Şimdi Ara

Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanırsam ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
38.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım babam fiat linea 1.3 e5 linea sahibi banada 2 sene önce öğretti araba sürmeyi şuanda çok iyi sürüyorum yani yaşıtlarım gibi sollama meraklısı vs. satmayın can bu yani malesef yaşıtlarım sollama, hızlı gitme vs. gibi tehlikeli şeylere meraklılar ama ben onlardan değilim canın değerini biliyorum arabaya modifiyedende hoşanmıyorum ses sistemindende hoşlanmıyorum lineada olan bana yeterli geliyor araba alındığı gibi olması taraftarıyım ekleme yapılacaksada orjinal bayisinden yapılmalı çoğunlukla arabayı sürerken yanımda 45 yaşındaki babam arkada 40 yaşındaki annem ve 12 yaşındaki kardeşim oturur istanbulda yaşıyoruz bayrampaşada oturuyorum karşı yakaya giderken babam sürüyor ogs vs. fotoğraf işleri olduğu için ama avrupa yakasında biryerden biryere giderken mesela bayrampaşadan kocamustafapaşaya çoğunlukla ben sürerim emniyet kemerini vs. her zaman takarım sollama'yı gençler artistlik için kullanıyorlar ben önümdeki araç yavaş gidiyorsa mecburen önüne geçmek için kullanırım trafik kurallarına uyarım sinyalimi herzaman veririm yani ailem ben sürerken huzurlular benim bilinçli olduğumu ve 2 yıldır bayağı iyi araba sürdüğümü biliyorlar ben şuana dek polise yakalanmadım ailemle birlikte ama son zamanlar sık sık ben sürmeye başladım arabayı araba kullanmayıda çok seviyorum polislerin gözüne batıcak hızlı şekilde vs. gitmiyorum ama ya yakalanırsam yanımda ailem olduğu zaman yakalanırsam ne olur acaba 1407tl para cezası geliyormuş birde hapis varmış acaba polis rüşvet vs. kabul eder mi yoksa direk 1400 lira ceza mı girer daha önce böyle bu olaya tanık olan var mı veya yakalansam ne olur bilen var mı acaba ?
    NOT: BOYUM 1.75 KİLOM 80 HAFİF SAKALLIYIM DIŞARIDAN 18-19 YAŞINDA GİBİ GÖZÜKÜYORUM
    HERKESE TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcProf. -- 11 Ağustos 2014; 12:01:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyetsiz Araba Kullanırken Polise Yakalanırsanız Ne Olur?

Ehliyetsiz araç kullanmak ciddi bir trafik ihlalidir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli cezalara yol açabilir:

• Ehliyetsiz Çevirmeye Girmek: Ehliyetsiz araç kullanırken polise yakalanırsanız, ehliyetsiz çevirmeye girmiş olursunuz. Bu, aracınızın trafikten men edilmesi ve ehliyetsiz araç kullanma cezası ile sonuçlanabilir.
    • Polis Ehliyetsiz Yakalarsa Ne Olur: Polis ehliyetsiz araç kullandığınızı tespit ederse, aracınızı trafikten men edebilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere cezalar uygulayabilir:

• Ehliyetsiz araç kullanma cezası
      • Aracın trafikten men edilmesi
      • Para cezası
      • Hapis cezası (tekrar eden ihlaller durumunda)
    • Ehliyetli Birinin Yanında Araba Kullanmak: Ehliyetli biriyle birlikte olsanız bile, ehliyetiniz yoksa araç kullanmanıza izin verilmez. Ehliyetsiz araç kullanırken polise yakalanırsanız, aynı cezalarla karşılaşabilirsiniz.

• Ehliyetsiz Polise Yakalanınca Ne Yapılır: Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanırsanız, sakin kalmalı ve polise işbirliği yapmalısınız. Ehliyetinizin bulunmadığını dürüstçe kabul etmek ve talimatlara uymak önemlidir.
    • Ehliyetsiz Araba Kullananın Yanında Olmak: Ehliyetsiz birinin yanında olsanız bile, ehliyetsiz araç kullanmaktan sorumlu tutulamazsınız. Ancak, ehliyetsiz birinin araç kullanmasına izin verdiğiniz için cezalandırılabilirsiniz.
    • Ehliyetsiz Araba Kullanırken Polise Yakalanmak: Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanmak, ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, ehliyetiniz yoksa araç kullanmaktan kaçınmalısınız.

Ehliyetsiz Araba Kullanma Cezası 2022:

2022 yılında ehliyetsiz araç kullanma cezası 5.455 TL'dir. Ek olarak, aracınız trafikten men edilebilir ve size para cezası veya hapis cezası verilebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Polise yakalanyrsan ilk önce sana ehliyetsiz kullanyyorsun diye para cezasy keserler sonra ruhsat sahibine arabayy ehliyetsiz birisine kullandyryyor diye para cezasy keserler.Rü?vet alyrlar my almazlar my bilmiyorum bizim bir arkada? yer de?i?mi? babasyyla koltu?a bindi?i gibi polise yakalanmy? babasy 50 lira vermi? tamam gidin demi?ler polisten polise de?i?ir.Ba?ka bir arkada?ym yakalandy 2 sene önce felan 2 bin tl kadar bi ceza ödedi galiba miktar tam aklymda de?il.

Polislerin dikkatini çekicek kadar hyzly kullanmyyorum diyorsunda bir çevirmeye denk gelirsin istedi?in gibi sür ceza yersin.Emin de?ilim ama ramazan ayynda bir muhabbette geçmi?ti artyk ehliyetsiz yakalanana bir daha ehliyet verilmeyecek dedi bizim eni?te.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Polise yakalanyrsan ilk önce sana ehliyetsiz kullanyyorsun diye para cezasy keserler sonra ruhsat sahibine arabayy ehliyetsiz birisine kullandyryyor diye para cezasy keserler.Rü?vet alyrlar my almazlar my bilmiyorum bizim bir arkada? yer de?i?mi? babasyyla koltu?a bindi?i gibi polise yakalanmy? babasy 50 lira vermi? tamam gidin demi?ler polisten polise de?i?ir.Ba?ka bir arkada?ym yakalandy 2 sene önce felan 2 bin tl kadar bi ceza ödedi galiba miktar tam aklymda de?il.

Polislerin dikkatini çekicek kadar hyzly kullanmyyorum diyorsunda bir çevirmeye denk gelirsin istedi?in gibi sür ceza yersin.Emin de?ilim ama ramazan ayynda bir muhabbette geçmi?ti artyk ehliyetsiz yakalanana bir daha ehliyet verilmeyecek dedi bizim eni?te.
    kotasını dolduramamış ise hayatta rüşvet kabul etmez. ayrıca 2014 yılı itibari ile 1482TL kullanana 1482TL'de ruhsat sahibine ceza oluyor.

ne kadar iyi olursan ol, ehliyetsiz kullanmamalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaskut

kotasını dolduramamış ise hayatta rüşvet kabul etmez. ayrıca 2014 yılı itibari ile 1482TL kullanana 1482TL'de ruhsat sahibine ceza oluyor.

ne kadar iyi olursan ol, ehliyetsiz kullanmamalısın.

Alıntıları Göster
    Benim arkadaş yakalanmıştı ama polis affetmişti. Polisten polise değişir bu işler genel olarak ceza kesiyorlar ama yumuşak birisine denk gelirsen küfür eder yollar seni :) Benimde 4 ay kaldı ehliyete arabayı mümkün olmadıkça kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovakhin19

Benim arkadaş yakalanmıştı ama polis affetmişti. Polisten polise değişir bu işler genel olarak ceza kesiyorlar ama yumuşak birisine denk gelirsen küfür eder yollar seni :) Benimde 4 ay kaldı ehliyete arabayı mümkün olmadıkça kullanmıyorum.

Alıntıları Göster
    her ne olursa olsun ehliyetsiz araba kullanılmasına karşıyım.
    adı üstünde: ehliyet demek arabayı sürmeye muktedir olan gücü yeten, bu konuda ehil olan kiliye verilir. yasa 18 yaş diyorsa, buna uymak gerekir.
    "ben iyi sürüyorum, olduğumdan büyük gösteriyorum, bir çok ehliyeti olandan daha iyi sürüyorum" bunlar boş laftır bence.
    Allah göstermesin, bu şekilde araç kullanırken olur mu olur, ehliyetli ve çok tecrübeli sürücünün de başına gelebilir bir kazaya sebep olursunuz, sizden yada karşı taraftan kişilerin ölmesine yada sakat kalmasına sebep olursunuz, bir ömür bu acıyı taşımak zorunda kalırsınız, keşke yapmasaydım, keşke bir akıl veren olsaydı diye.
    tek bir şartla cevaz verilebilir, o da acil bir durum olur, sizden başka kimse yoktur araç kullanabilecek böyle acil durumlarda mümkün olur.
    size ve ailenize tavsiyem 18 yaşınızı beklemenizdir. ödenecek 3bin 5bin TL ceza caydırma amaçlı cezalardır, ama maalesef bazılarında işe yaramıyor. ve bu paralar da yine maalesef giden canları, kesilmiş kol bacakları geri getirmeye yetmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

her ne olursa olsun ehliyetsiz araba kullanılmasına karşıyım.
    adı üstünde: ehliyet demek arabayı sürmeye muktedir olan gücü yeten, bu konuda ehil olan kiliye verilir. yasa 18 yaş diyorsa, buna uymak gerekir.
    "ben iyi sürüyorum, olduğumdan büyük gösteriyorum, bir çok ehliyeti olandan daha iyi sürüyorum" bunlar boş laftır bence.
    Allah göstermesin, bu şekilde araç kullanırken olur mu olur, ehliyetli ve çok tecrübeli sürücünün de başına gelebilir bir kazaya sebep olursunuz, sizden yada karşı taraftan kişilerin ölmesine yada sakat kalmasına sebep olursunuz, bir ömür bu acıyı taşımak zorunda kalırsınız, keşke yapmasaydım, keşke bir akıl veren olsaydı diye.
    tek bir şartla cevaz verilebilir, o da acil bir durum olur, sizden başka kimse yoktur araç kullanabilecek böyle acil durumlarda mümkün olur.
    size ve ailenize tavsiyem 18 yaşınızı beklemenizdir. ödenecek 3bin 5bin TL ceza caydırma amaçlı cezalardır, ama maalesef bazılarında işe yaramıyor. ve bu paralar da yine maalesef giden canları, kesilmiş kol bacakları geri getirmeye yetmiyor.

Alıntıları Göster
    ya demekki baban sana çok güveniyor güzel bişi bu arabayla tek çıkarsan sorun eger baban yanında ise sorun olmaz yani labilirde böyle yumuşak bir eklilde konuşursanız baban derse ben biraz yorgunum hastaqyım halsizim filan hani kendimi sürecek kadar zinde hissetmiyordum o yüzden oglum verdim emniyet kemerini filan taktırdım hani yol boş olunca sen kullan dedim biraz alışssın filan diye bu seferlik affedseniz iyileştimmi vermem filan dese sorun olmaz tamam derler vicdan yapsın işte bende bi kere öyle olmuştu bişi olmadı gidin demişti ama arabayı kaçırdıgında sorun olabiliyor bide inanırmısın ben bi kere yani ehliyetsiz olduklarını biliyorum arabayı kaçırmılar öyle geziyolar patinaj artsilik el freni filan aradım 155 i böyle böyle adam dediki neden arıyorsun dedi eger bişi olursa geregini yaparız dedi sen hiçmi araba kaçırmadın filan dedi kapatmak zorunda kaldım :D ha bide sen ne kadar dikkatli olursan ol iş sana patlıya bilir bak resim deki griyi biz sürüyorduk yani babam yan yoldan yani tali yolda dur tabelası var tümsekda var ona ragmen adam uçaraktan geldi gömdü hani yokuş yuakrı o tali yol aşagısını göremiyosun hani biz gördümüzde babm zaten direk full gaz yapdı çünkü one veya ortaya çarpmasın diye ona ragmen olan oldu yani yni başkalrı sorunlu oluyo yine aynı arabaya yolda ışıklarda durdugumuz yerde çarpmışlardı o yüzden ben azla kulanmak istemem babam zorla verir bende iyi kulanırım derim refkslerim iyi ama ben den başka süren herkes sagır kör dilsiz içkili dir o yüzden kulanmak istemem zaten biraz sonra onu açıcam orada bi kaç şey yazıcam oradan neden ehliyetli birisinin sürmesini iste digimi açıklarım ama şunu bi defa daha anlşamadım çift şeritli duble yol bile olsa etrafına bakmalısın bi yol girip çıkıyorsa çünkü herkeze göre kendi yolu anayol yeşil ışık kırmızı ışık ayagın gazda ve frendfe olmalı çok dikkat etmelsin illa sürecedm dersen çook d,kkat etmelisin ışıklarda biz durdugumuz yerde çarptılar ya şaka gibi :D 1 resim biz ano yoldayken arsa yoldan cik ti gecirdi 2. De kirmizi iskkta :D
     Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanırsam ne olur ? Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanırsam ne olur ?
     Ehliyetsiz araba kullanırken polise yakalanırsam ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 27alperen27 -- 11 Ağustos 2014; 18:53:09 >

• Arkadaşlar araba alındığından beri hiçbirşey istemiyorum ne evimdeki playststion 3 ne pc 29 agustos dogum gunum herkes ne aliyim sana diyo ben mazot parasi verin diyorum araba kullanmayi herseyden cok seviyorum yaninaraba kullanmadan yapamam ben sehir ici sokaklarda her ihtimale karsi cok yavas suruyorum reflekslerim vs. aciktir araba kullanirken 4 gozumde acik olur dikkatsiz insanlara karsida nasil araba surulmesini biliyorum 2 yil polise yakalanmam insallah bilmiyorum ki. :/ tesekkurler tavsiyeleriniz icin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcProf.

Arkadaşlar araba alındığından beri hiçbirşey istemiyorum ne evimdeki playststion 3 ne pc 29 agustos dogum gunum herkes ne aliyim sana diyo ben mazot parasi verin diyorum araba kullanmayi herseyden cok seviyorum yaninaraba kullanmadan yapamam ben sehir ici sokaklarda her ihtimale karsi cok yavas suruyorum reflekslerim vs. aciktir araba kullanirken 4 gozumde acik olur dikkatsiz insanlara karsida nasil araba surulmesini biliyorum 2 yil polise yakalanmam insallah bilmiyorum ki. :/ tesekkurler tavsiyeleriniz icin.
    Bugün kursta trafik dersinde bunu işledi hoca. 1400tl kullanan kişiye, 1400tl de araca ceza kesiliyor. küsüratları da vardı, yaklaşık 3000tlyi buluyor. O yüzden riski almaya değmez boşver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Bugün kursta trafik dersinde bunu işledi hoca. 1400tl kullanan kişiye, 1400tl de araca ceza kesiliyor. küsüratları da vardı, yaklaşık 3000tlyi buluyor. O yüzden riski almaya değmez boşver.

Alıntıları Göster
    Fabrikatör Babası Altına 2013 S60 veren bir tanıdığım var 2 3 kere 3000 tl ceza yemiş ama sollama meraklısı değil sakin bir çocuk baban fabrikatör değilse risk alma

kardeşim.Ben 1.77 boyunda 57 kg 19 yaşındayım sakalları kesince 16 sanan bile çıkıyor ama bir kere durdurulmadım ama şans faktörü var aynı benim gibi baby face bir

arkadaşım ehliyeti aldığı ilk hafta 2 kere durduruldu.Zengin değilsen bulaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 12 Ağustos 2014; 8:14:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Fabrikatör Babası Altına 2013 S60 veren bir tanıdığım var 2 3 kere 3000 tl ceza yemiş ama sollama meraklısı değil sakin bir çocuk baban fabrikatör değilse risk alma

kardeşim.Ben 1.77 boyunda 57 kg 19 yaşındayım sakalları kesince 16 sanan bile çıkıyor ama bir kere durdurulmadım ama şans faktörü var aynı benim gibi baby face bir

Alıntıları Göster
    ilkinde ceza yazarlar ikincisinde hapis cezası var bu işin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

ilkinde ceza yazarlar ikincisinde hapis cezası var bu işin.

Alıntıları Göster
    polis amca ehliyetsiz kullandığını görürse çok sinirlenir ve döver ensene ensene küt küt vurur canın çok pis acır sonrada anahtarı alır seni hapse gönderir baban gelip çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

polis amca ehliyetsiz kullandığını görürse çok sinirlenir ve döver ensene ensene küt küt vurur canın çok pis acır sonrada anahtarı alır seni hapse gönderir baban gelip çıkarır.

Alıntıları Göster
    arkadaşım 2013 a180 amg ile yakalandı.karakola götürüp baya bi korkutmuşlar sonra babasını çağırıp yollamışlar ceza falan yazmamışlar ama ehliyete kadar kullanamıyor arabayı duyduğuma göre babası yasaklamış

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Fabrikatör Babası Altına 2013 S60 verilen bir tanıdığım var 2 3 kere 3000 tl ceza yemiş ama sollama meraklısı değil sakin bir çocuk baban fabrikatör değilse risk alma

Bende şanslı bir insanımdır 2 yıl içinde çevirirler mi acaba. :/
  • Bende senin gibiydim.Babam araba kullanmayı bilmiyodu ama arabası vardı doğal olarak arabayı ben kullanıyodum.Kaç kere polisin önünden geçtim bazıları dik dik bakıp durdu.Bi keresinde de dar bi sokakta durup polise yol vermiştim.Sonuç olarak ben yakalanmadım ama sürekli bi korku vardı içimde yol benim olsa bile durup yol veriyodum mecbur olmadıkça kullanmanı tavsiye etmiyorum.Bu arada 1-2 saat sonra emniyete gidip ehliyetimi alıcam ve artık rahat dolaşıcam trafikte
  • Yapma etme kuzenim de düzgün sürerdi uçup kaçmazdı gitti ölümlü kazaya karıştı allahınızı severseniz yapmayın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Yapma etme kuzenim de düzgün sürerdi uçup kaçmazdı gitti ölümlü kazaya karıştı allahınızı severseniz yapmayın ya
    Benimde yaşımı doldurmaya 4 ay kaldı araba var. Ama çok nadiren kullanıyorum bahçede duruyor lazım olursa kullanıyorum oda neye lazım olur mesela pazara gitmek için yada birisini evine bırakmak için falan çok kullanmıyorum yani 10 dakika sürüyor. Ha eğer kullanılabilecek durum olursa ynaımda ehliyetli birisi oluyor. Bu işin hızlı kullanyorum yavaş kullanıyorum sollama yapmıyorum kemer takıyorum şeyleri yoktur. Bende her ehliyetli nasıl kullanıyorsa öyle kullanıyorum yani uzaktan baktığında bu arabayı kullananın ehliyeti yoktur gibi bir durum yok. Ama şans eseri polis çevirebilir. Benim arkadaşı çevirmiş. Önümdeki arabayı çevirmiyo beni çeviriyor diyor kemerim falanda takılı diyor öyle acemide değil iyi kullanıyor ona rağmen kesmiş gözüne çevirmiş polis. Ama affetmiş gözünü korkutmuş yani.

• quote:

Benimde yaşımı doldurmaya 4 ay kaldı araba var. Ama çok nadiren kullanıyorum bahçede duruyor lazım olursa kullanıyorum oda neye lazım olur mesela pazara gitmek için yada birisini evine bırakmak için falan çok kullanmıyorum yani 10 dakika sürüyor. Ha eğer kullanılabilecek durum olursa ynaımda ehliyetli birisi oluyor. Bu işin hızlı kullanyorum yavaş kullanıyorum sollama yapmıyorum kemer takıyorum şeyleri yoktur. Bende her ehliyetli nasıl kullanıyorsa öyle kullanıyorum yani uzaktan baktığında bu arabayı kullananın ehliyeti yoktur gibi bir durum yok. Ama şans eseri polis çevirebilir. Benim arkadaşı çevirmiş. Önümdeki arabayı çevirmiyo beni çeviriyor diyor kemerim falanda takılı diyor öyle acemide değil iyi kullanıyor ona rağmen kesmiş gözüne çevirmiş polis. Ama affetmiş gözünü korkutmuş yani.

Alıntıları Göster
    İstediğin kadar iyi kullan, trafikte manyak çok. Gelir vurur başına bela açarsın. O yüzden ehliyetsiz kullanmanı tavsiye etmem.

Bende öyle diyordum ehliyeti almadan 2 gün önce birisi geldi arkadan vurdu. Hiçbir hak talep edemedim. Daha da kötüsü ya ölümlü bir kazaya karışırsan? Babanı da yakarsın kendini de yakarsın.

Zaten ehliyetini al, kendi arabanı al veya gezdiğin kadar yakıt parasını kendin vermeye başla, araba kullanmak zevk olmaktan çıkacak. Gaza basarken bile gerileceksin lan acaba çok mu basıyorum diye

• quote:

Evet bende oyle cok kullaniyorum annemi avmye vs. birakiyorum forum istanbula 10 dakka arabayla goturuyorum anayol olmadigi icin polis cevirmesi felanda yok ama arkadaslar ben araba kullanmadan yapamam araba kullanmak benim hayatim polis yakalarsada yakalasin surerken o korku yok bende araba kullanmayi sevdigim icin. Hayirlisi bakalm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

İstediğin kadar iyi kullan, trafikte manyak çok. Gelir vurur başına bela açarsın. O yüzden ehliyetsiz kullanmanı tavsiye etmem.

Bende öyle diyordum ehliyeti almadan 2 gün önce birisi geldi arkadan vurdu. Hiçbir hak talep edemedim. Daha da kötüsü ya ölümlü bir kazaya karışırsan? Babanı da yakarsın kendini de yakarsın.

Zaten ehliyetini al, kendi arabanı al veya gezdiğin kadar yakıt parasını kendin vermeye başla, araba kullanmak zevk olmaktan çıkacak. Gaza basarken bile gerileceksin lan acaba çok mu basıyorum diye

Araba demek masraf demek seviyorsan katlanacaksın :) Ama bizim gibi gençlerede biraz şans vermek anlamak lazım. Bende ilk araba aldığımızda ha bire kullanayım diyordun kullanıyordum şimdi 2-3 haftada bir gaz alıyorum. Yani heves kaçmıyor ama alışıyoruz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Araba demek masraf demek seviyorsan katlanacaksın :) Ama bizim gibi gençlerede biraz şans vermek anlamak lazım. Bende ilk araba aldığımızda ha bire kullanayım diyordun kullanıyordum şimdi 2-3 haftada bir gaz alıyorum. Yani heves kaçmıyor ama alışıyoruz.

Alıntıları Göster
    arkadaşım gece 12 de jandarmaya patladı 1400*2 şekilde birisi ona birisi babasına olmak üzere 2800 ceza kesildi eğer yakalanırsan bile kaçırdım de en azından babana kesme olasılığı düşer ama asla ve asla jandarmaya yakalanmamaya bak jandarma affetmez polis affeder jandarma affetmez

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.