Şimdi Ara

Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında ACİL YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle merhaba . bu konular hakkında çok fikrim olmadığı için size danışmak istedim . kısmetse önümüzdeki hafta içi zonguldaktan araç almak niyetindeyim . yalnız bazı kişisel durumlardan ötürü kafamızda soru işaretleri var . bu konularda fikirlerinize , yardımlarınıza ciddi anlamda ihtiyacımız var .

- öncelikle kendi şahsi vergi borcumdan dolayı aracı eşimin üzerine almak istiyoruz . aslında mecburiyetten diyelim .
    - hanım üniversite mezunu ve memur . fakat ; ehliyeti yok .
    - ehliyetsiz olması bildiğim kadarıyla araç alım/satımına engel değil .
    - peki ehliyetsizlik durumunda zorunlu trafik sigortası nasıl oluyor . ehliyet şartı vs... var mı ?
    - şart yok ise ehliyet indirimi olayı , ehliyet olmadığı için en üst basamaktan mı hesaplanır ?
    - araç 2008 tata indica .
    - aracı yine ehliyeti olmayan 55-60 yaşlarında birisi (valide) üzerine alırsak , trafik sigortasında ciddi anlamda fark olur mu yaştan ötürü ?
    - aracı zonguldak plaka üzerinden sigorta yaptırırsak , ortalama ne kadar sigorta bedeli öderiz ?

not : internette benzer durum hakkında çok araştırma yaptım ama bulamadım , zamanda kısa olduğu için bilgilerinize danışmak istedim . belki aynı durumda olan başkalarınında işine yarar bir konu olur . eksik yada unuttuğum bir şey olursa ekleme yaparım . sizlerde daha sağlıklı cevaplar verebilmek adına , konu üzerinden kafanıza takılan şeyi sorabilirsiniz . durumu az çok ifade ettim yukarıda zaten . şimdiden teşekkürler .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında Bilgi

Zorunlu trafik sigortası, karayollarında araç kullanan herkes için yasal bir zorunluluktur. Bu sigorta, trafik kazalarında karşı tarafa verilen maddi ve bedeni zararı karşılar.

Ehliyetsiz Trafik Sigortası Yaptırma

Motorlu bir araç sahibi olmak için ehliyet sahibi olmanız gerekir. Ancak, ehliyeti olmayan bir kişinin trafik sigortası yaptırması yasal değildir. Trafik sigortası yaptırmak için geçerli bir ehliyete sahip olmanız gerekir.

Yani, ehliyeti olmayan birine trafik sigortası yapılmaz.

Trafik sigortası yaptırmak için şu adımları izlemelisiniz:

• Geçerli bir ehliyete sahip olun.
    • Aracınızın ruhsatını temin edin.
    • Sigorta şirketine başvurun.
    • Sigorta primini ödeyin.

Ehliyetsiz Araç Sahibi Trafik Sigortası

Ehliyetiniz yoksa araç kullanamazsınız. Bu nedenle, ehliyetsiz bir araç sahibi için trafik sigortası yaptırmak mümkün değildir.

Trafik sigortası yaptırmadan araç kullanmak yasal bir suçtur. Bu suç, ağır para cezaları ve aracın trafikten men edilmesi ile sonuçlanabilir.

Kısacası, trafik sigortası yaptırmak için ehliyet sahibi olmanız gerekir. Ehliyeti olmayan kişiler trafik sigortası yaptıramazlar ve ehliyetsiz araç kullanmak yasalara aykırıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benım hıc kazam olmamasına ragmen 2 cı aracımında sıgorta cok cıktı ehlyıetsız akrabam ustune aldım sıgortacı ısrarla ++30 35 yaş biri olsun 2 yılda daha da ucuz cıkar dedı bende ona uyup yaptım bekledım kadar olmasada uygun cıktı
  • Bunun icin en iyi cozum sehir disi plakali arac almak 3 buyuk ile sigorta yuksek cikiyor kaza riski nedeniyle..
    Gel gelelim sorunuza ilk arac alimlarinda sahislarin ilk araclariysa sigorta bi nebze yuksek cikar. Sonra senelerde kaza belaniz olmaz ise indirimli odersiniz. Gencseniz ilk aracinizsa istanbul icin odenicek rakam 600 liradan baslar. Bu durum sehir disi plaka da yari yariya hatta daha az cikar.
    Ornek:istanbul icin 19 yas + ilk arac 600 lira
    XXX il: 19 yas + ilk arac 400 lira 60 yas ustune yas indirimi var 600 lira ise istanbul sigortasi 450 cikar bilmem anlatabildim mi. Ehliyet olup olmamasi sıkıntı degil olursa daha iyi olur ehliyet yilina bakiyorlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Bunun icin en iyi cozum sehir disi plakali arac almak 3 buyuk ile sigorta yuksek cikiyor kaza riski nedeniyle..
    Gel gelelim sorunuza ilk arac alimlarinda sahislarin ilk araclariysa sigorta bi nebze yuksek cikar. Sonra senelerde kaza belaniz olmaz ise indirimli odersiniz. Gencseniz ilk aracinizsa istanbul icin odenicek rakam 600 liradan baslar. Bu durum sehir disi plaka da yari yariya hatta daha az cikar.
    Ornek:istanbul icin 19 yas + ilk arac 600 lira
    XXX il: 19 yas + ilk arac 400 lira 60 yas ustune yas indirimi var 600 lira ise istanbul sigortasi 450 cikar bilmem anlatabildim mi. Ehliyet olup olmamasi sıkıntı degil olursa daha iyi olur ehliyet yilina bakiyorlar..

hem ilk araç , hemde ehliyetsiz kişi üzerine olacak . benim merak ettiğim , bu şartlar , 32 yaşında birisi veya 55 yaşında birisi için çok fark eder mi . atıyorum zonguldak ili için bile 600-700 lira sigorta çıkaracaklarsa almam araba olur biter . resmen soygun piyasada dolaşan fiyatlar

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

arkadaşlar öncelikle merhaba . bu konular hakkında çok fikrim olmadığı için size danışmak istedim . kısmetse önümüzdeki hafta içi zonguldaktan araç almak niyetindeyim . yalnız bazı kişisel durumlardan ötürü kafamızda soru işaretleri var . bu konularda fikirlerinize , yardımlarınıza ciddi anlamda ihtiyacımız var .

- öncelikle kendi şahsi vergi borcumdan dolayı aracı eşimin üzerine almak istiyoruz . aslında mecburiyetten diyelim .
    - peki ehliyetsizlik durumunda zorunlu trafik sigortası nasıl oluyor . ehliyet şartı vs... var mı ?
    - şart yok ise ehliyet indirimi olayı , ehliyet olmadığı için en üst basamaktan mı hesaplanır ?
    - aracı yine ehliyeti olmayan 55-60 yaşlarında birisi (valide) üzerine alırsak , trafik sigortasında ciddi anlamda fark olur mu yaştan ötürü ?
    - aracı zonguldak plaka üzerinden sigorta yaptırırsak , ortalama ne kadar sigorta bedeli öderiz ?

not : internette benzer durum hakkında çok araştırma yaptım ama bulamadım , zamanda kısa olduğu için bilgilerinize danışmak istedim . belki aynı durumda olan başkalarınında işine yarar bir konu olur . eksik yada unuttuğum bir şey olursa ekleme yaparım . sizlerde daha sağlıklı cevaplar verebilmek adına , konu üzerinden kafanıza takılan şeyi sorabilirsiniz . durumu az çok ifade ettim yukarıda zaten . şimdiden teşekkürler .

zorunlu trafik sigortası için ehliyete gerek yok, eşinizin üstüne yaptırırsanız daha ucuz çıkar.Ortalama 270-350 lira civarı ödersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: atla

quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

arkadaşlar öncelikle merhaba . bu konular hakkında çok fikrim olmadığı için size danışmak istedim . kısmetse önümüzdeki hafta içi zonguldaktan araç almak niyetindeyim . yalnız bazı kişisel durumlardan ötürü kafamızda soru işaretleri var . bu konularda fikirlerinize , yardımlarınıza ciddi anlamda ihtiyacımız var .

zorunlu trafik sigortası için ehliyete gerek yok, eşinizin üstüne yaptırırsanız daha ucuz çıkar.Ortalama 270-350 lira civarı ödersiniz

eminmisiniz hocam. kimisi de yaşlı birisinin üzerine yaptırmak daha avantajlı diyor, muallakta kaldım. birde bahsettiğiniz fiyatlarda yanlışınız yoktur inşallah . insanlar 800-1200 TL paralardan bahsediyor.

• Bakin rekabette sigorta firmalari var. Bunlari deneyin burdan vermiyorum reklam olmasin diye generali ye bakin japon firmasi var. Ben izmir takiliyorum 350 lira odedim 3. Buyuk sehir olmasina ragmen biraz piyasayi arastirin. Hemen birine kanmayin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

Bakin rekabette sigorta firmalari var. Bunlari deneyin burdan vermiyorum reklam olmasin diye generali ye bakin japon firmasi var. Ben izmir takiliyorum 350 lira odedim 3. Buyuk sehir olmasina ragmen biraz piyasayi arastirin. Hemen birine kanmayin..

firma isimlerini özelden yazabilirmisiniz ?

• arkadaşlar merhaba,
    Tarafımdan alacağınız referans numarasıyla generali sigortaya trafik sigortası yaptırırsanız 70 tl altlimitsiz hepsiburada çeki kazanabilirsiniz.Firma şu anda piyasanın en uygun fiyatını vermekte iddialıdır.Ben diğer firmalardan 800-1200 arası teklifler aldım ama burası 710 tl'ye yaptı ve referansıma ve bana 70 tl çek verdi.
    kasko için de 1390(anadolu) ve 1200(axa) teklif vermişti , generali 780'e 9 taksit yaptı ve 50 tl hepsiburada çeki verdi.Referansımla kasko da yaptırabilirsiniz.
  • 1- aracın sahibinin ehliyeti olup olmaması sigorta için bir önem arz etmiyor
    2- valide hanımın üzerine araç yapılırsa fiyatta düşüş olur.
    3-araç sahibinin ehliyetinin olmaması sigortada ekstra maliyet oluşturmaz
    4-zonguldak plaka yaptırırsanız büyükşehirlerdeki fiyatlara göre ciddi bir indirimle sigorta yaptırırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVu!

1- aracın sahibinin ehliyeti olup olmaması sigorta için bir önem arz etmiyor
    2- valide hanımın üzerine araç yapılırsa fiyatta düşüş olur.
    3-araç sahibinin ehliyetinin olmaması sigortada ekstra maliyet oluşturmaz
    4-zonguldak plaka yaptırırsanız büyükşehirlerdeki fiyatlara göre ciddi bir indirimle sigorta yaptırırsınız.

teşekkürler hocam . aracı edirneden almaya karar verdim . plaka 22 olarak kalacak .

bu arada genel öğrendiğim bilgiyi paylaşayım size ilave olarak . diğer arkadaşlara da örnek olması açısından ;

- ilk defa üzerine araç alacak kişilerde sigorta bedeli biraz yüksek çıkıyormuş diğerlerine göre .
    - şehirlerin kaza risk dereceleri varmış . mesela tekirdağ edirne ile yakın nüfusa sahip olmasına rağmen , edirne ile arasında 150-200 lira fark varmış (edirne daha ucuz , risk oranı düşükmüş)
    - bize tahmini verdikleri fiyat 600-800 TL arası . inşallah 300-400 e kapatabiliriz ama çok zor dediler ilk araç olduğu için .

pazartesi salı günü satışı alıp sigortayı yaptırdıktan sonra son durumu paylaşırım arkadaşlar .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.