Şimdi Ara

Ruhsatsız çevirmeye yakalanmak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ruhsat vergi borcunu ödemek için babamda,polis beni çevirirse babamın gelip göstermesi durumunda sıkıntı olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ruhsatsız Çevirmeye Yakalanmak

Giriş:

Motorlu taşıt kullanırken ruhsatınız yoksa, ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu metin, ruhsatsız çevirmeye girmenin potansiyel sonuçları hakkında size bilgi verecektir.

Ruhsat Taşıma Zorunluluğu:

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, araç kullanırken geçerli sürücü belgenizi ve ruhsatınızı bulundurmanız zorunludur. Çekme ruhsatı olan araçlar için de bu kural geçerlidir.

Ruhsatın Evde Unutulması:

Ruhsatınızı evde unuttuysanız, aracı kullanmaya devam etmemelisiniz. Aracı kullanmaya devam etmeniz halinde, çevirmede ruhsat yoksa aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilirsiniz:

• Para Cezası: Polis tarafından durdurulduğunuzda, ruhsatınızı göstermediğiniz için para cezasına çarptırılabilirsiniz. Para cezası miktarı, aracın türüne ve ihlalin önceki kaydına göre değişir.
    • Puan Kaybı: Ruhsatsız çevirmeye girmek için ceza puanı alabilirsiniz. Birçok ihlal sonrasında, sürücü belgeniz iptal edilebilir.
    • Araç Tescili: Aracınızın ruhsatı yoksa, aracınız trafikten men edilebilir ve trafik şubeye çekilebilir.

Ruhsatsız Çevirmeye Girmek:

Ruhsatınızın süresi dolmuşsa veya hiç ruhsatınız yoksa, ruhsatsız çevirmeye girmiş olursunuz. Ruhsatsız çevirmeye girmenin sonuçları daha da ciddidir:

• Yüksek Para Cezası: Ruhsatsız araç kullanmanın para cezası, geçerli ruhsatı göstermemenin cezasından çok daha yüksektir.
    • Sürücü Belgesi İptali: Ruhsatsız araç kullanmak, sürücü belgenizin iptal edilmesine yol açabilir.
    • Hapis Cezası: Tekrarlı ruhsatsız araç kullanma suçları, hapis cezasıyla sonuçlanabilir.

Özet:

Ruhsatsız araç kullanmaktan kaçının. Ruhsatınızı evde unuttuysanız, aracı kullanmayın. Ruhsatınızın süresi dolmuşsa veya hiç ruhsatınız yoksa, araç kullanmayın. Aksi takdirde, ciddi cezalara maruz kalabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Neyi göstereceğine bağlı
  • ruhsatsız sorun olur.keşke fotokopi felan verseydiniz.

• Çevrilmelerimde ruhsatı vermeden kontrol edildiğim çok oldu. Hatta geçen sene çevirmede ehliyeti verdim ruhsatı ararken arabada tamam gerek yok diye ehliyeti kontrol edip gönderdiler. Polisine bağlı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruhsatı yanında bulundurmadığın için ceza yiyebilirsin

• Başınız ağrıyabilir, ben olsam arkadaşın dediği gibi ruhsatın fotokopisini babaya bırakır aslını alırdım, fotokopisi her türlü işini görür onun maliyede.
  • ruhsatla vergi dairesi ne alaka anlamadım. tc kimlikten aracın her borcu görünüyor kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?

ruhsatsız çevirmede aracı bağlayabilirler yada git getir derler getiremeyince bağlarlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kurusıkı Tabanca Cezası
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracınızı bağlama ihtimalleride var haberiniz ola.

• Nasıl bir vergi ödenecek ki babanız ruhsatı alma gereksinimi duydu? Yukarda arkadaş da demiş, tc no ile plaka ile yapılmayan işlem mi var artık

• Kimlikle ödeniyor vergi ruhsat a ne gerek var

• Ruhsatı koydum arabaya geri,problem kalmadı.

• Görkem Y. kullanıcısına yanıt
    Artık sadece plaka yetiyor. Baban ruhsatı niye götürüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSNYNR

Artık sadece plaka yetiyor. Baban ruhsatı niye götürüyor.

Bilmiyor ki,söyledim gelince.

• vergi ödemek için hala maliyeye giden kaldı mı
  • Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    nereye gidecekler acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

nereye gidecekler acaba

İnternete girmek yeterli olabilir
  • Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    ama herkes öyle değil işini sağlama alan gidiyor
  • Geçen gün polis durdurdu ruhsat istemedi ehliyete baktı sadece

Büyük ihtimal kemer kontrolüydü ama söylemedi neden durdurduğunu

Tam gidiyordum ruhsatı da verir misiniz dedi muayeneye baktı sistemde görünmüyor dedi. Ruhsat istemeyebiliyorlar

• Ruhsatsız trafiğe çıkmak yasak diye biliyorum. Polis memuru nereden bilecek aracın sizin olduğunu? Ya çalıntıysa ? Ruhsatsız aracı bağlayıp işlem yaparlar.

• Bir kez evde unutmuşum çevirmede torpido gözünü açtım o an aklıma geldi. Ev yakındı polis ehliyeti aldı, ruhsatı alıp gel dedi. Ruhsatı gösterip ehliyeti geri aldım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.