Şimdi Ara

Belediyenin Yol Çalışması ve Yolların Bozukluğu Sebebiyle Trafik Kazası Yaptım, Dava Hakkım Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
8.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Avukatıma tüm resimleri ve kaza tespit tutanağını gösterdim. Adam heyecanlandı. Kaldığım yerin yollarından herkes şikayetçi. Bir keresinde de avukat kaza yapar gibi olmuş ve "ah bir kazayapsaydım da siz o zaman görürsünüz" gibisinden bir içerlemede bulunduğundan bahsetti. "Ben bu davadan zevk alırım, ilgilenirim, %65-70 oranında size davayı kazandırırım, çünkü kanıtlarınız çok fazla ve tutarlı, fakat devletçi bir hakime uğramamız durumunda alacağın iyice düşebileceğini, hatta verdiklerinizle alacaklarınızın ancak birbirlerini karşılayacağı ihtimalini unutmayın" dedi.

Şuan arabamı tamir ettirdiğim için maddi sıkıntıdayım. Ayrıca bilirkişi raporları için yüksek miktarda para talep edildiğinden bahsetti. İki kez yol için bir kez de arabadaki hasar için bilirkişi raporu istenebileceğinden bahsetti. Bu da zaten 1500 TL tutuyor. 800 mahkeme desek 2300 düz hesap 2500TL. Bu da 10000TL için. Ama avukat bu hesaba 3000 manevi tazminat ve 4000TL aracın kazalı satışından kaybedeceğin rakamı ekle eder 170000TL bu davayı %65 haklılıkla kazanırsak da 11000 TL gibi bir değer tutar dedi.

Ama hesaplamayı çok iyi yapın, kaybetme ihtimalinizi unutmayın da dedi.

2500TL avukatlık ücreti talep etti. Davanın bitiş süresi hakkında yorum yapmadı. Devlet davalarının uzun süreceğini bilin dedi.

Arkadaşlar bu saydıklarımdan başka cebimden para çıkma ihtimali var mı? Kara yollarına dava açan başka arkadaşlar varsa lütfen ne kadar sürdüğünü söyleyebilir mi?

Peki avukat ücreti nasıl?

Bu sartlarda dava acmaya degmez diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İşte yolun resmi ve yapılan tabelasız izinsiz yol çalışması, sol taraftaki kazının çamuru maalesef yolun yarısına kadar gelmiş, zaten kazayı bu şeritte yaptım.

Davayı kazanacaksam açmayı planlıyorum, bu sebeple elimden geldiğince fazla avukata göstericem resimleri...

Belediyenin Yol Çalışması ve Yolların Bozukluğu Sebebiyle Trafik Kazası Yaptım, Dava Hakkım Var Mı?

İzinsiz, sorumsuz, habersiz aniden iş yapmak bizim ülkemize has bir durum zaten. Daha bu sabah şahit olduğum olay.

Önümde bir araba gidiyor. Onun önünde de bir iş makinesi var. İş makinesi yolun ortasında aniden durdu. önü boş. Gitmiyor. beklemeye başladık. Önümdeki adam bir iki kornaya bastı. Fakat iş makinesi operatörü hiç oralı olmadı. Birden sabitleme ayaklarını asfalta indirdi. İş makinesinin 4 tekeri yerden kesildi. Kepçe aniden yolu kazmaya başladı.

Haydaaaa dedik. Söylene söylene geri vitese taktık. Başka sokağa yöneldik.

Böyle iş mi olur. Evet. Olur. Çünkü burası Türkiye.

• quote:

Arkadaşlar bu saydıklarımdan başka cebimden para çıkma ihtimali var mı? Kara yollarına dava açan başka arkadaşlar varsa lütfen ne kadar sürdüğünü söyleyebilir mi?

Peki avukat ücreti nasıl?

avukat ücreti fazla geldiyse davanızı kendiniz de gayet rahatlıkla açıp takip edebilirsiniz. idari yargıda davalar dosya üzerinden yürür yani size düşen sadece bir dilekçe yazmak, bunu ister kendiniz yazın ister bir avukata yazdırın başkaca yapmanız gereken bir şey yok. duruşma istemezseniz duruşma yapılmaz, mahkeme tebligatları adresinize gelir en fazla keşfe katılır orada bildiklerinizi anlatırsınız hepsi bu. zaten mahkeme siz söyleseniz de söylemeseniz de idarenin hizmet kusurunu araştıracaktır yani ne sizin ne de avukatın söyleyecekleri çok bir şey değiştirmez sadece mahkemeye yardımcı olur.
    siz maddi zararınızı tam olarak hesaplayın gerisi kolay, yüksek lisans yaptığınızı söylemiştiniz sanırım, o halde az çok dilekçe yazmayı bilen birisinizdir. dava açmak da çok zor gelmez. benim tavsiyem internetten veya yakınınızda bulunan hukukçu arkadaşlarınızdan matbu bir dava dilekçesi edinin, olayı ve istediğiniz maddi tazminatı yazarak bulunduğunuz ildeki idare mahkemesine verin. hepsi bu.

• kavsakta para cekmek icin aracini park ediyor ve aracina biri carpiyor suclu bulunuyor arac hyundai excell masrafi tas catlasa 250 tl ama mahkemeye veriyor ve kazaniyor mesele cesaret edebilmekte

size yontemi yazdim ama anlamak istemiyorsunuz sadece deliltespiti icin mahkemeye basvurun avukatsizda oluyor yazilacak dilekcenin ornegini zaten internetten bulursunuz ordan cikacak karar zaten sizin kazanip kazanamiyacaginizi soyler

• Şans eseri burada Belediyenin Avukatı ile görüştüm.

Ben davayı kara yollarına açacağımı söyledim, o da bana " Hocam, bize karşı trafik kazası sebebi ile daha önce 7 dava açıldı, 7 sinide biz kazandık, ha seninki bir ilk olabilir mi? Olabilir, orasına bilemem, karar verecek sensin" diye söyledi.

Yahu işe bakın, şimdi ne yapacam bilemedim.

Avukatlar dünyanın parasını istiyor, avukatsız açsam davaları nasıl takip edicem? Vsvsvs...
  • avukata inanmayın avukatlar çok iyi yalan soylerler
  • Nafir dava açacağına

ara milliyet gazetesini kaza yaptığın yere çağır deki kendimi benzin döküp yakacağım.

İnan daha iyi olur senin için.

Yoksa mahkemede bi halt alamazsin. Maalesef hukuk sistememiz devleti fazla koruyor
  • Adam ölümden donuyor, hukuk ise adamı suçlu bulacak derdeyse. Umarım haklı çıkar kazanırsınız davayı en kısa zamanda.

İşte arkadaşlar avrupa birliği bizi bu nedenle kabul etmiyor. İnsan gibi değil hayvan gibi yaşamak zorunda bırakılıyoruz bu ülkede. Bu şartlarda avrupa birliğine girmemiz imkansız.
  • Benim arkadaşım, çimleri sulamak için konumlandırılmış fıskiyelerin yolu ıslatması nedeniyle kaza yapıp bariyerlere çarptı, neticesinde ise devlet malına zarar vermekten para cezası ödedi. Hangi ülkede yaşıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 22 Şubat 2013; 13:04:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Benim arkadaşım, çimleri sulamak için konumlandırılmış fıskiyelerin yolu ıslatması nedeniyle kaza yapıp bariyerlere çarptı, neticesinde ise devlet malına zarar vermekten para cezası ödedi. Hangi ülkede yaşıyoruz?

o fıskıyeler yüzünden 1-2 yıl önce bir motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmişti istanbulda. Bu nasıl bir hukuk sistemi anlamıyorum. Madem çimleri değil yolları sulayacaksın fıskiyeye ne gerek var. Adam fıskiye icat ediyo bizimkiler yola çeviriyo. Hepsinin sorumlusu var ama işini yapmıyor bu tipler. Hak hukuk zaten bitmiş durumda bu ülkede. Böyle gidince herkes kendi hukukunu kendi yapmaya başlıyor. Demokratik hukuk devleti (!) dedikleri böyle bişey demekki. Ben merak ediyorum bu hakimler savcılar geceleri nasıl bu kadar rahat uyuyabiliyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: atnakol712

avukata inanmayın avukatlar çok iyi yalan soylerler

+1
    İyi olan küçük bir kesimini tenzih etmek lazım tabi,fakat emlakçılar,galericiler,sigortacılar,avukatlar bu meslek gruplarında çok çok fazla yalan söz olur.
  • Başbakanımız olsaydı şimdi "Teğet Geçti" derdi. Ölseydiniz "Allah rahmet eylesin" derdi. Konuşan çok ama icraat yok bu ülkede malesef. Tüm anayasayı değiştirecek oya sahip adamlar 10 yıldır; ama değiştiren yok nedense.
  • Bu ülkeye verilen en büyük zarar bu adalet sisteminin hantallığıdır.

Mağdursan hem gördüğün zarardan mağdursun hem de hakkını arayamamaktan, arasan bile hakkını alamamaktan mağdursun.

Allah kimseyi mahkeme yoluyla hakkını aramak zorunda bırakmasın.
  • Kaç aydır yazmamışsınız, nedir son durum?
  • iyi günler geçiğimiz pazar günü kartepeden derbente geçiş yolunda, şeridin komple maloz ile kaplanmasından dolayı bir kaza yaptım. kazada aracımda ciddi bir hasar oluştu ve eşim hafif yaralandı. yolda yol çalışması olduğuna dair bir tabela yada uyarı yoktu. jandarmayı çağırdık tutanak tutuldu. bende bu malozu döken şahıs ya da kurumdan şikayetçi olduğumu belirttim. olaydan 2 saat sonra belediye tarafından tarafıma ulaşıldı ve zararın karşılanacağı soylendi. 2 gün sonra görüşmeye gittiğimizde eşimde ifade vermek için jandama karakoluna girdi. BURADA komutanlardan biri malozu yola ben döktürdüm isterseniz sikayetçi olun gibi alaycı bir sekilde cevap vermiş. ardından belediye de ki çalısanlar aracımdaki masrafı cok bularak biz malozu oraya döken firmayı bulduk zararınızı onlar karşılayacak dediler. ancak bize firma ismini söylemiyorlar. ben maddi zararım karşılandıktan sonra bu şahıslara manevi tazminat davası açabilir miyim?

• Elinizde ispat varsa, tutulan zabit da sizi destekler nitelikte ise olabilir. Ama uzun bir surec.

Ben her sey lehime olmasina ragmen avukatimi dinleyerek tazminat davasi acmadim.astari yuzunu gecebilir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.