Şimdi Ara

Belediyenin Yol Çalışması ve Yolların Bozukluğu Sebebiyle Trafik Kazası Yaptım, Dava Hakkım Var Mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
3
Favori
8.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buresimler ertesi günün resimleri, biz kazayı gece yaptık, resimlerin çekildiği yerde aydınlatmalar çalışmıyordu. Bildiğim için hızımı yavaşlattım ve uzunları yaktım gayet temkinli gidiyordumki olanlar oldu, indiğimde yol çamula kaplı olduğu için şakına döndüm. Çalışma kazanın meydana geldiği günün sabahında biz yola çıktıktan sonra olmuş. Döndüğüde ise bunlar yaşandı. Kaza yerine gelen herkes inanın yolun durumunu birbirlerine şikayet ediyorlardı. Daha önce de ölümlü kazalar meydana geldiği için, orada bulunan herkes beni şahit olarak yazabilirsin dedi. Kazanamasam bile bu yolu ben her hafta kullanıyorum, ayrıca o yol okul yolu. En azından benim gibi başkalarının mağdur olmasını önlemiş olurum.
  • kaza yerini ve konulmasi gereken isaretlerin olmadigini resimleyin ve delil tespiti icin mahkemeye basvurun bolgeyi mahkeme karari ile bilirkisiye tesitini yaptirin gec kalmayin gec kaldikca deliller gider ve konulmasi gereken isaretleri yerine koyabilirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delil tespiti için mahkemeye başvurmak şart mı?

Zaten olay yeri tespit tutanağına görevli trafik astsubay levhaların, ışıklandırmanın olmadığını ve çamurun ve mucurun olduğunu yazdı.

Dava sürecinde bu rapor yeterli olmayacak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NafirKeyh

Yeni bir gelişme yaşandı.

Kazayı tespit eden trafik komutanı karayollarına kusur verdiğini ve onları arayıp söylediğini belirtti. Karayolları şefi, kaza tespit tutanığının örneği için karakola başvurmuş fakat biz hastaneye gittiğimiz için bu tutanağı sadece savcıdan alabilirmiş ki savcıda vermezmiş.

Trafik komutanı nedenini sorduğunda ise belediyenin kendilerinden izin almadan yol bakımı yaptığını ve kara yollarının bu izinsiz yapılan çalışmadan sorumlu tutulmaması için zabıt düşeceklerini belirtmiş.

Görüştüğüm avukat elimden geldiğince fotoğraf video ve lehime konuşacak tanık bulmamı söyledi.

Bu davaları kazanmak zor olsada belediyenin karayolları izni olmadan bakım çalışması yapamayacağını, herhangi bir sebeple yolla ilgili bir sorundan karayollarının da kendini tamamen çekemeyeceğini söyledi.

Galiba gelişmeler lehime gitmeye başladı. Başka ne yapmalıyım? Avukat ile dava süreci için pazartesi görüşücem.

Peki bu avukatın ücreti nasıl oluyor, bilen varsa anlatabilir mi? Kaybedersem ne olur? Ne kadar öderim?

kaybetmeniz durumunda 6000 tl civari kaybiniz olur arti yada eksi yonde
    bu isin yordamini yukarida yazdim delilttespiti ile baslanir direk davaya gitmeniz halinde sonucu husranla biter deliltespiti duruma gore 500 600 tl tutar avukatsiz giderseniz
    neden deliltespiti orda hakli olursaniz zaten davayi 100 de 75 kazanirsiniz geri kalanida avukatiniza bagli

• quote:

Delil tespiti için mahkemeye başvurmak şart mı?

Zaten olay yeri tespit tutanağına görevli trafik astsubay levhaların, ışıklandırmanın olmadığını ve çamurun ve mucurun olduğunu yazdı.

Dava sürecinde bu rapor yeterli olmayacak mı?

malesef yapacaginiz deliltespiti ve sonrasinda dava acmanzi kollaylastirir mahkeme esnasindada tekrar bilirkisi incelemesine tabi olacak hatta ikinci defada inceleme olacak size tavsiyem bu gerisi size kalmis

• Şimdi bana bir daha izah ederseniz eğer;

Ben şimdi gidip hemen dava mı açacağım?

Mahkemeye şuan delil tespiti nasıl yaptırırım?

Neden 6000TL kaybediyorum?

Avukat tutarsam avukatın ücretini ne şekilde öderim? Kazansam da mı ödüyorum?

İlk defa mahkeme ve dava tecrübem olucak, beni mazur görüp izah ediniz lütfen.
  • Buradan net bir bilgi elde etme şansınız pek yok. Bir avukata danışmalısınız.
  • ilkokul mezunlarına...daha önce yol yapmamış mütehit bozuntularına iş verirseniz..onlar da para için değil ülkeyi kendilerini bile satacak moda koyarsan..olacağı bu...benim memleketimde trilyonlarca para harcayıp 5 yıl içinde 3 defa baştan aşağı yol yaptılar ve yer yer heyelan tehlikesi yüzünde 2 şeritli yollar tek şerite düştü..yollar yamadan geçilmiyor ...yazık bu milletin parasına..bir yandan da açımıyorum...nasıl istersen öyle yönetilirsin...
  • şimdi önce suç unsuru varmı ona bakmak gerekiyor onun içinde delil tespiti yaptırmanız gerekir bu davayı acmadan önce hem daha ucuz maliyetle durumu görmenizi ve delillerin karartılmadan önce tespitini yaptırırsınız

1 deliltespiti ne işe yarar

sizin kazadan sonra oraya koyulacak levhalar daha sonra actığınız davada levha varmıydı yokmuydu muhabbetini ordadan kaldırır

davayı kazanıp kazanamıyacağınızın bir nevi göstergesidir ve maliyeti uygundur

deliltespitini sulhhukuk mahkemesine acacaksınız yada bulunduğunuz yerde hangi mahkemeye verilmişse

maliyet cağıralacak bilirkişiye göre değişir ve tabiki aracınızdaki zarararıda bu tespitte tespitini yaptıra bilirsiniz ve yaptırmanızı tavsiye ederim

2 direk mahkemeye gitmeniz durumunda en iyi ihtimal 2 ay sonraya günverilir ilk celse yapılır ve bilirkişiye sevk edilir aradan gecen zamanda bir çok şeyin değiştiğinide görürsünüz davayı actığınızda kazanacaksınız diye bir şey yok kaybedebilirsinizde kaybettiğinizde ise bunun elbette bir maliyeti olacak tabiki bu maliyet sizden cıkacak devletten değil yoksa mahkemeden gecilmezdi

avukatlık üçretleri ne bilmiyorum ama 2000 2500 tl civarı bir maliyeti var sanırsam sizin ve karşı tarafın avukatlarına ödüyeceğiniz para kendi avukatanızla nasıl anlaşırsınız onu bilemem dava acmadan önce yatırmanız gereken harclar var oda 1500-2000 tl arası al sana 6000 tl civarı size o yüzden delil tespiti yaptırın diyorum

avukatımla davamla ilgili görüşürken sizin tarzda bir olay için yaptığı ilk şey sabahına delil tespiti yaptırmak olduğu ve daha sonra belediyenin kaza bölgesini gerekli işaret ve levhaları koyduğunu söyledi

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

hızlı gidiyor iseniz havada yağışlı ise birşey çıkmaz yol kenarındaki ıslahat çalışmaları kazaya sebep olmacağından kusur sizin

arkadaşım,önce edep öğren,adam büyük kaza atlatmış,o yerde 4 kişi ölmüş,hemen atlıyorsun senin suçun diye,insan önce geçmiş olsun der

dikkat ettim,her konuda mesajın var,benim de sıcakfırsatlar bölümünde her konuda mesajım olur,ama karşımdakini anlayacak şekilde yazarım

biraz empati
  • geçmiş olsun bu arada,hemen fotoları çekseydiniz,sonuç da birileri de belediyeye haber veriyor,izleri kapatmasınlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

hızlı gidiyor iseniz havada yağışlı ise birşey çıkmaz yol kenarındaki ıslahat çalışmaları kazaya sebep olmacağından kusur sizin

arkadaşım,önce edep öğren,adam büyük kaza atlatmış,o yerde 4 kişi ölmüş,hemen atlıyorsun senin suçun diye,insan önce geçmiş olsun der

dikkat ettim,her konuda mesajın var,benim de sıcakfırsatlar bölümünde her konuda mesajım olur,ama karşımdakini anlayacak şekilde yazarım

biraz empati

Porblem sende

Edebi senden öğrenecek değilim haddini bil. Kaza atlatmış fakat kazası sonucu maddi kaybı tazmin amaçlı değerlendirme yapıyor 4 kişi için değil. Empatiden evvel girdiğin başlıkta açık yazılı halde ifade edilen amacı kavramaya çalış

Dikkat etmedin açık profilime baktın benim yazdıklarıma itirazın varsa yazdığım her konuya girer itirazını yaparsın senin nereye ne şekilde ne yazdığın beni ilgilendirmiyor

robot musun sen?yazılan herşeye cevap ver tamam iyi güzel,ama biraz duygu kat

• 1- tazminat davalarında nispi (karar) harç alınır o da istenilen tazminat miktarının binde 68,31'i oranındadır. dolayısıyla davanızın harç masrafı istediğiniz tazminat miktarına göre değişir 2- ancak bilirkişi ücreti bu masrafı artırır onun da bedeli heyetin kaç kişiden oluştuğuna bağlıdır, trafik kazalarında genelde 1 bilirkişi seçilir onun da ücreti çok olmaz.
    3- dava sonunda haklılık durumuna göre mahkeme masrafları paylaşılır. yani en başta siz tüm masrafları ödersiniz ancak haklı çıkarsanız idare size o masrafları geri öder.
    4- karşı tarafın avukatlık ücretini ise davayı tamamen kaybetmeniz durumunda dava değerinin %12'si oranında ödersiniz.

yani 10.000 tl için kabaca mahkeme masrafı (idare mahkemesinde tazminat davası için)

başvuru harcı : 24,30.-TL
    nispi karar harcı: 10.000*binde 68,31 = 683,10.-TL (bunun da ilk etapta 1/4'ü ödenir yani 170,77.-TL)
    posta ücreti : genelde 100.-tl alınır
    bilirkişi ücreti : tahminen 500.-tl civarı olur (mahkemesine göre değişiyor)
    yani kabaca toplam ; 800.-tl civarında bir mahkeme (harç)masrafı ödersiniz (ilk aşamada)

kaybetmeniz durumunda kalan nispi harç (512,33.-tl ve karşı tarafın vekalet ücreti 10.000*%12 = 1.200.-TL = 1712,33.-TL daha ödemek zorunda kalırsınız)

en kötü hesapla (davayı tamamen kaybetmeniz durumunda ödeyeceğiniz yaklaşık mahkeme masrafı : 2.500.-TL civarı olur (10.000.-TL için)

haklılık oranına göre bu masrafı idare ile bölüşürsünüz tamamen haklı çıkmanız durumunda ise (yani istediğiniz tazminat miktarının tamamını almanız durumunda) tüm masraflarınızı geri alırsınız.

• "kadirbilir81"

Çok teşekkür ediyorum. En azından neyin ne kadar olduğunu öğrenmiş oldum.

Peki benim avukatımın masrafı ne kadar ve nasıl ödenecek?

Ben hiç dava açmadığım için bilmiyorum.

Bir de siz tazminat davası demişsiniz, benim için o yolun yapılıp başkalarının mağdur olmaması ve aracımın tamir masrafları karşılansa yeter de artar.

Bu da mı tazminat yolu ile yapılıyor?
  • Şuraya bak,6000 lira para...Adalet bile parayla arkadaş,durumun yoksa adalet aramıyacaksın resmen.

NafirKeyh kazadan ciddi bir yara almadan kurtulmuşsun,gelmiş geçmiş olsun.Umarım bu olası masrafları kaldıracak maddi durumun ve sabrın vardır.
  • quote:

"kadirbilir81"

Çok teşekkür ediyorum. En azından neyin ne kadar olduğunu öğrenmiş oldum.

Peki benim avukatımın masrafı ne kadar ve nasıl ödenecek?

Ben hiç dava açmadığım için bilmiyorum.

Bir de siz tazminat davası demişsiniz, benim için o yolun yapılıp başkalarının mağdur olmaması ve aracımın tamir masrafları karşılansa yeter de artar.

Bu da mı tazminat yolu ile yapılıyor?

rica ederim.

kendi avukatınızın masrafı, sizin ile avukat arasında yapılacak pazarlığa bağlıdır, o konu hakkında net bir rakam vermek mümkün değil. (bazı davalarda, davanın kazanılması halinde karşı taraftan alınacak yasal vekalet ücreti üzerinden de anlaşılır, dediğim gibi bu tamamen subjektif bir durum)

ödeme noktasında da yine ikiniz arasında alınacak karara bağlı, yani siz avukattan bir hizmet (hukuki yardım hizmeti) satın alacaksınız, bu hizmetin fiyatı ve ödeme koşullarını sizin tayin etmeniz gerekmektedir. burada pazarlık gücünüz belirleyici olur. bu yüzden tanıdık bir avukata gidip ücret konusunu konuşmanız lazım.

idari yargıda 2 dava türü vardır, iptal ve tam yargı (tazminat).
    sizin açacağınız dava maddi hasarınızın karşılanması davası olacağı için tam yargı yani tazminat davası olarak adlandırılır.
    dayanağınız ise, idarenin hizmet kusurudur. dolayısıyla tazminat davasından farklı bir şey anlamamak lazım, maddi hasarınızın karşılanmasından ibarettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemis_KaSTeL

Şuraya bak,6000 lira para...Adalet bile parayla arkadaş,durumun yoksa adalet aramıyacaksın resmen.

NafirKeyh kazadan ciddi bir yara almadan kurtulmuşsun,gelmiş geçmiş olsun.Umarım bu olası masrafları kaldıracak maddi durumun ve sabrın vardır.

benim sigortaya actigim davam mevcut ikinci kez bilirkisiye gittik hemde baska bir ilde harcadigim parayi ben bilirim haklisin ama suclanan sen yukarda arkadas kisaca fiyati cikarmis kendi avukat masrafi haricinde

dava acmadan once delil tespiti yaptirmak davayi kazanip kazanamiyacaginin bir gostergesi niteliginde olup gerisi tutacaginiz avukatin maharetine baglidir

• Avukatıma tüm resimleri ve kaza tespit tutanağını gösterdim. Adam heyecanlandı. Kaldığım yerin yollarından herkes şikayetçi. Bir keresinde de avukat kaza yapar gibi olmuş ve "ah bir kazayapsaydım da siz o zaman görürsünüz" gibisinden bir içerlemede bulunduğundan bahsetti. "Ben bu davadan zevk alırım, ilgilenirim, %65-70 oranında size davayı kazandırırım, çünkü kanıtlarınız çok fazla ve tutarlı, fakat devletçi bir hakime uğramamız durumunda alacağın iyice düşebileceğini, hatta verdiklerinizle alacaklarınızın ancak birbirlerini karşılayacağı ihtimalini unutmayın" dedi.

Şuan arabamı tamir ettirdiğim için maddi sıkıntıdayım. Ayrıca bilirkişi raporları için yüksek miktarda para talep edildiğinden bahsetti. İki kez yol için bir kez de arabadaki hasar için bilirkişi raporu istenebileceğinden bahsetti. Bu da zaten 1500 TL tutuyor. 800 mahkeme desek 2300 düz hesap 2500TL. Bu da 10000TL için. Ama avukat bu hesaba 3000 manevi tazminat ve 4000TL aracın kazalı satışından kaybedeceğin rakamı ekle eder 170000TL bu davayı %65 haklılıkla kazanırsak da 11000 TL gibi bir değer tutar dedi.

Ama hesaplamayı çok iyi yapın, kaybetme ihtimalinizi unutmayın da dedi.

2500TL avukatlık ücreti talep etti. Davanın bitiş süresi hakkında yorum yapmadı. Devlet davalarının uzun süreceğini bilin dedi.

Arkadaşlar bu saydıklarımdan başka cebimden para çıkma ihtimali var mı? Kara yollarına dava açan başka arkadaşlar varsa lütfen ne kadar sürdüğünü söyleyebilir mi?

Peki avukat ücreti nasıl?

• Süreçle ilgili bilgim yok o yüzden herhangi bir yorum yapamayacağım ama vaktinizi ayırıp bedeline katlanarak bu işin üstüne düşmenizi takdir ediyorum.

Yollar bozuk olduğu için bazen arabamla dışarı çıkmak bile istemiyorum, çünkü düz gidilemiyor yollarımızda.

İstanbul'un göbeğinde her yer çukur, taş, yama, bilmem ne. Yağmur yağar, çukurlar su dolar, göremez girersin lastiğin gider. Kar yağar, tuz atarlar, yollar çatır çatır çatlar. Yeni yapılan yollar bile en geç 3 ayda bozulup eski haline dönüyor. Bir sürü para verip araç alan insanlara yazık değil mi? Araçlar haşat oluyor.

Belediyeye kaç kere yazı yazdım yollarla ilgili, hiç dikkate bile almıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgnday -- 20 Şubat 2013; 10:21:46 >
  • Ülkeye bak arkadaş...Birilerinin yanlışından dolayı zarara uğruyorsun...Bu zararı tazmin etmek için bir de üstüne para ödüyorsun...

Her zaman yazarım...Bize müstehak...İstanbul'da 17 yıldır aynı zihniyet belediyede...Demek ki böylesini istiyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.