Arkadaşlar hiç çözemedim bu işi. Ben TYT-AYT'ye gireceğim. Ramazan Yetgin'in videolarından hem TYT için hem de AYT için olan videoları da mı izlemem gerekiyor? (Coğfrafya ve Felsefe için de bu durum aynı mı?) Ayrıca ben KPSS için Ramazan Yetgin'in videolarını izlemiştim üzerinden 1 ay geçti, tekrar baştan mı başlamalıyım yoksa üstüne eksik olan konu(lar) varsa onları mı eklemeliyim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berbatine -- 12 Aralık 2020; 21:7:24 > |
Tarih TYT-AYT Farkı
TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi), Türkiye'deki lise öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavında girdikleri iki ayrı sınavdır. TYT ve AYT'nin tarih bölümlerinde işlenen konular farklılık gösterir.
TYT Tarih Konuları
TYT tarih bölümünde Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan günümüze kadar olan Türk tarihi işlenir. Ayrıca dünya tarihi ve coğrafya konuları da TYT tarih müfredatında yer alır.
AYT Tarih Konuları
AYT tarih bölümünde ise Osmanlı Devleti, Türkiye Cumhuriyeti ve dünya tarihi konuları daha derinlemesine işlenir. AYT tarih müfredatı, TYT tarih müfredatını kapsar ve bu konulara ek olarak daha fazla detay ve analiz içerir.
TYT ve AYT Tarih Konuları Aynı mı?
Hayır, TYT ve AYT tarih konuları aynı değildir. AYT tarih müfredatı, TYT tarih müfredatını kapsar ancak daha fazla detay ve analiz içerir.
Özetle:
- TYT tarih, Türk tarihi, dünya tarihi ve coğrafya konularını kapsar.
- AYT tarih, TYT tarih konularını daha derinlemesine işler ve ek olarak daha fazla detay ve analiz içerir.
- TYT ve AYT tarih konuları aynı değildir, AYT tarih müfredatı TYT tarih müfredatını kapsar ancak daha geniş ve ayrıntılıdır.