Şimdi Ara

1.3 Multijet 90 HP Doblo, ekonomik bir araç değilmiş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tatil vesilesiyle, 2004 yılından beri sürekli gelmiş olduğum Marmaris'e geldim. Arkadaşıma, iş yeri tarafından tahsis edilmiş olan, 2012 model 1.3 Multijet 90 HP Doblo ile uzun yol yaptık. Ortalama 90km/h ile gitmemize rağmen, ortalama yakıt tüketimi 8 litrenin altına inmedi. Ara ara klimalı açtık, bazen de camları açarak yola devam ettik.

Ben bu durumu daha önceden de fark ettim ve arkadaşıma dile getirdim, ancak bana inanmadı ve yola devam etti. 2 gün sonra, akaryakıt istasyonunda yakıt alırken, "Bu araç hakikaten de çok yakıyormuş" dedi.

Bilgilendirmek amacıyla yazdım, 1.3 Multijet motoru birçok modelde test etme imkanı bulmuştum, ama Doblo için az yakıyor diyemem. Grande Punto ve Albea çok ekonomik, ama Linea ile Doblo için aynı şeyi söyleyemem. Elbette, bu söylediklerimi 1.3 Multijet motor için söylüyorum, 1.6 Multijet motora girmiyorum.

• bence araçta sıkıntı var.Aynı aracı iş yerinde kullanıyorum insani şartlarda kullanmamıza rağmen 6 lt tüketimi war.
  • Uzun kasa doblayla canakkaleye gittim devrinde 4.8 lt dusurmustum veya baya ole gittim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 haftadır 2007 model 1.3 75 hp doblo Maxi kullanıyorum. Hergün 600 700 kg arası yük ile büyükçekmeceye gidip 300 kg ile bahçelievlere geri dönüyorum. E5 üzerinden gittiğim için 70 80 km hızı geçmiyorum yaktığı yakıt 6.3 ile 6.5 arası değişiyo. Şaka yapmıyorum yada konuyu dağıtmaya çalışmıyorum isterseniz fotoğrafta eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

bence araçta sıkıntı var.Aynı aracı iş yerinde kullanıyorum insani şartlarda kullanmamıza rağmen 6 lt tüketimi war.

Yol bilgisayarının arızalı olduğunu düşünüyorum, ben de 6 litre civarı bekliyordum ama 8 litrenin altına inemedik. Ayrıca, arabanın birçok parçası da açılmaya başlamış.
  • Araçta sorun var kesinlikle.Benim transporter yakmıyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman

2 haftadır 2007 model 1.3 75 hp doblo Maxi kullanıyorum. Hergün 600 700 kg arası yük ile büyükçekmeceye gidip 300 kg ile bahçelievlere geri dönüyorum. E5 üzerinden gittiğim için 70 80 km hızı geçmiyorum yaktığı yakıt 6.3 ile 6.5 arası değişiyo. Şaka yapmıyorum yada konuyu dağıtmaya çalışmıyorum isterseniz fotoğrafta eklerim.

Doğrudur, bizdeki araçta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Ciddi anlamda fazla yakıyordu, böyle olmaması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    walla ya bilgisayarda yada araçta sıkıntı var.90 ı geçmediğin sürece multijetten ekonomiği yok .
  • 1.3 doblo safeline classic safeline kullanıcısıyım şuanda aracımın ortalaması 5.8L/100km depoyu doldurdum göstergeyi sıfırladım 850 km yol gittim daha depo ışığı bile yanmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'Sefa

Araçta sorun var kesinlikle.Benim transporter yakmıyor o kadar.

Bana da öyle geliyor, Doblo'nun bu kadar yakmaması gerekirdi.
  • Aractaki yuk aracin kendi agarligi araclardaki aerodinamik yapi lastikler daha bircok seb?eb yakit kullanimini etkiler hatta en onemlisi olarak surus etkiler

Unutmadan 90 km hizla gitmek degilde aracinin kac devirde 90 yaptigi onem arz eder

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

walla ya bilgisayarda yada araçta sıkıntı var.90 ı geçmediğin sürece multijetten ekonomiği yok .

Tekrardan test edeceğiz, bana göre yol bilgisayarında hata var.
  • Son günlerde bende dobloyu araştırıyorum.Özellikle 1.3 multijetleri. Dynamic modelinde böyle bir sorun olduğunu bende duydum.Daha doğrusu fabrika verilerinin çok üstünde yakıyormuş.Ama artık ne kadar doğru bilemiyorum.Bende 1.3 elegance'lere bakıyorum. Ne kadar yaktığı hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

Aractaki yuk aracin kendi agarligi araclardaki aerodinamik yapi lastikler daha bircok seb?eb yakit kullanimini etkiler hatta en onemlisi olarak surus etkiler

Unutmadan 90 km hizla gitmek degilde aracinin kac devirde 90 yaptigi onem arz eder

Doğru, bu duruma çok fazla dikkat etmemiştim ama bir daha ki sefere buna da dikkat edeceğim.

Bu arada, bahsetmiş olduğum arkadaşım, aracı sert kullanıyor ve yeri geldiği zaman 120-130 km/h kadar basabiliyor. Bundan da kaynaklanıyor olabilir, ağırlı olarak klimada açık kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Aractaki yuk aracin kendi agarligi araclardaki aerodinamik yapi lastikler daha bircok seb?eb yakit kullanimini etkiler hatta en onemlisi olarak surus etkiler

Doğru, bu duruma çok fazla dikkat etmemiştim ama bir daha ki sefere buna da dikkat edeceğim.

Bu arada, bahsetmiş olduğum arkadaşım, aracı sert kullanıyor ve yeri geldiği zaman 120-130 km/h kadar basabiliyor. Bundan da kaynaklanıyor olabilir, ağırlı olarak klimada açık kaldı.

Tum filtrelerin temiz olmasi ve bakimlarinin duzenli yapilmis olmasi da etkiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Son günlerde bende dobloyu araştırıyorum.Özellikle 1.3 multijetleri. Dynamic modelinde böyle bir sorun olduğunu bende duydum.Daha doğrusu fabrika verilerinin çok üstünde yakıyormuş.Ama artık ne kadar doğru bilemiyorum.Bende 1.3 elegance'lere bakıyorum. Ne kadar yaktığı hakkında bilgisi olan var mı?

Bizdeki araçta Elegance donanımı sahip, pek de ekonomik olduğunu söylemem. Bilemiyorum tabi, araçta ya da yol bilgisayarında hata olabilir.

Bu arada hiç tavsiye etmiyorum, kullanılan malzeme kalitesi bakımından son derece kalitesiz bir araçmış, ama eski kasasına oranla estetik anlamında ciddi anlamda iyileştirmeler yapmışlar.
  • Yapmayın hocam Şu arabayı alayım artık.Araç elemekten bıktım
    Puntoya dönücez ozaman

@Stand Alone
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

quote:

Tum filtrelerin temiz olmasi ve bakimlarinin duzenli yapilmis olmasi da etkiler.

Bundan öncede Doblo vermişler, ama kliması arızalandığı için o aracı değiştirip, yeni bir araç tahsis etmişler. Bakımlı bir araba değil, birden çok sürücünün kullanmış olduğu bir araç olduğunu da belirtmekte fayda var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

quote:

Bundan öncede Doblo vermişler, ama kliması arızalandığı için o aracı değiştirip, yeni bir araç tahsis etmişler. Bakımlı bir araba değil, birden çok sürücünün kullanmış olduğu bir araç olduğunu da belirtmekte fayda var.

O zaman cok normal , sirket araciysa az bile yakmis

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Yapmayın hocam Şu arabayı alayım artık.Araç elemekten bıktım
    Puntoya dönücez ozaman

@Stand Alone

Orasını hiç sorma yahu, ince eleyip sık dokuyan birisiysen -benim gibi- otomobilden bile soğuyorsun. Yalnız, bir şeyi itiraf etmem gerek, Fiat'ın finans seçenekleri çok ideal, sırf bu avantajdan dolayı Fiat alınabilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.