Başlıkta belirttiğim gibi klasik olan bir organizasyon şirketi kurmak istiyorum. Zamanım ve param var ancak merak ettiğim tek konu işin zorluğu. Uzaktan bakınca zor bir şey yok. Ama bu işi yapmış veya yapanlardan bilgi almak istiyorum. Fikre nereden kapıldın derseniz nişanım için bir organizasyoncuya gittik. 50'li yaşlarda bir kadın evinin altındaki dükkana malzemeleri yerleştirmiş. kız arkadaşım bunu instagramda bulmuş 22k takipçisi var kadının. 3.250 tl para ödedik 1 gün için. kadın defterini açtığında sadece gördüğüm 2 sayfa yaprakta 8 tane iş vardı. ortalama 3 binden hesaplasak 24 bin tl eder haftada ki dediğim gibi bu benim gördüğüm. o sayfada benim bir aylık maaşım vardı. zorlukları düşünüyorum taşıma mı ? abi ne olacak buzdolabı taşımıyoruz modüler tahtaları taşıyoruz. yetkinlik mi ? her şey klasik hazır geliyor. tek düşündürücü kısmı müşteri bulmak olarak geliyor ama instagram'a aylık 3-4k reklam bütçesi ile geniş bir kitleye hitap edebileceğimi düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum. |
Nişan, Düğün, Kına vb için Organizasyon Şirketi Kurmak istiyorum
-
-
O işin en zor kısmı kötü insanlara denk gelmek olacak muhtemelen ki bol bol denk gelirsiniz. -
kurabildiniz mi? nasıl gidiyor?
-
Arkadaşımın organizasyon şirketi var. O çok büyük takılıyor tabi yeme içme, fotoğraf, kına,nişan, düğün, video hepsi var onda. Paket satıyor genelde. İşleri nasıl dersen bir gün bile boşu yok kışın bile. Peki para kazanıyor mu diyorsan eğer şöyle diyeyim. Bir kere onun şirketin minibüsü var birkaç tane ve hem malzemeleri taşıyor hem de çalışanları. Çalışan dediğim kameramanı ayrı, fotoğrafçısı ayrı, nedimeleri ayrı hepsi ayrı ayrı özetle.
Para kazanıyor mu soruna üstte yanıt veremedim. Kazanıyor evet, gerçekten çok güzel para kazanıyor. Ancak onunla buluştuğunda asla sohbet edemezsin zira telefonu asla susmaz, hiçbir zaman vakti yoktur. İzin günü diye bir şey yok zaten onu da geçiyorum. Kimseye ayıracak vakti de yok, ailesiyle bile görüşemiyormuş. Bir problem olunca onu arıyorlar hemen vesaire. Müdürü falan da var ama bazen bazı şeyler herkesi aşıyor anlaşılan ve direkt onu arıyorlar. Eşi, eşiyle vakit geçirememekten şikayetçi, ailesi ona ulaşamamaktan şikayetçi. O ise her şeyden şikayetçi.
Tabi böyle büyük olup kendine ve çevresine, sevdiklerine zaman ayırabilenler yok mudur? Elbette vardır ama hizmet sektöründe zordur sistemi kurmak diye düşünüyorum.
Mesela ona mesaj atarsın sana muhtemelen 15 gün sonra dönecektir. Aradığında da açmaz ya organizasyondadır, ya tedarikçileriyle toplantıdadır, bir şeyler olmuştur yani.
Parası çok mu? Evet. Arabası lüks mü? Evet. Evi güzel mi? Evet. Her şeyin en iyisini yiyor, en iyisini yaşıyor ama eşine dahi ayıracak vakti yok kendi ifadesi ile.
Yani eğer bu işlere gireceksen sistemi çok iyi ayarlaman lazım diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Şubat 2024; 20:28:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X