Arkadaşlar merhaba çok detaya girmeden anlatıyım üstüme kayıtlı kamyonetim var. Ipotekli satın aldığım için, Üstündeki borçu ödemekte zorlandım. Arkadaşım bana sat dedi geri kalan borçu ödedi. ama aracı üstüne almadı. aracın vergi borcunu ve cezalarını ödemediği için, e-devlette hacizli gözüküyor. ve bu arkadaşım benden kaçıyor( telefonlarımı açmıyor, falan filan) nerede olduğunuda bilmiyorum. Polise gittim konuyu anlattım onlarda "araç yakalandığında el konulur" dedi. Ama araç 2 senedir hiç bir trafik sorgulamasına girmemiş. Bu hacizin uzaması uzerimdeki başka mülklerle ilgili işlem yapmamda bana zorluk cıkarıyor. bunu nasıl çözebilirim. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz. |
Arabanız Başkası Tarafından Kullanılıyor ve Geri Alamıyorsanız Ne Yapmalısınız?
Üzerine kayıtlı olan aracın başkası tarafından kullanılması ve geri alınamaması durumunda yasal yollara başvurmanız gerekir. Şu adımları izleyerek aracınızı geri alma şansınızı artırabilirsiniz:
-
Kayıp Araç İhbarı Yapın: Aracınızın çalındığından şüpheleniyorsanız, derhal en yakın polis karakoluna giderek kayıp araç ihbarı yapın. Bu, arabanızı aramanıza ve bulmanıza yardımcı olacaktır.
-
Trafikten Düşürme Talebinde Bulunun: Aracınızın hırsızlık veya haciz nedeniyle trafikten düşürülmesi gerekiyorsa, trafik tescil müdürlüğüne giderek trafikten düşürme talebinde bulunun. Bu, arabanızın başkaları tarafından kullanılmasını engelleyecektir.
-
Ruhsat Sahibiyle İletişime Geçin: Aracınızın ruhsat sahibi siz değilseniz, araç sahibiyle iletişime geçerek durumu anlatın ve aracınızı iade etmesini isteyin.
-
Hukuki Yardım Alın: Diğer tüm yolları denemenize rağmen aracınızı geri alamıyorsanız, bir avukattan hukuki yardım almayı düşünün. Avukatınız, haklarınızı korumanıza ve aracınızı geri almanıza yardımcı olabilir.
Önemli Hususlar:
- Aracınızın başkasının üzerine kayıtlı olması, onun aracı kullanma hakkını vermez.
- Başkasının üzerine kayıtlı bir aracı kullanmak yasalara aykırıdır.
- Aracınızı geri almak için gerekli adımları atmazsanız, aracınızın başkası tarafından kullanılmasına devam edilmesine izin vermiş olursunuz.