Şimdi Ara

1.3 Multijet 90 HP Doblo, ekonomik bir araç değilmiş. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

Aractaki yuk aracin kendi agarligi araclardaki aerodinamik yapi lastikler daha bircok seb?eb yakit kullanimini etkiler hatta en onemlisi olarak surus etkiler

Unutmadan 90 km hizla gitmek degilde aracinin kac devirde 90 yaptigi onem arz eder

Doğru, bu duruma çok fazla dikkat etmemiştim ama bir daha ki sefere buna da dikkat edeceğim.

Bu arada, bahsetmiş olduğum arkadaşım, aracı sert kullanıyor ve yeri geldiği zaman 120-130 km/h kadar basabiliyor. Bundan da kaynaklanıyor olabilir, ağırlı olarak klimada açık kaldı.

Tum filtrelerin temiz olmasi ve bakimlarinin duzenli yapilmis olmasi da etkiler.

Bundan öncede Doblo vermişler, ama kliması arızalandığı için o aracı değiştirip, yeni bir araç tahsis etmişler. Bakımlı bir araba değil, birden çok sürücünün kullanmış olduğu bir araç olduğunu da belirtmekte fayda var.

O zaman cok normal , sirket araciysa az bile yakmis

Malum, herkes arabayı insani boyutlarda kullanmıyor.

Arabayı görseniz şaşarsınız, sağ taraftaki sürgülü kapıyı sonuna kadar açınca kitleniyor, bir daha ki sefere kapanmamak üzere... Bununla da bitmiyor, vitesin olduğu vites kutusu bile yerinden çıkıyor, sol taraftaki kol dayamanın bile açıldığına şahit oldum.

Çok fena, çok.

• Ocak 2011 çıkışlı 120.000 km deki fiorinonun son 7500 km ortalaması 6.5 lt.Ortalama hız 38 km/h.
  • Bu aracın problemi şehir içi

75bglik fio var bizde, ankarada sehriçi trafk 7nin altına düşmüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''iş yeri tarafından tahsis edilmiş olan'' Bu cümle konuya yeterince açıklık getiriyor aslında.Bu araç ile uzun yolda 150-190 arası kullandıgım zamanlar olmuştu,7.2 nin üzerini görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .uUr.

Ocak 2011 çıkışlı 120.000 km deki fiorinonun son 7500 km ortalaması 6.5 lt.Ortalama hız 38 km/h.

Tamam ama 38km/h ile gerçek anlamda sonuca ulaşamayız, biz ortalama 90 km/h ile gitmiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

''iş yeri tarafından tahsis edilmiş olan'' Bu cümle konuya yeterince açıklık getiriyor aslında.Bu araç ile uzun yolda 150-190 arası kullandıgım zamanlar olmuştu,7.2 nin üzerini görmedim.

Sert kullanan birisi zaten, biraz da onun etkisi vardır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Bu aracın problemi şehir içi

75bglik fio var bizde, ankarada sehriçi trafk 7nin altına düşmüyor

2010 model Nemo kullanmıştım onunda pek ekonomik olduğu söylenemez.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .uUr.

Ocak 2011 çıkışlı 120.000 km deki fiorinonun son 7500 km ortalaması 6.5 lt.Ortalama hız 38 km/h.

Tamam ama 38km/h ile gerçek anlamda sonuca ulaşamayız, biz ortalama 90 km/h ile gitmiştik.

Yok ben zaten örnek olsun diye vermiştim.Geçenlerde de Gebze-Tekirdağ-Gebze yaptık. Orada gezmeyle beraber 460 km 120 Tl yaktı. Otoyolda çoğu zaman sabit 100 km/h. 120 yi geçmedik.
  • 2007 Partner 1.9 93.000 km'deki araç ile uzun yol 100 km'de tüketimimiz 4.5 lt. Araçta toplam 6 kişi (400 kg) + en az 200 kilolukta yük varken bu kadar yakıyo boş araçla gitsek 4 lt yakar heralde. Şehiriçi hesaplamadım ama en fazla 6 lt yakar şehiriçi.

Sizin araç ölmüş ağlayanı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 17 Eylül 2013; 14:43:30 >
  • Caddy DSG'de müthiş ekonomik.

Şehirdışı 4.5 yakıyor.Çok iyi bence.
  • Aynı motor astra var bende de. Klimadan aşırı etkileniyor araç. Yürümediği için gaza yüklenince yakıt tüketimi çok çok artıyor. Ölçüm yapmadım ama söz gelimi klima 0.5 lt artırıyorsa klima açıkken gitmediği için verilen gaz 2.5 daha artırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

2007 Partner 1.9 93.000 km'deki araç ile uzun yol 100 km'de tüketimimiz 4.5 lt. Araçta toplam 6 kişi (400 kg) + en az 200 kilolukta yük varken bu kadar yakıyo boş araçla gitsek 4 lt yakar heralde. Şehiriçi hesaplamadım ama en fazla 6 lt yakar şehiriçi.

Sizin araç ölmüş ağlayanı yok

İştahlı bir çocuk biraz, 100 km'de 8 litre mazotu içti hemen, Susurluk Ayranı zannetti herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Caddy DSG'de müthiş ekonomik.

Şehirdışı 4.5 yakıyor.Çok iyi bence.

Orası öyle, ama bana göre ticari araçlarda düz vites olmalı, otomatik şanzımanlı olmasını garip karşılıyorum.
  • Yeni Kasa Doblo 1.3 ler, 1,5 tona varan ağırlığı ve hala 5 ileri şanzıman kullanılması sonucu maalesef ekonomik değiller. Ekonomik değiller derken sınıfındaki diğer araçlara göre tabii...
    Ben aracımı oldukça sert ve devirli kullanmama rağmen şehiriçi tüketimim 8 litre.. Geçen hafta İzmit ten İstanbul Florya ya gittim geldim. Giderken sıfırlamıştım yol bilgisayarını. Otobandan gittim geldim. Trafik de oldukça yoğundu ve klima hep açıktı. Ortalama 6.5 yaktı meret. Linea aynı yolda 6 civarı yakıyordu. Ha arkadaşım aynı 1.3 dobloyla dikkat ederek ortalama 5.5 le geziyordu gözümle gördüm. (Yakıt hesabı yol bilgisayarını doğruladı)...

Sınıfındaki diğer araçları bilmem kullanmadım. Kullanmadan da hiç bir değere inanmam zira şehir içinde 180 krş benzinle, 120 krş LPG vs. yaktığını iddia edenlerle çok münakaşa ettim.
    Ancak sizin aracınızda sorun olduğu muhakkak. Doblo 1.3 insani şartlarda (kısmen bile olsa) uzun yolda 8 litre yakmaz.

• Doblo 1.3 dayım kullanıyor kendisi 1.9 motorla aynı yaktığını söylemişti . 1.9 Doblo kendim kullandım 1.6 benzinli corrolladan çok daha fazla yakıt tükettiğini gördüm.
  • Geçen ay 10 günlüğüne 2012 model, 24.000'de 1.3 90Hp Doblo Maxi kullandım. Orta-yoğun trafikte kullanmama rağmen tüketim 8.6'ydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 18 Eylül 2013; 2:24:17 >
  • Bencede arabada sorun var kuzenimde ticari amaçlı eşşek gibi kullanılan doblo 1.3 mj var, yakıt ortalamasını en fazla 6.6 gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Bencede arabada sorun var kuzenimde ticari amaçlı eşşek gibi kullanılan doblo 1.3 mj var, yakıt ortalamasını en fazla 6.6 gördüm

İlginç, ya yol bilgisayarı bozuk ya da araçta sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Geçen ay 10 günlüğüne 2012 model, 24.000'de 1.3 90Hp Doblo Maxi kullandım. Orta-yoğun trafikte kullanmama rağmen tüketim 8.6'ydı.

Bizde de öyle, bana göre ekonomik bir araç değilmiş. Bilemiyorum tabi, belki bizdeki araçta sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocatepe

Yeni Kasa Doblo 1.3 ler, 1,5 tona varan ağırlığı ve hala 5 ileri şanzıman kullanılması sonucu maalesef ekonomik değiller. Ekonomik değiller derken sınıfındaki diğer araçlara göre tabii...
    Ben aracımı oldukça sert ve devirli kullanmama rağmen şehiriçi tüketimim 8 litre.. Geçen hafta İzmit ten İstanbul Florya ya gittim geldim. Giderken sıfırlamıştım yol bilgisayarını. Otobandan gittim geldim. Trafik de oldukça yoğundu ve klima hep açıktı. Ortalama 6.5 yaktı meret. Linea aynı yolda 6 civarı yakıyordu. Ha arkadaşım aynı 1.3 dobloyla dikkat ederek ortalama 5.5 le geziyordu gözümle gördüm. (Yakıt hesabı yol bilgisayarını doğruladı)...

Sınıfındaki diğer araçları bilmem kullanmadım. Kullanmadan da hiç bir değere inanmam zira şehir içinde 180 krş benzinle, 120 krş LPG vs. yaktığını iddia edenlerle çok münakaşa ettim.
    Ancak sizin aracınızda sorun olduğu muhakkak. Doblo 1.3 insani şartlarda (kısmen bile olsa) uzun yolda 8 litre yakmaz.

Sorun burada bence, çoğu kişi eski kasayı düşünerek yorumluyor. Dediğiniz gibi, 5 ileri şanzımana sahip olmasınında etkisi var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.