Şimdi Ara

Araba giderken geri vitesine takılırsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
21.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir 6 vitesli bir araba kullanıyorsunuz ve alışmışsınız diyelim.günün birinde mecburiyetten 5 vitesli bir otoya bindiniz be otobana çıktınız.Geldiniz 100 kmh'ye attınız beşe biraz daha gaz verdiniz araba altıncı vitesi istiyomuş gibi geldi size,sizde tamamen reflexlerinizle hareket edip altınci vites varmış gibi taktınız geri vitesine.Ayağınızı debriyajdan çektiğiniz andan itibaren ne olur hep merak ederim?bu hatayı yapan var mı?

Benim aklıma şunlar geliyor, ya sizin...

- Tekerlekler kitlenebilir
    - Şanzıman dağılabilir
    - Geri vites dişlisi kırılabilir
    - Araba spin atar
    - Araba takla atar
    - Yada geri vitesi koruması gibi bişey mi var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Giderken Geri Vitese Takılırsa

Araba Giderken Geri Vitese Takmak

Araba giderken geri vitese takmak ciddi zararlara yol açabilecek son derece tehlikeli bir uygulamadır. Bunun nedeni, bir arabanın dişlilerinin ileri hareket için tasarlanmış olması ve geri vitese takıldığında dişlilerin zarar görmesidir. Bu, aracın tahrik sistemine ciddi hasar verebilir ve onarımı pahalı olabilir.

Otomatik Araba Giderken Geri Vitese Takmak

Otomatik arabalarda, direksiyon simidinin yanında bulunan bir geri vites kolu bulunur. Araba hareket halindeyken geri vites kolunu yanlışlıkla geri çekmek mümkündür. Bu durumda, derhal vitesi boşa atmalı ve aracı durdurmalısınız. Geri vitese takmak için araç tamamen durmuş olmalıdır.

Hızlı Giderken Geri Vitese Takmak

Araba yüksek hızdayken geri vitese takmak özellikle tehlikelidir. Bu, dişlilerin aniden değişmesine neden olarak şanzımanda büyük bir gerilmeye yol açabilir. Bu durum şanzımanın kilitlenmesine ve aracın kontrolünü kaybetmenize neden olabilir.

Yanlışlıkla Geri Vitese Takmak

Araba ileri giderken geri vitese yanlışlıkla takarsanız, derhal vitesi boşa atmalı ve aracı durdurmalısınız. Aracı asla geri viteste hareket ettirmemelisiniz, çünkü bu ciddi hasara neden olabilir.

İleri Giderken Geri Vitese Takma Etkileri

Araba giderken geri vitese takmanın olası etkileri şunları içerebilir:

• Şanzıman hasarı
    • Tahrik mili hasarı
    • Dişli kırılması
    • Aracın kontrolünü kaybetme
    • Kazalar

Sonuç

Araba giderken geri vitese takmak son derece tehlikelidir ve ciddi hasara yol açabilir. Aracınızı her zaman doğru viteste kullanmalı ve yanlışlıkla geri vitese takmaktan kaçınmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o hızda giderken araç geri vitese geçmez arkadaş giderken o hatayı yaptı 4 de takayım derken geri vitese takmaya çalıştı garrççç diye ses geldi şansımandan ama araba vitese geçmedi

• quote:

Orjinalden alıntı: psicobike

o hızda giderken araç geri vitese geçmez arkadaş giderken o hatayı yaptı 4 de takayım derken geri vitese takmaya çalıştı garrççç diye ses geldi şansımandan ama araba vitese geçmedi

bende öyle tahmin ediyordum.çünkü çok ciddi bişey aniden tekerlerin kitlenmesi.
  • Hiçbirşey olmaz.
    Geri vites dişlisi,o hızda diğer dişlileri yakalayamaz ve sadece gırrrrçç sesi gelir.
    Tabi bu arada araba boşta gaz veriyormuş gibi ses yapar.

Ancak dişlilere önemli ölçüde zarar verir diye düşünüyorum..

Bu yüzden en iyi geri vites şekli,Opel,Vw,Seat,Chevrolet gibi markaların kullandığı mandallı sistemdir.
    Mandal yukarı doğru çekilmeden araç geri vitese geçmez..

Saygılar.
  • Vitese girmez zaten.
  • hepinize eyvallah beni meraktan kurtardınız.yoksa sabah ben denicektim
  • 5. viteste tam gaz giderken bırak geri vitesi 2.' ye bile geçmez, 3. vitesi zor kavrarsın. Bişey olmaz. Denemesi bedava.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla biz tofaş kullanıcıları olarak öyle bir derdimiz yok Allaha şükür normalde bile zaten ilk seferde geçmiyo geri vitese :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

hepinize eyvallah beni meraktan kurtardınız.yoksa sabah ben denicektim

babanın arabası heralde boyle seyler denemeye kalktıgına göre
  • Bence sert bir şekilde bu işi yaparsanız geri vitese geçer araç ( yani kasten aracınızı parçalamaya yönelik bir eylem bu ).Eğer böyle birşey yaparsanız saydığınız ilk 5 maddenin hepsi olabilir.
  • geçmez.şanzımandan ses gelir sadece
  • geçmez.yahu azcık hareket halinde iken bile geçmiyor.

bu durumun kaynağı da geri viteste senkromeç olmamasıydı galiba
  • Geçse bile tekerlekler kitlense bile arabanın takla atacak kadar zorlanacağını sanmıyorum ya dişliler kırılır yada sert bir yapmış olursunuz.. ama bunu yapmakta yürek ister doğrusu..
  • geçer derken kastım, zaten geçmeden şanzımanı kucağına alırsın demek istedim.
  • discoveryde mythbusters denedi. adam vites kolunu kırıcak kadar guc uygulamasina ragmen arac duruncayakadar vitese gecmedi.
  • Hiç gerenk yok ...

• quote:

Orjinalden alıntı: chevymel1

quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

hepinize eyvallah beni meraktan kurtardınız.yoksa sabah ben denicektim

babanın arabası heralde boyle seyler denemeye kalktıgına göre

hemen ciddiye alınmış
  • ne olur sorusuna verilecek yanıt

bence çocuk olur

ben geçeceğini ancak şanzımanın dağılacağını falan düşünmüştüm öyle değilmiş meğerse...

birde şu babasının arabası muhabbetini gözünüzü seveyim bırakın ya
  • modus'dan örnek vereyim. araç ile gidiyorum durdum ayağım debriyajda boşa aldım geri vitese atıcam ama geçmiyor boşta kalıyor, ayağı debriyajdan kaldırıp tekrar basmak gerekiyor ki geçsin. bunu yapan muhtemelen gider halde iken kilit falan koymuştur yani vardır önlemi yoksa dalgınlık bu cidden 6 vitesli araba kullananlar şaşkınlıkla atmaya çalışabilir.
  • Güntekin: Rıdvan ne olur?

Rıdvan: (kale boş) Gol olur.

Şaka bir yana, vitesi geçiremezsin. Ben de aynı soruyu merak ettim ve denedim.

Sonuç mu: Gırrrrçççç diye bir ses geldi ve vites geri vites yuvasına geçmedi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.