Merhabalar, Ben ve eşim 27 yaşındayız, ikimiz de iyi okullardan mezun mühendisleriz. Ben şu an beyaz yakalı olarak çalışıyorum aylık gelirim 70k civarı, istanbul anadolu yakasında kirada oturuyoruz. Eşim ise işinden ayrıldı, 1 senedir çalışmıyor yüksek lisansa başladı alan değiştirmek için. Benim işimde iş yüküm hafif günde aktif olarak 3-4 saat anca çalışıyorum ve sadece haftada 1 gün ofise gidiyorum diğer günler evden çalışıyorum. Eşimin pastacılık konusunda yeteneği var, cheesecake, kurabiye, muhallebi, magnolia, kek vb. güzel yapabiliyor. Anadolu yakasında küçük bir dükkan kiralayıp beyaz yakalı işime devam ederken ikimizin işleteceği bir yer açmak istiyorum 100-150k civarı yatırımla. Sizlerin bu konuda tavsiyesi olur mu acaba? Saygılar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie__Brasco__ -- 2 Ağustos 2024; 14:32:20 > |
Eşimle kendi işimizi kurmak istiyorum (tatlıcı/butik pastane), tavsiyeleriniz nelerdir?
-
-
150 k yatırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
internetten cemiyetlere sipariş yapabilirsiniz, ancak işyeri kiralamaya kalkarsanız birkaç milyona ihtiyacınız olur.
-
Tek tavsiyem kursa gidip terzi dükkanı açmak olur.
Ne ara evlendin asosyallik konuları açıyordun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne kadar güzel bir işin var ya
Çok küçük bir yer düşünüyoruz hocam :D 4 5 masa bi tezgah bi fırın bi bulaşık makinesi
40-50 m2 bir yer düşünüyoruz hocam büyük çaplı bir iş değil
Hayatımda son 1 yılda çok şey değişti hocam😃 düzgün bir iş buldum ve düzgün de biriyle tanıştım, hala asosyalim ama en azından evli ve iş güç sahibiyim :)
not: evlilik asla bir başarı değildir
Bir tek kilo veremedim hocam ve zengin olamadım sıra bu ikisinde 😄 hayat insanın başına ne getirecek hiç belli olmuyormuş
100 k ile yapabileceğin tek iş simit tezgahı,küçümsemek amaçlı değil lakin,senin hava parasindan haberin yok sanırım.Yada bir fırının kaç para olduğundan haberin yok.Tezgahin, Dondurucunun ,bilimum bir sürü şeyin .Hevesini kirmayayimda meblağ ekşi bakiyem kadar.Bu paralara fırın acabilsem 5 tane hemen açarım.
nerede, hangi ortamda tanıştın hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mevcut zaman dilimi iş yeri açmak için çok uygun değil bence. Tavsiyem kendi işinizde çalışmaya devam edip eşinize dükkan açmak olacak.
150k yatırıma kadar okudum.
-
C2 diye bir tanışma uygulamasında tanıştık hocam, ilk sevgilimdi 1 sene konuştuk sonra bu haziranda evlendik sade bir nikahla
Çok küçük bir yer hayal ediyorum hocam, belki günlük cirosu 2-3k olacak bir yer.
3k ciro(kasaya giren para) ile dükkan dönmez hocam. Maliyetler, kira, vergi zaten o parayı zaten hiç eder.
Yanlış anlamayın sizi vazgeçirmek karamsar olmak gibi bir niyetim asla yok.
Sadece dükkan küçükte olsa 500k'yı gözden çıkarın. Dükkanda sadece eşiniz çalışacaksa hiç çay, kahve, masa, sandalye işine girmeyin sadece paket servis çalışın Trenyol, GetirYemek, MigrosYemek, Yemeksepeti gibi.
Piyasadaki tatlıların fiyatlarını ve maliyetlerini hesaplayıp menünüzü çok büyütmeden hazırlayın derim. Şu sıralar ekler gözüme takıldı çok karlı gibi kilosu 600 lira civarı maliyeti 100 TL yoktur tabi işin içinde olmadığım için bilemiyorum.
Hem bu şekilde çok daha karlı çalışırsınız.
Oturduğum yerde ki bir pizzacının aslında dükkanı yok yani sadece paket servis çalışıyorlar ve deli gibi sipariş akıyor.
-
kız senin asosyalliğini ilk sevgilisi olduğunu biliyor muydu
-
Sağ olun hocam yol gösterici bir yorum olmuş, sizlere katılıyorum benim hayalim de göstermelik 4 5 masa atıp ana odağı paket servise vermekti. Eşim full time çalışacak ben de haftada 6 gün dükkanda olacağım tam zamanlı işimden kalan zamanları buraya ayıracağım, çay kahve servisi bulaşık temizlik vs ile ilgilenebilirm diye düşünüyorum.
Maliyet kısmına kalem kalem hesap yapmadım ama 20k kirası olan bir dükkana depozito komisyon ve ilk kira ile 60k ayırıp girmek + 100 bine de fırın tezgah bulaşık makinesi buzdolabı servis malzemeleri masa sandaleyeyi halledebilirim diye düşündüm. 500k çıkarmamıza neden olacak hangi kalemler olabilir sizce, gözden kaçırdığım bir şey var acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ne ara evlendin asosyallik konuları açıyordun
|
Benzer içerikler
- kuzen çocukları evlenebilir mi
- kiralık katil
- çocuklar için mikroskop tavsiye
- ilk aşk unutulur mu
- hayır yapmak istiyorum ne yapabilirim
- sodyum iyon batarya
- telegram indirim kanalları
- penis nakli
- çay emojisi
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X