa da, benzer durumda olan mühendislerin hali, edindikleri tecrübeler, vs. Memnun olan vardır olmayan vardır... Mesela, Bursa'ya yerleşip, özel sektörde işe başlamak, doktorayı bırakmama değer mi? Tabi ki bu da teklife çok bağlı bir durum...

Teşekkürler, bakalım zaman ne gösterecek...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş için İstanbul'da öneri ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.