Şimdi Ara

1.3 Multijet 90 HP Doblo, ekonomik bir araç değilmiş. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
4.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aynı motor Corsa 6 vites, uzun yolda 90km/h civarı 4.5 yakıyor, şehir içi 6 civarı yakıyor..
    8 litre çok fazla..Araçta problem olabilir..
  • Aynı araçtan bir abimize tahsis edilmişti şirket tarafından, şehir içi ortalaması 6,1 di yanlış hatırlamıyorsam. Uzun yolda sizin yakaladığınız değeler normal şartlar altında pek mümkün değil. Bencede arabada bir sorun var.
  • Araçta belli ki bir arıza var, bunu hesaba katmadan bu model araçların çok yaktığını söylemek bana göre yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

quote:

Orijinalden alıntı: .uUr.

Ocak 2011 çıkışlı 120.000 km deki fiorinonun son 7500 km ortalaması 6.5 lt.Ortalama hız 38 km/h.

Tamam ama 38km/h ile gerçek anlamda sonuca ulaşamayız, biz ortalama 90 km/h ile gitmiştik.

38 km/h ortalama hızla elde edilen tüketim verisi 90 km/h ile elde edilenden yüksek olmalıdır. Sanki tersini dusunuyormussunuz gibi geldi.
    Ayrıca yol bilgisayarının bozuk olduğu yada muhtemelen arıza olduguna kanaat getirdiğiniz bir aracın yakıt tüketimini baz alıp boyle bir başlık koymanızı doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

Araçta belli ki bir arıza var, bunu hesaba katmadan bu model araçların çok yaktığını söylemek bana göre yanlıştır.

1.3 Multijet motor hakkında çok şey okudum ve duydum, Punto ve Albea gibi otomobillerde avantaj sağlayabiliyorlar, ama Doblo gibi hafif ticari araçlar için aynı şeyi söylemek de bana göre yanlış. Başlığın tamamını okursanız, aynı sorundan şikayetçi olan üyelerinde yorumlarını görebilirsiniz.

Bana göre araçta sorun var ama, ben böyle düşünmeye başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .uUr.

Ocak 2011 çıkışlı 120.000 km deki fiorinonun son 7500 km ortalaması 6.5 lt.Ortalama hız 38 km/h.

Tamam ama 38km/h ile gerçek anlamda sonuca ulaşamayız, biz ortalama 90 km/h ile gitmiştik.

38 km/h ortalama hızla elde edilen tüketim verisi 90 km/h ile elde edilenden yüksek olmalıdır. Sanki tersini dusunuyormussunuz gibi geldi.
    Ayrıca yol bilgisayarının bozuk olduğu yada muhtemelen arıza olduguna kanaat getirdiğiniz bir aracın yakıt tüketimini baz alıp boyle bir başlık koymanızı doğru bulmadığımı belirtmek isterim.

Sorun sadece bizim araçta değil, 1.3 Multijet 90 HP Doblo kullanıcılarının da bazıları aynı şeyi dile getiriyor. Bizim araçta ekstrem bir durum olduğu görüşündeyim, ama diğer kullanıcıların şikayetleri de kafamı karıştırdı.

• 1.3 mjt doblo kullanmis biri olarak soyluyorum arabamizin arkasi yukluyken hafif rampada kalkmadigi zamani biliyorum bu nedemek 600 kg sasi kasa tasiyor motor tasimiyor alinmadan oncede 1.5 dci kangonun daha iyi bir secim olacagibi konusmustuk

• Arkadaşınıza söyleyin gaz ile frene birlikte basmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Arkadaşınıza söyleyin gaz ile frene birlikte basmasın.

Tamam.
  • Yüklü şekilde ve dik yokuşlu yerlerde kullanılıcak ise 1.6 mjet doblo alınması daha uygundur

1.3 motor doblo kasasında zorlandığında 1.6 dan daha çok yakar ve düşük performans verir.
  • quote:

quote:

Tamam.

Dalga amaçlı yazmıyorum arkadasınız bence cok frenli ve agresif kullanıyor gibi geldi bana.malum trafikte görüyoruz ışığa 100metre kala hala gaza basan sonra da kazık fren yapanları.

• quote:

quote:

quote:

Tamam.

Dalga amaçlı yazmıyorum arkadasınız bence cok frenli ve agresif kullanıyor gibi geldi bana.malum trafikte görüyoruz ışığa 100metre kala hala gaza basan sonra da kazık fren yapanları.

Özür dilerim, dalga amaçlı yazdığınızı zannettim.

Evet haklısınız, agresif kullanan birisi. Biraz da bunun etkisi var.

• Uzun yolda 3.5lt yakan biri olarak kendimi şanslı hissediyorum mazota gelen zamlarlada birlikte

• yeni kasa doblolar ekonomik degil artik. ama sehir disi 8 litrede mumkun degil. maksimum 6 litre olmasi gerekirdi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.