Şimdi Ara

ODTÜ Fizik Hakkında Sorusu Olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 sene önce ben de sınav sürecinde buralarda geziyordum. Soru soracak çok bir insan bulamamıştım. 2. sınıfa geçiyorum. Merak ettiğiniz bir şeyler varsa hem bölüm hem de genel üniversite açısından seve seve cevaplayabilirim.

• faydalı up, hocam ben şeyi merak ediyorum 2019'da 50k iken şuan 24k ile alıyor bölüm mezun olunca akademi dışında ne gibi iş alanları mevcut ?sadece temel bilim furyasından dolayı mi patladı yoksa başka önemli faktörler var mıdır şuan bir tanıdığım 15-20k bekliyor da fizik için emin olamıyoruz bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 3 Temmuz 2023; 11:15:44 >
  • mezunlarinda issiz var mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • HenryKissinger kullanıcısına yanıt

en kötü özel ders verirler ya da üniversite dersleri her türlü yolunu bulur diye düşünüyorum

• kimisi çok övüyor, kimisi hiç adından bile bahsetmiyor. nasıl bir bölüm bu, kime göre, neye göre tercih edilebilir? elbetteki ilk kriter iş bulma, işsiz kalma korkusu.. da....

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Hocam bahsettiğiniz temel bilim furyasının etkisi oldu. İnsanlar artık eskisine nazaran daha az öcü gibi görüyor. Bir yandan da ODTÜ, BOUN, Koç, Bilkent vs. üniversitelerin başarılı bir öğrenci için yurt dışı imkanları son derece açık ve birçok açıdan dünya standardında eğitimler veren kurumlar bunlar.

Yalnız temel bilimler sevilmeden yapılacak bölümler değiller. Tanıdığınız tercih edecekse bunu düşünmekte fayda var.

Sağda solda mutlaka vardır diye tahmin ediyorum ama ben hiç denk gelmedim. Fizik dışında işler yapanlar tanıdım, onlar da genel olarak iyi durumdalar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ hakkında sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bartez01 B kullanıcısına yanıt

Seveceksiniz hocam, kriter o. Lisenin başından sonuna hep ben fizik okumak istiyorum diyerek geçirdim, keyif aldığım şey buydu. Tercih yaparken de 2 tercih yaptım, ikisi de fizikti.

Aynı sıralamayla girilecek, özel sektörde daha geçerli ve bitirmesi daha kolay bölümler olabilir. Net bir bilgim yok açıkçası. Niyetim kıyaslar yapmaktan çok fizik okumak istediğini düşünen ancak kaygıları olan arkadaşlara faydalı olmak sadece.

Bu bölümleri yazmak isteyen insanların aklında hep bir iş-para kaygısı oluyor. Benim de vardı. Biraz da durumu bildiğimden konuyu açmak istedim.

• akolanimosa kullanıcısına yanıt

hocam ODTÜ olsun kafasında biraz ama dediğin gibi özel ilgi olmadan okurken pişman olabilir teşekkür ederim. savunma sanayinde çalışabiliyor mu fizik mezunları ?

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Hocam sağlam bir fizik eğitiminden geçmiş insan iyi düzeyde matematik, kendisi biraz çaba sarf ettiyse iyi düzeyde bilgisayar ve mühendisliklerin ötesinde bir teorik fizik bilgisiyle mezun oluyor. Eğer ilerlemek istediğiniz alan akademik çalışmalardan çok sektöre yönelik uygulamalarsa kendinizi bu yönde geliştirmenizin önünde hiçbir engel olmadığı gibi çok çok güçlü bir temele sahipsiniz. Direkt olarak özel sektörde veya akademinin içinde özel sektör ve devlet tarafından fonlanan projelerde çalışma imkanları hayli geniş.

Sadece şunu eklemekte yarar görüyorum: ODTÜ Fizik'te verilen eğitim araştırmacı yetiştirmek üzerine kurulu, özel sektöre yönelik değil. Çok sağlam olan temelinizin üzerine bir şeyler koymanız gerekebilir ama çok zor olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akolanimosa -- 7 Temmuz 2023; 8:44:2 >
    Bu noktadaki biri için İTÜ Fizik müh daha mantıklı sanki. Hem Fizik okumak isteyip hem de özel sektör düşünen için? Ne dersiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ Fizik deyince aklıma hep tırınını Sinan geliyor  

Biyoloji için ne düşünüyorsun?

iyi bi fizikci hic bir zaman issiz kalmaz....tanidigim birinin ablasina (yazılım okumuş sanirim) biraz da fizik biliyorsan 5-6 bin$ verelim demisler

• hvl00 kullanıcısına yanıt

İTÜ Fizik'te çok iyi hocalar ve eğitim olanakları olduğunu biliyorum ama açıkçası ODTÜ'yü bir tık da olsa daha üstün görüyorum. Bu biraz şehir tercihine kalmış. İlla ben İstanbul istiyorum diyorsanız yapacak bir şey yok ama ODTÜ'nün özel sektörde bilinirliği son derece yüksek. İki üniversite de sizi kolay kolay hayal kırıklığına uğratmaz. Hocaları, açılan dersleri, laboratuvar imkanlarını vs. araştırıp kararınızı vermeniz en doğrusu olur diye düşünüyorum. Benim ötemde birkaç mezundan da fikir alabilirsiniz.

• ESŞ'nin asistanlığını yaptığı laboratuvarlardan ders alan arkadaşlarım oldu. Denk gelmeniz yüksek ihtimal :)

• Öğünen. kullanıcısına yanıt

Kendime güvenerek fikir verebileceğim bir bölüm değil hocam. Yanlış yönlendirmek istemem.

• isminiz deniz mi belki sizi taniyorumdur

• Değil maalesef :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam normalde sormayı sevmem ama isminiz serkan olabilir mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.